23. MAREC 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Cierny horsky bicykel Rock-Machine si odniesol neznamy pachatel z pivnice I. J. v Brezne. Kradeze sa dopustil niekedy medzi 7. a 12. marcom, cim majitelke sposobil skodu za 7000 korun.

V lesnom poraste Pod Krajcovou v katastri Brezna nasli 12. marca mrtvolu 41-rocneho D. J., ktory bol od 17. februara nezvestny. Ohliadku mrtveho vykonal lekar, ktory konstatoval, ze smrt nastala nasledkom podchladenia bez zavinenia cudzej osoby s tym, ze presnu pricinu a cas smrti upresni pitva.

V noci z 11. na 12. marca sa neznamy pachatel vlamal do objektu MTK v Brezne. Z kancelarii firmy ukradol videorekorder Panasonic 800, videorekorder Grundig, videokmaeru Panasonic NV-E90E, farebne televizory Thomson a Orion, videorekorder Sony, lampu na kameru, tasku na kameru, nabijacku baterii do kamery, kalkulacku Citrizen, prirucnu poladnicku, maly mikrofon, hotovost 2582 korun a stravne listky firmy Omega Brezno v hodnote 3880 korun. Kradezou sposobil MTK Brezno skodu za 134 815 korun a na zariadeni nechal skodu za 500 korun.

O pol desiatej vecer 12. marca na statnej ceste vo Valaskej P. C. z Bratislavy s Fiatom Uno pri jazde v smere do Brezna presiel na ceste leziaceho chodca, ktory zraneniam na mieste podlahol. Preverovanim bolo zistene, ze ide o 52-rocneho P. R. z Brezna. Privolany znalec z odboru sudneho lekarstva konstatoval, ze muz utrpel vnutrohrudne a vnutrobrusne poranenia a nariadil pitvu. Vodicovi, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz. Na aute je skoda asi za 5000 korun.

O tri stvrte na tri popoludni 17. marca sa na Kuzmanyho ulici v Brezne stala dopravna nehoda. Vodic osobneho auta P. T. z Podbrezovej tahal za sebou dalsie auto, za volantom ktoreho sedel D. P. z Brezna. Tento presiel s vozidlom za pravu krajnicu v smere jazdy na chodnik, kde zrazil J. B. z Klenovca. Chodec vyviazol s lahsim zranenim, auto so skodou asi za tisic korun. Pozitie alkoholu u vodicov nezistili.

Od 21. februara do 13. marca sa ktosi vlamal do rekreacnej chaty na Taloch. Odniesol si styri postelne supravy z pravej ovcej vlny, dve ovcie deky a vysavac Zelimer, cim majitelovi R. K. z Brezna sposobil skodu dovedna za 28 000 korun.

Nezelanu navstevu v zahradnej chatke na Kulbovej v katastri Brezna mali niekedy medzi 10. a 13. marcom. Majitela M. R. obral zlodej o elektricku kosacku Flymo UK, model Auto bezmala za 1200 korun, na zariadeni je skoda asi za 500 korun.

Pod ruskom noci 15. marca sarapatil ktosi v plechovom sklade materialu pri moteli Tale. Sestnast ukradnutych balikov podlahovej krytiny Hydrobit za 7360 korun patrilo firme Izing, spol. s r. o. Prievidza.

Nissan Primera, zaparkovany v doline Mlynna v katastri Myta pod Dumbierom, ktosi vykradol v noci na 15. marca. Chyba radioprehravac Sony s CD, lyze a viazanie Rosignol a okuliare Rayban. Veci za 31 000 korun patrili P. H. z Dunajskej Stredy, okrem toho je na aute skoda za 5000 korun.

Elektricky sporak Mora, pat vodovodnych baterii, prietokovy ohrievac vody, devat prenosnych elektrickych radiatorov, hriankovac, gril, fotoaparat Canon, rozne kuchynske naradie, alkoholicke napoje, masove vyrobky, deky a nastroje na udrzbu - toto vsetko zmizlo medzi 1. a 15. marcom z chaty M. M. z Banskej Bystrice na Hrusove v katastri Hronca. Okrem lupu bezmala za 80 000 korun zlodej poskodil zariadenie, co odhadli na 16 000 korun.

Nakladne auto Avia 30 N valnik ev. c. BCA 27-37 spolu s nalozenym nakladom (tri palety 210 m2 sturovskeho sindla, desat balikov 150 m2 pieskovanej lepenky) zmizol v noci z 15. na 16. marca z objektu firmy Stavohron, spol. s r. o., Brezno. Kradezou vozidla vznikla tejto firme skoda za 130 000 korun a kradezou tovaru 40 000-korunova skoda.

Co sa udialo v tyzdni od 12.  do 19. marca

V piatok 12. marca poziarnici v Brezne dvakrat pomocou specialneho naradia otvarali zabuchnute dvere - na Ulici 9. maja za dverami ostalo dieta a na Ulici MPCL bol zaseknuty zamok. V nedelu vysokym tlakom uhasili kontajner na Ulici 9. maja v Brezne. V pondelok, po neprimeranej rychlosti, vytahovali z priekopy v Lopeji prevratene osobne auto a odstranovali nasledky dopravnej nehody v Brezne pred hotelom Dumbier, kde sa zrazili Favorit a Felicia. Obe nehody skoncili bez zranenia. Dalsie dvere otvarali v utorok 16. marca na Cernakovej ulici v Brezne. Majitelovi prievan zabuchol dvere a dnu tiekla voda. Uzemie Telgart - Besnik je stale nebezpecne pre kamiony - jeden z nich vytahovali na vrchol Besnika Tatrou 815. Pri chate Partizan na Taloch ostal 17. marca nakloneny nad svahom autobus a tiez ho vytiahla Tatra 815. Na namesti v Brezne osobne auto zrazilo chodca. Poziarnici ho pomohli nalozit do sanitky riadili premavku. Hodinu po polnoci 19. marca vystartovali k planemu poplachu - pani z Ulice CSA v Brezne im volala, ze citi zadymenie vchodu aj bytu. Poziarnici nezistili ziadne priznaky.

Z dvadsiatich siestich vyjazdov sanitky RZP boli styri k nahlym prihodam srdca a obehu, jeden k dychacej, styri k mozgovym, tri k brusnym a sedem k inym pripadom. Sedemkrat zasahovali pri urazoch, medzi nimi boli i kolizie chodcov s autami. Jedna skoncila 12. marca o 21.30 hodine na ceste medzi Valaskou a Breznom tragicky. Auto tu zrazilo 52-rocneho muza, ktory bol na mieste mrtvy. Na Kuzmanyho ulici v Brezne 17. marca pred patnastou hodinou osobne auto dostalo defekt a vybehlo na chodnik, po ktorom islo niekolko chodcov. Jedneho z nich 44-rocneho muza previezli s odreninami na hlave do breznianskej nemocnice.

Kristina Ridzonova z Drabska, Denis Pistol zo Zavadky nad Hronom, Maros Gall z Helpy, David Harvan z Telgartu, Iveta Pustajova z Telgartu, Peter Giertl z Cierneho Balogu.

Jan Stefancik (75) z Drabska, Stefan Repka (85) z Lomu nad Rimavicou, Pavel Giertl (46) z Cierneho Balogu, Maria Ridzonova (68) z Brezna, Jozef Romancik (68) z Podbrezovej - Lopeja, Dusan Javorcik (41) z Brezna, Emilia Pohancanikova (83) z Polomky, Vojtech Benko (68) z Brezna, Estera Kovacikova (49) z Brezna, Frantisek Predajna (73) z Polomky, Emilia Vacokova (79) z Hornej Lehoty, Pavel Rosik (52) z Brezna, Milan Matejka (25) z Valaskej.

Spomienky

Osud nikdy nevrati co nam vzal, ostanu len spomienky a zial.

Dna 20. marca uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, stary otec, brat a svagor

Jan Kupec
z Cierneho Balogu - Dobroce.

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku. Spominaju deti s rodinami.

Ruky pracovite museli skrehnut, zaziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Zhasli oci, stichol hlas, pusty dom a bolestne spomienky ostali v nas.

Dna 22. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, syna a zata

Jaroslava Kovacika
z Cierneho Balogu - Komova.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Smutiaca rodina

Dna 29. marca uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustil vo veku sestdesiatsedem rokov nas drahy manzel, dobry a starostlivy otec a stary otec

Peter Rohac
z Myta pod Dumbierom.

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, oci mame plne slz, smutok a zial v srdci mame a na teba s laskou spominame.

S laskou a uctou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa prisli 17. marca rozlucit s nasim manzelom, otcom a starym otcom

Pavlom Rosikom z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

BARAN

Zdroj vasho optimizmu je nevycerpatelny. Dajte si zalezat na tom, aby vas chapali. Ked niekto potrebuje pomoc, ochotne vychadzate v ustrety. Pochopte vsak dotycneho aj z hladiska psychologie a nedavajte okato najavo, ze ste vo vyhodnej pozicii.

BYK

Medzi vami a partnerom vladne totalny nesulad. Lubostny partner ma na vas tazke srdce. Zachytil kdesi cosi o vas, upodozrieva vas z nevery. Aj ked sa v takejto situacii tazko vysvetluje, upokojte ho cinmi alebo hladajte kompromis.

BLIZENCI

Nudne dni na pracovisku, stale tie iste tvare a temy sa stale opakuju. Ale vo vasom zivote nastava obrat k lepsiemu. Nebudete sa tolko trapit a pochybovat, zacnete konstruktivne pracovat a dosahovat nadpriemerne vysledky.

RAK

Zahadnym kanalom dostanete spravu, ktora narusi vasu psychicku vyrovnanost. Nereagujte ostro na obsah informacie, radsej zapochybujte o hodnovernosti informatora. V boji o svoju pravdu zvazte, ci mate dost argumentov a budte privetivi.

LEV

Riesite problem za problemom ako keby sa rozne vonkajsie sily spojili proti vam. Neprestavajte si doverovat. Nevyhovarajte sa na jarnu unavu, aj ked v tomto obdobi je aktualna. Mali by ste radsej pouvazovat o racionalnej vyzive a zivotosprave.

PANNA

Nie ste spokojni sami so sebou, stale ocakavate kritiku zo strany sefstva. Ste na seba prilis narocni, potrebovali by ste mile slova od partnera. Napriek tomu budete mat cely rad vyhodnych prilezitosti. Ak ich vyuzijete, otvorite zaujimavu kapitolu.

VAHY

Uz ste vycerpani z drobnych, ale sustavnych neuspechov. Ste celi nesvoji, lebo sa neviete rozhodnut v istej financnej zalezitosti. Ale nakoniec sa na vas usmeje stastena a bude namiesto vas rozmyslat. Konat vsak budete musiet vy a rychlo.

SKORPION

Vsetky vase ciny budu sprevadzane optimistickou naladou a nebudete iba ich pasivni ucastnici. Na svojom pracovisku ste uspesni, vase obchodne zalezitosti funguju bez problemov a mate vyrovnani citovy zivot. Podla vsetkeho ste vo vrcholnej kondicii.

STRELEC

Na rozne nalady, depresie a melancholiu, na pocit sklucenosti je najlepsi liek pracovna zaneprazdnenost. Bez toho, ze by ste vela uvazovali o zivote a buducnosti dospejete k nazoru, ze musite urobit v istych oblastiach zasadne zmeny. Nekonajte bez koncepcie.

KOZOROZEC

Neraz mate taky pocit, ze ste pretazeni, dalej uz nemozete robit. Netvarte sa udivene a hlupo, ked niekto chce za sluzby od vas garancie vyjadrene peknou sumou penazi. Zijeme v takom svete, ked aj cestne slovo treba podopriet financne.

VODNAR

Ked hladate cestu do buducnosti, nutne potrebujete retrospektivny pohlad. Zistite, ze ste davno vedeli robit, tvorit perspektivne. Robte to iste aj teraz. Praca dava moznost, aby clovek ukazal, co dokaze. Toto uznavane pravidlo nespochybnujte.

RYBY

S dovtipom sa mozete dostat z neprijemnej situacie bez nepriaznivych nasledkov. Vytrvalym pristupom zrealizujete svoje plany. Za ziadnych okolnosti nedavajte v jednej zalezitosti najavo svoje prekvapenie. Niekto by mohol vase rozpaky pouzit proti vam.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT