30. MAREC 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

I. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

ZP Sport, a.s. - Dynamik Nitra 6:2 (2:2), goly domacich: Vaclavik 3, Vais 2, Caban, ZK: Makusa, 100 div.

Domaci zacali proti favorizovanej Nitre, ktora este chcela ohrozit prve miesto bez respektu a uz v 9. minute Caban z 12-metroveho kopu otvoril skore, ked pekne trafil ku lavej tyci. V tychto chvilach mali uz obidve muzstva po pat faulov a kazdy dalsi sa trestal priamym kopom na brankara bez postavenia muru. Tuto moznost dokonale vyuzili hostia, ked v 16. a 13. minute otocili skore vo svoj vlastny prospech. Domacich to nepolozilo a stale hrali pekny futbal, vytvorili si sance, no podarilo sa im vyrovnat az v 25. minute, ked zakombinovalo cele muzstvo a Vaclavik strelil gol. Gol padol z presilovky, ked bol vyluceny brankar hosti za umyselnu hru rukou mimo pokutoveho uzemia.

Do druheho polcasu nastupovali Podbrezovcania vedomi si svojho vynikajuceho vykonu z prveho polcasu s umyslom zapas vyhrat a tym ziskat tri body. Zacalo sa im to naplnat uz v 33. minute, ked sa krasne uvolnil Vais a zvysil na 3:2. Od tejto minuty sa striedali utoky na obidvoch stranach, no vdaka brankarom sa skore nemenilo, hoci viac sanci mali domaci. Az v 50. minute zvysil Vaclavik na 4:2, ked mu nahraval Makusa. Azda najkrajsia golova akcia sa zrodila v 56. minute, ked zakombinovali Smola s Vaisom a Vais pohotovou strelou zvysil na 5:2. Potom hostia vymenili hraca za brankara a chceli este zvratit stav, no vynikajucou hrou v obrane im to uz domaci nedovolili, ba prave naopak. V poslednej minute Vaclavik strelou do prazdnej brany specatil vysledok na konecnych 6:2. Za predvedeny vykon treba pochvalit cele muzstvo, ktore hralo vyborne v obrane, v utoku, malo dobry pohyb, viac sanci, lepsie futbalove myslenie a v najtazsich chvilach podrzal dobre chytajuci brankar Müller. Zostavu, ktora sa podielala na vitazstve: Müller, Skoumal, Husenica - kapitan, Vaclavik, Lehotsky, Caban, Vais, Smola, Makusa, Cibula, Kovacik.

Ivan Zajak

1. Diamont Selce
2. Program Dubnica n/V
3. Stival Trencin
4. Dynamik Nitra
5. Vesel B. Bystrica
6. TTR Kosice
7. Vagner Devils B. Bystrica
8. Masomax Nitra
9. Salmet-Medic 92 Levice
10. Sport Zelez. Podbrezova
11. Javorina Nove Mesto n/V 
12. KMF Rajec
17 13 1 3 113:57 40
17 11 1 5 78:51 34
17 9 4 4 86:55 31
17 9 3 5 70:49 30
17 8 5 4 77:67 29
16 8 4 4 96:62 28
17 6 5 6 64:66 23
17 6 1 10 57:79 19
16 6 1 9 52:74 19
17 5 3 9 57:72 18
17 3 1 13 68:118 10
17 2 1 14 59:127 7

 

Sipkarska liga

Tyzden sa zacal tradicne v utorok Quatro ligou. Najviac sa darilo Zdenovi Pampurikovi st., ktory si vo finale poradil s Igorom Vajcikom. Vo stvrtok sa hrali dvojice a tu vo finale zvitazili Jaro Jergel - Igor Vajcik pred Lacom Baliakom a Andrejom Turnom. V piatok sa hrala liga muzov. Zeny ako keby stratili zaujem a nehrali uz treti tyzden. U muzov za neucasti Petra Martina sa sance chopil Mario Boros, ktory vo finale nedal sancu Jarovi Zifcakovi. Treti skoncil Mato Hrasny, stvrty Jozef Siman, 5. - 6. Robo Mozer, Peter Ottinger.

Nedela ako vzdy patrila mladezi. U mladsich juniorov sa najviac darilo Jakubovi Warsavskemu, druhy skoncil Denis Cupar, treti Marek Pastva. Starsi juniori sa o body popasovali pri 35 hracoch. Napokon zvitazil Marek Dolinsky pred Pavlom Melicherom, treti skoncil Milos Naggy. V stredoskolskej lige zvitazil Igor Jedlicka pred Matom Putnokom, treti bol Jozef Lalik.

Liga druzstiev sa pomaly dostava do svojej zaverecnej formy. Suverenne vedie 1. Dart club Brezno s 21 bodmi pred Allianzom s 19 bodmi. Na tretom mieste je HaPeBe-A a Barbot s 18 bodmi. Tento tyzden prebehne podla harmonogramu. V utorok Quatro liga, vo stvrtok dvojice, v piatok liga muzov a zien.

Kazde preteky, ked dojdem do ciela, su uspechom
Bratia Jan a Jozef Mesiarkinovci z Polomky sa uz od roku 1993 venuju chovu plemena psov Sibirsky Huski a zaroven holduju aj netradicnej sportovej discipline - jazde so psami sibirskych plemien. Jozef je majitelom chovnej stanice a Jan preteka so psim zaprahom. Na majstrovstvach sveta v Donovaloch 18. - 21. februara poprvykrat reprezentoval Slovensko. Pri tejto prilezitosti sme mu polozili niekolko otazok.

* Co vas viedlo k netradicnej zalube?
- Pacilo sa nam plemeno Sibirsky Huski. Chceli sme s bratom mat takehoto krasneho psa. Prveho sme si kupili od pana Oravca z Banskej Bystrice len tak pre krasu. Neskor sme mu pomahali pri pretekoch, vselico sme sa naucili a tento sport nam ucaril. Nase prve preteky boli v roku 1996 Donovaly - nocna etapa a k nasmu psikovi sme si ostatne museli pozicat. Postupne sme doplnali chov a uz je to sest rokov, co sa pokusame nieco dosiahnut v tomto odbore.

* Ake boli vase prve uspechy, ktore vitazstva si najviac cenite?
- Vsetky preteky, ked dojdem do ciela, su uspechom. Cenime si vsetky sutaze, lebo kazda ma ine caro. Ten prvy sa dostavil na MS 1997 Tisovec - Zbojska, kde sme obsadili 6. miesto.

* Stali ste sa reprezentantom Slovenskej republiky. Ake uspechy ste dosiahli v tejto sezone?
- V decembri v Sarbove v kvalifikacii na MS sme obsadili 1. miesto. V pretekoch Slovenskeho pohara sme ziskali dve 2. miesta, jedno 4. miesto a jedno 6. miesto. Celkove vysledky budu zname koncom aprila.

* K takymto vysledkom musi prispiet aj kvalitny chov. Urcite je dolezity aj vyber psov a ich strava.
- Tato rasa ma vystavne aj pretekarske druhy, my sme sa rozhodli pre sportovu liniu. Vacsinou kupujeme exemplare, ktore uz maju za sebou nejake preteky, aby sme vedeli, co v nich je. Za steniatko Huskiho sa bezne plati 8000 korun. Strava pre nase psy musi byt znackova, preto je aj financne nakladna. Su to granule a vitaminy. Preto nasa vdaka patri Janovi Lihanovi, ktory sa rozhodol podporovat nas. Isteze radi uvitame aj dalsich fanusikov tohto sportu.

* Stacite sa o chov starat sami?
- Ak nestacime, pomozu rodicia.

* Co hovoria susedia?
- Nemame ziadne problemy. Nase psy su cvicene a kludne.

* Na preteky potrebujete aj kvalitne sane. Odkial ich ziskavate?
- Na Slovensku nedostat prvotriedne sane, preto sme ich kupili v Ceskej republike. Teraz nastupuje novy trend - hlinikove sane s pruzenim, to preto, aby sa nestracal cas v zakrutach.

* Kde trenujete?
- V dolinach okolo Polomky. Najma rano a vecer, ked je vyhovujuca teplota pre psy. V lete trenujeme na trojkolesovych karach, ale to uz menej, pretoze teplo ublizuje tomuto plemenu psov.

* Ake mate plany do buducnosti?
- Chceme doplnit chov o silnejsie jedince, prejst na inu kategoriu. Nadalej chceme pretekat v Slovenskom pohari, ale radi by sme sa zucastnili aj Europskeho pohara. Zial, tu opat dolezitejsiu ulohu zohravaju financie ako zrucnosti. Stat preplati polovicu nakladov reprezentantovi, len ak sa umiestni do 6. miesta. Ale aj to s velkym casovym odstupom. Radi by sme pre nasich priaznivcov niekedy v buducnosti pripravili v Polomke exhibicne preteky. To vsak musi napadnut vela snehu a treba najst mnoho pomocnikov.

Zelame vam vela stastia a dakujeme za rozhovor.
K. Faskova a M. Heretova

Oznam

Riaditelstvo Zakladnej skoly na Pionierskej ulici c.2 v Brezne oznamuje, ze v sk. roku 1999/2000 otvara v 5. rocniku triedu s rozsirenym vyucovanim sportu so zameranim na atletiku. Testovanie ziakov 4. rocnikov za ucelom vyberu do sportovej triedy sa uskutocni v pondelok 12. aprila o 14. hodine v priestoroch telocvicne Zakladnej skoly Pionierska 2. So sebou si treba priniest telocvicny ubor. Sportovu pripravu vedu kvalifikovani treneri v rozsahu 4-6 hodin tyzdenne. Ziaci sportovych tried uz dosiahli vyborne vysledky vitazstvom na Skolskych majstrovstvach Slovenska v kalokagatii v Trnave.

Vyborna lyzovacka v Polomke

Aj takto by sa dali nazvat preteky v zjazdovom lyzovani, ktore pripravil Obecny urad v Polomke v spolupraci s miestnou zakladnou skolou pre hornu cast okresu Brezno 19. marca. V tento den sa na Bucniku zisli deti zo Zakladnej skoly Benus, Zavadka, Helpa, Pohorela, Telgart a Polomka. Ale nielen deti, aj pracovnici vlekov a pracovnici obecnych uradov z obci Zavadka, Pohorelska Masa, Telgart, Benus, Michalova a domaci z Polomky.

Starosta Polomky Frantisek Durcenka prevzal zastitu nad tymito pretekmi a velkou mierou prispel k ich uskutocneniu. Podobne aj Stanislav Bubeliny (firma Rekostav) a vybor Rodicovskeho zdruzenia pri Zakladnej skole v Polomke, ktori poskytli sponzorstvo. Podakovanie patri aj starostom obci, ktori financne prispeli detom svojich obci vo forme startovneho.

A teraz vitazi jednotlivych kategorii: ziaci: D-1 (ziacky 4. - 6. rocnik) 1. miesto: Eva Garecova, ZS Pohorela, CH-1 (ziaci 4. - 6. rocnik) 1. miesto: Jakub Pisar, ZS Polomka, D-2 (ziacky 7. - 9. rocnik) 1. miesto: Marianna Jagercikova, ZS Benus, CH-2 (ziaci 7. - 9. rocnik) 1. miesto: Pavol Hruska, ZS Zavadka. Pretekov sa zucastnilo 57 deti.

V ten den sa uskutocnil aj 1. rocnik pretekov vlekarov a pracovnikov uradov v zjazdovom lyzovani. Zucastnilo sa na nom dovedna devatnast muzov a dve zeny. V kategorii muzov si vitazstvo odniesol Jozef Majercik z Polomky a v zenskej kategorii RNDr. Eva Baliakova z Benusa.

Pracovnici lyziarskeho vleku Tatrapoma Bucnik pripravili ci uz pre deti, ale aj pre dospelakov vybornu trat, skvele upravenu a primerane narocnu, za co im patri podakovanie.

Pavel Navoy

Stolnotenisovy turnaj v Dolnej Lehote

Vyvrcholenim stolnotenisovej sezony byva kazdorocne tradicny turnaj v Dolnej Lehote. Nebolo tomu inak ani tento rok, ked v sobotu 20. marca sa v Dolnej Lehote uskutocnil jubilejny dvadsiaty rocnik stolnotenisoveho turnaja pri prilezitosti oslobodenia obce. Ako po ine roky aj tento jubilejny rocnik bol velmi dobre obsadeny. Na turnaji sa zucastnilo prvych sest muzstiev z dlhodobej sutaze.

Trojclenne muzstva hrali najskor v zakladnych skupinach, prve dve postupovali do finalovej skupiny. Zvysne hrali o umiestnenie. Od sameho rana sa bojovalo velmi urputne, aby vitazne vyslo velmi silne muzstvo z Hronca v zostave Dusan Berky, Vlado Pampurik a Milan Macula. Druhe miesto obsadila Mostenica - Peter Kan, Tomas Zaloudek, Jan Ivanic a tretie miesto patri domacej Dolnej Lehote - Jan Kan, Miroslav Kan a Julius Dien. Zastitu nad celym turnajom prevzal starosta Dolnej Lehoty Stefan Bella. Vsetci ucastnici vyslovili velku spokojnost s urovnou i organizaciou celeho turnaja. Celkove poradie: 1. Hronec, 2. Mostenica, 3. Dolna Lehota, 4. Podbrezova, 5. Slovenska Lupca, 6. Podbrezova B, 7. Magenta B. Bystrica, 8. Dolna Lehota B.

Jan Babic ml.

XVI. rocnik cezpolneho behu v Dolnej Lehote
Vitaz obdrzal putovny pohar plk. Ivana Bellu

V nedelu 28. marca pri prilezitosti 54. vyrocia oslobodenia Dolnej Lehoty obecny urad a TJ Partizan zorganizovali XVI. rocnik cezpolneho behu. Bezeckych pretekov v patnastich kategoriach sa zucastnilo 174 startujucich (medzi nimi aj rodicia s detmi). Najpocetnejsie zastupenie mali kategorie ziactva a dorastu z Dolnej Lehoty, C. Balogu, Osrblia a Petrochemy Dubova. Vitaz kategorie muzov do 35 rokov Peter Pipa (Iames Bratislava) obdrzal hlavnu cenu putovny pohar plk. Ivana Bellu. Najstarsim startujucim bol 76-rocny Beniamin Strmen zo Starych hor.

Vysledky: najmladsi ziaci 500 m: 1. Peter Bercik, 2. Martin Medved (obaja Biatlon C. Balog), 3. Pavol Piliar (ZS Radvan B. Bystrica), najmladsie ziacky 500 m: Denisa Darmova (KB Osrblie), Ninka Pancikova (Biatlon C. Balog), Silvia Bellova (Biatlon P. Dubova), mladsi ziaci 1000 m: Norbert Grone, Matej Bardelcik (obaja KB Osrblie), Leos Zilka (Dolna Lehota), mladsie ziacky 500 m: Evka Sebova (KB Dubova), Katka Lovicova, Janka Kvietkova (obe Biatlon C. Balog), starsi ziaci 1000 m: Miroslav Tazky (Dolna Lehota), Michal Mojzis (KB Osrblie), Michal Sitarcik (Biatlon C. Balog), starsie ziacky 1000 m: Petra Kvietkova (Brezno), Bibiana Svejkovska (KB Osrblie), Livia Giertlova (Biatlon C. Balog), dorastenci 2500 m: Dusan Kucerak (B. Bystrica), Tomas Filip (Mostaren Brezno), Marek Molcan (Junior Cupka B. Bystrica), dorastenky 2500 m: Gabriela Stierankova (Brezno), Marka Michaliskova (Biatlon C. Balog), Lucia Nomilnerova (Brezno), zeny do 30 rokov 2500 m: Jana Sedliakova, Olina Zilkova (obe Dolna Lehota), Martina Hricova (Revuca), zeny nad 30 rokov 2500 m: Anna Zifcakova (Brezno), Zlatica Masarova (Dolna Lehota), Jarmila Slobodova (Pohronska Polhora), muzi do 35 rokov 1100 m: 1. Peter Pipa (Iames Bratislava), Radovan Hasilla (KB Osrblie), Ladislav Molnar (Zeleziarne Podbrezova), muzi od 36 do 45 rokov 11 000 m: Pavol Fasko (SK Podbrezova), Lubomir Hrmo (Penta Atletik B. Bystrica), Miroslav Haninec (Sastin), muzi od 46 do 55 rokov 5500 m: Stefan Ziak (Zeleziarne Podbrezova), Julius Rosko (Mostaren Brezno), Pavol Babiak (KRS B. Bystrica), veterani od 56 rokov 5500 m: Stanislav Bobak (SK Podbrezova), Juraj Cengel, Mikulas Nagy (obaja Banska Stiavnica).

Na 3. rocniku preletu cez Portugalsko zvitazili Slovaci

Dvadsiateho siedmeho marca vyvrcholil v Portugalsku 3. rocnik medzinarodnych pretekov teplovzdusnych balonov v prelete cez Portugalsko. Preteky sa konali od 20. marca a za osem dni absolvovali posadky balonov z tridsiatich krajin celeho sveta 800-kilometrovy prelet zo severneho Braganse na juh Portugalska do Vila Santo. Najuspesnejsie si pocinala posadka balona reprezentujuceho Slovensku republiku s pilotom Karolom Slabakom, Annou Nociarovou a Ladislavom Bockorom v balone Zeleziarni Podbrezova, ktori v trdom boji zvitazili. Kuriozna situacia vznikla pocas predposledneho letoveho dna, ked sa trom pilotom (medzi nimi aj nasmu ) podarilo preletiet za hranice hostujucej krajiny do Spanielska, asi 60 kilometrov od hranic Portugalska.

 

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT