16. NOVEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Okolo osmej vecer 5. novembra neznamy pachatel ukradol z parkoviska pri srotovom poli v Piesku zaparkovanu Skodu Favorit 136 L ev. c. BR-979 AE svetlocervenej farby. V aute majitela K. P. z Brezna bolo sest magnetofonovych kaziet, preukazka na nakup tovaru v OMV, patlitrovy kanister benzinu, mala a velka suprava golanaradia, povinna vybava s rezervou, vsetko dovedna za 104 710 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

V case od 23. oktobra do 5. novembra ktosi vykradol rekreacnu chatu v Nemeckej. Majitela J. L. z Banskej Bystrice obral o malotraktor, horsky bicykel a 15 litrov slivovice. Skodu odhadli na 47 750 korun.

...

Dva dvojpasmove reproduktory a pat belgickych klucov od vnutornych dveri si odniesol kmin z budovy domu smutku v Podbrezovej od pol dvanastej predpoludnim 4. novembra do rana nasledujuceho dna. Obecnemu uradu v Podbrezovej sposobil touto kradezou skodu za 2610 korun.

...

Nezelanu navstevu mali pod ruskom noci 5. novembra v potravinych Mix v Zavadke nad Hronom. Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne vznikla kradezou roznych druhov alkoholickych napojov, vina a cigariet skoda za 21 500 korun.

...

O stvrt na sedem vecer 6. novembra vznikol poziar v oplechovanej hale v objekte Polnospolu v Zavadke nad Hronom. Ohen z nezistenych pricin znehodnotil priestory pily a jej vnutorne zariadenie. Skoda sposobena firme Larix predstavuje 1 400 000 korun a firme Polnospol 300 000 korun. Poziar lokalizovali breznianski, pohorelski a zavadcianski poziarnici v ten den o pol jedenastej.

...

Zo stolarskej dielne v budove firmy Jupra v Piesku zmizli tri vrtacky, pat pil, elektricka bruska, elektricky hoblik, rozne druhy zahlbnikov, rezbarskych dlat, visiace, drevene zamky a vlozky FAB. Kradez sa stala pravdepodobne v noci z 5. na 6. novembra a majitelovi firmy P. J. z Brezna vznikla skoda bezmala za 92 000 korun.

 

 

Styridsat minut popoludni 6. novembra stacilo akemusi odvazlivcovi na to, aby z osobneho auta so zvolenskym evidencnym ukradol autoradio. Vozidlo jeho majitelka P. K. z Banskej Bystrice zaparkovala pred breznianskou nemocnicou a touto kradezou prisla o 19 000 korun.

...

Vykradac aut sarapatil v ten isty den od jednej do pol stvrtej popoludni aj na nestrazenom parkovisku na Trangoske v rekreacnej oblasti Nizke Tatry - Juh. Z auta s detvianskym evidencnym cislom chybaju technicky, obciansky, vodicsky a sluzobny preukaz. Skodu odhadli na tri tisicky.

...

Do skladu potravin Medo v Brezne sa ktosi vlamal v noci na 7. novembra a obohatil sa o cigarety roznych znaciek. Majitelke M. A. z Brezna sposobil skodu za 23 400 korun a na zariadeni nechal skodu za tisic korun.

...

Predajna lahodok v Podbrezovej, ktorej majitelom je C. J. z Hornej Lehoty, sa stala tercom zaujmu zlodeja v presne nezistenom case od 7. novembra do skorych rannych hodin nasledujuceho dna. Alkohol, cigarety a potravinarsky tovar rozneho druhu - to je lup za 25 000 korun, ktory si odtial odniesol.

...

Zamesnanec firmy Promax, M. Z. z Brezna, 9. novembra oznamil, ze od deviatej vecer 8. novembra do osmej rano 9. novembra sa niekto vlamal do stolarskej dielne tejto firmy. Okrem rozneho naradia chyba aj cele poplasne zariadenie so snimacmi, ustrednou a dymovym senzorom. Skoda sposobena majitelovi R. E. z Valaskej sa vysplhala na sumu 142 250 korun.

...

Vodne cerpadlo, radiomagnetofon, kavovar, halogenovy reflektor, elektricky ohrievac, mobilny telefon a kos na bielizen - toto vsetko zmizlo z novostavby rodinneho domu v Dolnej Lehote. Kradez so skodou za 24 000 korun pre M. L. z Banskej Bystrice sa stala v noci z 9. na 10. novembra.

...

O tristvrte na jedenast 10. novembra na Ulici Frana Krala v Brezne P. J. z Jasenia za volantom Ara nedodrzal bezpecnu vzdialenost od Favoritu, ktory jazdil pred nim a ked vodic Favoritu Ch. J. z Brezna zastavoval, doslo ku zrazke. K zraneniu nastastie nedoslo, pozitie alkoholickych napojov u vodicov nezistili. Na Favorite je skoda asi za 20 000 korun a na Are za tisic korun.

Co sa udialo v tyzdni od 5. do 12. novembra

V piatok 5. novembra poziarnici cistili vozovku v Brezne na Ceste osloboditelov po havarii Favorita a Mercedesa. V sobotu hasili poziar sukromnej pily v Zavadke nad Hronom. S ohnom vo vyrobnej hale bojovali poziarne jednotky z Brezna, Pohorelej a domaci dobrovolni poziarnici a likvidovali ho cisternovymi automobilovymi striekackami T 815, T 148 a Skoda 706. V ten isty den v Ciernom Balogu, cast Puste, hasili podkrovie chaty. Poziar pravdepodobne vznikol prehriatim izolacie od pece. Predlekarsku prvu pomoc poskytli zranenym po dopravnej nehode vo Vydrove 7. novembra. Z priekopy vytiahli prevratenu Ladu 1500. Neznama osoba podpalila 9. novembra unimobunku na Ulici CSA v Brezne. Hasili ju vysokym tlakom.

h155.jpg (2913 bytes) Z dvadsiatich deviatich vyjazdov sanitka RZP zasahovala pri siedmich nahlych prihodach srdca a obehu, jednej dychacej, osmich mozgovych, siestich urazoch, jednom inom pripade, troch pacientov prevazala do Banskej Bystrice a lekari zaznamenali dve umrtia pred prichodom sanitky. Tragicky sa skoncil pad zo strechy domu v sobotu 6. novembra v Jarabej. Patdesiatpatrocneho muza v bezvedomi a v tazkom stave previezli na CT vysetrenie do Banskej Bystrice, kde o dva dni zomrel. Vecer 9. novembra nahlasili, ze 28-rocnu zenu strelili do krku. Sanitka ju previezla do breznianskej nemocnice a neskor na traumatologiu do Banskej Bystrice.

Spomienky

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu v nas.

Dna 10. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Gilla z Dolnej Lehoty.

Spominaju manzelka, synovia, dcera, vnucata s rodinami a pravnucata.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 18. novembra uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana manzelka, mama a stara mama

Gizela Svitekova z Drabska.

Vsetci, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Smutiaca rodina

BARAN

Ak sa budete snazit ziskat si ocko u sefa, pracovne si rozhodne polepsite, ziskate nadej na postup, pripadne si zlepsite podmienky. Cakate od priatela istu pomoc? Je to hakliva oblast, preto nebudte sklamani, ak sa nedostavi na dohodnute stretnutie.

BYK

Nieco ste slubili, teraz je na rade splnenie daneho slova. Dobre viete, ze niet nad dobre, vyrovnane vztahy. Bude sa vam darit v otazke financii. Vdaka svojim bohatym skusenostiam dostanete zvlastne poverenie, ktore bravurne zvladnete.

BLIZENCI

Urobite dobre, ak si tento tyzden nesadnete za volant a uprednostnite hromadnu dopravu. Vyhnete sa neprijemnosti. Aj ako chodci budte na cestach velmi opatrni. Cez vikend sa s partnerom vyberte na spolocny nakup drobnosti, ktore vas oboch potesia.

RAK

Znepokojuje vas vnutorne napatie neznameho povodu. Ako diva zver citite zachvevy zemskych hlbin. Najlepsim liekom v takejto situacii je zabudnutie v objati. V sobotu mate dohodnuty zaujimavy program s priatelmi. Ale nezabudnite ani na svojich najblizsich.

LEV

Mate pred sebou niekolko priaznivych dni, ktore podporia vsetky vase ciny. Ziskate na svoju stranu viacerych vyznamnych ludi a upevnite svoju pracovnu i spolocensku poziciu. Vo vztahu k vikedovemu programu nadviazete dobry kontakt.

PANNA

Na vase myslenie, pocity a ciny bude posobit mierna prevaha priaznivych aspektov. Preto nemate dovod bat sa problemov, neuspechu ani nepriatelskej podlosti. V novych vztahoch sa ujmite iniciativy, ale s prejavmi dovery zatial este pockajte.

VAHY

Ked budete bojovnejsi, situacie vas vtiahnu do poloh, kde ste najviac potrebny. Prve zisky a uspechy nenechaju na seba dlho cakat a dostanete nove impulzy. Naskytne sa vam moznost vybudovat partnersky vztah. Nehovorte vsak stale iba o svojich starostiach.

SKORPION

Cakaju vas zaujimave stretnutia s mnohymi ludmi. Budu medzi nimi aj taki, ktori vam pripomenu pekne zazitky a spomienky na roky prezite v skole. Ani uspesne akcie vam nezabrania v tom, aby ste si spomenuli na svojich najblizsich.

STRELEC

Caka vas dlhy rad financnych akcii, prevazne bez vyrazneho efektu. Tyzden bude nabity psychickym napatim i rozmarnostou. Len laska vam slubuje radost z uspechu. Na vikendove dni si vymyslite program, z ktoreho nacerpate nove sily.

KOZOROZEC

Vyrazny uspech vo svojom osobnom zivote a vyvoji zaznamenate vo chvili, ked pristupite na rozumny kompromis. Ide o vase sukromie, ale aj o osud milovanej osoby. Niekto vam slubil pomoc v rieseni bytovej otazky. Musite byt velmi trpezlivi.

VODNAR

Caka vas vycerpavajuce sedenie pri rokovacom stole. Sustredte sa dobre na svoje ulohy, inak by ste nevnimali slova partnerov. Ide predsa o dobru dohodu. Vasa snaha vam prinesie dalsie upevnenie vyhodneho postavenia na pracovisku.

RYBY

Je celkom jasne, za vasim sucasnym hnacim motorom je laska. Pokial date svojmu konaniu zmysluplnost, nemusite sa bat ziadnych neprijemnych nasledkov. V opacnom pripade by dosledky mohli byt stresujuce, a to predsa nechcete.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT