09. NOVEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

O deviatej vecer 29. oktobra S. J. zo Sumiaca oznamil, ze v rodinnom dome v Pohorelej, kde prechodne byva, nasiel mrtvu 47-rocnu druzku P. A. Na miesto vyslali vyjazdovu skupinu Okresneho riaditelstva PZ v Brezne. Prizvany znalec z odboru sudneho lekarstva konstatoval smrt bez zjavnych znakov vonkajsieho nasilia a nariadil sudnu pitvu.

...

Od vecera 28. oktobra do rana nasledujuceho dna sa ktosi vlamal do vyrobnej haly firmy Lignometal, spol. s r. o., ktora sa nachadza v priestoroch spol. s r. o. ZHS Hronec. Z plechovej skrine zmizla motorova pila za 17 260 korun.

...

Na Chlipnackach v katastri Lomu nad Rimavicou sarapatil zlodej v case od 10. do 31. oktobra. Z rekreacneho domu L. M. z Bratislavy si odniesol dvojplatnickovy varic, prenosny elektricky varic, holiaci strojcek, elektricku pilu, starsie vetrovky a ruksak, vsetko za 14 000 korun.

...

Od pol deviatej rano do pol siedmej vecer 1. novembra zo skladu na stavenisku bytov na Mazornikove doteraz neznamy pachatel ukradol brusku, dva diamantove kotuce, vrtacku a 25 metrov kabla, cim firme Sikos, spol s. r. o., Brezno sposobil skodu bezmala za 40 000 korun. Okrem toho si odniesol aj pilu na panely za 35 000 korun, ktora patrila G. P. z Cierneho Balogu, a vodovahy s bruskou majitela S. J. z Banskej Bystrice za 7600 korun. Kradezou a poskodenim zariadenia nechal za sebou skodu najmenej za 82 500 korun.

...

Do miestneho pohostinstva v Michalovej sa ktosi vlamal pod ruskom prvej novembrovej noci. Chyba odtial farebny televizor, rozne druhy liehovych napojov, cigariet, cukroviniek a tristo korun v kovovych minciach. Skoda sposobena Obecnemu uradu v Michalovej predstavuje 42 300 korun.

...

Od 1. do 4. novembra z novostavby rodinneho domu v Myte pod Dumbierom zmizol televizor s dialkovym ovladanim, vrtacka a rozbrusovacka. Majitelke K. M. z Brezna vznikla kradezou a poskodenim zariadenia skoda dovedna za 13 650 korun.

Troje dvier s kovanim, vodne cerpadlo, 50-litrovy elektricky bojler, tri packove baterie, 15-kilogramovu plynovu bombu, luster, televizor, radiomagnetofon, styri elektricke konvertory, dreveny stolik, tri deky a lyze s viazanim - takyto lup si odniesol zlodej z rekreacnej chaty na Hlbokej v katastri Brezna. Kradez so skodou 71 200 korun pre majitela Z. I. z Brezna sa stala niekedy medzi 27. oktobrom a 2. novembrom.

...

Od 31. oktobra do 3. novembra mali nezelanu navstevu v rekreacnej chate na Jelsovej ulici v Brezne, odkial zmizol dvojplatnickovy varic, dvojkilogramova propan-butanova bomba, dve postelne plachty, dva paplony a vakuse s oblieckami, patlitrova medena nadoba, elektricka zasuvka, tranzistorove radio, dreveny hoblik, nastenne hodiny, baterka, vodovaha, rozne potraviny, pat litrov bieleho vina a dva litre vodky. Skodu sposobenu V. J. z Cierneho Balogu odhadli na 7655 korun.

...

Pod ruskom noci 3. novembra sa ktosi vlamal do kancelarie zamocnickej dielne spol. s r. o. Sunik v Podbrezovej. Uchmatol tu osobny pocitac, tlaciaren, instalacnu disketu podvojneho uctovnictva a styridsat cistych diskiet. Majitelovi S. Z. z Brezna vznikla skoda za 50 568 korun a na zariadeni za 3230 korun.

...

Dalekohlad, puzdro, paperovy paplon, rozne odevne casti, obuv a potraviny ukradol neznamy pachatel z rekreacnej chaty na Korenovej v katastri Cierneho Balogu. Sarapatil tu v case od 20. do 27. oktobra, cim majitelovi V. S. z Brezna sposobil skodu za 10 598 korun.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne zacal 4. novembra trestne stihanie proti 45-rocnemu R. E. zo Svajciarska pre trestny cin ublizenia na zdravi. Dopustil sa ho toho isteho dna v Brezne rano o osmej, ked vychadzal so svojim Citroënom od praveho kraja vozovky, kde sa chcel otocit, pricom nedal prednost za nim iducej Skode Felici s banskobystrickym evidencnym cislom a ta celne narazila do auta obvineneho. Pri zrazke utrpela spolujazdkyna vodicky Felicie zranenia, ktore si vyziadali praceneschopnost dva az tri tyzne. Na Citroëne je skoda za 100 000 korun a na Felici za 70 000 korun.

(st)

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 29. oktobra

Predlzeny vikend priniesol poziarnikom vela vyjazdov. V piatok po dopravnej nehode v Bujakove cistili vapexom vytecene ropne produkty, v Ciernom Balogu-Dobroci vytiahli Tatrou 815 prevratene auto. Vysokym tlakom hasili poziar na stavenisku v Brezne. V Nemeckej z roztrhnutej hadice autobusu unikla ropa, likvidovali ju vapexom. Na poziadanie policie otvarali 30. oktobra byt vo Valaskej. Z prevrateneho Audi 90 pri drevokombinate v Polomke poskytli prvu pomoc trom zranenym osobam a vycistili vozovku. V Brezne na namesti vysokym tlakom zahasili lipu, ktoru niekto podpalil. Dva kontajnery, v Hornej Lehote a na Mazornikove, hasili 1C prudom v nedelu. O doplnenie vody technickeho zariadenia v Mostarni ich poziadali 2. novembra. Potom otvarali byt s poskodenym zamkom v SLN v Brezne. Dve dopravne nehody sa stali vo stvrtok. V Gasparove Tatrou 815 vytiahli z priekopy Feliciu, pod Baniskom sa zrazili Felicia a Citroën. Zranenym poskytli prvu pomoc, cistili vozovku a regulovali premavku.

h155.jpg (2913 bytes) Na ceste pred Breznom sa rano 4. novembra zrazili dve osobne auta. Pri havarii dve zeny utrpeli otras mozgu, odreniny, pomliazeniny a sanitka RZP ich previezla do breznianskej nemocnice. Vecer na Piesku sa stala dalsia dopravna nehoda. Auto zrazilo chodca, ktory ostal v bezvedomi. Statistika vyjazdov vyzera takto: osem k nahlym prihodam srdca a obehu, po jednom k dychacej a brusnej, styri k mozgovym prihodam, devat k urazom, styri k inym pripadom a jedneho pacienta prevazali do Banskej Bystrice. Dovedna ich bolo dvadsatosem.
...

Uzreli svetlo sveta

Milan Pokos zo Sumiaca, Zdenko Skoda z Brezna, Veronika Puskova z Brezna, Alexandra Buckova z Predajnej, Michaela Giertlova z Cierneho Balogu, Romana Kovacova z Hronca, Jan Pevny z Valaskej, Magdalena Olahova z Brezna, Peter Gordan zo Sumiaca.

.....

Opustili nas

Jozef Rosik (67) z Cierneho Balogu, Emilia Piliarova (75) z Brezna, Rudolf Kucera (77) z Valaskej, Jan Kassa (48) z Brezna, Anna Peskova (47) z Pohorelej, Ladislav Fasko (61) z Gasparova, Ing. Roman Weisenpacher (41) z Podbrezovej, Gabriela Cizikova (99) z Hronca, Maria Mihaliskova (72) z Hronca, Stefania Vetrakova (78) z Michalovej, Anna Teperova (67) zo Zavadky nad Hronom, Juraj Vrbovsky (44) z Benusa. 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, byvalym spolupracovnikom, susedom, ako i ZPOZ v Brezne za dostojnu rozlucku a kvetinove dary, ktorymi pomohli zmiernit nas velky zial nad stratou nasho milovaneho manzela, otca, deda, brata a svagra

Jana Fritzmana.

Smutiaca rodina

Spomienky

"... a klenoty hruda kryje, ale tie hviezdy predsa svietili a pekny zivot tie kvety zili a diamant v hrude nezhnije."

Dna 31. oktobra sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej mamy, nevesty, svagrinej

Marie Rakytovej

a dna 19. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, stary otec, syn, brat a svagor

Milan Rakyta

obaja z Brezna - Zadnych Halan.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

S laskou spominaju deti a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, pusty dom a bolestne spomienky ostali v nas.

Dna 4. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Petra Gemzickeho

z Brezna.
S hlbokym zialom spomina smutiaca rodina.

...

Dna 7. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas vo veku dvadsatsedem rokov opustil nas milovany syn a brat

Stefan Sulik
z Brezna.

Neplacte za mnou, ze som odisiel, ten pokojny spanok mi prajte, len vo svojich srdciach, tichu spomienku si na mna zachovajte.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku so smutiacou rodinou.

...

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma kludne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 12. novembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil otec, stary a prastary otec, brat, svagor, kmotor

Rudolf Guzma
z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina.

BARAN

Potrapi vas bujna fantazia a vymysly. O radu sa s doverou mozete obratit na priatelov, ale vsetko, co im mienite prezradit, si musite dopredu premysliet. Hoci neznasate improvizaciu, neopravnuje vas to k cynickym poznamkam na adresu inych.

BYK

Rozhodli ste sa organizovat zivot podla vlastnych predstav. Tato zmena ovplyvni nielen vase okolie, ale i vas vnutorny zivot. Upevni sa vasa tvorivost a sebavedomie. Budete mat moznost ziskat novych priatelov, vyuzite tuto prilezitost.

BLIZENCI

V praci sa vam nebude darit tak, ako by ste si zelali. To vsak nie je dovod, aby ste sa vzdavali. Pracujte sustredene a vydrzte, uspech sa nakoniec ukaze. Pri malej nepozornosti vas moze stihnut strata aj neprijemnost s ludmi, ktorych sa to bude tykat.

RAK

Postavte sa konecne na vlastne nohy a naucte sa povedat svoje ano alebo nie. Ak budete nadalej tapat v neistote, stratite tazko nadobudnutu autoritu. Vyslobodte sa z izolacie v pracovnych vztahoch, ich nedostatocnu kvalitu budete musiet zlepsit.

LEV

Vase postavenie je a bude dlhodobo pod priaznivym vplyvom hviezd, neuspech vam nehrozi. Budete ovplyvat tvorivymi myslienkami a na poradach, pracovnych cestach a stretnutiach zoznete nejedno uznanie. V laske vsak caka trpkost neuspechu.

PANNA

Sustredte sa na ulohy tohto tyzdna, od toho zavisi, ci bude pre vas vyznamny. Nesmiete nic pokazit. Konajte vzdy rozhodne. Budte opatrni vo vzajomnych vztahoch s osobami opacneho pohlavia. Nevinny flirt moze priniest vazne komplikacie.

VAHY

Vase intelektualne i fyzicke moznosti dosahuju vrchol a umoznia, aby ste uspesne uzavreli niektore obchodne a financne rokovania. Zostante nadalej odvazni a sucasne uvazujte o novych iniciativach. Rozhodnite sa, comu date prednost.

SKORPION

Situacia okolo vas sa konecne skonsoliduje. Problemy postupne rozoberiete a poucite sa z nich. Ak sa ponorite do hlbin svojej duse, najdete tam bohate zdroje optimizmu a dokazete sa s nimi podelit aj s blizkym okolim. Budte stedri a velkorysi.

STRELEC

Vo vasich partnerskych vztahoch vladne chladna jesen. Niekto sa zamiesal do vasich citovych zalezitosti. Budete mat co robit, aby ste svojho partnera upokojili, ale opat sa potvrdi vasa obetavost a vynaliezavost, ked ide o lubostne zaujmy.

KOZOROZEC

Premozte svoju prirodzenu lenivost ci nevolu a nechut k aktivite. Tentoraz budte dosledni pri sledovani vytyceneho ciela. Nech vas inspiruje nadej na uspech. Takmer kazdy, kto vam skrizi cestu, skusa vasu trpezlivost a toleranciu. Nedajte sa pomylit.

VODNAR

S pocitom zodpovednosti a tvorivym sposobom pristupujte k pracovnym uloham. Sefstvo, ale aj kolegovia sleduju vase kroky. V dosledku naladovosti sa stavate sebcom. Ked budu hovorit kolegovia, pokuste sa to vnimat inak nez strateny cas a pocuvajte.

RYBY

Ak chcete prijatelne vysvetlit svojej laske iste zalezitosti, budete nuteni nasadit vsetky svoje diplomaticke schopnosti. Na ceste k zmiereniu budte opatrni. Viete o tom, ze kvety niekedy povedia viac, ako ten, kto ich daruje? Vyskusajte to.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT