2. MAREC 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Nezelanu navstevu mali pod ruskom noci 18. februara v potravinach HSD v Sumiaci. Zlodeji si odtial odniesli rozne potraviny, cigarety, rybie file a sliepky. Kradezou sposobili HSD Brezno skodu dovedna za 25 000 korun.

Nemile prekvapenie cakalo 15. februara J. B. z Prievidze po prichode do chaty v Myte pod Dumbierom. V dobe od 10. januara jej totiz neznamy pachatel ukradol styri pary lyziarok, rucny mixer a rozne druhy alkoholu. Skoda cini dovedna 21 200 korun.

Rozne alkoholicke napoje, cokolady, zuvacky a cigarety dovedna za 36 800 korun si odnasal zlodej z predajne Mix v Bystrej v noci na 19. februara. Okrem toho na zariadeni majitelky E. F. z Podbrezovej-Stiavnicky nechal skodu za styri tisicky.

Tej istej noci vykradli aj Konzum u Stubilka v Helpe. Policajti uz vypatrali a usvedcili pachatelov tejto kradeze. Su nimi F. K. a J. D., obidvaja z Helpy, ktori majitelovi P. S. sposobili skodu dovedna za 15 000 korun. Cast ukradnuteho tovaru (alkohol, cigarety, cukrovinky, konzervy, kava, radioprehravac) u nich zaistili.

Akysi vandal v noci z 15. na 16. februara poskodil bankomat na dome potravin v Brezne. Svojim vycinanim sposobil expoziture Istrobanky 10 000-korunovu skodu.

Neznamy pachatel v noci z 23. na 24. februara pri chate Stupka na Taloch ukradol 14 priestorovych metrov ihlicnatej piliarskej gulatiny. Lesnemu zavodu v Ciernom Balogu tym sposobil skodu za 40 000 korun.

Fiat Uno zaparkovany v noci na 21. februara v Myte pod Dumbierom nedal pokoja zlodejovi. Vlamal sa don a ukradol radioprehravac a detsku sedacku dovedna za 12 500 korun. Navyse poskodenim vozidla sposobil majitelovi J. M. zo Zlina skodu za 8000 korun.

Cigarety, alkoholicke napoje, kava, cokolady, sampony, masove vyrobky a kosele tvorili lup, ktory niekedy medzi 20. a 22. februarom odniesli kmini z predajne Mix v Ciernom Balogu. Skodu sposobenu HSD Brezno odhadli na 18 000 korun.

Nezistenym sposobom sa ktosi v noci z 22. na 23. februara vlamal do Stredneho odborneho ucilista strojarskeho v Brezne. Z odbornej ucebne chyba farebny televizor a radioprehravac, cim ucilistu vznikla skoda bezmala za 20 000 korun.

Vnikol do dvoch chat v katastri Hronca a nic z nich neukradol. Takto si v dobe od 5. do 17. februara pocinal M. H. z Brezna, ktoreho vypatrali podbrezovski policajti a na navrh vysetrovatela zobrali do vysetrovacej vazby.

Na mieste cinu 22. februara o deviatej vecer zadrzala policajna hliadka P. P. z Brezna. Vlamal sa do predajne masa a udenin na Krculovej ulici v Brezne, odkial si odnasal masove vyrobky za 489 korun. Dovedna s poskodenim zariadenia nechal za sebou skodu za 8000 korun.

Pracovnicka filialky Slovenskej sporitelne v Brezne zadrzala 24. februara tisickorunovu bankovku s podozrenim, ze ide o falzifikat. Podobnu 100 USD bankovku zadrzali toho isteho dna aj v pozicovni lyzi a sportovych potrieb hotela Junior v Krpacove. Bankovky poslali na expertizne skumanie. 

 

Co sa udialo v tyzdni od 19. februara do 26. februara

Vacsina vyjazdov poziarnikov smerovala v tomto tyzdni k vytahovaniu aut, ktore sa smykli mimo vozovku a ku skrizenym kamionom. V piatok tak zasahovali na Taloch a v Pohorelskej Masi. V Podbrezovej sa zrazili tri auta a pat osob sa zranilo. V Pohorelej hasili sadze v komine a na Malinovskeho ulici v Brezne otvarali byt. V sobotu vytahovali nakladne auto na vrch Pusteho Pola a Feliciu z priekopy v Benusi. V komine rodinneho domu v Medvedove horeli sadze, specialnym naradim otvarali zabuchnute dvere bytu na SLN a v Telgarte hasili poziar domu v romskej kolonii. V nedelu ich zamestnalo vytahovanie aut vo Valaskej, Cervenej Skale a kamiona na Certovici. Ku pokazenej Skode 100 privolali odtahovu sluzbu 22. februara. Dalsie auta vytiahli v utorok a v stredu v Cervenej Skale, Telgarte, Polomke. Praskovym hasiacim pristrojom zlikvidovali poziar rozvodu na stlpe elektrickeho osvetlenia v Brezne. Vo stvrtok pomocou autozeriavu vyprostili dva nakladne automobily po nehode v Rohoznej a V Myte vytiahli dva skrizene kamiony.

 

V piatok 19. februara vo vecernych hodinach doslo v Podbrezovej cast Skalica k zrazke troch aut. Piatich ludi museli osetrit v urazovej ambulancii v breznianskej nemocnici, nastastie vsetci vyviazli bez vaznejsich poraneni. Matka s dcerou 24. februara o 17. hodine prechadzali po zeleznicnej trati na moste v Chvatimechu. Obidve zachytil prichadzajuci vlak. 17-rocna dcera lezi v oddeleni urazovej chirurgie v Brezne a 44-rocnu matku previezli s velmi vaznymi poraneniami do Banskej Bystrice. Statistika za sledovane obdobie vyzera takto: jedenast vyjazdov k nahlym prihodam srdca a obehu, po styri k mozgovym, a urazom, jeden iny pripad, troch pacientov previezli do nemocnice v B. Bystrici a zaznemnali jedno umrtie pred prichodom sanitky, dovedna je to dvadsatstyri vyjazdov.

 

Martin Medved z Hronca, David Cunka z Brezna, Timotej Ambros z Cierneho Balogu, Jozef Turna z Cierneho Balogu, Andrej Tomcik zo Zavadky nad Hronom, Marcel Bartos z Pohorelej, Viktoria Vadrnova z Podbrezovej, Nikola Musukova z Cierneho Balogu.

 

Maria Filova (81) z Helpy, Michal Latinak (80) z Helpy, Anna Lilkova (79) z Helpy, Maria Kvietkova (85) z Cierneho Balogu - Kramu, Anna Bercikova (77) z Cierneho Balogu - Kramu, Jan Margeta (63) zo Sumiaca, Margita Gonzorova (78) z Cervenej Skaly, Jozef Katriak (75) z Brezna, Jan Kadecky (60) z Brezna, Mikulas Troliga (51) z Podbrezovej, Slava Prosovska (63) z Brezna, Gustav Michelcik (86) z Bravacova, Katarina Kanova (91) zo Zavadky nad Hronom

Spomienky

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.

Dvadsiateho siedmeho februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, a stary otec

Jozef Majchut z Raztoky.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina

Uz je tomu veru sedemnast rokov, co ta medzi nami niet, no ver Vladko nas, ze slzy neprestali tiect. Iba kroky nase casto k cintorinu idu a zbozne odriekaju modlitbu tichu. Lebo v nasej dusi je velky tien, ked teba uz medzi nami niet. Bez prace nevedel si zit, tak bolo sudene, tak muselo byt.

Stvrteho marca si pripomenieme sedemnaste vyrocie umrtia nasho syna

Vladimira Muca.

S laskou a vdacnosotu v modlitbach spominaju rodicia, brat s rodinou a rodina Kassova.

Osud nikdy nevrati co vzal, ostanu len spomienky a zial.

Piateho marca uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil po tragickej autohavarii nas milovany syn

Milan Schreiner
vo veku nedozitych tridsattri rokov.

Dnes ti uz nic viac nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a slzy polievat.

Kto ste poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku.
V ziali spominaju rodicia, brat a cela rodina.

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste 15. februara nasu mamu, staru a prastaru mamu

Mariu Turonovu z Lomu nad Rimavicou.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa prisli 18. februara rozlucit s nasim drahym manzelom, otcom a starym otcom

Pavlom Niznikom z Brezna,

a tak nam pomohli zmiernit nas velky zial.
Dakujeme aj za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

BARAN
Azda ste uz vycerpani z rozmarov zimy, alebo bol minuly tyzden tazky. Aj tak by ste sa mali kontrolovat, nehadat sa. Kedze ste otvorena povaha, ani vas nenapadne, ze niekto sa s vami iba pohrava. Ale nezabudajte na tvrdu realitu okolo seba.

BYK
Nemozete stale zdupkat, utekat sam pred sebou i pred skutocnostou. Skor ci neskor sa musite pozriet pravde do oci. Na stretnuti, ktore sa odlozilo na tento tyzden, nesmiete chybat. Zazijete prijemne chvile, objavite svoju buducnost v podobe okuzlujuceho Strelca.

BLIZENCI
Dostali ste sa do nepochopitelnej situacie a ku vsetkemu vas aj vyuzivaju. Ale vy ste hrali cestne a obstali ste v boji proti zakernikom. Dobre si rozmyslite kazdy dalsi krok, lebo vase rozhodnutie sa dotyka vela osudov. Vikend bude nadherny.

RAK
Konecne mate par dni pokoj. Dostali ste cas na rozmyslanie pred konecnym rozhodnutim. Vyuzite ho na osozne stretnutia s ludmi, ktori vam mozu poradit. Majte trpezlivost, napiste zameskanu korespondenciu, vybavujte bezne zalezitosti, prekontrolujte si diar.

LEV
Ak ste uz poculi o tom, ze vecna mladost sa skryva v harmonii tela a duse, teraz sa mozete o tom aj presvedcit. Pocitujete zazracne ozivenie. Dostanete dolezitu a vyznamnu telefonicku spravu, ktora vasu dobru kondiciu zdvojnasobi.

PANNA
Pustili ste sa do niecoho, co sa nevie rozhybat. Najradsej by ste vsetko odriekli, lenze uz je neskoro. Neostava ine, ako vydrzat a za vytyceny ciel aj bojovat. Malokto vie o vas, ze sa viete niekedy chovat ako mila macicka. Takto by ste ziskali aj zarytych sokov.

VAHY
Pripravite suvahu minuleho tyzdna a zistite, ze straty su ovela mensie, nez ste predpokladali. S pokojnym srdcom mozete vec uzavriet a dat sa do noveho pripadu. Mate vo vyhlade uspesny tyzden. Bez tazkosti sa pohybujete vo svete a sledujete udalosti.

SKORPION
Stazujete sa, ze sa vam vasi najmilsi nevenuju. A prave tuto staznost vyslovil aj vas partner. To znamena, ze vy nemate cas pre rodinu a rodina pre vas. V poslednej chvili vas objavi Stastena a bude sa vam venovat, splni vase zelania. Neziadajte nemozne.

STRELEC
Mate dost svojich starosti, ale nemozete sa necinne prizerat, ked je kolega totalne bezmocny. Zhodou okolnosti vy ten pripad mate v malicku. Bude vam vdacny. To sa nestava, aby ste sa cez vikend nudili. Aspon si mozete prekontrolovat diar a dajte si pivo.

KOZOROZEC
Vasho partnera sa jednostaj vypytuju na zdroje a pricinu jeho stastia. Na tuto skutocnost mozete byt hrdi, ba aj pysni, ved v laske rovnako kvitne dusa aj telo. Teraz pokojne mozete sediet na zasluzenych vavrinoch. Nie vsak dlho, tempo dni vola.

VODNAR
Po cely tyzden vas prenasledovali drobne neuspechy, ktore ste prezivali ako nestastie. Je vseobecne zname, ze zaciatok je vzdy sprevadzany tazkostami. Ale rozhoduje vola a nekompromisna snaha zamer uspesne splnit. Vyuzite prilezitost.

RYBY
Stale sa usmievate, pre kazdeho mate priatelske slovo, sem-tam si aj pospevujete. Vas optimizmus nakazi aj kolegov. Dobra nalada vsak neprameni iba z pocasia.Neviete sa dockat vikendu, ktory prinesie med lasky. Ste zalubeni.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT