12. FEBRUAR 2002 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


MSK Brezno informuje

Turnaj nadeje

Hokejovy klub MSK VTJ Brezno pozyva v sobotu 16. februara od 8.30 hodiny na Zimny stadion L. Horskeho v Brezne, kde sa uskutocni turnaj mladsich ziakov v ladovom hokeji pod nazvom Turnaj nadeje za ucasti muzstiev HC Naftex Lucenec, HK Medokys Turcianske Teplice, HKM, s.r.o., Detva, HK MSK VTJ Brezno.
Od 8.30 do 9.45 sa stretne Brezno s Detvou, od 10.00 do 11.15 Lucenec s Turcianskymi Teplicami, po obednajsej prestavke o 13.30 sa bude hrat zapas o tretie miesto, o 15.15 je finalovy zapas a na vyhodnoteni turnaja o 16.45 vyhlasia najlepsieho utocnika, obrancu a brakara. Jednotlivci budu sutazit v disciplinach: o najlepsieho brankara, sutaz zrucnosti, sutaz v sprinte a o najlepsieho strelca.

HK Brezno informuje:

Aj napriek tomu, ze dorastenci Brezna mali tento tyzden vzhladom na neparny pocet ucastnikov v II. lige volno, Zimny stadion L. Horskeho bol pocas kazdeho dna na konci uplynuleho tyzdna dejiskom majstrovskeho zapasu. A to este v sobotu, ked sa muzstvo Sport Teamu na domacom lade lucilo s vitaznou sezonou, hrali seniori HK MSK VTJ Brezno zapas v Bardejove.
II. hokejova liga muzov – skupina Vychod
HK MSK VTJ Brezno – HK Slovan Gelnica 10:7 (3:1, 4:4, 3:2), goly Brezna: Gero 3, Sasik 2, Fabry, Benko, Dvorsky, Pilat, Paucik.
V prvej tretine mal zapas v podstate ocakavany priebeh. V 5. minute otvoril skore Fabry, o dve minuty prekonal brankara hosti Gero. V polovici tretiny zaznamenali v presilovke uspech aj Gelnicania, ale v poslednej minute domace muzstvo zvysilo naskok dalsim golom Sasika. Priebeh stretnutia v druhej tretine, aspon z pohladu domaceho muzstva, sa vsak lisil od predpokladaneho vyvoja. Mladsi hraci hosti, ktorymi mal moznost super doplnit pre tento zapas zostavu svojho muzstva, stihli najprv dvakrat udrzat golovy rozdiel domacich po goloch Sasika a Gera. Postupne dokonca vyrovnali stav zapasu na necakanych 5:5. Po oddychovom case a vymene brankara v muzstve Brezna domaci obnovili svoj dvojgolovy naskok strelami Benka a Gera. Tretia tretina znamenala postupne zvysovanie tohto naskoku na pomer golov 10:5 po strelach Dvorskeho, Pilata a Paucika. Ked sa uz zdalo, ze po gole hosti v 15. minute poslednej tretiny je mozne golovu bilanciu uzavriet, ocitol sa v poslednej sekunde zapasu puk v breznianskej branke kratko po vhadzovani. Okrem vysokeho poctu golov sa tento zapas vyznacoval aj nezvyklym pomerom vylucenych 16:10, co je vsak viac dosledok precizneho pristupu rozhodcov, nez vysledkom prehnanej tvrdosti hracov.
HC 46 Bardejov – HK MSK VTJ Brezno 1:4 (1:0, 0:3, 0:1), goly Brezna: Pilat 3, Kan.
Pre piatkovy dohravany zapas s Gelnicou sa hokejovy program muzov HK MSK VTJ Brezno pocas uplynuleho vikendu nahustil. Sobotnajsi super – Bardejov ich cakal doma a horuca atmosfera na lade i burlive reakcie reakcie divakov dotvarali prostredie tohto stretnutia. Prva tretina bola charakteristicka sustredenym naporom domacich, ale aj nadejnymi golovymi prilezitostami hosti. Nakoniec priniesla jednogolovy uspech Bardejova po vari jedinom slabsom zakroku brankara Brezna v tomto zapase. Aj jeho zasluhou mohlo sustredene usilie hosti v huzevnatom, miestami az bojovom stretnuti s domacimi hracmi priniest uspech. Strelecka dispozicia Pilata v prvej casti druhej tretiny i krasna strela Kana znamenali tri goly v domacej branke. Jeden z najlepsich vykonov Brezna v tejto sezone sa vyznacoval disciplinovanym pristupom, odhodlanim i rozvahou a prehladom pri rieseni hernych situacii. Najma zaverecna tretina pri citlivom pohlade preukazala aj niektore zaujate rozhodnutia v prospech domacich pri posudzovani situacii rozhodcami, no aj tuto psychologicku zataz hostia prekonali a stvrtym golom v narocnom stretnuti potvrdili opravnenost svojho tohtorocneho postavenia v tabulke. Zavaznost zranenia Fabryho mu pravdepodobne znemozni dohrat tuto sezonu, co je neprijemne hlavne pred stretnutim s L. Mikulasom. Tvrda hra domacich mala podiel na zraneni aj dalsich dvoch hracov hosti.

  1. Liptovsky Mikulas B 880048: 916
  2. Brezno                     870146:2514
  3. Bardejov                   850342:3010
  4. Humenne                 830529.27 6
  5. Kezmarok                801724:54 1
  6. Gelnica                    801723:67 1

...

II. liga starsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HK Medokys Turcianske Teplice 1:11 (0:2, 0:1, 1:8), gol Brezna: Zazrivec Nekonecny pribeh funkcionarov vacsiny superov nasich ziackych kolektivov ma uz osuchanu koncepciu pre ich happy end – stastny koniec: vytvorit z hracov posobiacich v inych kluboch, spravidla vo vyssej vykonnostnej kategorii, “rezervu”, ktora pokial nie je viazana hracskymi povinnostami k materskemu klubu, “vyrobi” presvedcivy vysledok pre ziacky kolektiv v nizsej sutazi. V Brezne hraju okrem seniorskych sutazi len Breznania so vsetkymi pozitivnymi aj negativnymi dosledkami, ktora tato zasada prinasa. V tomto zapase bol pomer Teplicanov a ich hostujucich hracov 4:6 a kmenovi hraci Teplic dali jeden gol.

...

II. liga mladsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HK Medokys Turcianske Teplice 5:3 (2:1, 1:1, 2:1), goly Brezna: Schober 2, Brozman, Siman, Sajgal Okrem strelcov golov a vykonu brankara sa na tomto, v sezone prvom, vitazstve podiela aj hra ostatnych hokejistov, ktorym sa podarilo realizovat pokyny trenera. Co ine ako pochvalu si za to vsetci zasluzia! Skoda len, ze sezona pomaly konci.

...

Priatelsky zapas pripravky
HK ZSNP Ziar nad Hronom – HK MSK VTJ Brezno 0:18 (0:6, 0:7, 0:5), goly: Brna 4, Sabaka 3, Matus Breznican 2, Tomas Breznican, Jancto, Bauer, Ocet, Kubala, Hevesi, Lehotsky, Pampurik, Bubeliny
Odvetny zapas pripravky Brezna vyznel este priaznivejsie pre hokejove nadeje hosti ako domaci zapas. Co k tomu dodat... Uprimnu gratulaciu trenerovi Marianovi Bauerovi a asistentovi Petrovi Simkovi i vsetkym rodicom a hracom. Nech sa vas talent ma moznost rozvinut do maximalnej moznej miery. Aby ste svojim umenim potesili nielen breznianskych priaznivcov hokeja.

...

Dalsi program: sobota 16. februara o 19.00 Brezno – L. Mikulas B, posledny zapas II. ligy muzov doma, predposledny v sutazi. Super – autor jedinej prehry Brezna, prvy v skupine, zatial bez prehry. Organizatori sa tesia na vasu navstevu. Velmi, velmi budu potrebovat aj vasu priazen a podporu. Okrem toho je v sobotu aj turnaj mladsich ziakov. V piatok o 17. hodine dohravaju dorastenci doma neodohrany zapas s R. Sobotou, v nedelu mladsi a starsi ziaci dohravaju svoje zapasy s tym istym superom. Aj oni vam budu za povzbudenie vo svojich poslednych majstrovskych zapasoch v tejto sezone vdacni.

Ing. Jozef Kolarovic

Priatelsky hokejovy duel

Vo stvrtok 7. februara vo vecernych hodinach sa na zimnom stadione v Revucej uskutocnil priatelsky hokejovy duel: Sumiac – Polomka 5:1 (2:0, 0:1, 3:0). V horehronskom derby, ktore sa hralo v sportovom duchu, domaci nastupili v plnej zostave, hostia hrali na dve patky, co sa odzrkadlilo v tretej tretine. Hokejisti Sumiaca sa tesia na dalsie zapasy – vo stvrtok 14. februara sa stretnu s Revucou (stari pani) a o tyzden 21. februara s Polomkou.

Jan Sperka

Korculovanie pocas jarnych prazdnin

Pondelok 18. februara od 15.30 do 16.30, streda 20.2. od 16.30 do 18.30, piatok 22.2. od 16.30 do 18.30 karneval na lade, sobota 23.2. od 14.00 do 16.00, od 16.30 do 18.30, nedela 24.2. od 14.00 do 16.30

Zo stolneho tenisu

Predajna dosiahla dalsie vitazstvo
V dalsom stretnuti II. triedy okresov B. Bystrica a Brezno zvitazili vo stvrtok 7. februara hraci STK Predajna bez problemov nad Medzibrodom. Body ziskali rovnomerne vsetci domaci hraci a uz od zaciatku stretnutia nebolo ziadnych pochybnosti o vitazstve STK Predajna.
Vysledok: STK Predajna – Medzibrod 15:3, body domacich: Chromec 4,5; Spalek 3,5; Belko 3,5; Kordulic 3,5.

Novi majstri bielej lopticky

Od vzniku okresu Brezno v roku 1996 Zakladna skola vo Valaskej pravidelne s velkou ochotou poskytuje priestory telocvicne ziakom zakladnych skol, aby tu vybojovali svoje okresne majstrovstva v stolnom tenise v sutazi druzstiev. Tak sa stalo aj v stredu 6. februara.
Vysledky: chlapci 1. Predajna (Jozef Otto, Lukas Jackuliak, Simon Puchs), 2. Helpa, 3. Polomka, dievcata: 1. Valaska (Zuzana Kamarasova, Martina Oravcova, Andrea Frimmova, Paulina Halajova), 2. Brezno, Pionierska 2, 3. Helpa. Vitazom blahozelame a prajeme vela uspechov v krajskom kole, ktore sa uskutocni koncom februara v Krupine.

Zeleziari nadalej uspesni

V prvu februarovu stredu odohrali zeleziari dalsi pripravny zapas s FK Hricov, ktory skoncil vitazstvom Podbrezovej 0:7. Goly strelili Dolka 2, Pelegrin 2, Mozingl, Bukovec, Gajan.
V sobotu 9. februara nastupili proti veducemu muzstvu bieloruskej ligy Belsina Bobujsk. Po dobrom vykone zasluzene zvitazili o dva goly, ktore vsietili Patras a Pelegrin.
Od 12. do 20. februara podbrezovski futbalisti absolvuju sustredenie v Topolnikoch, kde odohraju dalsie styri pripravne zapasy.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT