2. FEBRUAR 1999 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sipkarska liga

Posledne neoficialne kola v dvojiciach sa odohrali v utorok a vo stvrtok. V utorok zvitazila dvojica Mario Boros - Peter Turon pred Zdenom Pampurikom st. a Matejom Hrasnym. Vo stvrtok zvitazili Vlado Polonsky - Peter Gubala pred Mirom Dolinskym a Dusanom Dordikom. V piatok v lige zien sa najviac darilo Ivete Mozerovej, ktora vo finale porazila Evu Sitarcikovu. Tretia skoncila Martina Troligova. V lige muzov sutazilo 37 hracov. Skvelu formu potvrdzuje Peter Martin. Tentoraz sa za vitazstvom predieral B pavukom. Vo finale si poradil s Petrom Turonom. Treti skoncil Mario Boros, 4. Ivan Svantner, 5. - 6. Miro Dolinsky, Jozef Tschampa.

V nedelu ako vzdy sa o body popasovala mladez. V stredoskolskej lige sa vo finale stretli Igor Jedlicka a Andrej Jursa, ktory zvitazil, treti skocnil Martin Pancik. U mladsich juniorov zvitazil Denis Cupar pred Jaroslavom Pancikom. Treti bol Jakub Warsavsky, 4. Vladimir Kubar, 5. - 6. Roland Botka, Mirka Svantnerova. U starsich juniorov presvedcil o svojich kvalitach Martin Skantar, ked zvitazil vo finale nad Milanom Majerom, 3. Matej Giertl, 4. Pavol Melicher, 5. - 6. Milos Nagy, Jan Tapajcik. V lige druzstiev treba odohrat este dva zapasy a to M.T.K. Metal - Italy Blaus a 1. DC Brezno - HaPeBe B a tabulka po prvej polovici bude kompletna. Zaroven sa tento tyzden pokracuje v odvetnej casti ligy druzstiev.

Program na tento tyzden sa nemeni. V utorok a vo stvrtok dvojice, avsak s tym, ze sa zacina liga dvojic. V piatok liga muzov a zien, v nedelu mladeznicke sutaze.


Memorial doc. Laca Horskeho

Mesto Brezno v spolupraci s HK MSK Brezno usporiadalo v stredu 27. januara 111. rocnik hokejoveho turnaja zakladnych skol mesta organizovaneho ako Memorial doc. Laca Horskeho. Turnaja sa zucastnili vsetky zakladne skoly mesta a ziaci osemrocneho gymnazia. Zapolenia prebiehali vo dvoch skupinach. Skupinu A vyhralo muzstvo Zakladnej skoly Pionierska 2 a skupinu B muzstvo Zakladnej skoly Pionierska 4. Vo finale vitazov oboch skupin zvitazila Zakladna skola Pionierska 2 nad Zakladnou skolou Pionierska 4 7:0. Vitaz si odniesol so sebou putovny pohar venovany synom doc. Laca Horskeho, Ing. Martinom Horskym. Za najlepsieho hraca podujatia bol vyhlaseny reprezentant Zakladnej skoly Pionierska 2 Lukas Sajgalik. Ceny a diplomy zucastnenym odovzdal primator mesta Brezno Ing. Vladimir Fasko a riaditel MSK Mgr. Vladimir Libic. Cenu vo forme uznania si zasluzia aj ostatni organizatori, veduci skol a vsetci chlapci, ktori k uspesnemu priebehu pomohli zapozicanim vystroja spoluziakom z ostatnych skol mesta. Organizatori dakuju aj pekarni Belamo, a.s., a jej riaditelovi Ivanovi Faskovi za sladke obcerstvenie.

Pochod vdaky

Mesto Brezno v spolupraci s nadsencami zimnej turistiky z Brezna a Cierneho Balogu usporiadalo v sobotu 30. januara 12. rocnik turisticko-lyziarskeho pochodu vdaky po stopach oslobodenia mesta Brezno. V krasnom mrazivom pocasi sa pochodu zucastnilo 82 turistov a lyziarov. Skoda len, ze z takehoto vydareneho podujatia sa nevedia tesit mladi obyvatelia mesta (lebo sa ho nezucastnia), ale len ti skor narodeni. Vdaka za krasne podujatie patri primatorovi mesta Ing. Vladimirovi Faskovi, Janovi Zemkovi z OV SPB Brezno a Juliusovi Klimentovi z Cierneho Balogu.

Lyzovanie ma v Michalovej zelenu

Poslednu januarovu nedelu vyuzil lyziarsky oddiel v Michalovej vdaka aktivnym organizatorom na cele so Stanislavom Bobakom na usporiadanie lyziarskych pretekov v obrovskom slalome v ramci regionu Michalova - Pohronska Polhora. Usporiadatelia tomuto podujatiu vytvorili podmienky na dobrej urovni, co sa odzrkadlilo v ucasti i vo vysledkoch pretekarov kategorii ziackych, dospelych a veteranov. Dovedna sutazilo 48 pretekarov. Za zmienku stoji vitazstvo MUDr. Martina Tesaka v kategorii veteranov, ktory moze byt prikladom pre pestovanie tohto druhu sportu i mladej generacii. Podujatie sa vydarilo a je na organizatoroch pokracovat nadalej v nastupenej ceste, ktora pozdvihne zjazdove lyzovanie na patricnu uroven v regione.

 

Spod vysokej siete

Extraliga muzov - skupina A 1.1

Pocas vikendu pokracovala najvyssia sutaz volejbalistov dalsimi zapasmi, kde SK Petrochema Dubova VTJ zamiesala karty v boji o druhe miesto, ked zvitazila v Puchove nad tamojsim Matadorom 3:1 (-24, -23, 20, - 19). Treba nacriet hlboko do historie, kedy naposledy zvitazila Dubova v Puchove. Konecne sa tato bariera uz pretrhla. Petrochema, ktora stale nie je kompletna, podala vyborny vykon a zasluzene zvitazila. Ukazalo sa, ako je dobre mat siroku hracsku zakladnu, vykonostne vyrovnanu. Zostava: Jonak, Moiseenko, Prochazka, Nebotov, Vanik, Skladany (Libero Dianiska, Murgas, Valentik). Najlepsi vykon podali Prochazka, Moiseenko, priblizil sa im Nebotov. Mozno konstatovat, ze nebyt prehry v minulom kole so Zilinou, mohlo to byt pre Petrochemu omnoho veselsie. Nic vsak nie je stratene a postup do play off z tretieho miesta je este v hre. Najblizsie k tomu bude sobotnajsi zapas na domacej palubovke s VKP Bratislava o 16. hodine.

Vladimir Urban

1. VKP A
2. Puchov
3. Zilina
4. Dubova
17 15 2 48:10 32
17 11 6 40:21 28
17 11 6 38:27 28
17 9 8 32:31 26

III. liga muzov
SVK PPS Detva-B - VK Hronstav Dubova-B 0:3 (-18, -22, -20) a 0:3 (-20, -23, -16).

Volejbalisti Hronstavu odohrali v sobotu zapasy 12. kola na palubovke PPS Detva-B. Domaci posilneni hracmi prvoligoveho acka sa pred stretnutim netajili umyslom zvitazit proti veducemu celku sutaze aspon v jednom zapase. Muzstvo Hronstavu bolo naopak v zlej situacii, ked mu pre zranenia a choroby chybali viaceri hraci. Chlapci napriek oslabeniu zacali zapas koncentrovane, vytvorili si naskok niekolkych bodov, ktory potom dobrou hrou udrziavali. Zapas hladko vyhrali a ziskali tak psychicku vyhodu pred druhym stretnutim.

Druhe stretnutie prebiehalo v plnej rezii hracov Hronstavu. Superovi nedovolili ani raz dostat sa do vedenia a ten ich naskok iba dotahoval. Domaci znervozneli, co hronstavaci vyuzivali a v pohode doviedli aj druhy zapas do vitazneho konca. Muzstvo Hronstavu treba pochvalit za predvedenu hru. Kolektivnym vykonom dokazalo, ze jeho umiestnenie na cele tabulky nie je nahodne a pevne kraca za svojim cielom.

Najblizsie stretnutia odohraju v sobotu 13. februara vo Zvolene, kde nastupia proti tamojsiemu B-muzstvu.

Tabulka po 11. kole

1. Hronstav Dubova-B
2. VTJ Zvolen
3. PPS Detva-B
4. STJ B. Stiavnica
5. Lok. Zvolen-B
6. SOU Detva
7. ZTS Hrinova-B
8. VK Poltar
18 16 2 51:14 34
18 6 2 50:17 34
18 11 7 41:29 29
16 9 7 35:30 25
16 7 9 32:34 23
18 4 14 22:46 22
16 5 11 20:39 21
16 0 16 6:48 16

Lubomir Hugec

Volejbalovy turnaj

V sobotu 30. januara sa v telocvicni Zakladnej skoly v Pohorelej uskutocnil 9. rocnik volejbaloveho turnaja, ktory sa kazdorocne kona pri prilezitosti vyrocia oslobodenia Pohorelej. Turnaj usporiadal Volejbalovy spolok GAD GINDURA Pohorela za sponzorstva a pomoci spol. s r. o. GINDURA Pohorela, a.s. SMRECINA HOLDING Banska Bystrica, MO MS Pohorela, ZS Pohorela a OU Pohorela. Vitazom turnaja sa stalo druzstvo Pohorela-B. Poradie na dalsich miestach: 2. VTJ Brezno, 3. Helpa, 4. Bravacovo, 5. - 6. Zavadka nad Hronom a Pohorela-A.


V breznianskom futbale sa blyska na lepsie casy

Futbal v Brezne za posledne roky zaznamenal znacnu stagnaciu a v sezone 1998/99 sa uz da hovorit o hlbokej krize. V minulosti financne prostriedky na futbal plynuli z Mostarne Brezno, ktora je v sucasnosti pred krachom, a tak je samozrejmostou, ze tok penazi z tohto zdroja sa celkom zastavil. Hospodarska situacia v nasom state je velmi zla, preto aj financny prispevok zo strany Brezna a novovzniknuteho Mestskeho sportoveho klubu je nedostacujuci, sponzorov je velmi malo, co ma za nasledok hlboku krizu v breznianskom futbale.

Kratko pred konferenciou futbaloveho klubu primator mesta Ing. Vladimir Fasko a predstavitelia vedenia Zeleziarni Podbrezova sa dohodli na spolupraci, ktora by pomohla breznianskemu futbalu. Konferencia sa konala 29. januara v zasadacke mestskeho uradu za pritomnosti uz spominanych osobnosti, aktivnych futbalistov, trenerov, funkcionarov a rodicov. Po precitani spravy o hospodareni za rok 1998 nastala burliva diskusia, v ktorej takmer vsetci hovorili o velmi zlej financnej situacii, o nekoncepcnosti vykonneho vyboru futbaloveho klubu a o financnom deficite v roku 1998. V zavere konferencie navrhova komisia predlozila zoznam kandidatov do vyboru FK a hlasovanim vznikol novy, pomerne pocetny vykonny vybor, ktory mal svoje prve zasadnutie v pondelok 1. februara, kde jednym z hlavnych bodov programu boli volby na jednotlive posty. Vysledky volieb budu zname az po uzavierke novin, preto sportovu verejnost budeme este informovat.

Vladimir Libic, riaditel MSK

HK Brezno informuje

Podobne ako pred tyzdnom, aj tento vikend dopadol z hladiska vysledkov v jednotlivych zapasoch pre Brezno uspesne. Vitazstva sa vsak rodili tazko. Divaci sa o tom mohli presvedcit pri domacom zapase muzov a starsich ziakov. Mladsi ziaci odohrali zapas v Turcianskych Tepliciach a dorastenci vyuzili volno v Stredoslovenskej divizii k ucasti na turnaji v Zavadke nad Hronom.

II. liga muzov

HK MSK VTJ Brezno - HK TJ Iskra Partizanske 4:3 (0:1, 2:1, 2:1), goly domacich: Paucik 2, Hermanek, Gaspar.

Prva tretina zapasu priniesla viacero nevyuzitych golovych prilezitosti "partizanov" a marnu snahu domaceho muzstva najst sposob hry, ktory by bol na necakane huzevnateho supera ucinny. Naopak, prave hostom sa podarilo strelit pred koncom tretiny prvy gol. Razantna zmena stavu prisla v polovici zapasu, ked v rozsahu dvadsiatich sekund dva razy prekonali breznianski hraci superovho brankara, ktoreho hned aj ich trener vystriedal. V poslednej minute odpovedali hostia golom "do satne" a opat bolo vsetko otvorene. V zaverecnej tretine dalsi gol v nasej branke a dovtedajsi vyvoj zapasu prebudil uvahy medzi niektorymi divakmi, ze by bola prijatelna i remiza. Aj v tychto chvilach sa vsak prejavila sila breznianskeho kolektivu, v ktorom chybali viaceri hraci a ini bojovali aj s nachladnutim a zvysenou teplotou. Golom pred striedanim stran v polovici poslednej tretiny Breznania vyrovnali stav stretnutia a dalsim, necele tri minuty pred koncom zapasu, priklonili vitazstvo na svoju stranu. Zaverecna snaha hosti zvratit vysledok zapasu posilnenim o dalsieho hraca po odvolani brankara uz nepriniesla ziadnu zmenu.

V sobotu 6. februara hraju muzi o 17. h dalsi zapas doma s muzstvom Levic a v nedelu 7. februara pozyvame priaznivcov hokeja na tradicny turnaj O pohar primatora Brezna pri prilezitosti 54. vyrocia oslobodenia mesta Brezna. Program: 8.30 Brezno - Ziar n/Hr., 10.30 slavnostne otvorenie turnaja, 11.00 Rimavska Sobota - Revuca, 14.30 zapas porazenych z prvych dvoch zapasov, 16.30 finale - vitazi prvych dvoch zapasov.

1. Pov. Bystrica
2. Levice
3. Rim. Sobota
4. D. Kubin
5. Liesek
6. Trstena
7. Bardejov

8. Detva
9. Brezno

10. Slazany
11. Partizanske
10 10 0 0 66:19 20
13 9 2 2 86:42 20
12 8 1 3 80:37 17
12 8 0 4 61:45 16
11 6 0 5 54:49 12
12 5 1 6 50:53 11
11 3 2 6 39:65 8

11 3 1 7 50:56 7
11 3 0 8 34:69 6

8 2 1 5 31:44 5
13 1 0 12 24:96 2

II. liga starsich a mladsich ziakov

Starsi ziaci

HK MSK VTJ Brezno - HK Magnezit Revuca 4:1 (1:1, 2:0, 1:0), goly domacich: Sajgalik 3, Babela.

V nedelu predpoludnim odohrali starsi ziaci posledne stretnutie zakladnej casti sutaze. Stretnutie sa zacalo nepriaznivo pre Brezno, ked uz v 3. minute zapasu inkasovalo gol. Vyrovnana prva tretina davala tusit, ze sa stretli dva rovnocenne kolektivy, co sa potvrdilo v dalsom priebehu zapasu. O vitazstve hracov Brezna rozhodli kvalitnejsie vykony niektorych domacich hracov, najma lepsi pohyb na lade.

Mladsi ziaci

HK Medokys Turcianske Teplice - HK MSK VTJ Brezno 2:5 (0:0, 1:3, 1:2), goly hosti: Prachar, Mlynarcik, Sihelsky, Kolarovic 2.

Za mraziveho veterneho pocasia zahrali vynikajuci zapas mladi hokejisti Brezna. Najma prva tretina bola obojstranne rychla, takmer bez prerusovania. Skore otvorili domaci, ale Breznania ucinne odpovedali. Tretia tretina mala podobny priebeh. Radost z tohto vitazstva trochu zakalilo nutene odstupenie dvoch hracov Brezna po konfrontacii cez druhu tretinu a pripadny protest T. Teplic.

Hokejovy turnaj

Hokejovy zivot prebieha aj mimo okresneho mesta a turnaje byvaju vzdy oslavou takehoto snazenia. Vydarenou akciou tohto druhu bol i turnaj pri prilezitosti 54. vyrocia oslobodenia Zavadky nad Hronom. Organizatori pozvali muzstva Pohorelej, Cierneho Balogu, Brezna-B a doplnili domacim muzstvom. Jednotlive zapasy turnaja O pohar starostu obce Zavadka nad Hronom skoncili nasledovne: Brezno-B - Zavadka n/Hr. 4:2, Pohorela - Cierny Balog 8:0, stretnutie o 3. miesto Zavadka n/Hr. - Cierny Balog 3:1, finale Brezno-B - Pohorela 5:3. Vitazstvo a kristalovu vazu ziskalo muzstvo Brezna. Vyhodnoteni a odmeneni boli aj hraci na jednotlivych postoch: najlepsi brankar - Filipiak, Brezno-B, najlepsi strelec - Mecko, Pohorela, najlepsi hrac - Ivan Matus, Pohorela.

Vsetci ucastnici zhodne ocenili organizaciu turnaja ako dobru prilezitost na vzajomne porovnavanie svojej hokejovej urovne a divaci ako vitanu prilezitost na obohatenie spolocenskeho zivota Horehronia.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT