29. JANUAR  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25. januara

V tretiu januarovu sobotu po poludni poziarnikov poziadali o zlikvidovanie poziaru na Mazornikove, kde v byte na Ulici 9. maja sa hralo 6-rocne dieta so zapalkami a podpalilo interier. Po prichode na miesto horiaci nabytok uhasili vodou z vedra. V ten isty den vo vecernych hodinach sorpcnymi latkami odstranili rozliate ropne latky z vozovky na Ceste osloboditelov v Brezne. V pondelok pomocou lezeckej techniky cez balkonove dvere otvorili byt na osmom poschodi na Cernakovej ulici. Po pol siestej rano 22. januara vystartovali k dopravnej nehode v Podbrezovej. Po zrazke Skody 105 a Forda Mondeo regulovali premavku a po zaisteni stop "skodovku" nalozili na auto odtahovej sluzby. Poslednykrat poskytli pomoc vodicovi z Kosic, ktory narazil do zvodidiel pri ceste v Jarabej. Od vacsieho nestastia ho zachranili haldy snehu, ktore naraz stlmili.

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK odtiahli Feliciu s poruchou plynu z Lopeja do Brezna a styri vozidla po dopravnych nehodach - Skodu 120, Ford Mondeo, Feliciu a Favorit Forman, pricom najdhsiu trasu absolvovali z Cervenej Skaly do Piesku. V Brezne otvorili Feliciu a v servisnom stredisku opravili dobijanie v Avii a zapalovanie v Skode 105. Upozornuju vodicov, aby zvysenu pozornost venovali riadeniu v Polomke, kde su cesty velmi rozkopane.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari konstatuju, ze tieto januarove dni boli velmi kludne. Dovedna zaznamenali 26 vyjazdov, a to 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, 3 k inym pripadom, 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky, raz vystartovali k urazu a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Lekari zdravotnicku pomoc poskytovali hlavne ludom s vysokym tlakom. Za najdolezitejsi faktor povazuju spravne stravovanie, vyhybanie sa stresom a pobyt na cerstvom vzduchu.

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden bol pre clenov Horskej sluzby pokojny. Premenlive pocasie, vietor a pretrhana inverzia mali za nasledok nizsiu navstevnost. Teren je v ranajsich hodinach zladovately. Podmienky na lyzovacku su priaznive az po Kosodrevinu.

    
Uzreli svetlo sveta image

Viktoria Toranova zo Zliechova, Kiara Kuklovska z Podbrezovej, Dominika Galfyova z Brezna, Janka Pokosova z Brezna, Michaela Verkinova z Helpy, Erik Hromada z Banskej Bystrice, Stanislav Pompa z Helpy, Michal Vajs z Banskej Bystrice.


Opustili nas_image
Maria Snekova (78) zo Sihly, Helena Kristekova (77) z Brezna, Anna Salajova (77) z Brezna, Jakub Mlynarcik (73) z Bacucha, Dusan Vetrak (58) zo Sihly, Terezia Bubelinyova (89) z Brezna, Juraj Martinec (47) z Helpy, Helena Andrejkova (60) zo Zavadky nad Hronom, Jan Stulajter (73) z Cierneho Balogu - Dobroce, Peter Tomka (64) z Nemeckej, Anna Baldovska (95) z Brezna, Marta Komorova (82) z Brezna, doc. Ing. Lubomir Martinec, PhDr. (64) z Bratislavy, Lubomir Makusa (52) z Cierneho Balogu.

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 11. januara odprevadit na poslednej ceste nasho syna, brata a svagra

Jaroslava Chebena z Podbrezovej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa 20. januara prisli rozlucit s nasou drahou mamou, starkou, prastarkou

Mariou Snekovou zo Sihly.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dry, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Tak velmi si sa chcela s rodinou tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo navzdy bit.

Dna 28. januara uplynul rok plny zialu a spomienok od smrti nasej milovanej manzelky, mamicky, dcery, nevesty, sestry a svagrinej

Marty Buvalovej z Polomky.

S laskou a uctou spominaju manzel, deti Martinko, Deniska a Marek, rodicia, svokrovci, surodenci a svagrovci.
Dakujeme vsetkym, ktori jej s nami venuju tichu spomienku.

...

Dna 29. januara uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Ludovit Giertl z Brezna.

Spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

O mudrost si sa delila, lasku si nam rozdavala, ale stala spomienka v srdciach nam zostava.

Dna 30. januara uplynie rok plny smutkuodvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara mama, prastara mama, svagrina

Maria Kovacikova , rod. Medvedova z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju synovia s rodinou, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Dna 1. februara uplynu dva roky plne bolesti a smutku odvtedy, co nas navzdy opustil moj manzel, otec a stary otec

Jozef Pacesa z Brezna.

S laskou spominaju manzelka a deti s vnucatami. Dakujeme za tichu spomienku.

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si ani povedat Zbohom rodina moja.

Dna 1. februara uplynie rok odvetdy, co nas opustil nas drahy syn, manzel, otec

Jan Adamsky z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Dna 4. februara bude rok, ako nas navzdy opustil nas drahy

Jan Teplican.

Spominame s laskou – tak velmi nam chybas. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Sestra Viera a Irena s rodinami.

...

Nespim svoj vecny sen, stal som sa vetrom, dazdom, snehovym trblietanim. Som slnecny jas, sumenie lesa aj tiche hviezdne svetlo.

Vam, ktori si

Jozefa Kupca

aj v tychto podobach pripomeniete, patri moje uprimne dakujem.

Dcera Iveta s detmi

BARAN

Aj ked mate este pred sebou niekolko neprijemnosti, v podstate tazkosti uz mate za sebou a mozete byt optimista. Objavite slubnu moznost doslova na dosah ruky.

BYK

K tomu, aby sa nieco uskutocnilo, treba mat silnu volu, treba chciet. Sucasne vsak treba aj nieco robit, vykonat. A vy len cakate, ze zacnu lietat pecene holuby.

BLIZENCI

Mate taky mylny pocit, ze vam chce kazdy vedome ublizit. Z takehoto zameru upodozrievate dokoca aj svojho lubostneho partnera. Pozor, aby ste ho nestratili!

RAK

Tento tyzden bude v podstate pokracovanim vcerajsich aktivit, ale mozu sa objavit nove javy, ktore by poskytovali dobroduzstva. Nepokazte nic, co je zjavne dobre.

LEV

Stacilo vam uvidiet a zahoreli ste, stali ste sa otrokom nezneho, ale znepokojujuceho citu, ktory vas stale sprevadza i trapi. Vychutnavajte tuto krasnu bolest.

PANNA

Ked sa citite trochu zle, nemusite hned mysliet na to najhorsie. Ale nesmiete len tak mavnut rukou. Dajte si vypisat recepty a liecte sa. Praca vam neutecie.

VAHY
Nelamte si hlavu nad tym, co si myslia kolegovia pri sledovani vasich uspechov. Asi vas ohovaraju, asi zavidia.Vy sa tvarte tak, ako keby ste o nicom nevedeli.

SKORPION

Viac vam zalezi na kariere, nez na cokolvek inom. V ostatnom obdobi ste casto odchazali z bojiska s vavrinovym vencom na krku. Pozor, aby ste nestratil priatelov.

STRELEC

Tento tyzden nemate dobru naladu. Azda preto sa vam dari menej? Alebo je to naopak? Aj ked mate horku prichut v ustach, v srdci mate svetielko nadeje, ktore prijemne hreje.

KOZOROZEC
Este stale nevidite dost jasne, hlavne neviete odhadnut podstatu veci. Je to vplyv postavenia hviezd, ale scasti aj vasej kondicie. Zmente svoj stravovaci styl.

VODNAR

Po prijemnych dnoch porozumenia a pokoja zazijete prudke vlny nedorozumenia a hadok. Nehrajte tenis, nemusite kazdu loptu rozhorcene vratit. Hladajte cestu ku kompromisu.

RYBY

Chceli by ste vykonat nieco nezvycajne. Kazda vasa bunka tuzi po cinoch. Mali by ste vsak pripravit taku koncepciu, ktora bude mat aj hlavu, aj patu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT