26. JUN  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

McDonalds Cup 2001

V tretiu junovu nedelu sa mladsi ziaci ZP Sport, a.s., Podbrezova zucastnili na medzinarodnom futbalovom turnaji McDonalds Cup 2001 v Banskej Bystrici. Po rozpacitom uvode a prehre so Ziarom nad Hronom 0:3 sa postupne rozohrali k velmi dobremu vykonu, ktory im zabezpecil postup do finalovej casti turnaja, kde v suboji o 3. miesto remizovali so svojimi rovesnikmi z Revucej 0:0. Na pokutove kopy prehrali 2:3 a obsadili 4. miesto. Turnaj ukazal, ze smerovanie podbrezovskeho mladeznickeho futbalu sa ubera spravnou cestou, ked jeho mladi hraci v nicom nezaostavali za svojimi supermi, ba pri troche stastia mohli dosiahnut aj lepsi vysledok (v stretnutiach, ktore sa skoncili remizou, viackrat nastrelili zrde superovej brany). Vysledky zakladnej casti: Ziar n/Hr. - Podbrezova 3:0, Podbrezova - Zilina 0:0, Podbrezova - Dubnica 1:0, Podbrezova - Ruzomberok 0:0, Podbrezova - VFA Bratislava 2:0.
Klub ZP Sport, a.s., Podbrezova dakuje organizatorom za vyborne zvladnutu organizaciu turnaja.

Marian Lauer

Mestska liga stolnych tenistov

Prveho oktobra zacina 2. rocnik mestskej ligy. Zaujemcovia, prihlasujte sa u predsedu stolnotenisoveho oddielu Dusanovi Berkymu osobne alebo na tel. c. 0904 642855. Prihlasit do sutaze sa mozu dvoj-clenne druzstva, dolezity je ich nazov, pod ktorym budu vystupovat - hrat. napriklad: Sat-bar, Yuki, Mix a podobne. Je dobre, ked za urcite druzstvo bude viac hracov ako dvaja, aby v nepritomnosti niektoreho hraca v chorobe a pod. ho mohol nahradit. Vyzrebovanie bude kazdemu timu zaslane, okrem toho kazdy utorok bude oznamene prostrednictvom Horehronia, kto v nedelu pride do telocvicne Sokolovna (pri minigolfe) hrat.

,,Medvede" na cyklomaratone Rock FM

V sobotu 16. juna sa styria clenovia SCK Dumbier (Pavel Kucerak, Jan Kirdaj, Dalibor Pobozny a Pavel Trunek) zucastnili na 10. rocniku Rock FM cyklomaratonu Bratislava - Donovaly - Jasna pod Chopkom. Start bol na Zlatych Pieskoch v Bratislave o 4.30 hodine. Trat bola dlha 301 km s dvoma ,,bonbonikmi" - Donovaly a Jasna, kde prevysenie 1260 m po prejazde 200 km uz urobilo svoje. Ucastnici museli siahnut az na dno svojich sil. Donovaly ich vitali este zaliate slnkom, no v Jasnej uz prsal dazd. Bolo to vsak obcerstvenie, ktore tak trochu mohlo prist o polhodinu skor. Defekty sa im tentokrat vyhybali, a tak sa mohli sustredit len na jazdu, a to celych 11.30 hodin cisteho sliapania.
Mozno u niekoho v peletone na okamzik v usiach zaznie ,,uz nikdy viac!", ale naozaj na okamzik, pretoze pri dojazde do ciela sa ho zmocnia pocity, ktore len tazko opisat. Radost z pohybu a prekonanie vlastnej lenivosti, pohodlnosti a upevnenia zdravia ci fyzickej kondicie stoji za tu namahu. 

O Pohar Horehronia

V piatok 15. juna sa na ihrisku v Helpe uskutocnil I. rocnik futbaloveho turnaja mladsich ziakov o Pohar Horehronia, ktoreho zakladatelom je laureat Fair play zasluzily trener profesor Jan Petrovic.
Na futbalovom turnaji sa zucastnili druzstva z Telgartu, Sumiaca, Helpy A, B a dosiahli tieto vysledky: Helpa A - Helpa B 4:0 (1:0), Sumiac - Telgart 2:0 (1:0), Helpa A - Sumiac 1:0 (1:0), Telgart - Helpa B 0:1 (0:1), Helpa A - Telgart 3:0 (1:0), Sumiac - Helpa B 1:1 (0:1).
Vitazom turnaja sa stalo druzstvo Helpy A so ziskom 9 bodov (skore 8:0), druhe miesto obsadilo druzstvo zo Sumiaca, ktore ziskalo 4 body (skore 3:2), treti skoncili mladsi ziaci Helpy B so 4 bodmi (skore 2:5), stvrte druzstvo z Telgartu so ziskom 0 bodov (skore 0:6).
Pohar vitazovi turnaja odovzdal profesor Jan Petrovic, vsetky druzstva obdrzali publikaciu o futbale s venovanim.
Po turnaji bola beseda mladych futbalistov s prof. Petrovicom a hostami turnaja zo ZP Sport, a. s., Podbrezova, trenermi Ladislavom Hudecom, Milanom Nemcom a hracmi II. ligy ZP Podbrezova Lubosom Krochtom, Ladislavom Dokom, Richardom Lunterom a Romanom Chudikom.
Za uspesny priebeh futbaloveho turnaja patri podakovanie prof. Janovi Petrovicovi, sumiackemu rodakovi Mgr. Jaroslavovi Cupkovi, vsetkym zucastnenym druzstvam, ich veducim a organizatorom.

Milan Chudik 

Majstrovstva v karate a jude

V Strednej odbornej skole Policajneho zboru v Pezinku sa uskutocnili majstrovstva Ministerstva vnutra SR a Policajneho zboru v karate a jude pre rok 2001. Na podujati sa zucastnili sportovci zo vsetkych krajskych riaditelstiev PZ a Uradu MV SR.
Okresne riaditelstvo PZ v Brezne reprezentovali v druzstve KR PZ Banska Bystrica policajti: pprap. Pavel Dekret, nstrzm. Ivan Bercik a strzm. Lubos Husenica. Na stupienky vitazov v sutazi jednotlivcov vystupili: strzm. Lubos Husenica vo vahovej kategorii do 70 kg (3. miesto), nstrz. Ivan Bercik vo vahovej kategorii nad 80 kg (3. miesto). Svojimi uspesnymi vysledkami tak prispeli k celkovemu druhemu miestu druzstva KR PZ Banska Bystrica v sutazi karate.

Volejbalovy titul majstra Slovenska znovu do Dubovej!

Uz sa stalo tradiciou, ze neregistrovani hraci a hracky volejbalu sa stretavaju na roznych sutaziach a turnajoch. Kazdorocne sa kona postupova sutaz vo volejbale v kategorii neregistrovanych. Zakladom su okresne kola, vitazi ktorych postupia na majstrovstva krajov a vitazi krajskych kol na majstrovstva Slovenska vo volejbale neregistrovanych. Sutaz sa poriada v troch kategoriach - muzi, zeny, mix.
Nebolo tomu inac ani v roku 2001. Vitaz Horehronskej volejbalovej ligy, druzstvo OZCH SK Petrochema Dubova, sa v sutazi neregistrovanych prebojoval na majstrovstva Slovenska. Zucastnili sa na nich vitazi krajskych kol, a tak sa volejbalisti OZCH SK Petrochema Dubova ocitli v spolocnosti najvacsich slovenskych miest: Bratislava, Nitra, Kosice, Poprad-Tatry, Trencin, Skalica, Liptovsky Hradok. ,,Najvacsia dedina" sa vsak medzi ,,malymi mestami" nestratila. Uz v zakladnej skupine si volejbalisti Petrochemy poradili s druzstvami Bratislavy, Kosic a Liptovskeho Hradku, ktorych zdolali po 3:0 a z prveho miesta postupili do finalovej skupiny. Po prvom zapase finalovej skupiny, v ktorom porazili Skalicu 3:0 ich v rozhodujucom stretnuti cakal vitaz druhej zakladnej skupiny Poprad-Tatry. Kedze sa hralo na tri hrane sety, pricom kazdy vitazny set znamenal bod, hracom Petrochemy k zisku titulu stacilo vyhrat dva sety, co sa napokon aj stalo. Ani nepriazen pocasia, ked dazd prinutil usporiadatelov presunut posledne finalove zapasy do sportovych hal, neubrala zo sportoveho majstrovstva volejbalistom Petrochemy. Po setoch 25:18, 25:22 a 30:32 zvitazili 2:1 a ziskali titul majstrov Slovenska v kategorii neregistrovanych hracov. Rok 2001 bol pre volejbalovu Dubovu uspesny. Po zisku majstrovskeho titulu v extralige muzov je v Dubovej aj majstrovsky titul v kategorii neregistrovanych.
Druzstvo OZCH SK Petrochema Dubova je zlozene z byvalych hracov Petrochemy: Lubomir Muka, Jan Migala, Miroslav Ondrejka, Michal Vagner, Pavol Halgas, Milan Stubna, Pavol Andrejcak, Tibor Strajanek, Juraj Crepp, Jan Jassniker ml., Milan Muka.
Priaznivci volejbalu mozu vidiet majstrov Slovenska v kategorii neregistrovanych na turnaji v Mostenici, kde sa chystaju potrapit kolegov majstrov z volejbalovej extraligy a zopakovat vlanajsie finale. Skor vsak na druzstvo OZCH SK caka slovenske finale chemickych podnikov ako aj domaci turnaj o Pohar OZCH Petrochema Dubova, ktoreho II. rocnik bude 11. augusta na antukovych ihriskach v Dubovej.

Milan Muka

Bezci pokracuju v dobrych vykonoch

V sobotu 16. juna sa dvaja clenovia bezeckeho klubu ZP, a. s., Podbrezova zucastnili na Ziarskom polmaratone (21 098 m). Spomedzi 70 pretekarov v hlavnej kategorii do 40 rokov v silnej konkurencii Pavol Fasko obsadil 3. miesto a Dezider Smitka v kategorii 50 - 60 rokov 6. miesto. V nedelu 17. juna Pavol Fasko absolvoval dalsie preteky v Pavcinej Lehote, kde sa na 18. rocniku Ceny Demanovskych jaskyn zucastnilo 40 pretekarov. Na 10-kilometrovom tazkom blatistom krose v hlavnej kategorii do 40 rokov opat skoncil treti.

Sportovy den Policajneho zboru

Okresne riaditelstvo PZ v Brezne v spolupraci s ZO OZP a SKP Brezno a za ucasti statnych a samospravnych organov okresu v piatok 15. juna na futbalovom ihrisku v Bravacove pri prilezitosti Dna policie usporiadalo turnaj v minifutbale pre prislusnikov a obcianskych zamestnancov Policajneho zboru.

Na turnaji, ktory otvoril riaditel OR PZ v Brezne pplk. Mgr. Karol Stromajer, sa zucastnilo osem druzstiev zastupujucich vsetky sucasti PZ v okrese. Z dvoch skupin do semifinalovych bojov postupili druzstva: Obvodne oddelenie PZ Brezno 1, Obvodne oddelenie PZ Brezno 2, Okresny dopravny inspektorat OR PZ Brezno, funkcne utvary OR PZ Brezno. Do finale postupili OO PZ Brezno 1 a FU OR PZ Brezno, ktorych zapas v riadnom hracom case skoncil nerozhodne 0:0. O celkovom vitazovi turnaja nakoniec museli rozhodnut pokutove kopy, kde bolo uspesnejsie druzstvo OO PZ Brezno 1.
Turnaj vyvrcholil odovzdanim vecnych cien najlepsim a nechybalo ani obcestvenie s tardicnym gulasom.

Kam za futbalom

FK Partizan Osrblie usporiada v nedelu 1. jula futbalovy turnaj Memorial Milana Makusu s tymto programom: 9.30 SK Hronec - FK Partizan Osrblie, otvorenie turnaja, 11.00 FK Biely Potok - Tatran Horna Lehota, 13.00 Internacional SK Hronec - FK Partizan Osrblie, 15.00 zapas o 3. miesto, 17.00 finale.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT