26. JUN  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Karatisti na medzinarodnej sutazi

V sobotu 23. juna Slovensky zvaz karate usporiadal v sportovej hale na Pasienkoch pod zastitou ministerstva skolstva 5. rocnik Europskeho pohara v karate ziakov a dorastencov, na ktorom sa zucastnilo vyse 600 pretekarov zo statov Litva, Lotyssko, Estonsko, Ukrajina, Madarsko, Rusko, Cesko, Polsko, Chorvatsko a Slovensko. Na tejto velkej medzinarodnej sutazi klub karate Horehronie reprezentovala studentka Strednej priemyselnej skoly strojnickej Brezno Zuzana Ridzonova, ktora ziskala 6. miesto v subornom cviceni kata a 8. miesto v sportovom zapase jednotlivcov a ziak Zakladnej skoly Podbrezova Andrej Hlasnik, ktory obsadil 30. miesto v subornom cviceni kata a 9. miesto v sportovom zapase jednotlivcov.

Vlastimil Bury

M. Stulajter majster Slovenska

V atletike pre vekove kategorie mladsieho ziactva a pripraviek su vrcholnym podujatim majstrovstva Stredoslovenskeho atletickeho zvazu sa uskutocnilo v sobotu 16. juna v Martine. Reprezentanti MSK Brezno potvrdili ambicie a z majstrovstiev sa vratili so strnastimi medailami.

Medailisti majstrovstiev SsAZ: 1. Lukas Sojka, dialka 426 cm, Lukas Sojka, vyska 125 cm, Barbora Zazrivcova, 60 m 8,9 s, Ivana Kovacikova, 300 m 51,7 s, Michal Rezny, 150 m 22,8 s, 2. Michal Rezny, dialka 410 cm, Lukas Sojka, 150 m 22,8 s, Barbora Zazrivcova, 150 m 22,5 s (vsetci pripravka), Milan Donoval, kriketka 63,32 m, Stano Tazky, 1000 m 3:14,6 min (obaja ml. ziaci), 3. Michal Rezny, 60 m 9,0 s (pripravka), Kristina Horackova, gula 7,63 m (ml. ziacky), 4x60 m (Rezny, Sojka, Vrbovsky, Poc), 36,9 s, 4x60 m (Zazrivcova, Buksova, Kostialova, Kovacikova), 37,5 s (vsetci pripravka).
V kategorii starsieho ziactva sa v dnoch 23. - 24. juna v Banskej Bystrici uskutocnili majstrovstva Slovenskej republiky. Medailove ambicie po dvoch stvrtych miestach naplnil Michal Stulajter, ktory zvitazil v behu na 300 m casom 38,10 s, cim si vybojoval ucast v reprezentacnom time Slovenska v septembrovom medzistatnom stretnuti Cechy - Morava - Slovensko.

Milutin Cernak

Cyklisticky vikend

Cyklisticky klub ZP Sport, a. s., Podbrezova sa v sobotu zucastnil 23. juna na 6. kole kriternej ligy Rajecke Teplice 2001 a v nedelu 24. juna na 4. kole Slovenskeho pohara na ceste o Memorial Jozefa Novosada v obci Divinka - Lalinok. V studenom a dazdivom pocasi pretekalo 160 cyklistov z celeho Slovenska.
Vysledky: sobota: propag: M. Giertl pre pad nedokoncil, kadeti: 14. L. Hricak, - kolo J. Engler, dorast: 5. D. Janduch, juniori: 13. S. Brozman, S. Gajdosik nedokoncil, nedela: propag: 7. M. Giertl, dorast: 7. D. Janduch, kadeti: 16. L. Hricak, 18. J. Engler, juniori: 13. S. Gajdosik, S. Brozman nedokoncil.

M. Strmen

Sipkarska liga

Sipkarska sezona (rocnik 2000/2001) v ramci Slovenska skoncila slavnostnym odovzdavanim poharov na poslednom tohtorocnikovom turnaji Top Slovakia Dart Cup v Obrucnej pri Lucenci v dnoch 15., 16. a 17. juna.

Najvacsiu radost urobili breznianski juniori, ktori v samotnom turnaji obsadili prve tri miesta, a to v poradi Martin Skantar, Marcel Dolinsky a Palo Melicher. V konecnom uctovani v Slovenskom pohari obsadili tak isto prve tri miesta. Najlepsim juniorom tohto rocnika sa stal Palo Melicher pred Martinom Skantarom a Miroslavom Muchom. Zeny si v tomto roku nezopakovali vysledok z vlanajska a najlepsia Iveta Mozerova skoncila v konecnom poradi na siedmom mieste. Z muzov sa do prvej dvadsiatky dostali dvaja hraci 1. DC Brezno, a to Peter Martin, ktory skoncil piaty a Milan Majer, ktory obsadil konecne sestnaste miesto.
Po ukonceni celoslovenskych sutazi prichadzaju na rad aj regionalne ligy, stredoslovensky kraj caka vrchol tejto sezony v nedelu 1. jula, ked sa v Dart clube uskutocni velky letny turnaj spolocne v sipkach a stolnom futbale pod nazvom Leto Cup 2001. Po ukonceni hlavnej sutaze budu slavnostne vyhlasene vysledky vsetkych prebiehajucich sutazi v tomto rocniku organizovanych 1. DC Brezno. Zaciatok turnaja je o 11. hodine a na jeho ucastnikov caka vela prekvapeni, takze priaznivci sipiek a stolneho futbalu, nezabudnite 1. jula o 11. hodine v Dart clube v Brezne.
Poslednymi kolami tento vikend vyvrcholili sutaze juniorov a Horehronska liga (vysledky uverejnime v buducom cisle). Tento tyzden su na programe zaverecne kola, a to turnaja o hifi vezu Akton Cup a liga muzov, kde este nie je nic jasne. V predposlednom kole ligy muzov sa paradoxne do finale prebojovala zena Eva Sitarcikova a Dusan Dordik, ktory musel cest muzov zachranovat na poslednu chvilu. Vitazom piatkoveho turnaja sa stal D. Dordik pred Evou Sitarcikovou a Robom Mozerom. Tak isto v piatok bol na programe aj turnaj v stolnom futbale pri peknej ucasti sa z vitazstva prekvapujuco tesila dvojica Marian Bari a Jozef Medved, ktori vo finale porazili Pala Bodiho a Martina Bajzika a az na tretom mieste skoncili favoriti sutaze Marek Kolaj s Jozefom Lalikom. Posledne kolo stolno-futbalovej ligy bude v piatok 29. juna o 18. hodine v Dart clube Brezno.

XVI. rocnik cestneho behu

Z okresu do okresu

Obecny urad v Pohronskej Polhore usporiadal v nedelu 24. juna XVI. rocnik cestneho behu z okresu do okresu.V idealnom bezeckom pocasi sa na podujati zucastnilo dovedna 111 bezcov, z toho 40 pretekarov v kategoriach dospelych a 71 bezcov v mladeznickych kategoriach. Medzi divakmi, ktori lemovali trat, bol i poslanec NR SR za SNS Ing. Dusan Svantner. Vsetci ucastnici v kategoriach dospelych boli odmeneni vkusnymi trickami s logom cestneho behu. Okrem vyhlasenych kategorii zaujali i vlozene preteky deti z materskej skoly, ktore absolvovali 50-metrovu trat.

Trat 10 300 m v kategorii do 40 rokov absolvoval najrychlejsie Pavol Fasko (ZP Sport Podbrezova) casom 33:03 min, ktory sa takto konecne dockal vitazstva v hlavnej kategorii: od 40 do 50 rokov: Ivan Zabka (Valaska), od 50 do 60 rokov: Ivan Macko (Autodanubius B. Bystrica), nad 60 rokov: Mikulas Nagy (Pepola Banska Stiavnica), zeny nad 34 rokov: Eva Budinska (Pravenec), zeny do 34 rokov: Martina Merkova (AC Zvolen), mladsie ziacky - 1 km: Zuzana Koharova, mladsi ziaci - 1 km: Matej Brenkus (obaja ZS Pohronska Polhora), starsie ziacky - 2 km: Bibiana Gondekova (ZS Pionierska 4 Brezno), starsi ziaci 2 km: Peter Mucha (ZS Pohronska Polhora).
Po skonceni pretekov si vsetci ucastnici pochutnali na dobrom gulasi.

Lubo Singer

Letny biatlon v Osrbli

v chladnom neprijemnom pocasi

V predposledny junovy vikend mali preteky II. kola Slovenskeho pohara v letnom biatlone v Osrbli leto len vo svojom nazve. V chladnom neprijemnom pocasi si z prihlasenych viac ako 230 pretekarov zmeralo sily v sedemnastich kategoriach temer 190 pretekarov. Napriek nepriaznivemu pocasiu mali preteky bezproblemovy priebeh bez diskvalifikacii a technickych problemov. Na pretekoch II. kola mali startovat aj kompletne zimne reprezentacne druzstva, ale ochorenia a dalsie objektivne dovody sposobili, ze v kategorii zien startovala len Anna Murinova z domaceho KB Osrblie - VTJ Brezno. V kategorii junioriek startovali tiez len dve pretekarky - obidve vitazstva si vybojovala Zuzana Hasillova z KB Osrblie - VTJ Brezno.

Medzi biatlonistami z celeho Slovenska sa opat nestratili pretekari nasho okresu. V hlavnej muzskej kategorii obidve prvenstva patrili letnemu specialistovi Radovanovi Cienikovi z VA Liptovsky Mikulas, ale Pavol Hurajt ,,zimna muzska repre-dvojka" z KB Osrblie VTJ - Brezno obsadil 2. miesto v pretekoch s hromadnym startom a 4. miesto v rychlostnych pretekoch. V dorasteneckych kategoriach sa na najvyssi stupen postavila dvakrat Martina Zubajova z KB Osrblie - VTJ Brezno, jedno prve a jedno druhe miesto patrilo Bibiane Svejkovskej zo SB SZB Osrblie. Tento zoznam doplnil dvoma 3. miestami Tomas Sanitra zo SB SZB Osrblie a jednym 3. miestom Dagmar Mondlova z KB Osrblie - VTJ Brezno. V kategoriach dospelych stal na 2. mieste stupna vitazov ,,veteran" Jozef Babka zo ZP Sport Podbrezova v pretekoch s hromadnym startom.
Uz tradicne si dobre pocinali nase biatlonisticke nadeje. V kategorii najmladsich ziakov 10-11-rocnych zvitazil v obidvoch pretekoch Jakub Janickovic pred Tomasom Hasillom (obidvaja KB Osrblie - VTJ Brezno), za ktorymi sa na 3. mieste v rychlostnych pretekoch umiestnil Marek Sanitra zo SSSM MSK Brezno a v pretekoch s hromadnym startom Roman Kvackaj zo ZP SZ Podbrezova. V tej istej kategorii ziacok si 1. miesta a 3. miesta rovnakym dielom rozdelili Martina Darmova a Lucia Simova z KB Osrblie - VTJ Brezno. V kategorii ziacok 12-13-rocnych bola uz tradicnou vitazkou v obidvoch pretekoch Eva Sebova zo ZP Sport Podbrezova, 2. miesto v rychlostnych pretekoch obsadila Denisa Svantnerova z KB Cierny Balog a 3. miesto v pretekoch s hromadnym startom Michaela Schonova z toho isteho klubu. Nasim chlapcom v tej istej vekovej kategorii sa tak velmi nedarilo, vynimkou je 1. miesto Michala Baku z KB Osrblie - VTJ Brezno v pretekoch s hromadnym startom. V najstarsich ziackych kategoriach je velmi silna konkurencia, napriek tomu si z medailovych umiestneni odniesol Norbert Gröne 2. miesto z rychlostnych pretekov a Jozef Cernak (obidvaja KB Osrblie - VTJ Brezno) 3. miesto z pretekov s hromadnym startom. V kategorii dievcat sa lepsie darilo v pretekoch s hromadnym startom, kde 2. miesto obsadila Livia Giertlova z KB Cierny Balog a 3. miesto Viktoria Gröneova z KB Osrblie - VTJ Brezno.
Napriek neletnemu pocasiu bolo II. kolo Slovenskeho pohara v letnom biatlone v Osrbli peknym podujatim. Organizatori praju vsetkym pretekarom a funkcionarom pekne dovolenkove a prazdninove mesiace.

Majstrovstva v koseni v Pohorelej

V nedelu 24. juna Miestny odbor Matice slovenskej v Pohorelej v spolupraci s firmou Gindura, spol. s r. o., volejbalovym spolkom GAD Gindura a tamojsim obecnym uradom pri kempe Gindura usporiadali v poradi uz 7. rocnik otvorenych majstrovstiev Pohorelej v koseni.
V slnecnom pocasi si s jednym arom najlepsie poradil Vladimir Racak z Polomky, ktory casom 6.27 min vytvoril novy rekord podujatia. V poradi za nim skoncili Pohorelcania M. Matus (6.49), J. Vojtko (6.51), L. Janoska (7.12), J. Pompura (7.55), M. Kovalcik (11.41) zo Zvolena, R. Martinec (15.34) z Helpy. V kategorii chlapcov, na ktorych cakal stvrtarovy lan, zvitazil M. Buvala (1.52) pred J. Pompurom ml. (2.30), obaja z Pohorelej.
Akciu zakoncili Janskou veselicou v areali kempu, kde si divaci mohli zadarmo zajazdit na konoch, obcerstvit sa gulasom, zincicou a syrom.

Futbalisti sa rozlucili so sezonou

h0126h.jpg (19692 bytes)V poslednu junovu nedelu sa na ihrisku v Myte pod Dumbierom konala tradicna rozlucka s futbalovou sezonou 2000/2001, na ktorej si zmerali sily vitaz I. triedy Myto a vyber najlepsich hracov okresu I. triedy. Zapas odohrali s vysledkom 3:4 po polcase 0:2. Goly za domacich strelili Budovec, Makusa, Smola a za hosti Urbancok 2, Weisenpacher a Kovalcik Oslava futbalu, tak mozno charakterizovat tento duel, kde pred 150 divakmi obidve muzstva bez zabran podali vyborne vykony. Stretnutie sa nieslo v znameni pravej sportovej atmosfery. Pocas prestavky predseda Oblastneho futbaloveho zvazu Vladimir Lehotan odovzdal vitazovi okresu pohar za prvenstvo v sutazi a zaroven aj najlepsiemu strelcovi Janovi Urbancokovi zo Slovenskej Lupce.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT