12. MAREC  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   M. K. z Brezna za volantom Skody 120 L sa 1. marca pred pol siedmou vecer na miestnej komunikacii pred Bravacovom dostatocne nevyhol oprotiiducemu osobnemu autu, ktore riadil J. C. z Tornale. Skodovka narazila do laveho boku tohto auta, ktore skoncilo mimo vozovky v uskladnenom dreve. Nastastie sa nikto nezranil, na autach vznikla skoda dovedna za 40 000 korun. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Vysavac, elektricky ohrievac vzduchu, spaci vak, keramiku, drevene vyrezavane policky, drevene obrazy a zaves ukradol zlodej z chaty R. J. z Brezna. Kradez vlamanim so skodou za 10 800 korun do chaty Pod Horkou v katastri Predajnej oznamili 1. marca. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Na srotovom poli v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. 4. marca popoludni nasli delostrelecku zapalku pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti manipulacii a potom ho zneskodnil pyrotechnik. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V case od 27. februara do 4. marca neznamy pachatel v katastri Raztoky vnikol do objektu lomu a z plechoveho skladu materialu ukradol elektromotor, elektromer, hlinikove kryty na rozvadzac a na hlavu motora, tabule hlinikoveho plechu, lekarnicku, zimnu bundu, dve 25-litrove bandasky a 40 litrov motorovej nafty. Rolnickemu druzstvu Hron Slovenska Lupca sposobil skodu dovedna za 59 300 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

J. S. z Banskej Bystrice prisiel 6. marca oznamit, ze 1. marca polhodinu po polnoci sa stal ucastnikom dopravnej nehody na ceste v smere z B. Bystrice do Brezna. Vodic Skody Forman V. C. z Medzibrodu v mierne pravotocivej zakrute sa dostatocne nevenoval riadeniu a narazil do betonoveho obrubnika. Vozidlo odrazilo do laveho jazdneho pruhu a otocilo o 180 stupnov, ked sa tam prave blizil J. S. so Skodou Pickup. Nestihol uz zabrzdit a narazil do Formana. Skodu na autach vycislili na 100 000 korun. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

Breznianski policajti zadrzali na zaklade prikazu na zatknutie z Okresneho sudu v Kosiciach P. F. z okresu Ziar nad Hronom, po ktorom bolo vyhlasene celostatne patranie. P. F. je totiz obvineny z tresneho cinu dvojnasobneho pokusu o vrazdu a z trestneho cinu vrazdy.

...

Pod ruskom siedmej marcovej noci mali nevolanu navstevu v potravinach a v pohostinstve na Podkorenovej v Brezne. Z predajne zmizli rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet, dve parenice, radiomagnetofon a zo strechy poplasne zariadenie - sirena. Majitel M. G. z Brezna utrpel ujmu asi za 75 500 korun a na zariadeni tisickorunovu skodu. Na druhy den policajti vypatrali pachatelov tejto kradeze. Trojlistok N. Z., L. M. a P. J. z Brezna uz ukradnute veci stihol predat a peniaze minut, len radiomagnetofon dobrovolne vydali. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Nemile prakvapenie cakalo J. P. z Brezna 7. marca po prichode do chaty na Taloch, kde nebol od 5. februara. Neznamy pachatel odtial odniesol mikrovlnnu ruru, rychlovarnu kanvicu a tri vlnene deky, cim jeho rodine vznikla skoda dovedna asi za 7600 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat minut rano 8. marca stacilo zlodejovi na to, aby z nezamknutej Lady Niva, zaparkovanej pred predajnou masa a udenin na Krculovej ulici v Brezne, ukradol volne polozeny mobilny telefon Nokia 3310. O mobilny telefon Siemens prisiel 9. marca aj M. E., v noci mu ho ukradol kmin v priebehu desiatich minut zo saka volne preveseneho na stolicke vo vinarni U piaristov v Brezne. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V unimobunke Kovonakupu, spol. s r. o., v Lopeji, sluziacej ako pokladna, sarapatil ktosi v noci z 9. na 10. marca. Vlamal sa sem a ukradol pocitac a kopirovaci stroj so skenerom, vsetko dovedna za 40 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. marca

 

Prvy marcovy tyzden bol velmi pokojny, poziarnici ho zhodnotili ako ticho pred burkou. Absolvovali len jeden vyjazd, a to v nedelu piateho. V skorych rannych hodinach pri benzinovej pumpe v Podbrezovej pomocou mercedesa vytiahli na vozovku Opel Cadet. Tato mala dopravna nehoda sa obisla bez zraneni.

 

155.jpg (4763 bytes) Po poludni v stredu 6. marca zachranari do breznianskej nemocnice previezli s viacerymi zlomeninami 31-rocneho lyziara, ktory pri vychutnavani zimneho sportu na Taloch spadol, narazil do stlpa a nestastne sa zranil. Dovedna vystartovali 19-krat, z toho 6-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 3-krat k urazom, raz k plucnej prihode, 2-krat k prihodam nervoveho systemu, 6-krat k inym pripadom a jedneho pacienta prepravili do nemocnice v Banskej Bystrici.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli Skodu Favorit a Skodu Octaviu po dopravnych nehodach z Dubovej do Banskej Bystrice, Skodu 105 so zlomenou zadnou polosou z Lopeja do Brezna, odviezli Wartburg do srotoviska v Podbrezovej a vytiahli na cestu osobne vozidla v Krpacove a v Lopeji. V servisnom stredisku opravili brzdy v Avii, vymenili polos v Skode 120, na Taloch otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce a na Certovici pomohli majitelovi "audiny", ktory mal problemy s rezervou.

 

hs.jpg (5636 bytes) Premenlive pocasie neovplyvnilo navstevnost horskych a lyziarskych stredisk. Clenovia Horskej sluzby osetrili bezne zranenia a nadalej zabezpecuju sluzby vo vysokohorskom terene a na lyziarskych svahoch, aby boli pripraveni pomoct v najhorsich a nevyhnutnych pripadoch.


Uzreli svetlo sveta image

 

Anna-Maria Bernathova z Dolnej Lehoty, Simona Cernakova z Myta pod Dumbierom, Martin Pancik z Brezna, Erika Stajerova z Polomky, Miriam Dekretova z Michalovej, Emma Korcokova zo Senohradu, Vanda Boselova z Helpy, Michal Puska z Telgartu.

 

Opustili nas_image Jozef Babnic (79) z Brezna, Denis Malcek (14-mesacny) z Podbrezovej, Anna Kovalcikova (73) z Brezna, Magdalena Sreinerova (55) z Brezna, Jozef Remenik (67) z Hornej Lehoty, Helena Cubanova (48) zo Sumiaca, Maria Hvolkova (77) z Brezna, Maria Markova (78) z Michalovej, Elena Rudnayova (80) z Lopeja, Stefan Makusa (82) z Cierneho Balogu, Pavla Frohlichova (89) z Valaskej, Anton Smetana (64) z Lopeja, Maria Jonasova (82) z Helpy, Anna Nemcokova (69) zo Zavadky nad Hronom.

.

Blahozelanie_image

 

Vdaka ti, Boze, za pozehnanych osemdesiat rokov, ktorych sa 11. marca dozila nasa dobra mamicka, starka a prastarka

Paulina Medvedova z Cierneho Balogu – Kramu.

Za lasku a vychovu jej zo srdca dakuje a pod ochranu Matky Bozej ju zveruje syn Stefan s rodinou, dcera Anna a Maria s rodinou a ostatna rodina.

 

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 19. februara odprevadit na poslednej ceste nasho syna, brata a uja

Jaroslava Kokavca z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti, manzel,za vsetkych nas.

Dna 21. februara uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Simon Lepko z Bujakova.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn Jan s rodinou a dcera Katarina s rodinou. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 2. marca uplynulo desat rokov od smrti

Marty Chvostkovej, rod. Cinovej

Dakujeme vsetkym, ktori si na nu v dobrom spomenu.

Najblizsia rodina

...

Zavreli ste oci, chcelo sa vam spat, ani ste netusili, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby ste mohli dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybate otec a mama v nom. Nic viac vam nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 10. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil milovany otec a stary otec

Jan Bobak z Michalovej

a 14. marca uplynie tridsatsedem rokov od umrtia nasej drahej mamy a starej mamy

Rozalie Bobakovej, rod. Veverkovej z Michalovej.

S uctou spominaju deti s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori im venuju tichu spomienku.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 11. marca uplynul rok odvtedy, co nas nahle vo veku nedozitych sestdesiat rokov opustil otec, stary otec

Jan Stasak z Hronca.

S laskou spominaju dcera Anka s manzelom a vnucatka Nikolka a Petko a syn Jan s rodinami.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohla dalej zit. Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Osud nikdy nevrati, co nam vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 11. marca uplynul rok plny bolesti, smutku a spomienok odvtedy, co nas nahle opustila

Vlasta Kamenska z Brezna.

S laskou a uctou spominaju smutiaca rodina i ti, co ju poznali.

...

Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo bit.

Dna 13. marca uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila

Katarina Marekova z Brezna.

Spomina syn Daniel s rodinou.

...

Dna 13. marca si pripomenieme desiate vyrocie umrtia

Milana Licka z Dolnej Lehoty.

Stale spomina manzelka, dcery s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 15. marca uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila matka, manzelka, svokra, stara mama

Hedviga Schönova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzel, deti a vnucata. Ti, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

BARAN

Je sice pravda, ze sa vam nepodarilo vyhrat auto ani cestu okolo sveta, ze by sa vam zisiel o nieco vyssi plat, ale nemyslite na taketo problemy kazdy den. Jednoducho preto, ze vam v tejto dobe nic podstatne ku stastiu nechyba.

BYK

Ak este nemate partnera, pri troche stastia sa vam podari premenit “flirt” na trvaly vztah. V zamestnani sa pripravte na mensie straty tam, kde ste pocitali s vyraznym ziskom. Vasu celkovu poziciu ale neohrozia.

BLIZENCI

Naplneni novou silou budete dosahovat pozoruhodne vysledky v praci. Ak mate pocit, ze nic nie je nemozne, smelo uskutocnujte plany. U partnera najdete pochopenie a podporu.

RAK

Vo vychove deti neuplatnujte pravidlo, ze rodic ma vzdy pravdu. Nepodcenujte detsky rozum, mohlo by sa stat, ze vas vlastne deti zahanbia pred niekym, na kom vam zalezi.

LEV

V nadvazovani noveho priatelstva budte opatrni, mohli by ste sa neprijemne popalit. V zamestnani ocakavajte dni, ktore vam pomozu v kariere.

PANNA

Nedovolte, aby sa vasa prepracovanost negativne odrazila v partnerskom zivote. Radsej partnerovi uprimne povedzte, ze sa necitite vo svojej kozi a ste kvoli zvysenemu pracovnemu nasadeniu unaveni.

VAHY

Zle spomienky na minulost vyuzite vo svoj prospech. S novymi skusenostami sa vas pohlad na ne moze zmenit. V sukromi sa moze vyskytnut osoba, ktorej pritomnost vam nebude prijemna.

SKORPION

Hromadenie majetku vas sice nikdy vazne neopantalo, ale aj tak mate pocit, ze za to, co robite s plnym nasadenim, by ste mali byt lepsie plateni.

STRELEC

Ak neprestanete odsuvat svoje problemy na okraj, moze sa vam to casom vypomstit. Mali by ste dbat nielen o blaho druhych, ale najma o vlastne.

KOZOROZEC

Mali by ste sa obklopit schopnymi, ale najma citlivymi ludmi, ktori by vam mohli pomoct prekonat hroziace obdobie depresie. Aj ked neviete, co tieto stavy uzkosti sposobuje, musite proti nim bojovat zo vsetkych sil.

VODNAR

Snazte sa byt mili a pozorni. Je velka pravdepodobnost, ze napokon da prednost teplu domova. Nezneuzite svoje vitazstvo a vynalozte vsetky sily na to, aby ste sa vyhli neprijemnym spomienkam.

RYBY

Preslapovanie z nohy na nohu vas oberie o vsetky sily. Neodsuvajte jeden dolezity rozhovor na neskorsie. Podmienky sa zmenia a vy sa mozete ocitnut v nevyhode.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT