5. JANUAR 1999 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

HK Brezno informuje

HK MSK VTJ Brezno B - HK Transexpress Rimavska Sobota B 4:3 (1:1, 2:2, 1:0), goly domacich: Miartus 2. Fabry, Muka.

Zapas stredoslovenskej divizie muzov sa odohral na Zimnom stadione v Brezne 18. decembra. Obidve druzstva nastupili posilnene o hracov A muzstiev. Zapas bol pri pohlade na skore po jednotlivych tretinach vyrovnany, ale breznianskym hracom sa podaril v druhej tretine otocit nepriaznivy vyvoj z 1:3 na konecny vysledok v prospech domacich aj zasluhou vyborneho vykonu brankara Makoveho a zvysenej bojovnosti celeho kolektivu.

...

HK Ziar nad Hronom - HK MSK VTJ Brezno B 8:9, goly hosti: Duris 2, Makovy, Balcar, Jergus, Dvorsky 2, Fabry 2.

Dna 26. decembra breznianski hraci prijali pozvanie na odohratie priatelskeho zapasu medzi dvoma byvalymi supermi v divizii muzov. Cely zapas sa niesol vo sviatocnej atmosfere s mnozstvom golov pre pritomnych divakov. Domacim hracom sa podarilo zlikvidovat trojgolovy rozdiel v prospech hosti az v poslednych fazach stretnutia.

...

MHK Magnezit Revuca - HK MSK VTJ Brezno B 7:3 (3:1, 2:1, 2:1), goly hosti: Paucik 3.

V dohravanom stretnuti 2. januara na Zimnom stadione v Revucej, akoby na mladych hracov Brezna dolahli oslavy noveho roka. Pocas celeho zapasu sa nevedeli dostat do tempa, nepredviedli nic z natrenovaneho aj napriek burcovaniu hracov z A druzstva a hlboko zaostali za ocakavanym vykonom. V snahe zrychlit hru a ozivit vykon kolektivu, siahol trener k hre na dva utoky, ale ani to neprebralo hracov k zvysenej aktivite a usiliu vydat zo seba maximum. Prvy sutazny krok v roku 1999 sa breznianskym hokejistom nevydaril. Napravit reputaciu si mozu v piatok 8. januara o 17. hodine s tym istym superom na Zimnom stadione v Brezne.

...

II. slovenska hokejova liga muzov zacina v roku 1999 v stredu 6. januara domacim zapasom so Slazanmi a pokracuje v sobotu 9. januara zapasom s Dolnym Kubinom. Obe stretnutia zacinaju o 17. hodine na Zimnom stadione v Brezne.

(jk)

Vianocny turnaj

Vianoce. Cas pokoja, lasky a oddychu. V tieto dni - 28. decembra Zakladna skola na Ulici Pionierska 4 v Brezne pripravila pre priaznivcov sportu I. rocnik vianocneho volejbaloveho turnaja skolskych pracovnikov.

Sportoveho zapolenia sa zucastnili druzstva zakladnych skol: Pionierska 4, Pionierska 2, Mazornikovo, okresny urad, Nemecka, Predajna. Ako host bola pozvana Zakladna skola z Brusna.

Vitazny vavrin si odniesla Zakladna skola Nemecka. Usporiadatelia skoncili na 2. mieste. Podakovanie patri M. Skropekovi - generalnemu riaditelovi Strojarni Piesok, R. Kokavcovi - majitelovi stavebnej firmy, V. Hrablayovi - sukromnemu podnikatelovi a J. Hrivnakovi - dlhorocnemu sponzorovi Zakladanej skoly Pionierska 4.

Podakovanie patri vsetkym, ktori sa pricinili o uspesny priebeh tohto sportoveho podujatia.

(lf)

Pocas vianocnych a novorocnych sviatkov odohralo muzstvo Old Boys Brezno dva zapasy. V nedelu 27. decembra HK VTJ Brezno B - Old Boys Brezno 5:3 (0:3, 3:0, 2:0), goly hosti: L. Giertli, Baran, Servej.

V sobotu 2. januara HK Tisovec - Old Boys Brezno 3:7 (1:1, 1:2, 1:4), goly hosti: Danis 2, J. Giertli 2, Kucerak, Servej, Nemcok, rozh. Molcan.

Zapas hrany na kvalitnom lade Zimneho stadiona v Revucej mal v prvej polovici vyrovnany priebeh. V druhej casti sa prejavila skusenost Breznanov, ktori technickou a korculiarskou schopnostou zabezpecili prve tohtorocne vitazstvo.

(jg)

Atleti bilancovali

Atleticky klub Mostaren MSK Brezno na konci kalendarneho roka 1998 zhodnotil uplynulu sezonu. K 31. decembru mal klub registrovanych 168 clenov v Slovenskom atletickom zvaze v prvej sezone, pod hlavickou MSK. Zo spravy, ktoru predniesol prezident klubu Ing. Jan Gigac vyplynulo, ze pretekari klubu startovali v sutaziach druzstiev v kategoriach: muzi, dorastenky, starsi ziaci, starsie ziacky, mladsi ziaci A a B druzstvo, mladsie ziacky A a B druzstvo a druzstva chlapcov a dievcat v kategorii pripraviek. Spolu desat druzstiev, navyse dorastenci hostovali v druzstve Junior Cupka Banska Bystrica. Najhodnotnejsie umiestnenie dosiahlo druzstvo starsich ziacok, ktore sa na majstrovstvach SR umiestnilo na 4. mieste. Druzstvo muzov obsadilo 14. miesto spomedzi 65 duzstiev. Ostatne druzstva sutazili v ramci Stredoslovenskeho atletickeho zvazu, kde sutaze tychto kategorii boli konecne. Podrobne vysledky uplynulej sezony obsahuje Atleticka rocenka klubu, ktoru obdrzal kazdy pritomny na zhodnocovacej schodzi.

V majstrovskych sutaziach jednotlivcov ziskali pretekari klubu spolu 45 medaili, z toho na majstrovstvach SR desat. Clenovia klubu vyraznym sposobom zabojovali aj v sutaziach po linke SASS, kde druzstvo ziacok Zakladnej skoly Pionierska 2 v Brezne postupilo az na medzinarodnu sutaz Kalokagatia, kde obsadilo 2. miesto.

Pretekar klubu Emil Lukac obliekol reprezentacny dres Slovenska v medzinarodnom stretnuti ziactva Cechy - Morava - Slovensko. Tato skutocnost, ako aj dva tituly majstra Slovenska mu zabezpecili vitazstvo v ankete o najuspesnejsieho pretekara klubu za rok 1998. Dalsi v desiatke najuspesnejsieho podla vyhodnotenia trenerskej rady bez urcenia poradia: Eva Boselova, Lucia Burcelova, Michal Danis, Julia Halkova, Marian Hruby, Alena Karsayova, Gabriela Sreinerova, Eva Vengerova, Miroslav Vrican. Najlepsi veteran bol vyhodnoteny Julius Rosko. Ucinkovanie klubu zhodnotil aj pritomny riaditel mestskeho sportoveho klubu Mgr. Vladimir Libic, ktory vysoko vyzdvihol pracu atletickeho klubu a prislubil maximalnu podporu zo strany MSK.

M. Cernak

Vianocny a Silvestrovsky cestny beh

Clenovia bezeckeho spolku Zeleziarni Podbrezova 26. decembra sa zucastnili na Vianocnom cestnom behu v Lucenci. Na 21 kilometrovej trati za ucasti 65 pretekarov, medzi ktorymi boli i zahranicni bezci, dosiahli tieto vysledky: v kategorii do 40 rokov obsadil Pavel Fasko (H. Lehota) 9. miesto, v kategorii 40 - 50 rocnych zvitazil Ondrej Gondas - pretekar z nasho okresu a Ladislav Fasko obsadil 10. miesto. V kategorii nad 60 rokov skoncil Vojtech Ridzon na 4. mieste.

Druhy rocnik Silvestrovskeho cestneho behu ulicami Michalovej a Pohronskej Polhory sa uskutocnil 31. decembra v Michalovej. Za pekneho, ale chladneho pocasia absolvovali muzi 8 km, zeny 4,5 km, ziaci a ziacky (10 - 14 rocni) 1 km. Sutazilo 45 pretekarov. Vitazi jednotlivych kategorii: ziacky - Alena Ziakova (ZS Pionierska 4 Brezno), ziaci - Michal Sitarcik (Tatran C. Balog), muzi do 40 rokov - Pavol Fasko (Zeleziarne Podbrezova), muzi 40 - 50 rocni Ondrej Gondas (Nitra), muzi 50 - 55 rocni - Julius Rosko (MSK Brezno), muzi 55 - 60 &rocni - Stanislav Bobak (TJ Michalova), muzi nad 60 rokov - Vojtech Ridzon (Zeleziarne Podbrezova), zeny do 35 rokov - Maria Misejova (B. Bystrica), nad 35 rokov - Anna Klimentova (TJ Michalova). Zaroven treba poznamenat, ze vdaka organizatorom tohto behu starostovi obce Michalova Mgr. Jaroslavovi Bercikovi, Stanislavovi Bobakovi, Ludovitovi Brziakovi a dalsim, ako i sponzorom bolo podujatie zabezpecene vynikajucim sposobom.

(vr)

Sipkarska liga

Koniec roka, konkretne den 27. december 1998 vyvrcholil sutazami jednotlivcov. Zaroven sa konal Master stredne Slovensko, kde sa v sutazi zien najviac darilo Ivete Mozerovej, ktora vo finale porazila Miriam Fararikovu. Tretia skoncila Marika Medvedova. Muzi za ucasti hracov z Kosic, Presova, Velkeho Krtisa, Zvolena, Banskej Bystrice predviedli spickovy turnaj. Vo velmi vyrovnanom suboji napokon zvitazil Erik Hoffman z Kosic. Najlepsi hrac z Brezna Jozef Siman bol na 3. mieste. Cele podujatie vyvrcholilo odovzdavanim cien za celu sezonu a v kazdej kategorii bolo vyhlasenych sest najlepsich hracov.

U juniorov bolo poradie nasledovne: 1. Richard Grlicky (1150 bodov), 2. Andrej Skantar (960 b), 3. Denis Cupar (850 b), 4. Marcel Dolinsky (810 b), 5. - 6. Martin Skantar, Lucia Kostialova (740 b), stredoskolska liga: 1. Martin Medved (1340 b), 2. - 3. Jozef Lalik, Igor Jedlicka (1170 b), 4. Andrej Jursa (1060 b), 5. Jan Kukol (780 b), 6. Peter Kvietok (670 b), zeny: 1. Marika Medvedova (2500 b), 2. Miriam Fararikova (1430 b), 3. Iveta Mozerova (1240 b), 4. Katarina Medvedova (1140 b), 5. Eva Sitarcikova (830 b), 6. Martina Troligova (580 b), muzi: 1. Jozef Siman (3150 b), 2. Rasim Cupar (3050 b), 3. Jozef Tschampa (2930 b), 4. - 5. Ivan Tschampa, Robert Mozer (2810 b), 6. Miroslav Dolinsky (2410 b).

Tymto podujatim sme uzavreli rok 1998 pre nas tak uspesni, ved hraci 1. Dart clubu Brezno vyhrali 3 TOP 128-ky, 5 Mastrov a na Europskom pohari v Kosiciach skoncil Peter Martin na velmi peknom 4. mieste.

Rok 1999 zacneme uz osvedcenymi hracimi dnami. Zazelajme si do noveho roka 1999 aspon take uspechy, ake sme dosiahli v roku 1998.

(lh)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT