19. AUGUST 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

V rekreacnej oblasti Tale pri moteli Tale sa ktosi medzi10. a 21.15 h vlamal do odstaveneho karavanu. Ukradol z neho 80 korun, noz, cigarety, rozne druhy potravin. Majitel W. F. z Nemecka utrpel skodu 2000 korun a poskodenim karavanu 20 000 korun.

...

Deviateho augusta popoludni oznamil Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne L. CH. z Banskej Bystrice, ze na povale hospodarskej budovy v Ciernom Balogu - Pustom nasiel obeseneho svagra J. M. z Valaskej. Privolany lekar vylucil zavinenie druhou osobou a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu.

...

Nezelanu navstevu mali v rekreacnej chate na Taloch medzi 2. az 7. augustom. Majitelovi M. D. z Banskej Bystrice odniesli radiomagnetofon zn. JVC za 3000 korun.

...

Na parkovisku hotela Partizan na Taloch zaparkovana Mazda padla do oka neznamemu kminovi. Siedmeho augusta v poludnajsich hodinach ukradol z nej ovladaci panel autoradia, cim majitelovi L. R. z Hlohovca sposobil skodu za 10 000 korun.

...

Do Skody Felicia majitela M. D. z Brusna, ktora bola zaparkovana pri sukromnej chate v Krpacove, sa v noci zo 6. na 7. augusta vlamal neznamy pachatel. So sebou si zobral radioprehravac zn. Pioneer za 15 000 korun.

...

O stvrtej hodine rano 15. augusta sa v Lopeji stala dopravna nehoda. Neznamy vodic auta svetlohnedej farby nezistenej SPZ tu zrazil 25 - 30-rocneho chodca neznamej totoznosti. Chodec zraneniam na mieste podlahol a vodic usiel. Pri nehode sa pravdepodobne rozbilo niektore okno na vozidle a doslo k poskodeniu prednej alebo bocnej casti laku auta. Policia pripad intenzivne vysetruje. Zaroven sa obracia na obcanov, najma na vodicov, ktori v kritickej dobe prechadzali tymto usekom cesty, aby sa prihlasili v najblizsom utvare policie, pripadne na telefonnej linke 158.

(ip)

Siedmeho augusta medzi 15.30 a 18.30 h sa vlamal neznamy pachatel do rekreacnej chaty v rekreacnej oblasti Tale, odkial ukradol kluce od osobneho motoroveho vozidla zn. VW Passat tmavomodrej farby, ktore nasledne ukradol spred chaty. Z chaty odniesol tritisic korun a mobilny telefon, cim sposobil skodu za 16 300 korun a kradezou vozidla 830 000 korun.

...

Alkoholicke napoje, cigarety, cukrovinky za 2500 korun a 150 korun z vyherneho hracieho automatu - to je lup, ktory v noci z 9. na 10. augusta odniesol z pohostinstva Pod javorom v Sumiaci neznamy zlodej. Pohostinstvo patri A. H. zo Sumiaca.

...

Tritisicpatstokorunovu skodu sposobil neznamy pachatel majitelke chaty V.P. z Brezna poskodenim chaty a kradezou roznych potravin, kremov na opalovanie a samponov. Medzi 10. a 11. augustom sa vlamal do rekreacnej chaty na mieste zvanom Chamarova v Ciernom Balogu.

...

Na prave poludnie 11. augusta sa v Zavadke nad Hronom na Hviezdoslavovej ulici pri materskej skole stala dopravna nehoda. Zapricinil ju 13-rocny cyklista P. T. zo Zavadky a to tak, ze nedal prednost sprava iducemu osobnemu motorovemu vozidlu, ktore viedol O. K. zo Zavadky. Pri zrazke cyklista utrpel lahke zranenia, pozitie alkoholickych napojov u vodica nebolo zistene. Na bicykli je skoda 500 korun a na aute 2500 korun.

...

Na ceste c. I/66 v Pohorelej sa vecer o 21.30 h 8. augusta stala dopravna nehoda. Vodic J. N. z Bravacova viedol auto zn. Lada a narazil do kravy iducej v lavom jazdnom pruhu, ktoru sprevadzal J. S. z Pohorelej. Obaja, aj sofer aj muz sprevadzajuci kravu, sa dopustili priestupku proti bezpecnosti a plynulosti cestnej premavky. Alkohol ani u jedneho z nich nezistili a skoda na aute je sedemtisic korun.

...

Ovladaci panel autoradia zn. Sony zmizol v tu istu noc zo Skody Felicia, zaparkovanej na parkovisku pred hotelom Hydrostavu v Krpacove. Majitela I. P. z Dunajskej Stredy neznamy pachatel poskodil o 4500 korun.

...

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 13. augusta

Prvu polovicu tyzdna poziarnici otvarali zabuchnute dvere bytov. Bolo to v Brezne dvakrat na Ulici MPCL, jedenkrat na Ulici CSA a Krculovej. Kedze je teplo, obloky su otvorene a tak poziarnici zasahuju vacsinou pomocou automobiloveho rebrika cez okno. V pondelok 10. augusta sa stala dopravna nehoda na Certovici. Skoda Felicia narazila do navesu Liaz z Galanty. Auta tvorili prekazku na ceste a preto ich bolo potrebne odtiahnut. Nik sa nezranil. V utorok 11. augusta z dosial nezistenych pricin horelo rubanisko v Podbrezovej, cast Belohrad. Poziarnici ho hasili vodou. O den neskor tu boli opat, lebo popod zem sa ohen rozsiril a blizil sa k lesu. Lesna sprava Predajna utrpela skodu asi 10 000 korun.

Cestni zachranari absolvovali dva vyjazdy s technikou. Jeden z nich bol v noci z 12. na 13. augusta v Nemeckej, smerom na Raztoku. Zo zatial nezistenych pricin tu havaroval motocyklista, ktory utrpel tazke zranenia noh, ruk a hlavy. Vozidla

Z dvadsiatich troch vyjazdov sanitky RZP bolo jedenast k nahlym prihodam srdca a obehu, tri k mozgovym, po jednom k dychacej prihode a otrave, patkrat k inym. Medzi nimi boli aj dve postipania osami. Mlada zena, ktoru postipali pri vyzinani rubaniska, hospitalizovali v nemocnici. U ludi alergickych na postipanie, alebo ked je zihadiel vela (najma na hlave a krku) moze dojst k opuchnutiu sliznice ust a dychacich ciest a tazkostiam s dychanim. U ludi precitlivelych moze nastat sok s poklesom tlaku a poruchami vedomia. Traja pacienti boli z Brezna prevezeni do Banskej Bystrice.


Zdenka Bartosova z Brezna, Pavol Kochan z Bravacova, Marianna Fogelova z Brezna, Peter Sperka z Benusa, Martina Fedorova z Brezna, David Zohn z Jasenia, Lubica Harvanova z Telgartu, Veronika Hroncova z Podbrezovej.

Maria Sojkova (75) z Lomu n/Rimavicou, Jan Kvoriak (77) zo Zavadky, Etela Kurekova (78) z Hronca, Rozalia Obladanova (76) z Jasenia, Anna Klimentova (86) z Brezna, Emilia Cibulova (76) z Brezna, Frantisek Svantner (68) z Bravacova, Eva Brhlikova (57) z Brezna, Ing. Jozef Medved (40) z Valaskej.

Spomienky

Za lasku ti, draha mama, chceme dakovat, co

si svojim blizkym davala za zivota tolkokrat.

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 14. augusta sme si pripomenuli tretie vyrocie, co nas vo veku sestdesiattri rokov opustila nasa mama a stara mama

Antonia Svantnerova

z Cierneho Balogu - Noveho Kramu.

Ti, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku v modlitbach.

Manzel, synovia a dcery s rodinami.

...

Dvadsiateho stvrteho augusta uplynu dva roky od smrti nasho milovaneho syna a brata

Vita Chladeka z Brezna.

Kto v srdci zije nezomiera.

Rodicia a sestry s rodinami.

Podakovanie

Dvanasteho augusta sme odprevadili na vecny odpocinok nasu mamu

Annu Klimentovu z Brezna.

Dakujeme za prejavy ucty a kvetinove dary. Zaroven dakujeme aj vedeniu a obyvatelom Penziona v Brezne za dostojnu rozlucku s nebohou.

Syn Jozef, dcery Francka a Hana, zat Emil s rodinami

BARAN

V letnom obdobi je Baran naruzivejsi ako inokedy. Tento moment by ste mali vyuzit. Nemusite sa bat prekazok, podari sa vam realizovat vsetky vytycene zamery. Sportovanim ziskana kondicia vas bude sprevadzat cely tyzden.

BYK

Hneva vas, ze zivotny partner stale chce, aby ste sa pozerali do zrkadla, ktore predstavuje on sam. Je to zrkadlo krive a ukazuje skreslene. Otocte ho o stoosemdesiat stupnov. Ak uz vopred hadzete flintu do zita, nedosiahnete nic nove a prevratne.

BLIZENCI

Dostali ste od sefstva ulohu klucoveho vyznamu, co sucasne predstavuje vysoky stupen dovery. Nesmiete sklamat. Napriek tomu, ze mate zlozite ulohy, ste vyrovnani, triezvi a dokonca aj vtipni. Prave preto vam kolegovia radi pomahaju.

RAK

Ste celi bez seba: vidite pred sebou moznost uspechu, vidinu vyhry. Ku vsetkemu dostanete aj lakavu ponuku na zmenu pracoviska. Ale vas psychicky horizont zatienuju nepriaznive zmeny v citovom zivote. Trapi vas smutok z neopatovanej lasky.

LEV

V urcitych pracovnych zalezitostiach uz pretiekol pohar vasej trpezlivosti. Prejavi sa u vas sklon k podrazdenosti a netolerancii. Zasluzite si pokojny vikend. V zaujme vlastneho svedomia a sebavedomia i pokoja v rodine sa drzte povodnych zamerov.

PANNA

Nieco sa s vami muselo stat, zmenili ste sa na nepoznanie. Ste veseli az marnotratni, vtipkujete. Vas partner oceni vasu galantnost v laske. Povodny rodinny vikendovy program vam narusia. Vela sice nestratite - lenze budete s kolegom bez rodiny.

VAHY

Aj ked mate smolu, nevesajte hlavu, ved po zlych skusenostiach zvycajne prichadzaju lepsie veci. Najdolezitejsie je, aby ste sa nevzdavali svojho optimizmu. Z prejavov zivotneho partnera zistite, ze doma mate idealne citove pozadie pre tvorbu.

SKORPION

Kiez by sa vasa dobra nalada castejsie zopakovala vo vasom zivote. Vela zalezi od vasho zivotneho stylu. Ale teraz sa dostanete do zlozitej situacie, ked vas dobry priatel poziada o financnu vypomoc. Co robit? Ved aj vy potrebujete peniaze.

STRELEC

Budete mat moznost ukazat, kto ste v skutocnosti. Svojou velkorysostou si ziskate obdiv i podporu ludi vo svojom okoli. Keby ste neboli pochybovacni, mohli by ste povedat, ze ste stastni. Mozete sa venovat svojim zalubam, ktorych mate vela.

KOZOROZEC

Dajte si pozor na konflikty s ochrancami zakona a podla moznosti nevystrkujte rozky na nepatricnych miestach. Nedajte sa vyprovokovat od nikoho k nedostojnej reakcii. Priznajte si drobne nedostatky, aby ste jednu sirsiu zalezitost mohli s dorozumenim ukoncit.

VODNAR

Vasu uspesnu cinnost v zamestnani kladne ovplyvnuje udrziavanie a prehlbovanie isteho vztahu. Energiu, ktoru vam dodava, vyuzite na doriesenie surnych povinnosti. Naucte sa zhlboka dychat a poprosit, ked potrebujete pomoc kolegov.

RYBY

Respektujte ludovu mudrost, merajte radsej dvakrat, az potom sa rozhodnite. Vasa trpezlivost je niecim narusena a nespravne kroky by mohli priniest vazne spory. Upokojte sa. Dobry vikendovy program si dohodnite s partnerom a priatelmi.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT