6. FEBRUAR 2001 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  V presne nezistenej dobe 26. januara z hotelovej izby v Bielej medvedici v Bystrej neznamy pachatel ukradol mobilny telefon Nokia, cim S. R. sposobil skodu za 7000 korun. Asi sa mu malilo, pretoze z dalsej izby zmizol taky isty mobilny telefon, penazenka s hotovostou, osobne doklady a Euro karta. Ich majitel F. I. tak prisiel bezmala o 7600 korun.

...

Na parkovisku pri Motoreste Nemecka v popoludnajsich hodinach 28. januara ktosi z odstaveneho osobneho motoroveho vozidla ukradol nosic s lyzami Rossignol, Atomic a Elan. Kradezou vznikla majitelovi C. M. z Velkeho Krtisa skoda asi za 30 000 korun a poskodenim auta asi za 10 000 korun.

...

Pocitace, farebny monitor, klavesnice, tlaciarne, pocitacove CD s programami Windows 98 - toto vsetko zmizlo niekedy od 27. do 29. januara z kancelarskych priestorov firmy Slovsped v Brezne na Bujakove. Skodu sposobenu majitelovi R. J. vycislili na 41 700 korun.

...

Nemile prekvapenie cakalo 30. januara G. I. z Brezna po prichode do jeho rekreacnej chalupy v Bacuchu, kde bol naposledy vlani v novembri. Nezelany navstevnik ho totiz obral o veci v hodnote asi 21 810 korun.

...

Nemalu skodu utrpel Z. J. z Bratislavy, ktoreho chatu v rekreacnej oblasti Krpacovo pravdepodobne pod ruskom 31. januarovej noci "navstivil" kmin. V lupe, ktory si odniesol so sebou, boli veci v hodnote asi 31 000 korun.

...

Okolo tristvrte na desat vecer 31. januara sa v jednom z rodinnych domov v Lopeji odohrala tragedia. Styridsatsedemrocny muz tu s nozom v ruke napadol svoju o pol roka mladsiu manzelku, pricom ju patkrat bodol do hrudnika. Ked ju chcel 23-rocny syn branit, jedna rana do chrbta sa usla aj jemu. Matku so synom hospitalizovali v breznianskej nemocnici. Tazke poranenia zeny si vyziadali operaciu, syn sa bude zo zraneni liecit asi mesiac. Utocnikovi, ktory mal v krvi 1,6 promile alkoholu, hrozi trest odnatia slobody od 10 do 15 rokov. Vysetruje Krajsky urad vysetrovania PZ v Banskej Bystrici.

...

Od 11. hodiny 3. februara do 12. hodiny 4. februara doteraz neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do rekreacnej chaty na Zdiariku v katastri Pohronskej Polhory. Z chaty majitela z Banskej Bystrice chyba tranzistor Tesla, dva spacie vaky, stolna plynova lampa a elektricky plasic hlodavcov. Skodu odhadli bezmala na 12 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Lup za 16 000 korun, v ktorom bol satelitny prijimac Geryon, motorova pila Stihl 50 a strunova kosacka Toro 30, si ktosi odniesol z rekreacnej chaty v Drabsku. Zlodej sa do tejto chaty majitela z Brezna vlamal niekedy od 1. do 3. februara. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat hodin pocas prveho februaroveho popoludnia stacilo akemusi odvazlivcovi na to, aby z chaty v rekreacnej oblasti Krpacovo povynasal kameru Minolta, volkmen Sony, ruksak a 700 nemeckych mariek, co patrilo K. J. z Nemecka. Okrem toho sa ulakomil aj na mobilny telefon Siemens S25 so skodou 14 900 korun pre V. R. z Rakuska. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 26. januara do 2. februara

V piatok 26. januara na auto odtahovej sluzby nalozili Peugeot po dopravnej nehode na hlavnej ceste v Rohoznej. V nedelu 28. januara vodic Fiata Uno v Pohronskej Polhore zrazil chodca, ktory zraneniam podlahol. Az do zamerania stop a odchodu policie poziarnici riadili premavku. Na druhy den pomocou Tatry 815 vytiahli na vozovku Volkswagen Tranzit, ktory prekazal v premavke na ceste v Polomke. Po absolvovani vyjazdu do Gasparova, kde sa stala dopravna nehoda, vystartovali do Polomky. Tam pomocou lana vytiahli na vozovku Fiat a na auto odtahovej sluzby nalozili Audi. V oboch pripadoch hlavnou pricinou havarie boli neposypane cesty. V posledny januarovy den poziarna jednotka z Pohorelej v spolupraci s dobrovolnikmi z Helpy pomocou 1C prudu zlikvidovala poziar rodinneho domu v Helpe. Vo stvrtok 1. februara pohorelski poziarnici poskytli pomoc vodicom, ktorych kamiony krizili cestu.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli sest vozidiel. Z Vagnara do Banskej Bystrice Seat, z Niznej Boce do Brezna Skodu 120, z Vagnara do Brezna Ladu 1200, z Polomky do Brezna Feliciu kombi, ktore zbehli mimo cesty, zo Zavadky do Brezna Mercedes s poruchou spojky, z Polomky do Lopeja Audi 4 po dopravnej nehode. Technicku pomoc na cestach poskytli styrikrat. Vymenili zvisly cep vo Volkswagene Tranzit, rele v Skode 120, opravili starter v Skode 105 a nastavili zapalovanie v Skode Forman. 

 

155.jpg (4763 bytes) V tomto tyzdni zachranari absolvovali dovedna 31 vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu vystartovali 9-krat, k brusnym prihodam 4-krat, po 6-krat k urazom a k inym pripadom, raz k mozgovej prihode, 3-krat k umrtiam, 2-krat k dychacim prihodam a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Dvom mladym muzom, ktori pri smetisku v Rohoznej s osobnym vozidlom podbehli pod nakladne auto, poskytli pomoc v utorok 30. januara. Jedneho z muzov, ktory utrpel otras mozgu, previezli do nemocnice v Brezne, druhemu osetrili povrchove poranenia koze. V stredu 31. januara patnast minut po desiatej hodine vecer z Lopeja do breznianskej nemocnice previezli dopichanu styridsatsedemrocnu zenu a jej syna. Zena, ktora sa musela podrobit operacii, a jej syn lezia v oddeleni anesteziologicky-intenzivnej mediciny, ich stav je stabilizovany.

 

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden bol sice prazdinovy, ale poznaceny chripkou. A to ma za nasledok pokles turistiky pocas tyzdna napriek tomu, ze podmienky na lyzovanie su dobre. Lyzuje sa na Srdiecku - Kosodrevine, Taloch a v Myte pod Dumbierom s technickym zasnezovanim. Clenovia Horskej sluzby aj "vdaka" nedbanlivosti turistov a nespravnemu odhadu moznosti mali pocas minuleho tyzdna patracie akcie. Vsetky dopadli bez ujmy na zdravi.

 

Uzreli svetlo sveta image

Emma Bubelinyova z Brezna, Natalia Kralikova z Podbrezovej, Vladimir Turzak z Telgartu, Viktoria Kvackajova z Jasenia, Jakub Mutis z Brezna, Katarina Babjakova z Cierneho Balogu, Michal Gregus z Brezna, Jan Habovcik z Myta pod Dumbierom, Michaela Luptakova zo Zvolena, Andrea Bencatova z Banskej Bystrice, Katarina Zabkova z Banskej Bystrice, Tomas Dimko z Badina, Jakub Dolinsky z Bacucha.

 

Opustili nas_image

Marta Buvalova (33) z Polomky, Magdalena Buvalova (86) z Polomky, Anton Svantner (76) z Valaskej, Jozef Kucera (60) z Valaskej, Ondrej Eremias (60) z Bujakova, Anna Kupcova (67) z Cierneho Balogu - Janosovky, Helena Svetlakova (77) z Polomky, Anna Fizova (87) z Helpy, Jan Kupec (81) z Cierneho Balogu - Dobroce, Maria Giertlova (73) z Cierneho Balogu, Michal Kurajda (82) z Michalovej, Alexander Sroka z Pohronskej Polhory, Anna Giertlova (83) z Cierneho Balogu - Noveho Kramu, Margita Kubancekova (71) z Jasenia, Maria Kovacikova (81) Cierneho Balogu - Dobroce, Jan Adamsky (50) z Brezna, Milan Kucera (38) z Jasenia, Anna Koharova (74) z Pohronskej Polhory.

Blahozelali sme

Za lasku, starostlivost ti draha nasa mama, stara mama chceme dnes podakovat a vsetko najlepsie k sedemdesiatym narodeninam blahozelat.

Dna 31. januara oslavila sedemdesiat rokov

Valika Pustulkova z Valaskej.

Najma vela zdravia zo srdca zelaju dcery Dana, Biba, Alena s rodinami. Ku gratulacii sa pripaja svagrina Gitka, svagor Janko a ostatna rodina.

 

Spomienky

Dna 6. januara sme si pripomenuli sedemdesiate vyrocie nedozitych narodenin nasho draheho manzela, otca, brata a svagra

Ladislava Luptaka zo Zadnych Halan.

Spomina manzelka, dcera Anna a syn Jan s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Uz osem rokov spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si ani povedat: "Zbohom, rodina moja". Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 20. januara sme si pripomenuli osme vyrocie odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, stary otec, brat a svagor

Jozef Luptakzo Zadnych Halan.

S uctou spominaju manzelka, syn Jozef, Jan a Anna s rodinami. Venujte mu tichu spomienku.

...

Dobry clovek nikdy neumiera v srdciach tych, ktori ho milovali.

Dna 27. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Emil Zatkoz Podkorenovej.

S uctou spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 29. januara uplynul rok plny smuku, co nas po dlhej a tazkej chorobe opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Jozef Pacesaz Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka a deti s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 31. januara uplynulo dvadsat rokov od umrtia

Juraja Barica zo Zavadky nad Hronom.

Spomina manzelka, deti, vnucata a pravnucata.

...

Srdce unavene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo zit.

Dna 7. februara uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Julia Eremiasova.

Odpocivaj v pokoji, nech ti je zem slovenska lahka. V nasich srdciach si stale s nami a na tvoju lasku a obetavost nikdy nezabudneme. Spominaju synovia, dcery, manzel, zat, vnucata Miroslav, Simonka, Dianka, Nikolka.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 9. februara uplynie osem rokov plnych spomienok na nasho otca, stareho otca, a manzela

Jozefa Bariho.

S laskou spominaju manzelka, synovia, dcera a vnucata.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym priatelom a znamym, ktori dna 27. januara prisli odprevadit nasho manzela, otca, stareho otca,

Jozefa Zubora z Myta pod Dumbierom.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina.

...

Dna 20. januara nas navzdy opustil moj milovany manzel, stary otec, svagor, kmotor

Bartolomej Martinek z Podbrezovej.

Dakujeme za prejavenu sustrast a za kvetinove dary vsetkym znamym a spolupracovnikom.

Smutiaca rodina.


BARAN

Pracovne povinnosti vas zavedu na miesto, ktore ste doteraz ani nezaregistrovali. Ludia spociatku budu voci vam lahostajni, ale neskor si ziskate ich sympatie.

BYK

Napatie v oblasti partnerskych vztahov odstranujte zasadne diplomaticky a pokojnym hlasom. Ak by ste nebodaj sklzli do arogancie, vznikne riziko, ze vas chytia za slovo.

BLIZENCI

Niekto z okruhu znamych pre nic za nic robi kroky namierene proti vasim zaujmom. Nestracajte nervy. Ak priatelov presvedcite o svojej vernosti, daju vam spravy, aj pomozu.

RAK

Tento tyzden vas prekvapi roznymi vyznameniami. Mile udalosti oslavte spolu s priatelmi alebo aspon v uzkom rodinnom kruhu. Podobnych prilezitosti byva malo.

LEV

Postavenie hviezd prinesie do vasho ticheho zivota nahle citove vzplanutia a flirty. Nevyvolavajte ziarlive sceny a nemajte ostre poznamky. Mohli by sa obratit proti vam.

PANNA

Podarilo sa vam odreagovat od zbytocnych starosti, ale chvilami sa citite tak, ako keby vas ochudobnili o program, okradli o kridla. Ale coskoro sa budete citit volnejsie.

VAHY

Prilis vela pozornosti ste venovali svojim problemom. Nezbadali ste, ze signaly vysielane z nevelkej vzdialenosti patrili vam. Ozvite sa, ide o seriozne partnerstvo.

SKORPION

Mohol by byt pre vas tento najromantickejsi tyzden vesely, stastny, neopakovatelny, lenze ste precitliveni, unaveni a vycerpani. Za takychto podmienok aktivitu nechajte na inokedy.

STRELEC

Vas navrh ci napad bude mat vo vasom blizkom okoli neobycajny uspech. Nepustte ho z ruky. Bola by to nezodpovednost, keby ste realizaciu zverili niekomu inemu.

KOZOROZEC

Mozete mat senzacne nazory i napady, ale ak nemate podporu okolia, ste strateni. Zmente taktiku, snazte sa presvedcit svojich spolupracovnikov o serioznosti svojich zamerov.

VODNAR

Dobre sa zamyslite nad svojimi podnikatelskymi planmi. Mozno, ze v nich objavite medzery. Ak sa zahladite na vzhladnu osobu opacneho pohlavia, nebude to zbytocne.

RYBY

Ak vas niekto z okruhu znamych pozve na priatelske stretnutie, rozhodne neodmietnite. Budete mat jedinecnu prilezitost vybrat si profesiu, po ktorej uz davno tuzite.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT