Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 7 CISLO 03 19. JANUAR 1999 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

H9903a.jpg (54937 bytes)h9903b.jpg (36117 bytes)

Novi starostovia v Bacuchu, Ciernom Balogu, Dolnej Lehote, Jaseni, Lome nad Rimavicou, Nemeckej, Pohorelej, Polomke, Predajnej, Raztoke a v Zavadke nad Hronom (na dolnej snimke Juraja Orolina) v piatok 15. januara na slavnostnych zasadnutiach obecnych zastupitelstiev prevzali z ruk byvalych starostov richtarske zezlo. Tak, ako v dalsich mestach a obciach, sa zapojili do projektu s nazvom Dobry den, samosprava a prve rokovanie novozvolenych predstavitelov samospravy nacasovali na tento datum, aby celym Slovenskom zaznela myslienka "Sme tu a sme tu pre vas!" Novozvoleni poslanci Mestskeho zastupitelstva v Brezne a staronovy primator Ing. Vladimir Fasko zlozili slavnostny slub v pondelok 18. jaunara (na hornych snimkach Viktora Sajgalika), kedy na ustanovujucom zasadnuti volili zastupcu primatora, zriadili mestsku radu, komisie mestskeho zastupitelstva a zvolili ich predsedov.

Univerziada aj v Brezne - Osrbli


Po druhykrat v historii (po roku 1987) sa vykonny vybor Medzinarodnej federacie univerzitneho sportu (FISU) rozhodol, ze 19. Svetova zimna univerziada sa uskutocni na Slovensku. Stalo sa tak na zaklade zasluh slovenskych organizatorov zimnych sportov, k comu urctie prispeli i vysokopozitivne odozvy z konania svetovych biatlonovych podujati z Brezna - Osrblia.

Po nedavnom skonceni svetoveho pohara v biatlone organizacny vybor Brezno - Osrblie ma plne ruky prace s pripravou sutazi, ceremonialov i celkoveho zabezpecenia Svetovej zimnej univerziady v biatlonovych disciplinach. Pre informaciu uvadzame, ze 19. Svetova zimna univerziada bude slavnostne otvorena v piatok 22. januara o 15. 30 hodine na Strbskom Plese, zaverecny ceremonial a slavnostne ukoncenie 30. januara o 18. hodnie na zimnom stadione v Poprade. Okrem Brezna - Osrblia dalsimi miestami konania univerziady su: Liptovsky Mikulas - hokej, Ruzomberok - krasokorculovanie, Demanovska dolina - zjazdove lyzovanie, Kezmarok - hokej, Strbske Pleso - bezecke lyzovanie, skoky na lyziach, severske kombinacie, Svit - Lopusna dolina - snoubording, Poprad - hokej, Spisska Nova Ves - hokej, short track. Blizsie informacie o konani jednotlivych sportovych disciplin ziskate v Informacnom centre Brezno, c.t. 6114221, v Mestskom kulturnom stredisku v Brezne, c.t. 6112189, v Klube biatlonu Osrblie, c.t. 6179111-2, respektivne na vylepenych programovych plagatoch.

A co Brezno- Osrblie? Organizatori po ukonceni svetoveho pohara zurocia vsetky skusenosti i v univerzitnych biatlonovych disciplinach. Zatial prihlasky obdrzali od sportovcov z dvadsiatich statov, trate su pripravene na vynikajucej svetovej urovni, Brezno je rovnako pripravene na ceremonialy vyhlasovania vysledkov, a to 25. a 28. januara na namesti s kulturnym programom, pripavene prijat i oficialnych hosti na svojej radnici. V Osrbli navstevnici najdu ponuku stravovania, ale aj zabavy, k nej iste prispeju i maskoti vlckovia Blckovia, ale aj maskot univerziady svist Tatrik, ktoremu mimochodom meno dali deti z breznianskych zakladnych skol. Pre sportovcov je pripavena nielen bohata ponuka kulturnych programov, ale aj ponuka na spoznanie zaujimavosti nasho regionu. Organizatori veria, ze biatlonove sutaze 19. Svetovej zimnej univerziady zvladnu opat vynikajuco, cim len potvrdia svoje dobre meno vo svete.

Sportovy program biatlonovych sutazi: v sobotu 23. januara o 10. hodine vybehnu na trat zeny na 15 km, v nedelu 24. januara v rovnakom case muzi na 20 km, v pondelok 25. januara sa uskutocni sprint muzov na 10 km o 10. hodine a sprint zien na 7,5 km o 13. hodine. Streda 27. januara bude patrit od 10. hodiny stihacim pretekom muzov na 12,5 km a zenam na 10 km od 13. hodiny. V zaverecny den 28. januara o 10. hodine divaci uvidia stafety muzov na 4x7,5 km a o 13. hodine stafety zien na 3x7,5 km.

(js)

Falosna "tisicka"

Experti Statnej skusobne platidiel v Bratislave v tychto dnoch skumaju falzifikat tisickorunovej bankovky, ktora sa objavila v Slovenskej sporitelni v Brezne 7. januara. Tisickorunacku, ktora sa farebne odlisovala od beznych bankoviek, predlozila M. G. z Cierneho Balogu.

(mv)

Za pol hodiny

Od pol jednej do jednej v noci 13. januara na roznych uliciach v Brezne zmizlo z aut dovedna devat puklic asi za 12 000 korun. Breznianski policajti ich nasli u styroch mladych muzov z Brezna a z Cierneho Balogu vo veku od dvatnast do dvadsatstyri rokov a vratili ich majitelom.

(vch)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT