5. OKTOBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

O druhej v noci 23. septembra M. H. z Brezna oznamil na Obvodne oddelenie PZ v Brezne, ze asi pred hodinou pri herni Barbot pri prichode do podniku na neho revolverom mieril 28-rocny A. J. z Brezna. Zbran drzal v pravej ruke, ktoru mal napnutu pred sebou, nemieril vsak cez mieridla a ked potiahol kohutik, k vystrelu nedoslo. Vtedy k nemu priskocil P. M., ktory mu zdvihol ruku so zbranou a vystrelil do vzduchu.

Od pol desiatej vecer 23. septembra do tristvrte na styri rano nasledujuceho dna spred chaty Lesneho zavodu Cierny Balog - Stupka v Bystrej zmizol Jeep Cheroocee zelenej metalizy ev. c. MI28-DA. V aute majitela J. S. z Rakuska sa nachadzal fotoaparat s bleskom, filmova kamera, namornicky a polovnicky dalekohlad, mobilny telefon, teleskopicka turisticka palica, ruksak s polovnickym kabatom a spodnou bieliznou, polovnicky noz, dyka, dva zasobniky s nabojmi, slnecne okuliare a technicky preukaz k vozidlu. Skodu odhadli na 991 650 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

Popoludni 24. septembra M. T. z Podbrezovej priniesol na obvodne oddelenie znacne skorodovany minometny granat najdeny pri vykopovych pracach pri Hrone na Chvatimechu. Na zneskodnenie granatu privolali pyrotechnika z Krajskeho expertizneho ustavu PZ v Banskej Bystrici.

Hlineny sud na kapustu, mraziarensky box, zvaraci agregat, elektricku rozbrusovacku, vrtacku, styri disky s pneuamatikami, rozny kuchynsky riad - tento lup za 24 800 korun si odniesol neznamy pachatel z neobyvaneho rodinneho domu v prestavbe na Ulici Kiepka v Brezne. Okrem toho na zariadeni majitela J. S. nechal skodu za 4800 korun. Zlodej sa sem vlamal niekedy od 4. do 25. septembra.

V rannych hodinach 25. septembra mali nevolanu navstevu v kancelarii firmy Rolta v Brezne. Chyba odtial fax, mobilny telefon, vrtacka, dve kalkulacky, kufrik s vrtackou a naradim a financna hotovost 3500 korun. Majitelke L. J. z Brezna vznikla skoda za 22 400 korun a na zariadeni za tisic korun.

Ako huby po dazdi sa mnozia kradeze vlamanim do chat. V druhej polovici septembra ich zaznamenali az strnast, z toho osem v Krpacove. Od 20. do 23. vykradli chatu M. M. z Brezna, ktorej sposobili skodu za 23 650 korun, v tom istom case J. K. z Brezna za 4600 korun, od 18. do 23. J. B. z Banskej Bystrice za 9600 korun, od 12. do 23. J. D. z Bratislavy za 51 200 korun, od augusta do 23. septembra B. L. z Paty za 15 200 korun, od 29. augusta do 23. septembra M. C. z Paty za 57 700 korun, od 19. do 24. P. S. z Banskej Bystrice za 23 140 korun, od 18. do 25. J. P. z Banskej Bystrice za 4800 korun. Z Talov hlasili dve kradeze, v case od 13. do 26. septembra v chate M. M. z Brezna so skodou 1500 korun a K. O. z Brezna so skodou 5950 korun, ktore ma na svedomi M. Ch. z Ponik. Trikrat vykradaci sarapatili na Sirokej v katastri Jarabej, a to od 24. do 28. septembra v chate J. J. z Brezna (skoda za 700 korun), od 23. do 28. septembra v chate M. D. z Brezna (18 400 korun) a od 19. do 28. septembra v chate L. S. z Brezna (22 800 korun). Rekreacny dom E. P. z Brezna v Hlbokej sa stal tercom zaujmu zlodeja od 27. do 28. septembra, kde skodu vycislili na 39 250 korun.

Neznamy chlapcensky hlas, ktory 22. septembra na linku tiesnoveho volania oznamil, ze v Zakladnej skole v Pohronskej Polhore je bomba, uz ma svojho majitela. Policajti zistili, ze pachatelom sirenia tejto poplasnej spravy je J. V. z Pohronskej Polhory, 14- rocny ziak deviatej triedy zakladnej skoly.

Co sa udialo v tyzdni od 24. septembra do 1. oktobra

V nedelu 26. septembra poziarnici hasili poziar opustenej hospodarskej budovy v Brezne - Podkorenovej. Pricinou bolo zrejme kladenie ohna v jej blizkosti. Uhasili ju vysokym tlakom. Predlekarsku prvu pomoc poskytli chlapcovi v Helpe po pade zo stromu. Ulozili ho na vakuovy matrac do stabilizovanej polohy. Hodinu a pol po polnoci 1. oktobra na Krculovej ulici v Brezne uzatvorili ventil roztrhnuteho vodovodneho potrubia v bytovom jadre. Poruchu oznamili stavebnemu bytovemu druzstvu.

h155.jpg (2913 bytes)V nedelu 26. septembra o 20.30 hodine santika RZP vystartovala do Helpy, kde 14-rocny chlapec spadol zo stromu a bol v bezvedomi. Zachranari ho previezli do nemocnice a po stabilizacii stavu do Banskej Bystrice. Na uraze sa velmi pravdepodobne podielal aj alkohol. Ak nazrieme do statistiky, dozvieme sa, ze z dvadsiatich troch vyjazdov zasahovali pri osmich nahlych prihodach srdca a obehu, pri dvoch dychacich a brusnych prihodach, siedmich mozgovych, dvoch urazoch, jednom inom pripade a jedneho pacienta prevazali do Banskej Bystrice.

 

Blahozelame

Otecko nas dobry, mily, dnes mas sviatok, velky den, zelame ti v tejto chvili, nech nepoznas smutku tien.

Dna 7. oktobra sa dozije krasnych osemdesiat rokov

Jozef Giertli z Brezna.

Vsetko najlepsie k narodeninam praju dcery Gita, Elena, Mariena, zatovia, devat vnucat a styri pravnucata.

Spomienky

Zhasli oci, utichol hlas, bez rozlucky si nechala nas. Uz nikdy ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, preto ti kladieme kyticku na hrob a povieme zbohom.

Dna 1. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka, stara a prastara mama

Maria Pampurikova z Brezna.

S laskou spominaju deti s rodinami.

Zly osud nam ta vzal, ostal nam len smutok, zial. Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, nezomrel.

Dna 5. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky, tragicky vo veku dvadsatdva rokov opustil nas syn, brat, svagor, ujo, priatel a kamarat

Jozef Vetrak z Lomu nad Rimavicou.

Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.S laskou a uctou spominaju a o modlitby prosia mama, brat s rodinou a sest sestier s rodinami.
Boze oslav jeho dusu!

Kto zostal v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel.

Dna 7. oktobra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Ladislav Brecka z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S vdakou manzelka, syn Ivan a Drahos s rodinou.

BARAN
Napriek svojmu otvorenemu a uprimnemu vystupovaniu sa dostanete do konfliktu so zavistlivym clovekom. Nezavisle od novej situacie si vsak zachovajte svoj postup. Na vlastnej kozi pocitite, ze uprimne a slachetne city su zdrojom energie a nadeje.

BYK
Vas optimizmus je podporovany pocasim, ale najma hrubkou penazenky. Nie je vylucene, ze tento stav potrva cely tyzden. Prijemnu zabavu. Nedela ma pre vas svoje osobitne kuzlo. Milujete vonu kuchyne, kde sa pripravuje dobry obed.

BLIZENCI
Planety pripravili pre vas dobre podmienky pre vase aktivity. Uspech vsak zavisi od toho, na co sustredite svoje sily. Vikendove povinnosti co najskor skoncite a ponahlajte sa za priatelmi. Nech navrhnu akykolvek program, nenechajte sa vykolajit.

RAK
Trapi vas, ze nemate nijake vedlajsie prijmy a volne prostriedky. Mozete skusit maly hazard. Vlozte par korun do sportky, vlozena suma sa vam iste vrati. Mate pred sebou vazne rokovanie s partnerom. Snazte sa, aby dopadlo kompromisom.

LEV
Slnko priaznivo posobi na vase vedomie, fyzicku silu, psychicku aktivitu a oblubenost. Vdaka tymto vplyvom dobre obstojite aj doma, aj medzi priatelmi. Na vikend si najdite taky program, ktory je sity na vase dusevne rozmery. Budte vsak realny.

PANNA
Nikto vas nevyrusi, nezavola, nevyhlada. Nic si z toho nerobte, ved aj vy potrebujete atmosferu pokoja. Budete moct rozmyslat o svojich buducich krokoch. Vo vikendovych dnoch sa vyznamna osoba rozhodne vo vas prospech a vyhlada vas s dobrou spravou.

VAHY
Na srdci vam lezi cely rad zlozitych uloh a starosti. Netrapte sa sam vo svojej klietke. Vyhladat by ste mali predovsetkym partnera, iste vas pochopi a pomoze. Venujte primeranu pozornost krasam skutocnosti, radostiam z pritomnych zazitkov.

SKORPION
Pozvali vas do veselej spolocnosti, vy vsak mate ine plany. Premozte sa, kontakty, ktore mozete nadviazat, surne potrebujete. A zazijete prijemne chvile. Vikendovy program budete musiet zmenit, objavi sa dolezita rodinna udalost.

STRELEC
Tyzden prezijete v uvolnenej rodinnej pohode. Aj pracovne povinnosti splnite dosledne. Vikend je vhodny na to, aby ste upevnili svoje city voci partnerovi. Jeho trpezlivost a tolerancia ma predsa tiez svoje hranice. Dosledky budu prijemne.

KOZOROZEC
Mate taky pocit, ze vacsina povinnosti lezi na vasich pleciach. Ziskate zadostucinenie, vasu pracu oceni cela rodina. V priebehu tyzdna nadviazete nove znamosti. Najdojimavejsi vsak bude navrat starej nehrdzavejucej lasky. Pomoze vam lyricka nostalgia.

VODNAR
Nachadzate sa vo vybornej fyzickej i psychickej forme, ktora vam umozni vychutnavat zivot. Intenzivne pocitujete naplnenie svojich predstav o laske, co vam umoznuje naplno uzivat dary zivota. Preneste tieto svoje pocity na svojho lubostneho partnera.

RYBY
Coho sa len dotknete, premeni sa na perlet a skvost. Mate radost, svet sa vam javi dokonaly a krasny.Vo volnych chvilach budete uvazovat o uplynulych dnoch i o buducnosti. Nepodlahnite strachu z toho, ze sa konci seria uspesnych dni.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT