2. FEBRUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

O pol desiatej vecer 14. januara Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne nahlasili matky M. N. a S. P., ze ich synovia 11-rocny Roman a 10-rocny Mario su nezvestni. Chlapci sa po skonceni vyucovania nevratili domov. Zacala patracia akcia, na ktorej sa podielali prislusnici obvodneho oddelenia a okresneho riaditelstva Policajneho zboru. Trvala do druhej v noci, kedy chlapcov nasli v zahradkarskej osade. Dovod uteku? Poznamka v skole.

Pohorelski policajti vypatrali pachatelov trestneho cinu neopravneneho uzivania cudzej veci. Tesne pred polnocou 20. januara 27-rocny G. B. a 22-rocny M. C z parkoviska na sidlisku Paseka v Zavadke nad Hronom ukradli Skodu 105 S. Previezli sa do Brezna a na spiatocnej ceste v Zavadke havarovali. Auto majitelky M. L. z Brezna, na ktorom spravili skodu za 15 000 korun, zaparkovali pred potravinami. Po spachani tohto skutku ich hliadka o tretej v noci zadrzala.

Autobus Ikarus z Madarska, ktory stal na parkovisku pred bungalovom motela na Taloch, ktosi vykradol v noci na 21. januara. Telovychovnu jednotu Trans Sostofurdo Anna kradezou videoprehravaca, farebneho televizora zn. Grundig a troch videokaziet zlodej obral asi o 20 000 korun.

Niekedy medzi 31. novembrom a 22. januarom sa neznamy pachatel vlamal do motorestu v Brezne - Zadnych Halnach, ktory je mimo prevadzky. Z miestnosti WC a sprch chyba dovedna 37 vodovodnych baterii, 12 WC mis s nadrzkami, 17 keramickych umyvadiel a 9 dveri. Skoda, sposobena HSD Brezno, cini bezmala 80 000 korun.

Nezelanych navstevnikov mali pod ruskom noci 23. januara v potravinach Jasienka v Jaseni. Zlodeji si odniesli liehove napoje, cigarety, mrazenu hydinu, ryby, drogeriovy tovar, kavu a rozne potraviny. Skodu, sposobenu Polnohospodarskemu druzstvu Jasenie, odhadli asi na 59 000 korun.

Dvadsatsedemrocny M. L. spachal v Ciernom Balogu 25. januara o jedenastej vecer samovrazdu zastrelenim. Po ohliadke mrtveho zaistili pistol s nabojnicou a projektilom, ktoru zaslali na expertizne skumanie. Bola nariadena pitva.

Medzi 16. a 20. hodinou 25. januara z parkoviska hotela Hydrostav v Krpacove zmizol biely VW Passat ev. c. PI-AK761 asi za 500 000 korun. Po aute T. R. z Elmshornu a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

Rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet, cokolad a drogerioveho tovaru dovedna asi za 40 000 korun si odnasal v noci 26. januara neznamy pachatel z predajne zmiesaneho tovaru v Ciernom Balogu - Medvedove. Okrem toho na zariadeni zanechal Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne asi dvetisickorunovu skodu.

O desiatej predpoludnim 26. januara v Brezne na Luckach havaroval D.M. z Brezna. Na poli sa potrundzeny alkoholom (1,64 promile) s nakladnym autom Tatra 148 prevratil na lavy bok. Skoda na aute je asi za 15 000 korun.

Vlamaci sa v case od 17. do 27. januara specializovali na rekreacne chaty na Taloch. Majitelke S. J. z Lucenca ukradli nastenne hodiny, slamene kosiky, osem srncich a muflonich trofeji, kozusinu jazveca, dve vodovodne baterie, dva lampase, nastenne zrkadlo s osvetlenim, elektricky ohrievac zn. Delongi, kupelnovu supravu na uteraky, postelnu bielizen, farebny televizor OPV Orava, stropnu lampu s bodovymi lampami, vsetko dovedna za 66 600 korun a zariadenie poskodili za 15 000 korun. Medzi 25. a 27. januarom z chaty M. H. z Banskej Bystrice zmizli veci za 60 tisic korun - dva pary lyzi zn. Atomic, dva pary lyziarskych topanok, dva pary palic, farebny teleivzny prijimac, radiomagnetofon, kavovar. Okrem toho na zariadeni sposobili skodu za 30 tisic korun. Lyze, lyziarky, elektricky gril ETA, dve sedemdecove flase vodky, rozne potraviny, dve nocne lampy, deka, lampas, maskacovy komplet, vetrovka Horskej sluzby, satelitny prijimac, televizor Daewoo, tranzistorove radio - to je lup, s ktorym odisli neznami pachatelia medzi 21. a 27. januarom z chaty V. P. z Brezna. Majitelovi sposobili skodu za 44 600 korun a na zariadeni za 3000 korun.

Asi vodicovi Opla Omega I. T. z Podbrezovej bolo v stredu 27. januara o 19. hodine velmi napohalo. Na ceste I/66 medzi Lopejom a Predajnou pri predchadzani osobneho motoroveho vozidla zn. Ford dostal smyk, narazil do zvodidla, presiel do protismeru, kde sa celne zrazil s beemveckom, ktore viedol V. L. z Brezna. Pri dopravnej nehode bol zraneny P. S. z Jasenia. Vodic Opla odmietol podrobit sa dychovej skuske a policajti mu zadrzali vodicsky preukaz. Pri zrazke boli vsetky tri auta poskodene - BMW za 200 tisic korun, Opel za 100 tisic korun a Ford za 10 tisic korun.

O tristvrte na osem rano 24. januara v Podbrezovej na Skalici I. S. zo Ziliny so Skodou 120 pri jazde smerom z Brezna do Banskej Bystrice v pravotocivej zakrute presiel do protismeru, kde sa celne zrazil s oprotiiducou Skodou 125 L, za volantom ktorej sedel P. B. z Hrusova. Obidvaja vodici utrpeli zranenia s predpokladanou praceneschopnostou sedem dni, spolujazdkyna vodica Skody 125 L si s tazkymi zraneniami polezi viac ako 42 dni. Vodica I. S. podrobili dychovej skuske, ktora ukazala 2,74 promile alkoholu. Na autach je skoda po 50 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od  22. do 29. januara

V piatok 22. januara pomocou vyskovej techniky poziarnici otvarali byt na Malinovskeho ulici v Brezne, lebo majitel bol nevladny. V nedelu v Podbrezovej po dopravnej nehode pomahali pri vyprostovani zraneneho a cistili vozovku. Dalsie dve nehody sa stali 26. januara v Bacuchu, kde vytahovali Favorit, ktory zbehol mimo vozovku a 27. januara v Lopeji po zrazke vozidiel regulovali premavku. Vo stvrtok otvarali dvere bytu na Ulici Frana Krala, ktore zabuchol prievan a dnu ostalo dieta.

Cestni zachranari absolvovali dva vyjazdy so zasahovym vozidlom. Prvy 24. januara rano do Podbrezovej, kde sa zrazili dve skodovky. Vyprostovali osoby z vozidiel a poskytovali predlekarsku prvu pomoc. Druhy vyjazd vecer 27. januara do Lopeja, kde sa opat celne zrazili Opel Omega a BMW. Odtahovali 4 vozidla, technicku pomoc v stredisku poskytli 6-krat, Zlty anjel jedenkrat. Okrem sluzby v stredisku mali so Zltym anjelom a zasahovym vozidlom pohotovost aj na biatlonovych pretekoch v Osrbli.

Z osemnastich vyjazdov sanitky RZP bolo sedem k nahlym prihodam srdca a obehu, styri k mozgovym, dve k dychacim, tri k urazom, zaznamenali jednu smrt pred prichodom sanitky a jedneho pacienta resuscitovali. Pod vyjazdy sa podpisovali aj autohavarie. V nedelu rano 24. januara sa v Podbrezovej - Skalici zrazili dve auta. Manzelov, ktori sedeli v jednom aute, previezli do nemocnice a soferovi z druheho auta, ktory bol pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, sa nestalo nic vazne. V pondelok vecer 25. januara sanitka vystartovala do Cierneho Balogu, kde sa 27-rocny muz strelil do hlavy. Posadka mohla uz len konstatovat smrt. Dalsia "havarka" sa stala za Lopejom 27. januara. Odniesol si to spolujazdec sofera, ktory narazil do protiiduceho auta, pretoze jediny bol zraneny.

Zuzana Sarisska z Valkovne, Martin Czikora z Valaskej, Nikola Hvolkova z Polomky, Viktoria Suranovska zo Sumiaca, Erik Harvan z Telgartu, Eva Jancova z Bacucha, Milan Kovac z Brezna, Marek Kosik z Predajnej, Tomas Nosal zo Zavadky nad Hronom, Patrik a Patricia Kovacovci zo Sihly, Ivan Syzmanski z Valaskej, Andrej Krella z Brezna, Michal Bartos z Valkovne, Simona Rusnakova z Brezna, Denis Trnavsky z Brezna, Jakub Majchut z Valaskej.

Miroslav Luptak (27) z Cierneho Balogu - Fajtova, Magdalena Gordulicova (93) z Polomky, Katarina Kubandova (81) z Helpy, Milan Janosik (50) z Helpy, Maria Dudasova (74) zo Zavadky nad Hronom.

Spomienky

Dna 26. januara uplynul rok odvtedy, co nas vo veku 44 rokov nahle opustil nas syn a brat

Ivan Prukner
z Piesku.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Mama, sestry, brat a ostatna rodina

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 30. januara sme si pripomenuli prve vyrocie od umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Mikulasa Leichenbergera
z Hronca.

S laskou spominaju mazelka, dcery Anna a Maria s rodinami, syn Vladimir s rodinami, vnucata a pravnucata.

Aj po roku dna 30. januara s bolestou spominame na nasho draheho otca a stareho otca

Jana Tazkeho
z Pusteho,

ktory nas opustil po tazkej chorobe.
S laskou spominaju manzelka, synovia, dcery a vnucata.

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Druheho februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil milovany manzel, otec, stary otec a brat

Alojz Pavlovsky
z Predajnej.

S laskou spominaju manzelka a deti s rodinami.

Podakovanie

Dakujeme pribuznym a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste nasu dobru mamu, staru mamu a prastaru mamu

Margitu Benackovu z Myta.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.
Deti s rodinami


BARAN
Ked chcete hovorit s niekym o aktualnych otazkach, naucte sa diskutovat. Vas monolog nie je az taky zaujimavy, aby vas ini iba pocuvali a nedostali sa k slovu. Blizite sa k vytycenej mete a vy sa uz vidite na najvyssom poste. Sustredte sa a vydrzte.

BYK
Oproti minulemu pestremu a uspesnemu tyzdnu je tento trochu nudny, nijake velke veci sa neudeju. Podarilo sa vam dokoncit terminovane ulohy, zasluzite si uvolnenie a relax. Pod tymito pojmami vsak nechapte navstevu viechy.

BLIZENCI
Nekonecne pochybovanie o svojich schopnostiach pripomina sebatryznenie. Preco si nedoverujete, ved mate dobre vysledky, vytycene ciele vzdy dosiahnete. Opat vas skosila choroba. Ktovie, ci nejde o vaznejsie suvislosti. Dajte sa dokladne vysetrit.

RAK
Toto obdobie slubuje vacsie ci mensie, ale v kazdom pripade vyznamne zmeny. Zalezi iba od vas, co sledujete, co povazujete za najaktualnejsie. Nevinnu diskusiu ste schopni premenit na boj zblizka. To je najlepsi sposob ziskania nepriatelov na cely zivot.

LEV
Udalosti vo vasom prostredi naberaju opat rychlost a vy pomaly neviete, kde vam hlava stoji. Zaujimavu ponuku dostanete prave z tej strany odkial ste necakali. Trapi vas myslienka, ze ste nemali zostat na svojom mieste, ale ked vas tam nedocenuju...

PANNA
Tyzden vam ponuka rozne formy a moznosti stastia. Nesmiete zaspat na vymyslenych vavrinoch. Mate pred sebou slubnu skutocnost, budte vo vsetkom iniciativni. Venujte viac pozornosti svojej laske, prekvapte ju aspon symbolickou pozornostou.

VAHY
Mechanicka strojenost vas obmedzuje v tvorivej oblasti a na lubostny zivot ma priam katastrofalny vplyv. Rozmyslate, co uprednostnit a co vylucit. Nevahajte dlho, poponahlajte sa. Pokuste sa zvalit, odstranit svoju vlastnu ohradu.

SKORPION
Ked sa o niekom alebo o niecom povie, ze je nezabudnutelny, chape sa to zvycajne pozitivne. Po ostrej diskusii sa pohadate so sefom. Bude to nezabudnutelne - negativne. Pamatat si vyrocia, patri medzi vase slabosti, tentokrat vsak nezabudnite.

STRELEC
Vyhadzujete peniaze, utracate, ako keby ste vyhrali peniaze rekordnu sumu. V skutocnosti nie ste na tom financne najlepsie. Myslite na buducnost. Z osobneho hladiska ste sa zbavili pocitu neistoty - z toho vidiet, ake su potrebne stretnutia s priatelmi.

KOZOROZEC
Domyslate si, ze vasa kariera stupa po strmej krivke do vysin a tento kurz nikto nemoze ovplyvnit. Budte skromnejsi. Beriete na seba vela rizika a zle gazdujete. Mali by ste sa odreagovat. Prezite niekolko hodin alebo vikend s priatelmi.

VODNAR
Po cely tyzden nenachadzate svoje miesto. Alebo vas nieco trapi, alebo mate zle svedomie. Nevyhladavajte situacie, ktore prinasaju komplikacie. Bolo by nezodpovedne brat na seba anonymne zodpovednost. V pripade uspechu vas neprezradia, ale pri neuspechu ano.

RYBY
Vyuzite co vam tento tyzden slubuje. Robte vsetko chladnou myslou a horucim srdcom bez nervozity. Pojde o velku sumu alebo vec, dajte si zalezat. Na vikend mate krasne plany a predstavy, ale neteste sa, dostanete neocakavanu navstevu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT