19. JANUAR 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Telgart vitazom turnaja

HC SK Sokol Telgart ucastnik Stredoslovenskej krajskej divizie zucastnil sa koncom kalendarneho roka hokejoveho turnaja v Roznave, ktoreho poriadatelom bol HC Dobsina, dalsimi ucastnikmi boli HC Nizna Slana, HC Roznava. Hokejisti HC SK Sokol Telgart po vitaznych zapasoch najprv s HC Roznava 9:3 vo finale porazili HC Dobsinu 10:2 a stali sa vitazmi turnaja. Najuspesnejsimi strelcami boli J. Lunter 4, S. Lunter 3, Tomo 3, P. Bodnarik 2, M. Milcik 2, P. Cernak 2, P. Lunter, M. Lunter, P. Cernak ml. Najlepsim brankarom sa stal P. Knizka.

...

Deviateho januara sa uskutocnil majstrovsky hokejovy zapas Stredoslovenkej krajskej divizie HC SK Sokol Telgart - HC Naftex Lucenenec 7:2 (2:0, 2:0, 3:2), goly za domacich: S. Lunter 3, P. Lunter 2, M. Lunter, P. Bodnarik. V odvetnom zapase domaci nenechavali nic na nahodu a od zaciatku zatlacili supera do obrannej tretiny, co sa prejavilo aj na skore. Velke mnozstvo nevyuzitych sanci drzalo hosti pri "zivote" az do stavu 5:0 v tretej tretine. Nervozne stretnutie prinieslo mnozstvo vyluceni, ktore nemali vplyv na celkovy vysledok. Divaci v Revucej pripravili pekne prostredie domacim Telgartcanom.

...

Na druhy den HC SK Sokol Telgart odohral dalsie odlozene kolo Stredoslovenskej krajskej divizie muzov. Cestoval do Rimavskej Soboty, kde mal nastupit proti rezerve Rimavskej Soboty. Na "papalasi" z HC Rimavskej Soboty rozhodli inac. Kym hokejisti HC Rimavska Sobota B, teda rezerva, poijali v miestnom hostinci, na zapas nastupilo kompletne A-muzstvo, ucastnik II. celostatnej ligy. Aj napriek tomu, ze HC Telgart nesuhlasil s prelozenim zapasu, nariadenie SsKZ LH bez uvedeneho dovodu, odohral ho s vysledkom 25:3, goly za hosti: M. Spisak, M. Lunter, M. Milcik.

Mikulas Lunter

 
 

Pozvanka na hokejovy turnaj

V ramci popularity a rozvoja ladoveho hokeja v okrese Brezno sa v spolupraci s Okresnym uradom v Brezne, HK VTJ MSK Brezno, sponzorskou fimrou Mysiak model sport, Slovenskou poistovnou a ucastnikmi turnaja v nedelu 24. januara odohora hokejovy turnaj O pohar prednostu okresneho uradu.

Program turnaja:

1. zapas o 8.30 h Old boys Brezno - HK Pohorela

o 10.30 h slavnostne otvorenie turnaja

2. zapas o 11.00 h HK Cierny Balog - HK Pohorela

3. zapas o 13.45 h Old boys Brezno - HK Cierny Balog

o 16.00 h vyhlasenie vysledkov turnaja

(jg)

Helpa a Podbrezova

Okresneho kola v stolnom tenise druzstiev sa vo stvrtok 14. januara v telocvicni Zakladnej skoly vo Valaskej zucastnilo rekordnych dvanast zakladnych skol nasho okresu.

Chlapci: 1. Zakladna skola Helpa (Michal Skladany, Pavol Dubaj, Martin Jonas, Igor Vilim), 2. Zakladna skola Brezno, Pionierska 2, 3. Zakladna skola Brezno, Mazornikovo.

Dievcata: 1. Zakladna skola Podbrezova (Katarina Jurigova, Veronika Beresova, Kristina Kuthova), 2. Zakladna skola Brezno, Pionierska 2, 3. Zakladna skola Benus.

Prve tri druzstva v kategoriach obdrzali diplomy a vitazi postupuju do krajskeho kola, ktore sa uskutocni vo februari v Krupine.

(ih)

Silvestrovsky vystup

Klub slovenskych turistov v Helpe usporaduva od roku 1985 kazdorocne Silvestrovsky vystup na Velku Vapenicu (1961, 2 m n. m.). Vyse dvadsat turistov z Helpy sa zucastnilo 31. decembra strnasteho rocnika na trase Helpa - Priehyba - V. Vapenica - sedlo Priehybka - Dolinky. Odmenou vsetkym ucastnikom boli prekrasne vyhlady na panoramu Vysokych, Nizkych Tatier a na Slovenske rudohorie. Pri lyziarskom vleku na Dolinkach pripravili organizatori pre vsetkych obcerstvenie.

Mgr. Jozef Pupis

Je tu zima, cas zimnych sportov. O cinnosti oddielu ladoveho hokeja TJ Spartak Zavadka nad Hronom nam porozpraval Jan Oravec: - V sezone 1997/98 sme vytvorili prirodne klzisko pri Hrone, co sa nam osvedcilo. V jeseni minuleho roka sme zacali opat za vydatnej pomoci obecneho uradu, obecneho hospodarstva, sponzorov (Polnospol, MZ Konzum, Slovpump Trade, Strojsmalt Pohorela) a z financnych prostriedkov z Komunitneho minigrantoveho programu sme vybudovali mantinely, potiahli elektricke kable, nainstalovali svetla. Brigadnicky tu priaznivci korculovania odpracovali vyse 900 hodin. V lete planujeme areal oplotit, vybudovat lavicky pre divakov, striedacky i trestne lavice. Nas zamer bol rozbehnut Horehronsku ligu v ladovom hokeji, co sa nam zatial nepodarilo. S muzstvami Helpy a Pohorelej hravame priatelske zapasy. Jednym z nasich dalsich zamerov je dat detom moznost naucit sa korculovat, aby volne chvile prezivali na cerstvom vzduchu pri pohybe.

Juraj Orolin

Hokejoviny

Hostia dohravali bez brankara. Bol odvolany vacsinou divakov.

...

Do nasho hokeja prichadza kvalita. Aspon co sa tyka vystroja.

...

Vraj listky na ligovy hokej bude preplacat zdravotna poistovna.

...

V kazdom zapase potvrdil, ze je naslovovzaty hokejista. Recnil, recnil a recnil.

...

Niektori nasi hokejisti su natolko ludovi, ze hokejku pouzivaju len ako valasku.

...

Ej, davno su prec casy, ked si chodili hokejisti peso pre vyplatu do podniku, v ktorom nepracovali.

...

Divaci videli utocny hokej, hraci utocnych divakov.

...

Niektori hokejisti si mylia kontakt so superom s knokautom.

...

Len co treneri poslali na lad cerstve sily, objavila sa na nom cerstva krv.

...

Strelba na klzisku nemastna-neslana, za to vsak na tribunach ako vo westerne.

...

Otupeny dojem sposobili ich tupe korcule.

...

Bol to iba priemerny trener. Nevychoval pre NHL ziadnu hviezdu.

...

Ani v poslednej tretine sa obraz hry nezmenil. Stale bol pod obraz.

...

Niektori nasi hokejisti maju preto tak malo bojoveho zapalu, lebo sa boja, ze by mohli roztopit lad.

...

Bol to skutocne ladovy hokej. Divaci zostali pocas celeho zapasu chladni.

Zozbieral: Jozef Pupis

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT