14. SEPTEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Styri zahradne chatky v zahradkarskej osade Padlickovo v Brezne si zobral na musku v case od podvecera 2. septembra do predpoludnajsich hodin nasledujuceho dna neznamy pachatel. Vylomil ich a odniesol si elektroniku, potraviny, elektricky kabel, rozne zahradkarske naradie, vsetko v hodnote 27 500 korun.

...

Trojrocna A. N. z Brezna popoludni 3. septembra v starej Valaskej na Ulici osloboditelov sposobila dopravnu nehodu. Nahle vbehla do jazdnej drahy osobneho auta, za volantom ktoreho sedel B. P. z Podbrezovej a siel v smere z Brezna do Piesku. Sofer aj napriek vyhybaniu sa zrazke nezabranil, dieta narazilo do laveho boku vozidla a utrpelo zlomeninu predkolenia, z ktorej sa bude liecit dva mesiace.

...

Desat minut pred deviatou hodinou 4. septembra oznamil R. K. z Brezna, zamestnanec Zeleziarni Podbrezova a. s., ze v blizkosti prevadzky zvarovna rur v objekte zavodu pri vykopovych pracach nasli asi tridsatcentimetrovy naboj, ktory pochadza pravdepodbne z druhej svetovej vojny. Naboj ostal na mieste nalezu a privolany pyrotechnik z Krajskeho expertizneho ustavu Policajneho zboru v Banskej Bystrici ho zneskodnil.

...

Asi o deviatej hodine vecer 7. septembra horela stolarska dielna v Zadnych Halnach v Brezne. Poziar lokalizovali breznianski poziarnici a podla vyjadrenia poziarneho technika k poziaru doslo vznietenim dreva ulozeneho v blizkosti teplovzdusneho agregatu na pevne palivo. Skoda za 100 tisic korun vznikla majitelovi M. B. z Brezna.

...

Z odomknutej garaze vo dvore rodinneho domu v Ciernom Balogu - Medvedove v case od 20.30 h do 23.00 h deviateho septembra ukradol neznamy zlodej dva horske bicykle. Majitelovi J. R. z Cierneho Balogu sposobil skodu za 11 800 korun.

V presne nezistenom case z 3. na 4. septembra v objekte Zeleziarni Podbrezova a.s. z budovy prevadzky taharne rur II. z miesta vedla vchodovych dveri neznamy pachatel ukradol mincovy telefonny automat a odniesol ho na nezistene miesto. Slovenske telekomunikacie, a.s., Banska Bystrica poskodil o 50 tisic korun.

...

Nakup bez zaplatenia si odniesol neznamy kmin v case od 12.30 h stvrteho septembra do 8.15 h piateho septembra z predajne potravin MIX v Rohoznej. Ukradol rozne cigarety, alkohol a Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne sposobil skodu za 50 tisic korun.

...

Pat minut po siedmej hodine rano 6. septembra riaditel Agrohronu Jasenie oznamil pracovnikom Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Podbrezovej, ze asi o 6.40 h na poli v katastralnom uzemi Predajnej pri zbere zemiakov brigadnici nasli rucny granat z druhej svetovej vojny. Pyrotechnik granat zneskodnil.

...

Rozne druhy potravin, alkohol, zapalovace, cigarety. To je lup za 13 170 korun, ktory z predajne potravin v Ciernom Balogu - Fajtove, patriacej majitelovi S. B. z Brezna, ukradol dosial neznamy pachatel.

...

Siedmeho septembra vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania v Brezne vzniesol obvinenie na 36-rocneho F. Z. z Polomky pre trestny cin nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Tohto cinu sa dopustil 13. augusta vo svojom rodinnom dome v Polomke tym, ze sa zabitim vyhrazal manzelke J. Z. Takisto bol obvineny z pokusu trestneho cinu znasilnenia, ktory spachal 6. septembra vo svojom dome. F. Z. umiestnili v cele policajneho zaistenia v Obvodnom oddeleni Policajneho zboru v Podbrezovej a vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania v Brezne podal navrh na vzatie do vazby.

...

Pat moriek od vecera 2. septembra do nasledujuceho rana zmizlo z chlieva pri rodinnom dome v Jarabej. Skoda, sposobena Z. M. z Brezna, predstavuje sumu10 tisic korun.

Co sa udialo v tyzdni od 3. septembra do 10. september

Poziarnici lezeckou technikou 4. septembra otvarali dvere bytu na Krculovej ulici. V nedelu im ohlasili z Nalepkovej ulice v Brezne unik plynu. Po prieskume odstavili ventil na sporaku. Vacsi poziar zasiahol 7. septembra stolarsku dielnu v Zadnych Halnoch. Poziarnici najprv pomocou hydraulickej ruky Tatry 148 strhli stresnu konstrukciu a potom hasili lasetovou prudnicou. Pricinou bolo pravdepodobne nedodrzanie pracovnych podmienok na teplovzdusnom agregate. Blizsie okolnosti vysetruje poziarny zistovatel. Vysokym tlakom hasili v noci 9. septembra automat na napoje umiestneny na autobusovom nastupisti v Brezne. Predbezna skoda je asi 80 tisic korun. Hodinu a pol po polnoci 10. septembra vysokym tlakom zlikvidovali poziar kontajnera na Nabrezi Dukelskych hrdinov v Brezne.

h155.jpg (2913 bytes)Futbal je tvrda hra a v zapale boja sa moze stat vselico. Presvedcili sa o tom v nedelu 5. septembra dvaja hraci na ihrisku v Osrbli. Pri vzajomnej zrazke jeden z nich utrpel otras mozgu. V pondelok po hadke manzelov potuzenych alkoholom skoncila zena tiez s otrasom mozgu. Dovedna mala sanitka RZP 19 vyjazdov. Sedemkrat startovala k nahlym prihodam srdca a obehu, po dvakrat k mozgovym a brusnym prihodam, patkrat k inym, raz k urazu, jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice, jeden pacient zomrel pred prichodom sanitky a trikrat jej pomoc niekto zneuzil.

Spomienky

 

Zavrela si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusila, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohla dalej zit. Casto prichadzame k tvojmu hrobu, oci mame plne slz, smutok a zial v srdci mame a na teba s uctou a s laskou spominame.

Dna 16. septembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana manzelka, dcera, nevesta, sestra a svagrina

Valeria Poliakova, rod. Baliakova z Bravacova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Smutiaca rodina

Spomienky

 

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 9. septembta uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jan Kovacik.

S laskou spominaju manzelka, synovia, dcery s rodinami a vnucata.

...

Dna 10. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy vo veku styridsat rokov opustil nas brat

Peter Belko.

S uctou spominaju sestra Veronika s rodinou, sestra Alzbeta s rodinou, brat Jan s rodinou.

...

Za lasku ti, drahy otec, chceme podakovat, co si svojim blizkym daval za zivota tolkokrat.

Dna 11. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otecko a starky

Julius Kypet z Hronca.

S laskou a vdakou spominaju deti a vnucata.

 

BARAN

Nenechajte sa unasat nepodstatnymi uspechmi, toboz nie prazdnymi a bezduchymi pochvalami. Konajte pomaly a rozvazne. Nahodne vypocujete zaujimavy rozhovor a ziskate temu na rozmyslanie. Pokusite sa urychlit cesty, ktore planujete na neskor.

BYK

Ocakavajte podmienky, ktore zavazne ovplyvnia moznost realizacie dolezitych planov. Nastastie mate poruke cloveka, ktory vam moze, vie i chce pomoct. Okruh ludi, medzi ktorymi sa pohybujete, pobadal zmenu vo vasom spravani. Nerobte riskantne kroky.

BLIZENCI

Aj ked sa pokusite zmobilizovat vsetky svoje schopnosti, povodny zamer sa vam nepodari uskutocnit. Nervozita a zadrapcivost bez zjavneho dovodu moze negativne ovplyvnit vase pracovne postavenie a pokazit aj slubne platove podmienky.

RAK

Za vsetky svoje problemy a nedorozumenia na pracovisku mozete dakovat len a len svojej tvrdohlavosti. Na ich riesenie hladajte primerane metody v oblasti diplomacie. Mali by ste sa snazit udrzat svoju kondiciu. Zaradte do denneho rezimu viac pohybu.

LEV

Je chvalyhodne, ze sustavne rozsirujete svoje profesionalne znalosti, svoj intelektualny horizont. Ste vo vsetkom maximalista, od svojich kolegov pozadujete prilis vela. Narocnost je na mieste, budte vsak trochu tolerantnejsi voci slabsim jedincom.

PANNA

Mate pred sebou strhujcuce zoznamenie s pikantnou prichutou. Porozmyslajte o tom, sko by ste mohli vyuzit zaujem zo strany opacneho pohlavia vo svojej cinnosti. Ratajte aj s tazkostami, ale konecny efekt vsetko vynahradi.

VAHY

Vasu naladu budu ovplyvnovat rozne udalosti. Necakane pride osoba, ktora vam pomoze ziskat spat stratenu psychicku rovnovahu. Cez vikendove dni zabudnite na starosti, venujte sa svojim priatelom a svojim zalubam.

SKORPION

Davnejsie uvazujeme o tom, ako by ste si mohli privyrobit a zlepsit si financne podmienky. Ak vyuzijete svoju sancu, vase koruny sa zacnu zazracne rozmnozovat.Vec, ktoru ste povazovali za nedosiahnutelnu, mate pevne v rukach. Nejde vsak o zazrak.

STRELEC

Patrite medzi tych, ktori vdaka svojej nepokojnej povahe sa buria proti svojmu zivotnemu udelu, proti osudu.Tento tyzden vsak prinesie radost z opakovanej lasky. Vyuzite kazdu chvilu na uprimne vyjadrenie toho, ze aj vam zalezi na krase vasho vztahu.

KOZOROZEC

V zasade ste pre otvorene predebatovanie spornych otazok a konfliktov. Neviete pochopit ludi, ktori dlhe tyzdne nosia v sebe zlost. Brany uspechov su pre vas otvorene dokoran. Tento zazitok sa moze realizovat v oblasti osobneho ale aj spolocenskeho zivota.

VODNAR

Davajte pozor, aby ste sa nestali obetou svojej vlastnej rozbujnenej naladovosti. Je sice pravda, ze si mozete vselico dovolovat, ale kto ma potom znasat nasledky. Majte na vedomi, ze ludia maju zivu fantaziu - a vas partner tiez.

RYBY

Ulohy, ktore dostanete, chapte ako prejav dovery a uznania zo strany sefstva. Po istom case vas budu dosiahnute uspechy inspirovat a zvysene prijmy povzbudzovat. Vyvolate taky dojem, ako keby ste boli domyslavi. Drzte v sebe certa na uzde.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT