6. FEBRUAR  2001 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Mestska liga v malom futbale

Vysledky 11. kola: Astra - ZST ZSR 2:5, goly: Danis, Michalik - Bohacik 3, Medved 2, rozhodca: Daxner - Stefus, Torpedo - Atlanta 7:3, goly: I. Zeleny 2, M. Kliment 2, Kovacik, Turna, vlastny - Bulak, D. Kucerak ml. 2, rozh.: Daxner - Strefus, Funny Allianz - SKP 3:3, goly: Caban 2, P.Turna - Ciertli, Nepsinsky, Bercik, zl. karta: O - M. Duris, rozh.: Stefus - Kupec, Kralova Taverna - Sens 3:4, goly: Dunajsky, Necpal, Klesken - R.Kucerak 2, Kovalcik, Vais, zl. karta:O - Lassak, rozh.: Kupec - Stefus, West Extra - Haka 1:6, goly: Nagy - M. Kupcik 3, B. Lukac 2, M. Lukac, zl. karta: O. - Belko, rozh.: Stefus - Kupec.
Dvanaste kolo: 9. februara: 16.00 - Haka - Funny Allianz, 17.00 - ZST ZSR - Torpedo, 18.00 - Astra - Kralova Taverna, 19.00 - SKP - Sens, 20.00 - Atlanta - West Extra.

1. Sens
2. ZST ZSR
3. Funny Allianz
4. Torpedo
5. SKP
6. Haka
7. West Extra
8. Astra
9. Atlanta
10. Kral. Taverna
11 10 1 0 110:36 31
11 9 1 1 70:28 28
11 8 1 2 77:31 25
11 4 2 5 48:80 14
11 3 4 4 51:79 13
11 4 0 7 52:74 12
11 4 0 7 37:67 12
11 3 1 7 62:62 10
11 2 1 8 57:81 7
11 2 1 8 47:75 7

Spravodajstvo HK SK Sport teamu

HK Transexpress Rimavska Sobota - HK SK Sport Team 11:3 ( 5:2, 3:0, 3:1), goly: 5, 12,14. Tomek, 3, 52. Krajco, 11. Svidnicek, 31. Filipiak, 32. Golan, 40. Ostrom, 42. Pudelka, 57. Kocur, -- 1. Makovy, 17. P. Lamac, 48. Gaspar, rozhodovali: Mikuska, Faber, Ciz, vylucenia: 4:5, 150 divakov.
Prvu februarovu sobotu cestovali Sport teamaci na horuci lad lidra sutaze do Rimavskej Soboty. Uz pri odchode z Brezna, ked sa v autobuse "tiesnilo" neuveritelnych jedenast hracov, dalo sa sipit, ze muzstvo navstivila chripka (alebo to bolo nieco ine?). Chybali Bauer, Gregor, Antos, Muka, R. Makovy, B. Hermanek a Z. Surovy, Gabor.

Zapas sa vsak zacal lepsie pre hosti. Uz v patdesiatej sekunde teamaci viedli, ked po peknej kombinacnej spolupraci Peta Lamaca a Mirka Makoveho, posledne menovany rozvlnil superovu siet. Supera vsak tento gol prebudil a od tretej minuty ovladol ladovu plochu. Lepsie korculoval, kombinoval, strielal z priestoru pred brankou a samozrejme okorenil. Najskor v 3. minute Krajco prekabatil brankara Mata Daxnera, potom v 5. minute Tomek po chybe Simka, v 11. Sivicek a v 12. a 14 opat Tomek zvysili na 5:1. V tomto momente az v 17. minute Peto Lamac dobre zakombinoval a sam skoroval.
Druha tretina sa zacala v obdobnom tempe, ale Sport teamaci dirigovani Mirom Balcarom stacili odolavat utokom Rimavskej Soboty. Prisli vsak znova chvile supera a ten v 31. Filipiakom, v 32. Golanom a 40. minute Ostromom zvysoval skore.
V zaverecnej tretine uz uplne diktoval tempo super a svoju prevahu golovo vyjadril este v 42. Pudelka, 52. Krajco a v 57. minute Kocur. Viackrat sa vyznamenal aj brankar Roman Porubsky, ale aj jeho kolega Mato Daxner. Aj ked skore hovori jednoznacne, Sport teamaci neboli len odovzdanym superom a patri im vdaka, ze aj v tejto, chorobou zdecimovanej zostave odohrali so ctou tento prestizny zapas. Super hral tvrdo, ale vsetko v ramci pravidiel.
V sobotu 10. februara o 17. hodine odohraju Sport teamaci majstrovske hokejove stretnutie s chlapcami z Lucenca.

Marias v Pohorelej

Miestny odbor Matice slovenskej v Pohorelej volejbalovy spolok GAD Gindura v spolupraci s obecnym uradom usporiadali v nedelu 4. februara prvy rocnik Memorialu Lukaca Janosku v mariasi. V konkurencii dvanastich borcov putovnu standardu ziskal Jan Kubanda z Pohorelej pred Zdenom Kuvikom z Liptovskeho Mikulasa, dr. Lukacom Janoskom a Ing. Stefanom Kralom (obaja z Pohorelej).

Futbalovy oddiel MSK VTJ Brezno

oznamuje, ze v pondelok 12. fubruara organizuje vyber ziakov III., IV., a V. triedy zakladnych skol do futbalovej pripravky. Zraz zaujemcov a rodicov je o 15. hodine v Zakladnej skole na Pionierskej 2. Prineste si tenisky.

Libicovi sa darilo

Minuly vikend slovenske reprezentacne druzstvo v modernom patboji absolvovalo prvu cast testov noveho olympijskeho cyklu s cielom startovat na OH v Atenach v roku 2004. Test pozostaval z disciplin: I. strelba 20 ran + serm + II. strelba 20 ran. Poradie: 1. M. Libic, 2. M. Ac, 3. A. Brecka. Ako vidiet, Matejovi sa darilo a iste uz zabudol na vlanajsi neuspech, ked napriek dobremu vykonu mu o vlasok usla nominacia na OH v Sydney.

Polovkov zapas

Sk Sokol Telgart - MHK VTJ Magnezit Revuca 5:5 (2:0, 2:2, 1:3), goly domacich: Polovka 4, Peter Lunter, vyluceni: 10:5 na 2 minuty, Levcak 10 minut, presilovky: 1:1, oslabeni 0:0, rozhodcovia: T. Mraz, Wala, Beno, 280 divakov.
Uvod majstrovskeho hokejoveho zapasu prebiehal podla rezie domacich. Hostia sa pustili do rychlej utocnej hry a Telgart daval goly. Neubehli ani styri minuty prvej tretiny a uz hostia vytahovali puk zo siete, o desat minut to uz bol druhy gol od toho isteho strelca, kapitana muzstva Polovku. V druhej tretine Peter Lunter dava treti gol. Telgart tak viedol uz 3:0. Hostia nerezignovali a za mohutneho povzbudzovania divakov znizili stav na 3:1 a v tridsiatej piatej minute na 3:2. Zapas sa strelecky vydaril Polovkovi a dava svoj hetrik. V tretej tretine pridal este stvrty gol. Skoda len, ze sa k nemu nepridali dalsi strelci, lebo zo strany Telgartu to bolo vsetko. Za stavu 5:2 uz skorovali len hostia. Dobre pri tom zachytal brankar Hurtuk, ktory dostal velmi problematicky piaty gol, ked ciarovy rozhodca Breno signalizoval postavenie mimo hry na modrej ciare a zaroven to oznamil hlavnemu rozhodcovi Mrazovi, ktory ale gol uznal. Remiza je spravodlivym vysledkom, kedze domaci hrali oslabeni o dobrych hracov, alebo nastupili aj chori. Rozhodcovia boli objektivni a okrem spominanej chyby boli dobri. Uroven zapasu poznacilo pocasie, snezilo dost husto a sneh i menej kvalitny lad ovplyvnil kvalitu hry. Telgart v sobotu 10. februara cestuje na posledny majstrovsky zapas tohtorocnej sezony do Ziaru nad Hronom.

Mikulas Lunter

Karatisti na Slovenskom pohari

V sobotu 3. februara Slovensky zvaz karate s Akademiou Trencin usporiadal v sportovej hale na Sihoti v Trencine pohar ziakov, 2. a 3. kolo mladsich dorastencov za ucasti pretekarov z celeho Slovenska. Okres Brezno v kategorii ziakov reprezentovali Lucia Kovacikova, Lukas Kucerak z mestskeho klubu karate MP Brezno, v kategorii mladsieho dorastu Andrej Hlasnik, Zuzana Ridzonova z klubu karate Horehronie. Slabsi vykon podali pretekari v subornych cviceniach kata a v sportovom zapase, v ziackej hmotnosti v kategorii do 30 kg ziskal prve miesto Lukas Kucerak, v hmotnostnej kategorii mladsich dorastencov do 60 kg tretie miesto ziak Zakladnej skoly Podbrezova Andrej Hlasnik, v kategorii mladsich dorasteniek + 50 kg studentka Strednej priemyselnej skoly strojnickej Brezno Zuzana Ridzonova siedme miesto.

Vlastimil Bury

Spod vysokej siete

V sobotu skoncila prva cast volejbalovej extraligy, Petrochema Dubova nastupila na domacej palubovke proti Lokomotive Zvolen a v treningovom tempe zvitazila 3:0 (21, 17, 21). Stretnutie z pohladu divaka nebolo zaujimave, treba vsak brat do uvahy roznu kvalitu druzstiev a skutocnost, ze hraci Petrochemy mali cely tyzden kondicny blok a na zapas sa specialne nepripravovali. Za Zvolen nastupil odchovanec Dubovej Jozef Skladany, ktory tu hostuje do konca sutaze. V druzstve domacich nenastupil zraneny Moiseenko a na palubovke sa vystriedali vsetci hraci, az na Kmeta, ktory ma problemy s kolenom. Zostava: Turiansky, Vavrek, Gal, Ostrihon, Jankovic, Prochazka (libero Harvanek, Jonak, Murgas, Vanik).
Druha cast volejbalovej extraligy pokracuje v piatok 9. februara o 18. hodine, ked Petrochema Dubova privita Spartak Myjavu. V tejo oblasti sa stretnu prve styri druzstva dvakrat, t. j. doma - von, pricom vysledky z prvej casti sa zapocitavaju a z konecneho poradia su potom urcene druzstva pre play off.

Vladimir Urban

Tyzden plny sutazi

Tyzden plny sipkarskych sutazi odstartovali hraci sutazou o hifi vezu pod nazvom Akton Cup. Svoju formu opat potvrdil mladucky Milan Majer, ktory si vo finale poradil s Janom Zifcakom a zasluzene zvitazil. Na tretom mieste sa umiestnil Peter Pocklan, a tak sa na spici tabulky neudiali ziadne zasadne zmeny (prvy Majer, druhy Melicher, treti Cupar).

V piatok sa muzi stretli v dalsom kole ligy muzov a za neucasti juniorov sa presadili hraci zo stredu tabulky. Vo finale sa stretli Dusan Dordik a Rasim Cupar, Dusan potvrdil svoju stupajucu formu a bez jedinej prehry turnaj vyhral. Na druhom mieste skoncil Rasim Cupar a tretiu priecku si tento tyzden vybojoval Robo Mozer. V sobotu sa uskutocnilo uz tretie kolo Horehronskej ligy, ktore sa odohralo v hostinci Adamova v Pohorelej. Opat sa nepresadil favorit turnaja Rasto Radoc, ktory skoncil daleko v poli porazenych. Do finale sa napokon prebojovali Marian Knizka z Filipova a Jozo Radoc z Bravacova, uspesnejsie z tohto suboja vysiel napokon Mano Knizka, ktory vyhral cely turnaj. Druhe miesto patri v tomto kole Jozovi Radocovi a treti skoncil Jozef Srnka z Bravacova. Dalsie kolo Horehronskej ligy sa uskutocni v pohostinstve Pohoda na Filipove.
Nedela uz tradicne patri juniorskej zakladni 1. DC Brezno, ani teraz to nebolo inak. V 1. lige Fornetti Cupu juniorov sa presadil dost necakane Andrej Skantar, co len potvrdzuje, ze aj tato kategoria sa postupne vyrovnava. Na druhom mieste skoncil Palo Melicher a treti Miroslav Mucha. V druhej lige Fornetti Cupu sa uz po druhy krat z vitaztva tesil Riso Grlicky, ktory si vo finale poradil s Jozom Vozarom a tretie miesto sa uslo navratilcovi Ondrovi Hajduchovi.
Od 12. februara rozbieha 1. DC Brezno novu sutaz pod nazvom "Kto najmenej hodi", sutaz bude prebiehat od pondelka do piatku a prihlasit sa do sutaze moze kazdy navstevnik Dart Clubu pocas celeho dna. Muzi maju startovne pat korun, zeny zdarma. Blizsie informacie o sutazi ziskate priamov Dart Clube.
V sobotu 3. februara sa odohralo uz 15. kolo stolno futbalovej ligy okresu Brezno. Aj tu sa opat potvrdilo, ze hracska spicka v stolnom futbale sa vyrovnava a vyhrat uz moze kazdy. Tento krat sa vo finale stretli dvojice Jozef Lalik s Marekom Kolajom a Peter Fatun s Jozefom Tschampom, po tuhom finalovom boji, ktory sa skoncil najtesnejsim vysledkom 3:2 sa napokon z vitazstva tesila dvojica Kolaj - Lalik. Na tretom mieste sa umiestnila dvojica Fabian - Belko. Nasledujuce kolo stolno futbalovej ligy odohraju v sobotu 10. februara o 17. hodine v Dart Clube.

Podbrezovski stolni tenisti po 20. kole

1. SKST KOVO Stranske
2. Doprastav Zvolen
3. SKST VTJ Ruzomberok B
4. ZP Sport Podbrezova
5. MSK VTJ Martin B
6. SKZ Zilina
7. Lokomotiva Vrutky
8. SKST Mostenica
9. Mladost R. Sobota B
10. HCH Cadca D
11. Stavbar B.Bystrica
12. OFZ Istebne
13. TJ Visnove
14. HCH Cadca C
15. Start Liptovsky Jan
16. Energetik Zvolen
20 20 0 0 272:88 60
20 17 2 1 257:103 56
20 14 4 2 228:133 52
20 12 0 8 192:168 44
20 10 4 6 210:148 44
20 9 3 8 203:157 41
20 9 3 8 193:167 41
20 9 2 9 181:179 40
20 9 0 11 147:211 38
20 7 3 10 190:170 37
20 8 1 11 174:184 37
20 8 1 11 161:199 37
20 6 5 9 161:199 37
20 3 5 12 138:222 31
20 1 1 18 102:258 23
20 1 0 19 84:276 22

Uspesnost A muzstva: Miroslav Plecho 54 - 22, Marian Prochazka 51 -21, Jan Spac 37 - 38, Lubomir Lamper 26 - 41.
SKZ Zilina - Podbrezova 7:11, body: Plecho 4,5 - 0, Prochazka 3,5 - 1, Spac 2 - 2,5, Lamper 1 - 3,5.
SKST Stranske - Podbrezova 13:5, body: Plecho 1 - 2,5, Prochazka 1 - 2.5, Spac 1,5 - 3, Lamper 1,5 - 3.
Vysledky: Stranske - Mostenica 12:6, Doprastav Zvolen - Cadca C 12:6, B. Bystrica - Cadca D 13:5, Visnove - E. Zvolen 13:5, Vrutky - R. Sobota 13:5, Ruzomberok B - Martin B 10:8 Liptovsky Jan - Istebne 6:12, Zilina - Mostenica 7:11, B. Bystrica - Cadca C 14:4, Doprastav - Cadca D 14:4, Vrutky - E. Zvolen 15:3. Visnove - R. Sobota 11:7, Liptovsky Jan - Martin B 2:16, Ruzomberok - Istebne 8:10.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT