6. FEBRUAR 2001 Strana 10

STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

MSK informuje

Hokejove turnaje

Vzhladom na poruchu stroja Destarolba L-1 na zimnom stadione, hokejovy turnaj ziakov vsetkych breznianskych zaklanych skol a gymnazia - Memorial doc. L. Horskeho - bude v piatok 9. februara od 8. hodiny. Vstup na stretnutia je volny.

...

Mestsky urad v Brezne a hokejovy klub MSK VTJ Brezno organizuju v nedelu 11. februara na zimnom stadione 5. rocnik hokejoveho turnaja o Pohar primatora mesta Brezna. Na turnaji sa zucastnia: HK VTJ Levice, MHK Magnezit Revuca, HK Sport Team Brezno, HK MSK VTJ Brezno. Zacina od pol deviatej rano, slavnostne otvorenie bude o desiatej, vysledky vyhodnotia o tri stvrte na sest. Vstupne je 15 korun doobeda a 15 korun poobede.

...

Ospravedlnenie

MSK sa ospravedlnuje vsetkym hokejistom a zaujemcom o korculovanie za to, ze v dnoch 26. az 29. januara nebola pripravena ladova plocha pre poruchu Destarolby L-1 na jej upravu. MSK nema mechanikov na opravu tohto stroja, ktory je zastaraly a casto poruchovy (problemy s nahradnymi suciastkami, ktore uz nevyrabaju), ani montaznu jamu. MSK nemohol zohnat mechanikov schopnych stroj opravit. Niektore firmy opravu odmietli, lebo nemali nahradne suciastky. Nakoniec sa podarilo zabezpecit jednu popradsku firmu, ale len na pondelok. Jej pracovnici rolbu bez zaruky opravili v dielni technickych sluzieb. Problem by sa vyriesil kupou noveho stroja, ktory vsak stoji 1,9 miliona korun bez DPH, co si MSK nemoze dovolit.
MSK rozhodne odmieta obvinenia niektorych funkcionarov HK, ze nema zaujem na oprave. Prave naopak, mame prvorady zaujem na tom, aby ladova plocha bola v poriadku. V buducnosti by bolo lepsie, keby "vecni" kritici aj nieco urobili a pomohli v spolupraci s MSK problemy vyriesit.

Tibor Boros,riaditel MSK 

Zo stolneho tenisu v Brezne

Po znovuzalozeni stolneho tenisu v Brezne sa hraci v priebehu troch mesiacov dokazali presadit v okresnych sportovych podujatiach. Vlani v decembri sa hraci stolnotenisoveho klubu MSK Brezno zucastnili na 20. rocniku Vianocneho turnaja o putovny pohar starostu obce Selce. V prijemnom prostredi a v priatelskej atmosfere spomedzi 32 pretekarov okresnych sutazi I. Galik zvitazil v jednotlivcoch a s M. Maculom si odniesol 3. miesto zo stvorhry. Putovny pohar a hodnotna cena - zajazd do Grecka - od usporiadatelov sa tak prestahoval na jeden rok do Brezna. Okrem toho sa na Stefana zucastnili aj na nultom rocniku Vianocneho turnaja veteranov v Sokolovni v Brezne (uz sme o nom informovali).
Majstrovske zapasy - I. trieda - 26. januara: Slovensky "Orol" Medzibrod - MSK Brezno 3:15, body: Macula 4, Galik 4, M. Cerovsky 3, M. Zigo 2, stvorhra Macula - Cerovsky 1, Galik - Zigo 1. Pripravne zapasy - 30. januara: MSK Brezno - STK Predajna 14:4, body: Berky 3, Macula 3, Galik 3, Zigo 2, stvorhra Berky - Macula 1, Galik - Zigo 1.
Stolnotenisovy klub MSK Brezno hra domace zapasy v Sokolovni na nabrezi v sobotu o 13. hodine. Rozpis domacich zapasov v druhej polovici: 3. februara Lokomotiva B. Bystrica B, 11. februara STO Slovensky "Orol" Podkonice, 23. februara Partizan Dolna Lehota, 9. marca SK Stavbar B. Bystrica B, odlozeny zapas Magenta B. Bystrica.

Stretnutie trenerov Tatrana Cierny Balog

Na prelome rokov 2000 - 2001, 30. decembra, sa v Ciernom Balogu stretli treneri posobiaci v obdobi medzi rokmi 1945 az 2000. Stretnutie zorganizovali samotni treneri, funkcionari futbaloveho oddielu a zastupcovia obecneho uradu. Podujatie sa konalo v priestoroch obecneho uradu, futbaloveho stadiona a lesnej zeleznicky v Ciernom Balogu.

Historiu vzniku (rok 1933) futbaloveho oddielu Tatrana Cierny Balog strucne pripomenul a osviezil dlhorocny pracovnik J. Kliment. Pri jeho vzniku do organizacie a cinnosti investovali sukromni zivnostnici a dobrovolni darcovia. Prve styky nadviazali s okolitymi obcami, kde sa futbal uz hral - s Hroncom, Breznom, Podbrezovou, Sahmi, Zarnovicou, Opatovou. V priatelskych zapasoch superili s prazskou Slaviou, Bohemiansom aj s presovskym Tatranom.
Z mien, ktore v minulosti sirili slavu ciernobalockeho futbalu, uvedieme bratov Pendziviaterovcov, Michaliskovcov, Tazkeho, Kunerta, Kovacikovcov, Vozara, Stulajterovcov, Turnovcov, Potkanyovcov, Medvedovcov, Nikolaidesa, Kupcovcov, Zachara, Muranskovcov, Schnajdera atd. Ciernobalocky futbal zaznamenal velky rozvoj hlavne po oslobodeni. Zasluhu na tom mali zamestnanci Lesneho zavodu Cierny Balog: Stulajter, Kovacik, Svantner i Smreciny Janosovka: Ing. Kovacik starsi aj mladsi, Tazky... Taktiez v miestnom narodnom vybore na cele s Pepichom, Ing. Sitarcikom, Kovacikom mali velke porozumenie pre sport. Dokazom toho bola vystavba sportovych objektov, ktore dnes patria k dominantam obce. Sucasny stav sportovisk aj napriek nepriaznivemu pocasiu ucastnikov nadchol. Na rozvoji urovne futbalu mali vsak zasluhu aj treneri, ktori si na toto obdobie chceli spomenut, podiskutovat o nom. V hojnom pocte sa zisli: E. Kunert, J. Vozar, J. Plsko, F. Lukacovic, J. Herich, J. Makusa, I. Vejmelka, J. Kupec, O. Rosik, P. Bukovec, M. Danis, V. Kostial, P. Zifcak, I. Belko, J. Muransky, P. Medved. Vzdali hold a uctili si pamiatku aj tych, ktori sa tohto sretnutia nedozili: S. Zachar, S. Turna, V. Svantner, P. Kovacik. V prijemnej atmosfere po zhodnoteni historie balockeho futbalu prispeli aj svojimi prihovormi (odbornymi aj humornymi zazitkami) take osobnosti, ako Emil Kunert, Odlrich Briza, Jan Plsko, Igor Vejmelka, Jozef Makusa, Jozef Svantner.
Stretnutie bolo vhodnou prilezitostou na docenenie prace pozvanych a zasluzene ho dostali vo forme dakovneho listu obce Cierny Balog a futbaloveho oddielu Tatran Cierny Balog z ruk starostky Mgr. T. Stulrajterovej a funkcionarov futbaloveho oddielu, predsedu Potkanyho, tajomnika Klimenta a podpredsedu Schöna.
Ucastnici ocenili napad uskutocnit taketo podujatie, ktore kazdemu pozvanemu padlo ako podakovanie za ich pracu na sportovom poli. Vyjadrili presvedcenie, ze to nebolo posledne stretnutie, ktore by mohlo byt rozsirene aj o hracske kadre pri prilezitosti bliziaceho sa 70. vyrocia zalozenia futbaloveho oddielu Tatran Cierny Balog.

Futbalisti pozor!

Treningovy proces futbalovej pripravky ZP Sport, a.s., Podbrezova prebieha v telocvicni Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne takto:
4. rocnik - utorok o 14. hodine, stvrtok o 14. hodine, sobota o 9. hodine. 3. rocnik - pondelok o 14. hodine, streda o 14. hodine, 1.- 2. rocnik - piatok o16. hodine.
Radi uvitame vsetkych zaujemcov, prineste si vystroj do telocvicne.

HK Brezno informuje

II. liga dorastencov

HK ZNSP Ziar nad Hronom - HK MSK VTJ Brezno 2:4 (1:2, 0:0, 1:2), goly hosti: Sajgalik 2, Havrila 2.
Prva tretina tohto zapasu sa ukazala rozhodujuca. Jednak sa v nej vytvoril, hoci jednogolovy naskok, zaroven vsak breznianski hraci dostali to, co vysledok priamo nesignalizuje. Respekt u supera. Tento respekt posobil celu druhu tretinu, kedy domaci skusali stav zvratit. Marne. Naopak, v zaverecnej tretine definitivne presvedcili hostia, ze vyvoj zapasu maju v rukach oni. Kolektivny vykon zuzitkovali strelci golov, ktori si pri nich aj vzajomne asistovali. Pri druhom gole Breznanov pripravil strelcovi prilezitost na skorovanie Stefan Simko. Ocenenie si vsak zasluzi cely kolektiv dorastencov.

II. liga starsich ziakov

HK Texicom Ruzomberok - HK MSK VTJ Brezno 6:7 (1:1, 3:5, 2:1), goly hosti: Sihelsky 3, Kolarovic, Kradlak, Richter, Mlynarcik
Relativne slabsi super narobil starsim ziakom hosti problemy hlavne v druhej casti hry. Naskok sa nakoniec zmensil na rozdiel jedineho golu, aj ked "navrch" mali cely zapas hostia.

II. liga starsich ziakov

HK Texicom Ruzomberok - HK MSK VTJ Brezno 4:3 (2:2, 1:0, 1:1), goly hosti: Kysel, Frgolec, Stubniak.
Velku prilezitost na priaznivejsi vysledok mladsi ziaci ani tentorkat nevyuzili. Okrem problemov v obrane sa nepodarilo ani v dlhom rade prilezitosti pred brankou Ruzomberka.

HK MSK VTJ Brezno - HC Spisska Nova Ves "B" 4:1 (1:0, 1:1, 2:0), goly domacich: Fabry, Sasik, Jergus, Tomajko.
Priatelsky zapas dvoch ucastnikov II. slovenskej narodnej hokejovej ligy sa hral za pocasia priznacneho pre pritomnost tlakovej nize v zimnych mesiacoch. Vykon domacich vsak bol na patricnej vysi, a tak tentokrat nizsi pocet navstevnikov videl dobre hokejove stretnutie. Vysledok domacich potesil priaznivcov breznianskeho hokeja. Predvedenou hrou vsak potesili aj hostia a dokazali, ze becko v nazve svojho klubu je len vyjadrenim sily rezervy prvoligoveho klubu.
Priaznivcov hokeja srdecne pozyvame na Turnaj o Pohar primatora mesta Brezna v prelozenom termine, v nedelu 11. februara.
A este nieco. Viete, ze 14. februara je sviatok zamilovanych? Ak mate radi hokej - platonicky alebo plnokrvne, mozno sa dockate mileho prekvapenia. Sledujte plagatove plochy a informacie v utorok buduci tyzden v Horehroni.

...

1. zapas HK Cierny Balog - HK Gindura Pohorela 7:2 (2:0, 3:2, 2:0), goly: Lepes 3, Bykovec 2, Stulajter, Tazky - Matus, Molnar.
2. zapas HK Krupina - Old boys Brezno 1:4 (1:2, 0:0, 0:2), goly: Machay - Skacan 2, Giertli, Sima.
3. zapas o 3. - 4. miesto HK Gindura Pohorela - HK Krupina 18:2 (8:1, 4:1, 6:0), goly: Mecko 4, P. Molnar 4, Patrik Molnar 4, Matus, Bagi, Polak, Gandzalac, Halak, P. Gandzala - Benedik, Kmet.
4. zapas o 1. - 2. miesto Old boys Brezno - HK Cierny Balog 2:6 (0:0, 1:4, 1:2), goly: Skacan, Sramka - Lepes 3, Tazky, Kostolny, Kubar.
1. miesto HK Cierny Balog, 2. miesto Old Boys Brezno, 3. miesto HK Gindura Pohorela, 4. miesto HK Krupina.
Za vydatnej pomoci armady, dobrovolnikov z radov ucastnikov turnaja a predovsetkym pracovnikov zimneho stadiona sa podarilo velmi rychlo odstranit sneh z hracej plochy a otvorit 3. rocnik hokejoveho turnaja o Pohar prednostu okresneho uradu.
Organizatori turnaja dakuju sponzorskym firmam za financnu pomoc na zabezpecenie tohto sportoveho podujatia.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT