15. JANUAR  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

O pol siestej podvecer 6. januara na ceste druhej triedy medzi Talami a Bystrou S. P. z Brezna sa plne nevenoval vedeniu Opla a zisiel mimo vovozvky, kde narazil do kovoveho zabradlia mostika. Na miesto nehody, ktora si nevyziadala zranenie, privolali odtahovu sluzbu. Preveruje a eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

V case od 23. decembra do 8. januara sa neznamy pachatel vlamal do lesnickej chaty v katastri Brezna v lokalite Cierny Vrch. So sebou si odniesol krbovu pec, plynovu bombu, dvojplatnickovy varic a sekeru, cim Lesom mesta Brezna sposobil skodu dovedna za 10 218 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V Brezne pod Baldovskym mostom 7. januara o pol dvanastej predpoludnim J. K. z Brezna jazdiaci na Lade sa vcas a v dostatocnej miere nevyhol oprotiiducej Octavii a zrazili sa. Vodicov priestupok riesili v blokovom konani, na autach je skoda za 20 000 korun. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Autoradio Sony zo Skody Felicie zaparkovanej na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne si 11. januara odniesol kmin, ktory majitelovi G. R. sposobil ujmu dovedna za 7500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom stvrtej januarovej noci v chatarskej oblasti Sviniarka v katastri Nemeckej sarapatil vykradac aut. Z Fordu Mondeo ev. c. SBK YT 13, ktory bol zaparkovany pred jednou z chat, ukradol videokameru Sony, minidisk Sharp, CD prehravac Sony, fotoaparat Canon, patnast CD, dva pary zimnej obuvy, autosupravu na telefonovanie, snehove retaze, lyziarske okuliare Uvex, snoubord a dva pary lyzi. Obcanovi SRN kradezou veci sposobil skodu bezmala za 110 000 korun a poskodenim vozidla za 57 500 korun. Zdokumentovalo OO PZ Podbrezova.

O pol stvrtej popoludni 12. januara sa na Razusovej ulici v Brezne zrazil Renault s autobusom. Vodic vozidla M. K. z Brezna sa chcel otocit vlavo na mieste leziacom mimo cesty, ked tadial prave prechadzal autobus, ktoremu vosiel do jazdnej drahy. Zranenie ani pozitie alkoholu nezaznamenali, na aute je skoda za 50 000 korun a na autobuse za 1000 korun. Eviduje a preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Trinasteho januara kradez do svojich chat vo Vagnari hlasili dvaja majitelia. C. P. z Brezna zlodej obral o rozne kuchynske naradie, alkohol a konzervy dovedna za 5500 korun a P. C. z Brezna o dva uteraky, dve deky, kuchynsky noz, rozne druhy konzerv a alkohol dovedna za 5500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na ceste prvej triedy v smere z Jarabej na Certovicu sa 6. januara o jednej popoludni stala dopravna nehoda. D. M. za volantom Volva pri vyhybani sa oprotiiducemu autobusu zasiel na nespevnenu krajnicu v smere jazdy a zisiel mimo vozovky. Nehoda sa obisla bez zraneni, odnieslo si ju auto so skodou za 5000 korun a vodic s blokovou pokutou. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Lyziarsku bundu, kufor s oblecenim, kozmeticky kufrik, ruksak s oblecenim s Volkswagenu Passat combi a lyze Head, Atomic a lyziarske palice zo stresneho nosica ukradol zlodej 6. januara v rekreacnej oblasti Tale. Dalsi Nemec odisiel domov s neprijemnym zazitkom a chudobnejsi o 91 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 11. na 12. januara sa neznamy pachatel vlamal do objektu Komunalu v Helpe, odkial zo skladov restauracie a krmiva pre zvierata ukradol tovar a financnu hotovost. Majitelovi D. M. z Helpy sposobil skodu za 21 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. januara

 
hs.jpg (5636 bytes) Na horach prevladalo inverzne pocasie. V obednajsich hodinach sa teplotna krivka vysplhala na + 8°C a lyziarske svahy naberali charakter jarnej lyzovacky. V nocnych hodinach udreli opat mrazy, ktore pripomenuli, ze zima sa ani zdaleka neskoncila. Lavinove nebezpecenstvo bolo znizene na druhy stupen. Clenovia Horskej sluzby v prvom pracovnom tyzdni zaznamenali nizsiu navstevnost turistov, lyziarov a snoubordistov.

    
Uzreli svetlo sveta image Kristina Cibulova z Brezna, Aneta Eremiasova z Brezna, Milos Fedor z Helpy, Ema Viznerova z Bacucha, Lukas Tistian z Brezna, Juraj Volosin z Valaskej, Andrej Lukac z Brezna, Simona Chovancova z Brezna.


Opustili nas_image Paula Belkova (85) z Hronca, Stefan Kubica (67) z Brezna, Jaroslav Cheben (56) z Podbrezovej, Rudolf Pobis (92) z Brezna, Viliam Matula (60) z Brezna, Pavol Halgas (64) z Nemeckej, Jaroslav Aschenbier (66) z Brezna, Jozef Koren (48) z Helpy, Jozef Skantar (77) z Bacucha, Janka Majercikova (61) z Filipova, Jan Gregor (78) z Hronca, Anna Kukulova (91) z Helpy.

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori prisli dna 27. decembra odprevadit na poslednej ceste

Bozenu Teplicanovu z Valaskej.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym, ktori prisli dna 3. januara odprevadit na poslednej ceste nasho milovaneho manzela, syna, otca, stareho otca a svagra

Jozefa Uhrika z Valaskej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa 8. januara prisli rozlucit s nasim manzelom, otcom, starym otcom

Jaroslavom Aschenbierom z Brezna.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

Spomienky

Dna 12. januara uplynul rok od umrtia nasho manzela, otca

Milana Kovalcika z Cierneho Balogu.

Spominaju manzelka, syn, dcera a vnucata.

 

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 15. decembra uplynulo sedem rokov od nahleho umrtia nasej drahej mamicky

Katariny Stasakovej z Hronca.

Spominaju dcera Anka s manzelom, vnucata Nikolka a Petka, syn Jan s rodinou.

...

Odisla, uz nie je medzi nami, ale zit bude v nasich srdciach.

Dna 2. januara uplynul rok od umrtia nasej manzelky, matky, starej matky

Anny Fedorovej, rod. Pinkovej z Brezna.

Spomina manzel, syn Janko a dcery Hanka a Marika s rodinami.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 6. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil milovany otec, manzel a stary otec

Jozef Sandor z Polomky.

S uctou spomina manzelka, synovia s rodinami, dcera s manzelom a ostatna rodina.

...

Dna 6. januara uplynulo pat rokov od umrtia nasej mamy a prastarej mamy

Margity Katrencikovej z Brezna.

Spominaju dcery, synovia, zat, nevesty, vnucata a pravnucata.

...

Dna 9. januara uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany

Ing. Stefan J. Somerlik.

S laskou a uctou spomina manzelka a dcera s rodinou.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme zbohom!

Dna 10. januara uplynul rok od umrtia nasho milovaneho syna, brata, svagra a stryka

Lubomira Baliaka z Cierneho Balogu.

S uctou a laskou spomina cela rodina.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT