15. JANUAR  2002 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Velka cena N. Tatier

Suverenni slovenski lyziari

Uplynuly vikend bolo stredisko Tale dejiskom 68. rocnika Velkej ceny Nizkych Tatier v slalome muzov a zien. O dobru organizaciu, dobre trate a pocetnu divacku kulisu sa postarali organizatori z LK Sport Podbrezova. Na pretekoch sa zucastnilo 110 lyziarov zo siedmich krajin, v reprezentacnom druzstve SR bol aj domaci Maros Hudik.
Vysledky: sobota 12. januara: slalom zien: 1. Julia Siparenkova (Ukrajina), 2. Dominika Siranova, 3. Zuzana Kutna (obe SR), slalom muzov: 1. Peter Lubelan, 2. Maros Hudik, 3. Michal Murarik (vsetci SR), nedela 13. januara: slalom zien: 1. Julia Siparenkova (Ukrajina), 2. Dominika Siranova, 3. Kristina Repcinova (obe SR), slalom muzov: 1. Peter Lubelan, 2. Maros Hudik, 3. Richar Magdolen (vsetci SR).
Putovny pohar Velkej Ceny N. Tatier v kategorii zien ziskala J. Siparenkova a v kategorii muzov P. Lubelan.

Tesia sa uz na prvy rocnik

Rimskokatolicky farsky urad v Helpe usporiadal v nedelu 13. januara nulty rocnik podujatia s nazvom Prezentacia koni a furmanov. Stretlo sa so zaujmom "spravnych chlapov" (Lukas Kukula, Jan Mestan, Milan Mak, Rudolf Durica, Jozef Riapos, Frantisek Babela, Likas Bosela, Lubomir Skut), ktorych povzbduzovalo bezmala tisic divakov. Ako zdoraznili organizatori, nie je dolezite, kto zvitazil, cenili si ucast kazdeho jedneho z furmanov.
Na ucastnikov cakali tri discipliny: 1. prehliadka koni spojena s divackym hlasovanim, 2. slalom v tahani klatov, 3. rychlostna disciplina. Aj ked sa vyskytli pady, nastastie sa obisli bez zraneni. V prijemnej atmosfere tak v Helpe zacali pisat novu tradiciu, v ktorej chcu pokracovat na rok prvym rocnikom.

MSK informuje

MFK-VTJ Brezno oznamuje, ze treningy pripravky futbalistov budu vzdy v stredu a v piatok v telocvicni Sokolovna od 15. hodiny. Zaroven pozyva vsetkych zaujemcov z radov mladeze. Vsetci hraci si musia doniest prezuvky.
Mesto Brezno a MSK v spolupraci so sponzormi organizuju v nedelu 20. januara od 8.30 hodine hokejovy turnaj o Pohar MSK Brezno, na ktorom sa zucastnia HK Cierny Balog, HK Banska Stiavnica, HK Krupina a OLD BOYS Brezno. Hra sa podla pravidiel SZLH 3x20 minut cisteho hracieho casu. Vstupne na stretnutia je dobrovolne, vytazok pojde pre ziacke muzstva. Organizatori srdecne pozyvaju vsetkych fanusikov.

Telgart uspesny uz od zaciatku

SK Sokol Telgart – MHK 98 Roznava 8:2 (5:0, 2:0, 1:2), goly: Valigura 3, Jasenka 2, Miro Lunter, Tomo, Cernak – Nikolaj, Mestan, vyluceni: 2:2 (Polovka na 10 minut osobny test), presilovky: 0:1, rozhodovali: Zubor, Neuzer, Makovy, 110 divakov.
Majstrovsky zapas sa zacal dost netradicne na ukazovateli skore bezala este len tretia minuta a domaci uz vyhravali 3:0 po goloch Jasenka, Miro Lunter a opat Jasenka, co minutka to gol. Super sa trochu po tychto goloch prebral a mozno aj posmelil a goly padali az v zavere 1. tretiny, a to Valigurom dva hned v 16. minute. V dalsej casti zapasu domaci sa uz uspokojili, hrali v treningovom tempe a tak 2. tretina bola pre divakov dost nudna. V jej zavere, v 36. minute skoroval Cernak a v 38. minute Tomo. Zaverecna tretina vyznela lepsie v prospech hosti, ktori vyhrali 2:1 najprv znizil v 49. minute Nikolaj a v 55. minute Mestan. Konecne slovo mali opat domaci, ked pol minuty pred sirenou konecny stav stretnutia upravil Cernak. V komornom prostredi rozhodcovia nemali vela prace, boli objektivni a sami si pochvalovali slusnost zapasu.
V 8. kole 19. januara o 17. hodine Telgart vycestuje na majstrovsky hokejovy zapas do Brezna, kde sa stretne s HC Sport Team.

Hokejovy klub Brezno informuje

V zivote sa striedaju uspesne obdobia s menej uspesnymi a podobne je to aj u tych, ktorym je sport sucastou ich zivota. V hokejovom klube MSK VTJ Brezno sa cez vikend vystriedali obe stranky: uspechy aj prehry.
II. liga muzov – vychodna skupina
HK MSK VTJ Brezno – HKM Humenne 2: 1 (0:1, 1:0, 1:0), goly Brezna: Mihalik, Sasik.
Prva tretina ukazala, ze ide o stretnutie dvoch kvalitnych superov. Hlavne na zaciatku tejto casti hry boli iniciativnejsi Breznania. Postupne vsak bolo citit prevahu hosti, hlavne v castejsich najazdoch utocnikov do obranneho pasma domacich. Jeden taky premenili na gol desat sekund pred prvou prestavkou. V polovici zapasu prekonal domaci Mihalik krasnou strelou inak dobre chytajuceho brankara Humenneho. Vyrovnany stav i akcie oboch muzstiev ponukali viacero prilezitosti na radost hokejovych fanusikov. Divaci zivsie ako obvykle prejavovali vzrusenie i obdiv po kazdej peknej akcii. V priebehu tretej tretiny akoby vychodniari stracali sily na tempo, v akom zapas rozohrali, a tak sa trochu zaiskrilo pri vzajomnych osobnych stretnutiach. Bitkari oboch muzstiev sa museli ist ukludnit na trestnu lavicu. Zapas mal vsak celkove slusny priebeh. V jeho zavere sa uz zdalo, ze konci nerozhodne. Nerovny povrch mohol pomoct jednemu ci druhemu muzstvu. Nakoniec zvitazilo domace muzstvo, ktore si za vynikajuci vykon brankara Hadzegu, trpezlivu a disciplinovanu hru ostatnych hracov, neutichajuce usilie po vitazstve, zasluzilo aj trochu sportoveho stastia, ktore s nimi po vitaznom gole minutu pred koncom zapasu zdielali aj premrznuti, ale spokojni divaci.

II. liga dorastencov
HK MSK VTJ Brezno – HC Naftex Lucenec 2:8 (0:4, 1:2, 1:2), goly Brezna: Medved, Dvorsky.
Hlasatel este nedohlasil strelca prveho golu hosti a uz sa puk “zatrepotal” v sieti domacich znova. Domace muzstvo posobilo velmi nevyrazne po viacerych strankach, a tak sa postupne bilancia supera dostala az na sest golov, ked sa prvy raz podarilo prekonat lucenskeho brankara. Hostia trochu polavili na doraze, ale ani tak sa domacim nepodaril zvrat. Druhy gol Brezna bol jednou z mala svetlejsich chvil v ich hre. Posledne slovo mali lucenski dorastenci, ked v poslednej minute uzavreli stav stretnutia. Priaznivcov domaceho muzstva mrzi nielen vysoka prehra, ale aj hra, ktora priniesla takyto vysledok.

II. liga starsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HC Naftex Lucenec 7:4 (4:1, 0:2, 2:4), goly Brezna: Kysel 3, Konkolovsky, Veronika Luptakova, Nosko, Kradlak.
Bolo by nespravodlive neocenit hru celeho kolektivu domacich s dobrym superom v tomto zapase, strelecky trojgolovy vykon Kysela a viacerych dalsich. Patri im uznanie za dosiahnuty vysledok. Ale v tomto zapase divaci okrem toho mali moznost vidiet gol do siete supera z hokejky domacej hracky Veroniky Luptakovej, ktora sa dokazala prvy raz strelecky presadit medzi svojimi spoluhracmi v majstrovskom zapase. Aj v inych mladeznickych druzstvach hokejistov je znama ojedinela pritomnost dievcat v chlapcenskom kolektive. Vacsinou tam vsak posobia ako rarita, ktorej zatlieskaju, ak prilis nekazia hru. Veronika je vsak jednym z prikladov toho, ze aj ziacke nedelnajsie zapasy maju svoje caro a v tomto pripade doslova povab.

II. liga mladsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HC Naftex Lucenec 1:12 (1:2, 0:3, 0:7), gol Brezna: Brozman.
Menej radosti mal Veronikin mladsi brat Viktor a jeho spoluhraci v celku mladsich ziakov. Zacali sice golom Brozmana, ale ten zostal vo svojom usili osamely. Dalsie strely postupne padali uz len do domacej branky, az ich bol tucet. Snad zostavajuce stretnutia prinesu aj pozitivnejsie vysledky.
Buduci tyzden nastupia ziaci v Ziari nad Hronom, dorastenci v Turcianskych Tepliciach, muzi v Kezmarku. V domacich stretnutiach ich budete mat moznost vidiet v posledny januarovy vikend.

Jozef Kolarovic

 Druhy rocnik za nami

V sobotu 12. januara sa v sportovom komplexe na Mazornikove uskutocnil uz 2. rocnik novorocneho turnaja v malom futbale o Pohar prednostu Okresneho uradu v Brezne. Zucastnilo sa na nom 12 muzstiev, ktore utvorili tri skupiny po styroch. Vitazi skupin postupili do semifinale. Stvoricu doplnilo najlepsie muzstvo z druhych miest.

Vysledky v skupinach: A skupina: Kral. Taverna: Delvis 7:3, A-Team: Aguarius 4:2, Devils: A-Team 2:3, Kral.Taverna: Aguarius 5:1, Aguarius: Delvis 5:0, Kral. Taveran: A-Team 2:4, Vitazom sa stal A-Team. B skupina: Funny All. : West Extra 5:2, SKP : Kanarici 8:2, Kanarici : West Extra 1:5, SKP : Funny All. 1:3, West EXTRA : SKP 2:5, Kanarici : Funny All. 1:11. Najuspesnejsie bolo muzstvo Funny Allianz. C skupina: Zst ZSR : Torpedo 4:2, Dukla : Astra 2:3, Torpedo : Astra 4:2, Zst ZSR : Dukla 2:3, Dukla : Torpedo 3:0, Astra : Zst ZSR 1:2. Tuto skupinu vyhrala Zeleznica.
1.semifinale: A-Team : Zst ZSR 1:2, 2. semifinale: Funny Allianz : Kral. Taverna 0:1, o tretie miesto: Funny Allianz : A-Team 3:2 na pokutove kopy. Finale bolo zalezitostou Kral. Taverny a Zeleznic. Znacne oslabeni Zelezniciari nestacili na dobre hrajucu Tavernu a prehrali s nou 1:3. Ceny najlepsim muzstvam, hracom, strelcom a brankarom turnaja odovzdal prednosta okresneho uradu, pod zastitou ktoreho sa turnaj odohral. Na stretnutiach rozhodovali: Strasko, Daxner, Kupec, Stefus, Belko, S. Kucerak. Najlepsim hracom turnaja bol Dusan Vrtal, brankarom Jan Kupec (obaja zo Zeleznic) a strelcom Daniel Klesen z Kralovej Taverny. Organizacny vybor dakuje vsetkym muzstvam za slusne vystupovanie a prevedene vykony, prednostovi Okresneho uradu v Brezne J. Demianovi, ako aj vsetkym sponzorom pri organizovani tohto turnaja.

Vladla prava hokejova atmosfera

Polomka – Zavadka nad Hronom 3:8 (1:2, 1:2, 1:4), goly: Brozman 3 – J. Kan 3, J. Krsacok 2, P. Kan, P. Nosko, L. Michalko, Zavadka nad Hronom – Polomka 7:2 (1:0, 2:1, 4:1), goly: J. Kan 2, P. Nosko2, S. Zahorec, P. Tomcik, J. Krsacok – J. Hrablay, Jagercik.
Siesteho januara v Polomke a 12. januara v Zavadke nad Hronom odohrali druzstva dospelych priatelske hokejove zapasy. V obidvoch slusne hranych stretnutiach vladla prava hokejova atmosfera, ku ktorej prispela aj pocetna divacka kulisa. Za povsimnutie stoji aj fakt, ze obidve druzstva zabezpecili v domacom prostredi obcerstvenie aj pre svojich superov. Hokejova verejnost horneho Horehronia s potesenim konstatuje, ze popri obciach ako je Telgart, kde ma hokej dlhorocnu tradiciu, Pohorela, Zavadka nad Hronom a Benus, zacina ladovy hokej zapustat silne korene aj v Polomke.

J. Kan st.

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Uplynuly tyzden pokracovali sipkarske a stolno – futbalove sutaze podla harmonogramu. V piatok sa v Dart clube uskutocnilo dalsie kolo ligy muzov a zien v elektronickych sipkach. Po dlhsej prestavke a oddychnuti od sipok sa k slovu dostal Matus Hajduch, ktory v piatok turnaj s prehladom vyhral. Na druhom mieste sa umiestnil Ivan Svantner a az treti skoncil momentalny lider tabulky Milan Majer. Zo zien sa najviac darilo Mirke Fararikovej, ktora obsadila piate miesto.
V nedelu boli na programe turnaje stredoskolakov a juniorov. Medzi juniormi si dost necakane odniesol vitazstvo Ivan Pavlovic, ktory vo finale porazil Petra Daxnera a az na tretom mieste skoncil najvacsi favorit turnaja Michal Sykora. V tvrdej konkurencii stredoskolakov si vitazstvo zaknihoval Matej Putnok, ktory vo finalovom suboji zdolal Miroslava Muchu a tretie miesto si z nedelnajsieho turnaja odniesol Milan Majer. Cez tyzden pokracovala dalsimi kolami aj amaterska liga v elektronickych sipkach. V stredu bol turnaj vo Filipove, kde dominoval Peter Sloboda. Vo stvrtok sutaz pokracovala v Brezne v hostinci Zapad, kde sa z vitazstva tesil Martin Bercik a v Gasparove vyhral Simon Cechvala. V sobotu sa sutaz presunula do Pohorelej, kde bol najlepsi Andrej Balog, v nedelu do Michalovej a druhe vitazstvo v tyzdni si vybojoval Martin Bercik. Tento tyzden sutaz pokracuje dalsim kolom podla harmonogramu. V piatok 18. a v sobotu 19. januara sa v Kosiciach uskutocni druhe kolo Top Slovakia Dart Cupu. Zaujemcovia o tento turnaj sa mozu hlasit v Dart clube u personalu v piebehu tyzdna, uzavierka je vo stvrtok o 19. hodine. V sobotu sa v Dart clube uskutocnili dalsie kola sutazi zo serie stolno – futbalovych. Medzi zenami si vitazstvo odniesla dvojica Zuzana Seifertova s Monikou Madajovou. U muzov dominovali Martin Bajzik s Marekom Kolajom, ktori v dramatickom finale (3:2 na legy) porazili dvojicu Stefan Fatun a Jozef Lalik. Tretie miesto si vybojovali stale sa zlepsujuci Rasto Radik s Ivanom Havasom. Nasledujuce kolo bude v Dart clube v sobotu o 19. hodine.

Spod vysokej siete

Prve majstrovske zapasy v novom roku odohrali volejbalisti Petrochemy Dubova na domacej palubovke, ked v piatok 11. januara si poradili s tretim muzstvom sutaze VKP Bratislava v pomere 3:1 (16, 212, -19, 18). Prve dva sety boli jasnou zalezitostou majstra, avsak v tretom sete mali navrch hraci VKP aj pricinenim sa Dubovej. Vo stvrtom sete sa vsetko vratilo do normalnych kolaji a domaci zasluzene zvitazili.
V sobotu proti Myjave bojujucej o stvrte postupove miesto do druhej casti sutaze podali volejbalisti Petrochemy dobry vykon taktiez v prvych dvoch setoch, ked s prehladom zvitazili.Treti set nepochopitelne prehrali, ked vyprodukovali mnozstvo chyb na prime superovho podania. Slabou cinnostou sa tak stala utocna faza, ked aj smece stratili na razancii. Striedanie dalsich hracov na pripadny zvrat prisiel uz neskoro. Vo stvrtom sete bolo stretnutie vyrovnane do stavu 8:8, avsak tu majster zacal produkovat vybornu hru, a tak si zabezpecil celkove vitazstvo 3:1 (17, 21, -17, 13). Zostava: Turiansky, Gal, Kmet, Ostrihon, Vanik, Prochazka (libero: Harvanek, Janusek, Murgas, Skladany).
Dalsie majstrovske zapasy odohra Dubova na domacej palubovke v piatok 18. januara o 18. hodine proti Humennemu a v sobotu 19. januara o 18. hodine proti Presovu.

Vladimir Urban 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT