7. SEPTEMBER 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sipkarska liga

Tento tyzden bol v Dart clube bohaty program. V utorok sa sice Quatro liga nehrala, ale od stvrtka do nedele bol Dart club obsadeny sutazami. Vo stvrtok v dvojiciach zvitazili Hrasny - Pampurik st. pred Pavlom Urdom a Janom Zifcakom. V piatok sa odohrala liga muzov, kde zvitazil Peter Martin pred Milanom Kapustom a treti skoncil Ivan Lehocky.

V sobotu bol Master - stredne Slovensko. V kategorii juniorov zvitazil Matej Putnok pred Janom Cernakom, treti skoncil Martin Skantar. U zien sa z vitazstva tesila Iveta Mozerova, ktora vo finale porazila Evu Sitarcikovu, tretia bola Eva Kovacova. U muzov vyhral Ivan Svantner pred prekvapenim turnaja Petrom Kolegom a na tretom mieste bol Rasim Cupar.

V nedelu si juniori zahrali ligu. Zvitazil Riso Grlicky pred Pavlom Melicherom a treti skoncil Matej Putnok.
Tento tyzden sa hra podla harmonogramu so zaciatkom vzdy o 19. hodine.

 

Spod vysokej siete

Volejbalisti SKP Petrochema Dubova sa 9.-11. septembra zucastnili volejbaloveho turnaja v Presove o Pohar generalneho riaditela Krizik , a.s. Vitazom sa stalo domace druzstvo. Petrochema Dubova obsadila az 4. miesto a uplne sklamala. V zapasoch nastupil aj reprezentant Marian Vavrek, ktoreho prestup z VKP Bratislava je este nie uzavrety. Bol to pre Petrochemu prvy turnaj v hale a druzstvo zastihol nie v najlepsej forme. Novou posilou Petrochemy je vsak Lubomir Ostrihon z Detvy, ktory vsak na turnaji este nestartoval. Vysledky: 1.Presov (10 bodov), 2.Humenne (9), 3.VKP (8), 4.Dubova (7), 5.Kazincbarcika (6), 6.Zvolen.

Priprava Petrochemy bude dalej pokracovat a uz v piatok a sobotu sa zucastni medzinarodneho turnaja v Myjave.

Vladimir Urban

Vyzrebovanie kolkarskych sutazi

Extraliga muzov rocnik 1999/2000

1. kolo Sucany - Podbrezova A 18. septembra o 9.00, 2. kolo Podbrezova A - Inter Bratislava B 25. septembra o 12.00, 3. kolo Inter Bratislava A - Podbrezova A 2. oktobra o 13.30, 4. kolo Vrutky - Podbrezova A 9. oktobra o 9.00, 5. kolo Podbrezova A - Spoje Bratislava 16. oktobra o 9.30, 6. kolo Hlohovec - Podbrezova A 6. novembra o 9.00, 7. kolo Podbrezova A - HS Kosice A 13. novembra o 10.00, 8. kolo V. Saris A - Podbrezova A 27. novembra o 14.00, 9. kolo Podbrezova A - Modranka 4. decembra o 12.00.

II. liga muzov - vychod rocnik 1999/2000

1. kolo Podbrezova B - Trstena B 18. septembra o 9.00, 2. kolo Zilina - Podbrezova B 25. septembra o 9.00, 3. kolo Podbrezova B - Strazske 2. oktobra o 9.00, 4. kolo Sucany B - Podbrezova B 9. oktobra o 9.00, 5. kolo Podbrezova B - HS Kosice B 16. oktobra o 14.00, 6. kolo Lucivna - Podbrezova B 23. oktobra o 9.00, 7. kolo Podbrezova B - B. Bystrica A 6. novembra o 9.00, 8. kolo V. Saris B - Podbrezova B 13. novembra o 10.00, 9. kolo Podbrezova B - R. Sobota 20. novembra o 9.00, 10. kolo Podbrezova B - L. Vrutky B 27. novembra o 9.00, 11. kolo Plesivec - Podbrezova B 4. decembra o 13.00.

I. liga zien rocnik 1999/2000

1. kolo Piestany - Podbrezova 18. septembra o 10.00, 2. kolo Podbrezova - Sucany 25. septembra o 9.00, 3. kolo Zl. Klasy - Podbrezova 2. okobra o 10.00, 4. kolo Podbrezova - Slovan Bratislava 9. oktobra o 12.00, 5. kolo V. Saris - Podbrezova 16. oktobra o 14.00, 6. kolo Vrutky - Podbrezova 23. oktobra o 9.00, 7. kolo Podbrezova - Sala 6. novembra o 14.00, 8. kolo Spoje Bratislava - Podbrezova 13. novembra o 13.30, 9. kolo 20. novembra nahradny termin 12. decembra (pripadne cez tyzden) Podbrezova - Lok. Kosice 20. novembra o 14.00 , 10. kolo volno, 11. kolo Podbrezova - Sp. N. Ves 4. decembra o 9.00.

 

Hokej celostatne i regionalne

Prvy septembrovy tyzden sa zacala najvyssia hokejova sutaz. Tam zatial nemame zastupcu z nasho regionu. Pripravy na poslednu sezonu tisicrocia vsak uz prebiehaju aj v Brezne. Po jej letnej casti s prichodom septembra zacala priprava na lade zimneho stadiona v Banskej Bystrici. Muzi zacali trenovat dva az tri razy v tyzdni. Kader muzstva je tvoreny hracmi Brezna, ktori hrali v tejto sutazi - II. slovenskej hokejovej lige - uz vlani, doplneny o mladych, perspektivnych hracov B muzstva, dalej hracov, ktori dochadzaju uz niekolko sezon z Banskej Bystrice a hracov z celeho Slovenska, ktori v Brezne vykonavaju zakladnu vojensku sluzbu. Konecna zostava a ucast konkretnych hracov v nej bude samozrejme znama az pred zaciatkom sezony, podla predpokladov, ktore hraci preukazu pocas pripravy. Ani definitivny zoznam nasich superov nie je este stabilizovany. Sutaz je rozdelena na dve casti. Brezno je zaradene do vychodnej casti spolu s hokejovymi klubmi Kezmarku, Detvy, Bardejova, Roznavy, Trebisova a Rimavskej Soboty. Rozpis sutaze si, tak ako v minulosti, opat vyzaduje presuvat domace zapasy na neskorsie obdobie, ked uz aj v Brezne bude ladova plocha. To narocnost sutaze pre hracov este znasobi, pretoze aj zaver sutaze prebieha v obdobi, ked uz v Brezne byva zimny stadion po sezone. Ciastocne to plati aj o Stredoslovenskej divizii muzov, kde budu breznianski hokejisti sutazit s hracmi Telgartu, Revucej, Lucenca a Ziaru nad Hronom. Po experimente s nadstavbovou castou sutaze ziakov v minulej sezone, ktora sa neosvedcila, bolo rozhodnute, ze v tejto kategorii bude sutaz prebiehat stvorkolovo, kazdy s kazdym, teda podobne ako u Stredoslovenskej divizie seniorov - 20 kol. Superi mladsich i starsich ziakov budu tradicni: Lucenec, Rimavska Sobota, Ziar nad Hronom a Turcianske Teplice. Sezona, ktoru mame pred sebou, bude teda narocnejsia na dlhodobu kondiciu hracov vsetkych sutazi, ale aj na jej zabezpecenie - financne v neposlednom rade. O to viac si vazime v sucasnej zlozitej situacii ubezpecenie primatora mesta Ing. Vladimira Faska uz len v tom, ze prevadzka zimneho stadiona v Brezne bude zabezpecena aj tuto sezonu. Je samozrejme, ze tak ako predosle roky, by sme nemohli sezonu zvladnut bez podpory mesta realizovanej cez mestsky sportovy klub, ale i dalsich sponzorov. Uz teraz mozeme uprimne podakovat za nemalu financnu podporu Zeleziarnam Podbrezova.

Nie vsetko samozrejme posobi optimisticky. Doriesit je potrebne niektore posty realizacnych timov jednotlivych muzstiev, znepokojuju nas spomienky na niektore pretrvavajuce technicke zalezitosti z vlanajsej sezony (osvetlenie na hranici prislusnych poziadaviek, technicky stav rolby, svetelnej tabule, tribun pre divakov,...). A len v tych najtajnejsich hokejovych snoch si uchovavame predstavu o krytom zimnom stadione, k makete ktoreho sme si chodili pred dvoma rokmi zasnivat a potesit sa nadejou, ako ku betlehemu vianocnych zvestovatelov. Dakujeme vsetkym, ktori pomozu.

Ing. Jozef Kolarovic,
Hokejovy klub Brezno

 

Septembrovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Krajom Polany - nedela 19. septembra

Trasa A: zraz o 8. hodine na Chvatimechu (pri Italy bare). Chvatimech - Tri Vody - chata pod Hrbom - Strelniky - Ponicka Huta - Poniky - Lubietova - Brusno - Podbrezova - Chvatimech (100 km/630 m). Trasa B: zraz o 8. hodine na Chvatimechu (pri Italy bare). Chvatimech - Banska Bystrica - Horna Micina - Cerin - Poniky - Salkova - Brusno - Podbrezova (95 km/300 m).

 

Mestska liga v malom futbale

Konecna tabulka

1. Sens
2. Funny club
3. SKP
4. Astra
5. SK ZST ZSR
6. Torpedo
7. Kralova taverna
8. West extra
7 7 0 0 61:9 21
7 5 0 2 49:22 15
7 5 0 2 35:22 15
7 3 0 4 29:35 9
7 3 0 4 27:21 9
7 2 0 5 16:37 6
7 1 0 6 25:52 3
7 1 0 6 15:61 3

Pri rovnosti bodov rozhoduju o poradi vzajomne zapasy.

Siesteho septembra sme vyzrebovali novy rocnik 1999 - 2000 a stanovili sa podmienky sutaze. Cela mestska liga sa po skonceni tretieho kola znova prestahuje do priestorov zimneho stadiona v Brezne.

Patnasteho septembra bude dozrebovanie jesennej casti ligy a stanovi sa novy vybor MUMF Brezno.

(js)

Horolezecke leto

Clenovia horolezeckeho klubu ZP Sport, a.s., ani v lete nezahalali. Po otvoreni letnej horolezeckej sezony na Piesku, o ktorom sme citatelov Horehronia uz informovali, sa horehronski horolezci rozbehli po Slovensku a zavitali aj do zahranicia. Na lezenie vyuzivali kazdy volny vikend, liezli na skalkach v okoli Brezna - Lopej, Piesok, Hronec - a tiez vo Vysokych Tatrach.

Zucastnovali sa aj na inych horolezeckych aktivitach. Prveho az druheho maja sedem clenov absolvovalo Karpat - trek vo Velkej Fatre, kde vyhrali vsetky kategorie. Kategoriu T-MM Dusan Luptak a Jaroslav Luptak, kategoriu T- mix Roman Magan a Lenka Lackovicova a kategoriu OPEN Drahomir Sliacan, Jakub Sliacan a Veronika Sliacanova. Devatnasteho juna sa traja pretekari zucastnili na pretekoch v lezeni na umelej stene v Ziari nad Hronom. Dvadsiateho piateho az dvadsiateho siedmeho juna sa Ervin Velic ml. zucastnil na medzinarodnych pretekoch v lezeni na umelej stene juniorov v talianskej Ravene, kde skoncil na 9. mieste. V juli trinast novych clenov klubu absolvovalo zakladny horolezecky kurz, ktory organizuje Horolezecka skola SHS James. Na Brncalovej chate pri Zelenom plese naberali nove vedomosti, ale aj prakticke skusenosti z lezenia vo vysokohorskom terene. V tom istom case sa dalsi clenovia zucastnili na zajazde Pyreneje+Mont Blank 1999, ktory organizoval Pista Janotik. V Pyrenejach vystupili na Pico de Aneto (3404 m n. m.) a Monte Perdilo (3452 m n. m.). Dvadsiateho siedmeho jula Dusan Luptak, Jaroslav Luptak a Ivan Bercik klasickou cestou vystupili na 4807 metrov vysoky Mont Blank. Dalsia vyprava smerovala tiez do Chamonix. Otto Weisenpacher, Jozef Vlcek a Peter Pavlus vyliezli trinastdlzkovu cestu motylov klasifikacie na Aiguille du Peigne. V dalsich dnoch sa pokusali vystupit na Mont Blank, ale zle pocasie im tento ich plan nedovolilo uskutocnit.

V auguste sa trinast clenov klubu zucastnilo na jubilejnom 75. rocniku tradicneho horolezeckeho tyzdna James. Ubytovani boli na Brncalovej chate a liezli v okoli Doliny Zeleneho lesa. Potesitelna je ucast mladych horolezcov na tomto podujati a ich aktivita. Spolu vyliezli sestnast ciest od III. do IV. stupna UIAA.

Nezahalali ani skialpinisti, ktori sa v ramci pripravy na zimu zucastnovali na triatlonoch a na horskych duatlonoch. Ze tuto pripravu zobrali vazne, svedcia ich umiestnenia, aj ked sa na tieto discipliny specialne nepripravuju. Na horskom duatlone na Donovaloch reprezentant Slovenska v skialpinizme Miroslav Leitner skoncil na 3. mieste.

Vsetkych lezcov z Horehronia pozyvame na 1. rocnik pretekov v lezeni na umelej stene, ktore sa uskutocnia v nedelu 19. septembra o 9. hodine na Krpacove pri chate Biotika.

Stanislav Bobak,

predseda HK ZP Sport

 

   Kam za futbalom

II. liga 9. kolo
15. septembra o o 15.30

Podbrezova - Inter B

10. kolo
18. septembra o 15.00

Sp. N. Ves - Podbrezova

III. liga
Dohravka 9. kola

15. septembra o 15.30

Dubova - Bytca (Romanec - Kocur, I. Krahulec - Zavaternik)

7. kolo
19. septembra o 15.00

Dubova - Bela (Nather - Halaj, Capko - Melichercik)

IV. liga sk. Juh 7. kolo
19. septembra o 15.00

V. Krtis - Brezno (Havran - Libiak, Potocsni - Graus)

V. liga sk. C 7. kolo
19. septembra o 15.00

Sasova - Dubova B-Predajna (Igor Rostar - Braucok, Gladis - Macak), Poniky - C. Balog (Jodas - Fazekas, A. Sabo - Spisiak), Sliac - Podbrezova B-Valaska (Toth - Kubinec, Budinec - Truban)

I. trieda 7. kolo
19. septembra o 15.00

Osrblie - Bravacovo (Zeman - Krupa, Marian Mojzis - Hric), Sl. Lupca - Myto (Vrbovsky - SsFZ, Gudza - Kosec), Podkonice - Helpa (Hikker - Repisky, Debnar - Kotran), P. C. Balog - Kraliky (Weiss - Drazdik, Kosec - Pecnik)

II. trieda sk. A 7. kolo
19. septembra o 15.00

Tajov - Nemecka (Dian - Teliar)

II. trieda sk. B 7. kolo
19. septembra o 15.00

P. Polhora - Jasenie (D. Chriastel - L. Chriastel - Mojzis), Telgart - Sihla (Pavliak - Malcek), H. Lehota - Polomka (Suchy - Chladek), D. Lehota - Hronec (Dolog - Horny), Benus - Sumiac (Kvoriak - Majer), Michalova - Zavadka (Benko - Sitarcik ml.)

III. liga dorast 7. kolo
19. septembra o 12.30

Filakovo - Brezno (Dobos - Martin, ObFZ LC - Uhrin), Krasno - Dubova (Krsko - Gregorec, ObFZ CA - Kamensky)

IV. liga dorast sk. Juh 7. kolo
19. septembra o 12.30

Divin - Podbrezova (Severini - Ziakovic - Gombar)

V. liga dorast sk. C 7. kolo
19. septembra o 12.30

Podlavice - C. Balog (Kralka - Gonda)

II. liga SZ a MD 7. kolo
18. septembra o 10.00 a 12.00

Dubova - Radvan B (Braucok - Turna, ObFZ BB)

III. liga SZ a MD sk. Stred 5. kolo
18. septembra o 10.00 a 12.00

Podlavice - Podbrezova (Majer - Tokar), Harmanec - Zavadka (Balog - Kratochvila), Sasova - C. Balog (A. Sabo - Polacek), Brezno - Kremnicka (Igor Rostar - Medved)

IV. liga ziaci sk. C 5. kolo
18. septembra o 10.00

H. Nemce - Bravacovo (Gelien)

Ziaci I. trieda sk. B 5. kolo
19. septembra o 10.00

Helpa - Polomka (Sitarcik ml.), Osrblie - P. Polhora (Marian Mojzis), Pohorela - Myto (Kvoriak)

MZ 7. kolo
18. septembra o 10.00

Brezno - Priechod (19.9. UHC, Danis), Helpa - Selce (19.9. o 12.00, Sitarcik ml.), Podbrezova A - P. C. Balog (Chladek), Podbrezova B - Dukla B. Bystrica B (11.30, Chladek), Dubova - Podlavice (19.9. o 10.00, na ihrisku v Nemeckej, Sico), Sl. Lupca - Podbrezova C (19.9. o 10.00, S. Balaz)

Turnaje pripraviek
sk. A 3. turnaj 18. septembra o 9.30

ihrisko P. C. Balog (Sitarcik st. - Sitarcik ml.)

sk. B 3. turnaj 18. septembra o 9.30
ihrisko Helpa (Pavliak - Kvoriak)

sk. C 3. turnaj 18. septembra o 9.30
ihrisko Brezno (D. Chriastel - L. Chriastel)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT