5. JANUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Styridsatstyrirocny Z. V. z Brezna sa 11. decembra v case od druhej do po tretej popoludni vlamal do kancelarie Zbernych surovin, spol. s r. o. Banska Bystrica, prevadzka Brezno na Brezenskej ulici. Ukradol tu prirucnu kovovu pokladnicku s hotovostou 33 500 korun, na zariadeni zanechal skodu za dve tisicky.

...

O jedenastej predpoludnim 14. decembra v hostinci Pod branou v Brezne na WC dvaja neznami asi tridsatrocni muzi prepadli Z. M. z Dolnej nad Kysucou. Utocnici ho bili pastami do tvare a ukradli mu turisticky vak s nakupom za 5000 korun a 1400 korun v hotovosti. Poskodeny pripad oznamil policii az o 18. hodine.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne 14. decembra J. V. z Pohronskej Polhory oznamil, ze mu neznamy pachatel zo dvora ukradol dve prevodovky z nakladneho auta Tatra 815 asi za 2000 korun. Policajti coskoro zistili, ze pachatelom bol J. P. z Pohronskej Polhory, ktory prevodovky vratil.

...

Na telefonnu linku 158 oznamili 15. decembra desat minut pred pol siestou podvecer, ze v Dolnej Lehote v rodinnom dome niekto vola o pomoc. Policajna hliadka po prichode pri tomto dome zadrzala 18-rocneho J. P., nezamestnaneho obcana Dolnej Lehoty, ktory v ruke drzal noz. V dome na dlazke nasli 70-rocnu majitelku E. D., ktora nejavila znamky zivota. Privolany lekar na jej tele nasiel stodevat bodnych a reznych ran. Vysetrovatel Krajskeho uradu vysetrovania v Banskej Bystrici vzniesol proti zadrzanemu J. P. obvinenie z trestneho cinu vrazdy a vzal ho do vysetrovacej vazby.

...

Pod ruskom noci 21. decembra sarapatil zlodej v predajni potravin Horehronskeho spotrebneho druzstva Brezno v Bravacove. Odniesol si odtial alkoholicke napoje, cigarety, cukrovinky, kavu, mrazene kurcata a masove vyrobky. Skoda sposobena HSD Brezno cini asi 100 000 korun.

...

O pol tretej popoludni 21. decembra prisli na benzinove cerpadlo Benzinol v Cervenej Skale na osobnom aute bordovej farby dvaja muzi. Jeden cerpal benzin a druhy vosiel do miestnosti, kde kupoval cigarety a destilovanu vodu. Po nacerpani benzinu prisiel za nim aj druhy muz. Jeden z nich prilozil pracovnicke cerpadla k hlave noz so slovami, aby bola ticho, lebo ju zareze. Na to ju zamkli v sklade a pri odchode ukradli z pokladne 6086 korun.

...

S. K. z Podbrezovej oznamil 22. decembra o stvrt na osem rano Obvodnemu oddeleniu PZ v Podbrezovej, ze na Stiavnicke v priekope pri ceste nasiel mrtvolu neznameho muza. Policajti zistili, ze ide o 55-rocneho A. D. zo Stiavnicky. Ohliadajuci lekar za pricinu smrti urcil udusenie zvratkami bez zavinenia inej osoby. Bola nariadena pitva.

...

Desat minut pred pol jednou popoludni 23. decembra oznamila policii B. P. z Banskej Bystrice, ze jej 50-rocny brat S. C. je vo svojom byte na Ulici CSA v Brezne a nejavi znamky zivota. Na miesto privolali lekara, ktory ho ohliadol. Zavinenie smrti inou osobou nezistil.

...

Z objektu ubytovne a socialneho zariadenia unimobuniek pri Baldovskom moste v Brezne medzi 21. a 24. decembrom ktosi ukradol osem plechovych dvojclankovych radiatorov. Skodu, sposobenu Inzinierskym stavbam, a. s. Kosice, zavod Presov, odhadli na 100 000 korun. Objekt je oploteny a strazeny sukromnou bezpecnostnou sluzbou z Liptovskeho Mikulasa.

...

O tristvrte na devat rano 25. decembra nasla M. M. z Cierneho Balogu na schodoch pred vchodovymi dverami na Dolnej ulici v Brezne svojho 58-rocneho syna S. M. Privolany lekar konstatoval smrt bez zavinenia inou osobou. Bola nariadena pitva.

...

Do Skody Felicie zaparkovanej v Myte pod Dumbierom sa ktosi vlamal v noci z 26. na 27. decembra. Odniesol si autoradio Philips, styri audiokazety a nabijacku na mobilny telefon, cim firme Stanio - Engineering Nitra sposobil skodu dovedna za 16 880 korun.

...

V noci na 28. decembra z parkoviska pred chatou Limba v Bystrej zmizol Peugeot 306 tmavozelenej metalizy ev. c. HB 8WVH. Autickar sposobil majitelovi T. M. V. z Rakuska skodu dovedna za 216 000 korun.

...

F. J. a V. P. v Brezne 28. decembra fyzicky napadli R. R., od ktoreho ziadali vratenie 26. novembra pozicanej vrtacky za 37 000 korun. Potom s nim sli do bydliska jeho rodicov vo Vajskovej a matka musela vybrat v sporitelni 15 000 korun.

F. J. prilozil dlznikovi k hlave pistol s tym, ze ak vrtacku nevrati, zastreli ho.

Co sa udialo v tyzdni od  10. do 30. decembra

 

 

Od 10. decembra poziarnici vystartovali k piatim dopravnym nehodam, patkrat otvarali byty, trikrat poskytovali technicku pomoc, medzi inymi aj dvom polskym kamionom, ktore pred Vianocami nezvladli cestu za Telgartom. Sedemkrat ich pomoc smerovala ku poziarom. Snad najviac sa zapotili 21. decembra v Dolenj Lehote, kde horel sklad slamy a pripravovna krmiv. Museli strhnut strop a vyhadzat slamu. Jedenkrat ich pomoc niekto zneuzil.

 

 

Clenovia zachranneho systemu Slovakia mali trinast vyjazdov s vyslobodzovacou technikou. 21. decembra na Chvatimechu narazil vodic Favoritu do konskeho povozu. Auto sa od narazu vznietilo a zhorelo, nastastie nik nebol zraneny. Z ciest odtiahli tridsatsest vozidiel. Technicku pomoc poskytli 61-krat vo svojom stredisku a 9-krat Zlty anjel na cestach.

 

 

Z vyjazdov, ktorych RZP zaznamenala dovedna sestdesiatdva, bolo osem k nahlym prihodam srdca a obehu, tri k dychacim, devat k mozgovym, dva k brusnym, sedem k urazom tridsatjeden k inym pripadom a dvoch pacientov prevazali do B. Bystrice. Po polnoci 30. decembra z pivarne na Kolkarni v Podbrezovej prevazali 37-rocneho muza, ktory mal bodnu ranu do brucha. Pod vacsinu vyjazdov sa podpisal alkohol - piju zeny, muzi i mladi.

 

 

.Denis Bercik z Brezna, Matus Martinec z Lopeja, Anezka Novosadova z Pohorelej, Erik Durica z Helpy, Marta Bartosova z Brezna, Igor Harvan z Polomky, Tomas Martinec z Bravacova, Monika Hraskova z Predajnej, Tomas Anderko zo Zavadky nad Hronom, Denisa Matusikova z Brezna, Rebeka Sarinova z Jasenia, Dusan Babnic z Brezna, Emma Bernathova z Podbrezovej, Marek Lustiak z Michalovej, Michaela Pompova z Helpy, Anna Maria Pistolova z Pohorelej, Denisa Gajdosova z Telgartu, Martin Rosina z Polomky, Daniel Svantner z Cierneho Balogu, Martin Juhaniak z Drabska, Zuzana Seckarova zo Sumiaca, Ivana Stajerova z Polomky, Kristina Demova z Pohorelej, Nicolas Bosko z Podbrezovej, Viktoria Putnokova z Helpy, Julia Pacechova z Jasenia, Andrej Ridzon z Drabska, David Stajer zo Sumiaca, Marek Kurajda z Pohronskej Polhory, Karolina Kralova z Brezna, Marek Sroka z Pohronskej Polhory.

 

 

 

 

Matilda Glembova (72) z Predajnej, Roman Zubor (22) z Valaskej, Judita Kindernayova (77) z Hronca, Angela Palesova (75) z Brezna, Bedrich Maly (45) z Brezna, Katarina Gasperanova (63) z Brezna, Vincent Slobodnik (76) z Brezna, Maria Bobakova (74) z Brezna, Maria Nagyova (79) z Valaskej, Terezia Svantnerova (74) z Cierneho Balogu, Veronika Rolkova (86) z Polomky, Jozef Starcok (43) z Dubovej, Emanuel Gall (49) z Brezna, Klement Kafrik (74) z Valaskej, Martin Skvarka (68) z Telgartu, Paula Michelcikova (89) z Brezna, Anton Kucerak (81) z Cierneho Balogu - Pusteho, Jaroslav Bartos (46) z Cierneho Balogu - Janosovky.


Spomienky

Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nam nestihol povedat "Zbohom rodina moja". Kto v srdci zije neumiera.

Dvadsiateho decembra uplynuli dva roky co nas h9901i.gif (3344 bytes)nahle, bez rozlucky vo veku tridsatjeden rokov opustil nas syn, brat, svagor
Miroslav Schön.

Spominaju mama, brat, sestry s rodinami.

 

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.                                    Dvadsiateho siedmeho decembra sme si pripomenuli druhe vyrocie od nahlej smrti drahej a starostlivej h9901k.gif (3583 bytes)manzelky, starkej a prastarkej
Alzbety Strigacovej z Rohoznej.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju manzel, synovia s rodinami, dcery s rodinami, vnucata, pravnucata.

 

Ruky pracovite museli skrehnut, zaziadalo sa im navzdy odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo zit. Zhasli oci, stichol hlas, pusty dom a bolestne spomienky ostali v nas.

Najsmutnejsim dnom v nasom zivote navzdy ostane 27. december, ked si pripominame tretie vyrocie h9901m.gif (3451 bytes)smrti nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca
Juliusa Kupca z Brezna - Zadnych Halan.

S uctou a laskou v modlitbach spomina smutiaca manzelka, dvaja synovia, dve dcery, dvaja zatovia, pat vnucat a pravnucata Nicolka a Dusanko.

 

Tridsiateho decembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho h9901j.gif (3414 bytes)a prastareho otca
Jozefa Kupca z Cierneho Balogu - Dobroce.

Za tichu spomienku a modlitbu dakujeme.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcery, synovia, vnucata, pravnuk.

 

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Druheho januara sme si pripomenuli 11. vyrocie h9901l.gif (3477 bytes)umrtia Antona Haviara
z Cierneho Balogu - Medvedova.

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku.

Manzelka s detmi a ostatna rodina

Podakovania

Dakujeme vsetkym, ktori na poslednej ceste odprevadili Romana Drstaka z Brezna

a kvetinovymi darmi zmiernili nas hlboky zial.

Smutiaca rodina

 

BARAN

Kuzlo sviatocnej nalady a rodinnej pohody stale trva a preto statocne mlcite, neprezradite svoje drobne psychicke problemy. Pricinte sa o to, aby sa vo vasom okoli kazdy mohol citit prijemne. Venujte pozornost starsim clenom rodiny.

BYK

Novy rok zacal pre vas bezoblacne. Zo strany zivotneho partnera mate plnu podporu. Za celkom necakanych podmienok budete mat prilezitost uplatnit svoje schopnosti. Pohotovo vyuzite tuto moznost, ved vela slubuje.

BLIZENCI

Darcek, ktory ste dostali, vam priniesol radost a dobru naladu. Ale hoci vsade vladne este sviatocna nalada, pracovne povinnosti nemozno zanedbat. Hladajte rovnovahu medzi tymito krajnostami. Cez vikend sa pripravte na prijatie milej navstevy.

RAK

Dobre sa vam dycha v rodinnej pohode s krasnymi zazitkami z nedavnych dni. Nemoze vas nic vyrusit. Po serii sviatocnych dni je vsak najvyssi cas, aby ste sa pohli z domu a nadychali cerstveho vzduchu. Navstivte znamych, ktori su vasmu srdcu blizki.

LEV

V rodinnom prostredi si este kazdy obzera, skusa svoje darceky. Vy ste vsak uz v myslienkach daleko od tychto milych udalosti. Je uplne jasne, ze ste zabudli na svoje sluby. Pocas sviatkov ste sa objedali - a to je tvrda realita. Teraz sa liecte!

PANNA

Nedbali ste o svoju liniu. S pozitkom ste vychutnavali rozne lakave chute zakuskov i torty so slahackou. Ale uzili ste si aj rodinnej pohody. Aj preto teraz z vas sala uprimne ludske teplo, laska, ktorej sa vo vasom okoli kazdemu dostane.

VAHY

Hoci mate chut pospat si, netreba vam spat, skor potrebujete relax, pobyt v prirode. Partner vas ochotne odprevadi. V nedelu si nepomozete, ohlasi sa oblubeny pribuzny. Po vydatnom obede sa s nim dobre pobavite pri pohariku.

SKORPION

Cez vianocne sviatky bol vzduch nabity intimitou, celkova atmosfera bola laskava. Vsetko sa vam pacilo, len dve veci by ste chceli zmenit vo vztahu k sviatkom. Aby kazdy jedol a pil len tolko, kolko mu sluzi ku zdraviu a aby nechodili nepozvani hostia.

STRELEC

Este spominate na vzrusujuce chvile vianocnych sviatkov, ale uz zijete problemami sucasnosti. Z hladiska psychickeho uvolnenia dobre vam padne zdravotna prechadzka. Nastastie dobre vychadzate s pribuznymi a budete mat radost z ich navstevy.

KOZOROZEC

Beriete ako samozrejmost, ze v rodine vas povazuje kazdy za akehosi hovorcu. Mozete mat radost z tejto pocty, ale niekedy doprajte aj ostatnym prilezitost, aby prehovorili. Dost ste sa nasedeli pri sviatocnom stole, mali by ste si urobit vylet do lesa.

VODNAR

Ak dostanete nejaky dobry napad, snazte sa ho co najskor uskutocnit. Moze to byt napriklad priprava kulinarskej speciality alebo aj organizovanie vyletu. Vikend prezite doma v rodinnej intimite v kruhu svojich najmilsich a cakajte milych navstevnikov.

RYBY

Dni este stale prebiehaju v dozvukoch sviatocnej intimity. V tejto atmosfere dobre padne kazde slovo od vasich najmilsich i od pribuznych. Na vikendovej prechadzke zistite, ze vsetko vonku odpociva a vy kracate ako postava z carovnej rozpravky...


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT