19. JANUAR 1999 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

H9903k.jpg (59545 bytes) Balonova exhibicia spojena so slavnostnym aktom krstu teplovzdusneho balona Zeleziarni Podbrezova sa uskutocnila za pritomnosti Antona Janskeho, sefa balonoveho lietania na slovensku, vedenia zeleziarni, clenov Deltaklubu, milovnikov lietania, ale aj mnohych divakov v sobotu 16. januara v areali ZP SKI Tale. Anton Jansky, Ing. Vladimir Sotak a Mgr. Marian Zima oficialne pokrstili balon Zeleziarni Podbrezova, a.s. Potom nasledovali vyhliadkove lety a odvazlivci, hlavne deti, si prisli na svoje. Symbolom balonoveho lietania je vzduch, ohen, voda a zem a z toho vychadza aj ritual krstu novych vzduchoplavcov, ktory sa uskutocnil v hoteli Podbrezovan. Anton Jansky pokrstil odvazlivcov, ktori uskutocnili svoj prvy let teplovzdusnym balonom. Posypal im hlavy zemou a namiesto vody ich polial sampanskym. V nedelu 17.1. po prvykrat v historii slovenskeho balonoveho lietania preleteli styri slovenske balony , medzi nimi aj pokrsteny podbrezovsky s posadkou Ing. K. Slabaka a L. Bockora, pohoria Nizkych Tatier.

Korculovanie na zimnom stadione

12.1.: 17.30 - 18.30

13.1.: 16. - 18.

14.1.: 18. - 20.

15.1.: 17. - 19.

16.1.: 12.30 - 14., 14.30 - 16.30, 17. - 19.

17.1.: 14. - 16., 16.30 - 18.30

18.1.: 15. - 17.

19.1.: 17.30 - 18.30.

HK Brezno informuje

Uplynuly tyzden bol bohaty na hokej nielen poctom zapasov, ale hlavne ich kvalitou.

HK MSK VTJ Brezno - HC Slazany 10:4 (6:1, 1:3, 4:0, nedohrate), goly domacich: Paucik 2, Duris 2, Gaspar 2, Henes, Hermanek, Antos, Simko.

Uz v stredu zazil brezniansky zimny stadion vecer skutocne trojkralovy. Super vzbudzoval respekt, pretoze vo vacsine predoslych stretnuti mu Breznania nedokazali prekazit dosiahnut vitazny vysledok. O to vacsim dojmom zaposobila smrst breznianskych hokejistov, ktori po prvej tretine viedli 6:1. Darilo sa im vsetko o co sa pokusili, a to s nevidanou lahkostou a samozrejmostou. O tom, ze nejde o slabeho supera sa hraci mohli presvedcit v druhej tretine. Po jej skonceni bol naskok domacich uz len tri goly, a to davalo superovym hracom istu nadej na zvrat tohto pre nich nepriazniveho vyvoja. Domaci hraci si vsak uvedomovali svoju sancu, a tak v tretej tretine pribudali goly uz len v branke hosti. Ti vsak zacali coraz castejsie prejavovat svoje sklamanie z priebehu hry v nedovolenych zakrokoch proti domacim. Spolu s vykonom rozhodcov to prispelo k tomu, ze po zakernom zasahu brankara Slazian voci breznianskemu hracovi, sarvatke na lade, ktorej sa zucastnili aj hraci hosti zo striedacky a nakoniec inzultacii rozhodcu hracom hosti bol zapas v 53. minute predcasne ukonceny. Sposob boja superov priniesol dvojitu zlomeninu palca hracovi Brezna a kapitan domacich Bauer v dosledku vazneho poranenia kolena asi tiez uz na dlhsiu dobu nebude moct zasiahnut v dalsich stretnutiach tejto sezony.

...

HK MSK VTJ Brezno - HK OFZ D. Kubin 4:5 (1:2, 1:2, 2:1), goly domacich: Henes 2, Antos, Paucik.

Vynikajuci hokejovy zapas predviedli muzi aj v sobotu v stretnuti s hracmi Dolneho Kubina. Rychlost, s akou sa hra niesla v prvej tretine, mohla uspokojit aj narocnejsieho divaka. Domaci otvorili skore a i ked super vyrovnal a pred prvou prestavkou pridal dalsi gol, predvedena hra potesila pocetnu navstevu divakov. Vylucenie strelca prveho golu Antosa do konca zapasu v druhej tretine v ramci rozpaciteho vykonu rozhodcovskej trojice, neotupilo utocnost domacich a tak v tretej tretine bol vyrovnany stav 4:4. Konecna tesna prehra sice mrzela vsetkych zucastnenych breznianskych hracov a fanusikov, ale tesil dobry dojem z hry a bojovnost az do konca zapasu, ked domaci brankar Daxner zneskodnil aj nariadene trestne strielanie.

1. P. Bystrica

2. Levice

3. Rim. Sobota

4. Dolny Kubin

5. Liesek

6. Trstena

7. Detva

8. Bardejov

9. Slazany

10. Brezno

11. Partizanske

8 8 0 0 50:16 16

8 6 1 1 62:26 13

9 6 1 2 58:28 13

0 6 0 4 51:39 12

10 6 0 4 50:43 12

10 5 1 4 44:40 11

9 3 1 5 45:48 7

8 2 1 5 27:49 5

7 1 1 5 25:44 3

8 1 0 7 22:47 2

9 1 0 8 18:72 2

...

HK MSK VTJ Brezno - HK Magnezit Revuca 7:2 (0:1, 3:0, 4:1), goly domacich: Fabry 3, Suda 2, M. Simko, Mjartus.

Medzi stretnutiami II. slovenskej hokejovej ligy muzov sa v piatok uskutocnilo v Brezne aj stretnutie Stredoslovenskej divizie seniorov, ked superom domacich hracov boli hokejisti Revucej. Hoci hostia otvorili skore stretnutia golom v prvej tretine a uzavreli ho golom pred koncom zapasu, podstatnym sa ukazalo to, co sa dialo medzi tym. Tento zapas sa svojou urovnou aj vdaka ucasti niekolkych hracov A-muzstva priblizil stretnutiam muzov. Istota, ktorou posobili breznianski hraci na lade, hlavne v tretej tretine umoznilo divakom bez nervozity sledovat narastajuci naskok svojho muzstva.

...

Navstevnici tychto stretnuti sa mohli presvedcit, ze aj napriek problemom, ktore sa nevyhybaju ziadnej oblasti, sa dari v zlozitych podmienkach hokej v Brezne udrzat zivotaschopnym, co napriek sklamaniam obcas prinasa i radost z dosiahnutych vysledkov.

V sobotu 16. januara o 17. hodine Brezno - Povazska Bystrica - II. liga muzov.

...

HC Ormet Rimavska Sobota - HK NSK VTJ Brezno 14:3 (3:0, 3:2, 8:1), goly hosti: Prachar, Richter, Kolarovic.

Menej uspesni boli ziaci v zapasoch v Rimavskej Sobote. Mladsi ziaci prehrali po nevyraznom streleckom vykone a slabsej kondicii oboch striedajucich brankarov.

HC Ormet Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 9:3 (2:1, 1:1, 6:3) goly hosti: Jozefko, Medved, Pampurik.

Starsi ziaci boli do zaciatku tretej tretiny rovnocennym partnerom supera. Rozhodlo sest golov za 15 minut tretej tretiny.

h9902m.gif (42225 bytes) Sobotnajsie stretnutie breznianskych hokejistov  s Dolnym Kubinom

 

Cyklokrosari bojovali o titul majstra Slovenska

V nedelu 10. januara sa v Poprade - Spisskej Teplici konali Majstrovstva Slovenska v cyklokrose. Trat mala na niektorych miestach zladovately povrch, a tak mnohi cyklisti viackrat okusili tvrde pady. Z tridsatpatclenneho statoveho pola absolvovalo cele preteky s plnym poctom kol len desat pretekarov. Najlepsie sa darilo Robertovi Glajzovi (Budvar team Tabor), ktory ziskal uz svoj piaty titul majstra Slovenska v cyklokrose, druhy skoncil Milan Barenyi (Seat Merida KCK Oslany) a treti Roland Kajci (Dukla Trencin). Pavol Medved (Zeleziarne Podbrezova) ziskal piate miesto. Od lepsieho umiestnenia ho delil defekt, pretoze za stvrtym Jozefom Nazarejom (Author Trencin) prisiel v tesnom zavese. Za vyber juniorov pretekal podbrezovsky reprezentant Dusan Orgonik, ktory v tejto cyklokrosovej sezone startoval za nizsiu kategoriu kadetov a v Poprade skoncil vo vybere juniorov na 5. mieste, cim sa nominoval do sirsieho vyberu slovenskej reprezentacie.

Na tom istom terene sa o tri tyzdne v dnoch 30. a 31. januara uskutocnia jubilejne 50. majstrovstva sveta v cyklokrose v kategoriach muzi do 23 rokov a na druhy den juniori a muzi elit, na ktorych ma startovat ja Pavol Medved (Zeleziarne Podbrezova).

Jan Morozuk

Sipkarska liga

Novy rok sme rozbehli v utorok sutazou dvojic. Zvitazili Ivan Svantner - Laco Hanzlovic pred dvojicou Jozef Siman - Jaro Jergel a Marek Hanzlovic - Harald Lackner. Tento host z Rakuska, ktoremu sa turnaj zapacil sa napokon zucastnil aj ligy muzov v piatok a v sobotu si vyskusal aj MASTER stredne Slovensko.

V piatok sa zacal novy rocnik ligy muzov a zien. U muzov sa najviac darilo Dusanovi Rusnakovi z Revucej. Vo finale porazil Petra Martina, treti skoncil Ivan Svantner. Zeny sa tiez popasovali o prve body do rebricka. Zvitazila Iveta Mozerova pred Vierou Kukolovou. Tretia skoncila Martina Troligova. Ked sme spomenuli hosta z Rakuska, tak za zeny si zahrala jeho manzelka Ingrid a z dvanastich zien skoncila na 7. mieste. V sobotu sa konal v priestoroch Dart clubu turnaj MASTER stredne Slovensko. U muzov zvitazil Dusan Stries pred Petrom Martinom, treti skoncil Miroslav Dolinsky, stvrty Rasim Cupar, 5. - 6. Zdeno Pampurik st. a Jan Senko. U zien zvitazila Miriam Fararikova pred Marikou Medvedovou, tretia bola Martina Troligova. Ako doplnkovy turnaj sa hrala sutaz dvojic. Zvitazili Rasim Cupar - Jozef Siman, 2. Zdeno Pampurik ml. - Mario Boros, 3. Robo Mozer - Laco Hanzlovic.

Mladez ako vzdy mala pre seba nedelne popoludnie. Juniorov sme rozdelili na mladsich a starsich. Medzi mladsimi juniormi zvitazila Katka Lenhardtova, 2. Jakub Warsavsky, 3. Denis Cupar, starsi juniori: 1. Matej Putnok, 2. Marek Kucerak, 3. Patrik Belko. Stredoskolaci hrali po junioroch: 1. Martin Kupec, 2. Andrej Jursa, 3. Michal Lenhardt.

Tento tyzden sutaze prebehnu podla zauzivaneho kalendara: v utorok aj vo stvrtok dvojice, v piatok liga muzov a zien a v nedelu mladez.

(lh)

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT