26. JUN  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  O tristvrte na sest vecer 15. juna sa v Brezne na Mazornikove stala dopravna nehoda, pri ktorej nezistili pozitie alkoholickych napojov. Na Ulici MPCL B. J. za volantom osobneho auta znacky Hyundai nedal prednost Opelu, ktory riadil R. S. Pri zrazke, ktoru si odniesol B. J. zadrzanim vodicskeho preukazu, sa nikto nezranil.

...

V Janosovke o pol siestej vecer 16. juna vodic motocykla Yamaha M. K. z Banskej Bystrice nezvladol vedenie a presiel za pravu krajnicu cesty, kde narazil do mostika. Vodic motocykla, ktoremu odobrali krv na skusku alkoholu, utrpel zranenie s praceneschopnostou nad sedem dni.

...

Pat minut pred piatou podvecer 16. juna K. J. sa plne nevenoval vedeniu traktora a na miestnej komunikacii v Michalovej zachytil odstaveny Opel. Na aute vznikla skoda asi za 15 000 korun.

...

Chodkyna na Ulici CSA v Brezne zapricinila 18. juna o tristvrte na sest rano dopravnu nehodu. Tato zena nahle vbehla do jazdnej drahy vodicovi Skody Felicie, ktoremu poskodenim celneho skla vznikla skoda asi za 5000 korun. Chodkyna z miesta nehody usla.

...

Desattisickorunovu skodu na Mercedese sposobila srna, ktora nahle vbehla do jazdnej drahy vodica K. M. Dopravna nehoda sa stala 19. juna o tristvrte na styri popoludni na statnej ceste medzi Lomom nad Rimavicou a Ciernym Balogom.

...

 

O tretej popoludni 20. juna K. P. so zbranou v ruke zo svojho dvora v Predajnej vyhanal S. G. a dalsie osoby. Donutil ich opustit dvor a z vozidla vylozit tovar, ktory predtym nalozili vo dvore. Zbran, ktoru mal v legalnej drzbe a nikoho nou nastastie nezranil, zaistili. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Na lesnej ceste v Ciernom Balogu o pol osmej rano 20. juna doslo k dopravnej nehode. Vodic M. S. neprisposobil rychlost jazdy na Nissane Patrol stavu a povahe vozovky, presiel do protismeru, kde celne narazil do Fordu Siera, ktory riadil Z. R. Pri nehode neuradoval alkohol, nikto sa nezranil, na autach vznikla skoda asi za 65 000 korun a vodicovi Nissanu zadrzali vodicsky preukaz.

...

V popoludnajsich hodinach 21. juna sa neznamy pachatel vlamal do motoroveho vozidla, ktore bolo odstavene vedla hlavnej cesty v smere Bystra - Srdiecko. Vylomil zamky a z auta ukradol cestovne tasky s odevami a s hygienickymi potrebami a 1500 nemeckych mariek, cim majitelovi zo SRN sposobil skodu dovedna za 77 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na parkovisku pred hotelom Trangoska v katastri Hornej Lehoty sa ktosi popoludni 22. juna vlamal do Toyoty Yaris, ev. c. S-N-6822, striebornej metalizy. Zlodej si so sebou odniesol styridsat CD nosicov, cim majitelovi zo SRN vznikla skoda dovedna za 15 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O stvrtej popoludni 24. juna S. J. z Brezna za volantom Skody 105 na krizovatke ulic CSA a Krculova v Brezne sa dostatocne nepresvedcil, ci moze odbocit a bocne sa zrazil so Skodou Fabia, ktoru viedol vodic z Bratislavy. K zraneniu osob ani k zadrzaniu vodicskeho preukazu nedoslo. Dopravnu nehodu si odniesli len auta, na ktorych je skoda dovedna za 12 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 23. juna

Prvykrat v tomto tyzdni vystartovali do Valaskej, kde pri cisticke 1C prudom zlikvidovali poziar krovia. V sobotu 16. juna v skorych rannych hodinach vysokym tlakom a 1C prudom odstranili poziar opustenej hospodarskej budovy na Mazornikove. Poriadnu sarapatu im narobil poziar skladky Sekolog v Rohoznej. Islo o samovznietenie odpadu, ktory nakoniec uhasili 1C prudom. V utorok 19. juna vycistili vozovku po dopravnej nehode v Piesku, pri ktorej havarovalo osobne vozidlo Favorit. Zavodny poziarny utvar z Dubovej sa v stredu 21. juna musel "popasovat" s plamenmi porastu v okoli objektu. Vo stvrtok 22. juna vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na Sladkovicovej ulici v Brezne.

 


154.jpg (4764 bytes) Zachranari NAMK poskytli pomoc styrom vodicom. Otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, opravili spinaciu skrinku vo Felicii, brzdy v Skode Pickup a do Krpacova doviezli benzin, ktory sa minul vo Volkswagene Golf. Z Piesku do Lopeja odtiahli Favorit po dopravnej nehode, z Predajnej do Brezna Wartburg so zlomenym prednym capom, z Podbrezovej do Piesku Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou a z Benusa do Banskej Bystrice Renault s roztrhnutym rozvodovym remenom.

 

 
155.jpg (4763 bytes) V tretiu junovu sobotu asi o stvrt na sest vecer priviezli do breznianskej nemocnice s viacerymi zraneniami na tele tridsatstyrirocneho muza, ktory na osobnom vozidle havaroval v Ciernom Balogu. Dovedna v tomto tyzdni absolvovali 27 vyjazdov, a to 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k mozgovym prihodam, po raze k prihode dychacieho systemu, k umrtiu a k brusnej prihode, po 4 k urazom a k inymi pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 


hs.jpg (5636 bytes)

Cez vikend sa dvaja clenovia Horskej sluzby zucastnili na skoleni jaskynnej zachrannej sluzby v Silickej planine. Ostatni kolegovia sa venovali udrzbe chodnikov a priprave na letnu sezonu. Pocasie na horach bolo nepriaznive - fukal vietor so snehovymi prehankami, a preto sa i ta mensia skupina turistov zdrziavala v Chate M. R. Stefanika a v Kamennej chate pod Chopkom.

 

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Karol Rados z Detvy, Michal Lilko zo Zavadky nad Hronom, Adrian Svantner z Cierneho Balogu, Frederika Kicakova z Brezna, Roman Muransky z Podbrezovej, Marian Siman z Brezna, Viktoria Motoskova z Nemeckej, Robert Sarik z Valaskej, Miroslav Janosik z Helpy, Michaela Krakovska z Brusna, Silvia Kupcova z Brezna


Opustili nas_image

 

Elena Janosikova (87) z Bacucha, Anna Varlova (75) z Jasenia, Emil Stancik (57) z Brezna, Anna Ocelova (71) z Polomky, Igor Babic (39) z Brezna, Dusan Brecka (63) z Brezna, Julius Molcan (76) z Valaskej, Jan Babiak (81) z Valaskej, Michal Horvath (84) z Polomky, Maria Babelova (84) z Helpy

Spomienky

Predisiel nas do vecnosti, bude nas tam ocakavat.

Dna 30. juna si pri svatej omsi o 7.30 hodine v Piaristickom kostoliku pripomenieme prve vyrocie smrti nasho milovaneho syna, brata, vnuka

Miska Sotaka z Brezna,

ktory nas opustil vo veku sestnast rokov.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Uz tri roky spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 23. juna sme si pripomenuli tretie smutne vyrocie umrtia mojho manzela, otca a starkeho

Bohumila Demiana z Podbrezovej.

S laskou na teba spomina manzelka, dcera a vnuk.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 25. juna uplynulo desiate vyrocie umrtia nasej mamy, starkej a prastarkej

Anny Kockovej z Pohronskej Polhory.

Spominaju dcera Hanka, Janka, syn Jozko s rodinami a ostatna rodina.

...

Ty si odisiel, no laska a spomienky zostavaju navzdy...

V juni uplynulo desat rokov od umrtia nasho milovaneho

Antona Trangosa z Valaskej.

Srdecne s laskou spominaju dcera Lidia, syn Oto s rodinkami...

...

Kratka bola radost nasa, kratky bol zivot tvoj. Smrt ukrutna ta zavolala a ukoncila zivot tvoj. Spi sladko bracek moj.

Dna 27. juna uplynie rok odvtedy, co nas tragicky opustil vo veku tridsatdva rokov nas brat, syn, otec a manzel

Jozef Gonos z Piesku.

So zarmutkom a zialom spominaju matka, sestra Jolana s rodinou, bratia Arpad a Jan s rodinami a brat Tibor.
Cest jeho pamiatke!

...

"Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami. Naveky budes v srdciach tych, co ta tak milovali."

Dna 28. juna uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustil milovany manzel, otec a stary otec

Jozef Cunderlik z Podbrezovej.

S laskou a uctou spomina dcera Eva a syn Jozef s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta mali radi, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 29. juna uplynie osem rokov odvtedy, co nas nahle opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Slabej z Brezna.

S uctou spomina smutiaca rodina.

...

Na vecny odpocinok odisli ste spat, zaplakal kazdy, kto vas mal rad. Dotlklo srdce, co nas milovalo. Uz vam nepodame ruku a nepovieme vins, len ticho k hrobu s modlitbou a kvetmi mozeme prist. Prazdny a smutny je nas dom, smutno je bez vas v nom.

Dna 30. juna si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasej drahej

Anny Cabanovej z Bacucha.

S laskou a uctou spominaju deti Alzbeta, Jozef, Anton a Anna so svojimi rodinami.


BARAN

Konecne vas potesi dobra sprava, na ktoru ste uz davno cakali. Vo vyznamnej zalezitosti sa mozete odvolavat na dobre predchadzajuce vztahy, ktore su aj perspektivne.

BYK

Je to priam neuveritelne, ako dokazete mat sucasne sarm, zdravu dynamiku, svih, ale aj problemy. Nastastie tieto javy si navzajom vypomahaju. Sarmom si vyriesite problemy.

BLIZENCI

Robite vsetko s obvyklou preciznostou, niektore ukony su pre vas stereotypne, az nudne. Vase podvedomie vsak tiez pracuje a z toho mate taky pocit, ze nestojite na zemi.

RAK

Majte na mysli, ze v podstate kazdy koniec znamena sucasne zaciatok niecoho noveho. Co mate za sebou, zalozte do svojho archivu a sustredte sa na svoje nove projekty.

LEV

Vo vasom okoli sa objavi jedna pochybna, trochu aj zahadna osoba a vysype vam svoje este zahadnejsie a pochybnejsie navrhy. Vypocujte ju pozorne, ale nedajte sa nachytat.

PANNA

Necakane stretnutie prebudi vo vas tuzby, ktore ste uz kedysi smutne pochovali. Teraz sa nenechajte nikym a nicim obmedzovat. Konajte podla srdca, ale nie bezhlavo.

VAHY

Mali by ste realnejsie uvazovat o ziskani druhej odbornosti, o rekvalifikacii. Dostanete taku ponuku, ktora aj z odborneho, aj z financneho hladiska vas bude inspirovat.

SKORPION

Citite sa osamoteni, no na vine ste si sami. Nevyhybajte sa priatelom a znamym, aj ked vas ich plane frazy stale viac a viac unavuju. Vyhladajte ich, urcite ich potrebujete.

STRELEC

Nemali by ste odkladat nijake ulohy a ani plany. Od napadu k realizacii by ste mali postupovat co najrychlejsim tempom, inak sa zvysuje pravdepodobnost restov.

KOZOROZEC

Cakaju vas vaznejsie zmeny v osudovej, najma vsak v citovej oblasti. Budete spokojni a stastni, ale aj sklamani a zarmuteni. Nepodliehajte vyhradne citom.

VODNAR

Primeranou sustredenostou a doslednostou sa vam podari zistit, ze v podstate sa vam vytvara nova prilezitost pre dalsiu aktivitu. Vyhybajte sa akymkolvek sporom.

RYBY

Mate taky pocit, ze ste konecne chytili osud pevne do svojich ruk. Predlozte vedeniu svoje plany, niektore uz mozete v tomto tyzdni obhajit. Pri argumentacii pouzite aj humor.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT