12. FEBRUAR  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Od deviatej vecer 5. februara do druhej nadranom 6. februara sa ktosi vlamal do pohostinstva Pod smrekom v Polomke. Odniesol si alkoholicke napoje, cigarety roznych znaciek a zuvacky. Za sebou nechal skodu dovedna za 6000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V januari sa dvaja skolaci z Cierneho Balogu vlamali do troch rekreacnych chat na Chmelove, kde sposobili skodu za 7780 korun. Okrem toho maloleti K. L. a W. M. maju na rovasi aj kradez v upravni vody v Dobroci, kde z nezamknutej kancelarie ukradli tri svietidla na bateriu, cim STVaK Brezno vznikla skoda dovedna za 600 korun. Cast ukradnutych veci u malych zlodejov, ktorych vypatrali prislusnici Policajnej stanice v Ciernom Balogu, zaistili. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vodic nakladneho motoroveho vozidla Liaz s navesom pred jazdou asi neskontroloval technicky stav auta a o tristvrte na osem vecer 6. februara sposobil v Predajnej dopravnu nehodu. Z navesu sa totiz uvolnilo rezervne koleso, ktore spadlo na cestu. Auto iduce za nim sa nestihlo vyhnut a pravou prednou castou narazilo do kolesa. Vodicovi nakladneho motoroveho vozidla, ktory ma na svedomi skodu asi za 40 000 korun, ulozili blokovu pokutu. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Bohaty lup za 71 250 korun (lyze s viazanim, alkoholicke napoje, damske, panske a detske oblecenie, uteraky, obuv, kabelka,1700 korun v hotovosti, sada poharov, vreckove hodinky, biela ovcia guba) si odniesol zlodej z chaty Bratislavcanky v Krpacove niekedy od 2. decembra do 7. februara. Okrem toho na zariadeni nechal skodu za 2000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Od popoludnia 3. februara do nasledujuceho rana sa neznamy pachatel v katastri Cierneho Balogu v Pustej doline vlamal do baraku lesnych robotnikov. Ukradol tam rozne potraviny a noz, cim K. J. z Brezna sposobil skodu za 500 korun a Lesom SR OZ Cierny Balog poskodenim zariadenia skodu za 300 korun. Potom presiel k susednej horarni, kde rozbil sklenenu vypln na okne verandy a poskodil dvere na poschodi. Polovnickemu zdruzeniu Korytarska Cierny Balog vznikla skoda za 1000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pod ruskom piatej februarovej noci sarapatil autickar v Krpacove. Spred hotela Hydrostav ukradol cierny Jeep Eagle ev. c. B-NJ5056, cim jeho majitelovi z Nemecka sposobil skodu za 525 000 korun. V aute sa nachadzali dva pary lyziarskych topanok, VISA a ADAC karta, euroseky a karta poistenca, vsetko majetok poskodeneho za 4200 korun. Vysetruje OUV PZ v Brezne.

...

O stvrt na sedem vecer 5. februara sa stala dopravna nehoda v Ciernom Balogu. Malolety T. J. pravdepodobne nahle vybehol spoza autobusu stojaceho na zastavke rovno do jazdnej drahy Skody Octavie. Chlapec po naraze do laveho spatneho zrkadla utrpel trznu ranu na cele, na aute je skoda asi za 6000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ v Brezne.

...

Dve a pol hodiny v noci na 6. februara stacili zlodejovi na to, aby z novinoveho stanku v Polomke povynasal rozne druhy cigariet, patnast zapalovacov, dvadsat zuvaciek, prstene a pera. Kradezou vznikla majitelke O. A. z Polomky skoda asi za 1000 korun a poskodenim stanku asi za 200 korun Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni od 1.februara do 8. februara

 hs.jpg (5636 bytes)

 

Teple a slnecne pocasie cez vikend prilakalo na horske svahy vela lyziarov a skialpinistov. Sychrave pocasie a velky odmak pripomina skor koniec aprila, nez zaciatok februara. Uplynuly tyzden bol pre clenov Horskej sluzby pokojny, nezaznamenali ziadny vazny uraz.

    
Uzreli svetlo sveta image
Kristian Harvan z Polomky, Mario Molcan z Brezna, Adam Chvala z Benusa, Erik Schwarzbacher z Brezna, Stefan Demeny z Valaskej, Rita Pokosova zo Sumiaca, Zuzana Mihokova z Valaskej, Adriana Buckova z Telgartu, Simona Sarvasova z Dubovej, Ondrej Pustaj z Brezna.


Opustili nas_image
Jozef Nepsinsky (54) z Pohronskej Polhory, Bozena Uhliarova (80) z Brezna, Emilia Prokopcova (87) z Valaskej, Milan Sajgalik (58) z Benusa, Maria Korsniakova (76) z Bystrej, Samuel Kukol (72) z Brezna, Ondrej Dalak (83) z Brezna, Anna Maruskinova (82) z Polomky, Otilia Bubelinyova (82) z Brezna, Magdalena Lojdova (84) z Polomky, Pavol Pancik (62) z Brezna, Jozef Bukovec (41) z Brezna, Karol Tancok (57) z Helpy.

Podakovanie

Dakujeme celej blizkej i vzdialenej rodine, susedovcom a ostatnym, ktori sa zucastnili na pohrebe a na poslednej ceste odprevadili nasho draheho syna, brata, uja a stryca

Antona Kuceru,

ktory tragicky zomrel 26. januara. Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi ste zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina Julie Kucerovej

Blahozelanie_image

 

Vdaka, ti, Boze, za pozehnanych sedemdesiat rokov, ktorych sa doziva nasa dobra mamicka, starka a prastarka

Maria Latinakova z Helpy.

Svoje jubileum slavi 17. februara. Za lasku a vychovu jej zo srdca dakuje a pod ochranu Matky Bozej ju zveruje dcera Anna, zat Miki, vnucka Ruzenka s manzelom Pavlom, vnuk Miki s manzelkou Vladou, vnuk Jaroslav a Miroslav, pravnucata Robko, Alenka, Ivanka, Peto, Kacenka a Mikulasek.

Spomienky

O mudrost si sa s nami delil, lasku si nam rozdaval, ale stala spomienka v srdciach nam zostava.

Dna 13. februara uplynulo dvadsatpat rokov od umrtia manzela, otca a stareho otca

Milana Muchu z Brezna.

Spomina manzelka, dcera Zdena a Milena s rodinami a syn Igor a Milan s rodinami.

...

Jedenasteho februara uplynul rok odvtedy, co nas opustila matka, svokra, stara a prastara mama

Anna Nepsinska z Brezna.

Spomina syn, nevesta, vnuci a pravnucka Veronika.

 

SPOMIENKY

Nestihol si sa rozlucit s nami, zavrel si oci a dotlklo srdce. Cas nevrati, co osud vzal, zostali len spomienky a zial.

Dna 27. januara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas nahle opustil otec, manzel, brat, svagor

Stanislav Hadar z Hronca.

S laskou a uctou spomina cela rodina. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 5. februara uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil milovany manzel, otec, stary otec, brat a svagor

Stefan Muka z Predajnej.

S uctou spomina manzelka Anka, syn Jan, dcery Anka, Alenka, Janetka s rodinami, vnucata Vladko, Miska, Marek, Matko, Katka a Viktorko.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme “Otec nas drahy, zbohom.”

Dna 6. februara sme si pripomenuli nedozitych osemdesiat rokov a 15. februara styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, starky a prastarky

Jan Vondercik z Brezna – Kozlova.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Dna 6. februara uplynulo tridsatosem rokov odvtedy, co nas opustil milovany otec, stary otec

Jan Prepletany z Cierneho Balogu – Dobroce.

S uctou spominaju dcery, zatovia, vnucata a pravnucata.

...

Dna 9. februara uplynul rok plny bolesti a smutku odvtedy, co nas opustil manzel otec a stary otec

Stefan Kmet z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka Anna, synovia Jan a Vladimir s manzelkou a vnucata Janka, Marek a Jurko. Dakujeme vsetkym, ktori mu s nami venuju tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 12. februara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany otec a stary otec

Peter Pastorok.

S laskou a uctou spominaju dcera Anna, zat Ivan, vnucky Anika, Ivetka s rodinami.

BARAN

Vas osud ovplyvnuju take pozitivne sily, ze by ste mali dovod iba sa usmievat. Mozete dostat spravu, ktora prinesie do vasho zivota nove a krasne kapitoly.

 BYK

Mladsim prislusnikom znamenia tento tyzden neprinesie ocakavanu radost. Uz davnejsie ste mali jemne tusenie, akusi predtuchu, ze sa kdesi pracuje proti vam. Prezijete to!

BLIZENCI

Preco chcete oklamat aj seba sameho? Pred partnerom sa tvarite tak, ako keby ste mali uprimny zaujem o sportovu udalost, na ktoru vas zavolal. Ved chcete ist do viechy.

RAK

Poriadne vas nahnevali. Mali ste pekne a precizne vypracovany plan, ale niekto ho pre malicherne osobne dovody prekazil. Dostanete navstevu, ktora vas potesi.

LEV

Vsetko ste dokladne pripravili a udalosti sa vyvijaju podla vasich predstav. Mate radost z perfektnej organizacnej prace, lebo viete, ze uspech je na dosah ruky.

PANNA

Vytvorili ste komplikovanu situaciu a teraz sa jej chcete zbavit tak, ze utekate do prace. Uvedomujete si, ze nemate pravdu, ale nie ste dost silny, aby ste to uznali.

VAHY

Ranna hmla a roztapajuci sa sneh maju nepriaznivy vplyv na vasu naladu. Tuzite po samote, nemate chut na spolocnost. Jarnych dni sa uz nemozete dockat.

SKORPION

Mate vela prace, ale vam by sa chcelo cestovat kdesi daleko a nie vysedavat nad papiermi. Robte podla svojho najlepsieho vedomia. Po odpocinku sa vam bude lepsie robit.

STRELEC

Zase ste zabudli na rodicovske povinnosti, zradili ste aj partnera a venujete sa iba svojim odbornym zalezitostiam. Nastastie respektuju, ze mate surne objednavky.

KOZOROZEC

Oplati sa vam ukazovat sa vo vyznamnejsich kruhoch. Ziskate cenne informacie, obchodnych a mozno aj inych partnerov. Toto vsetko je zakladom uspesnosti.

VODNAR

Dostali ste stastny napad, pokusate sa uplatnovat taktiku malych krokov. Zacnete demonstrativne ustupovat, potom sa objavite v podobe dobrodinca a budete uspesni.

RYBY

Tento tyzden si bez minuleho nemozno ani predstavit. Nasledky konfliktov, drobnych dusevnych poraneni i lubostnych slasti skrasluju chvile odpocinku. 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT