Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 10

CISLO

14

9. APRIL  2002 6-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

,,Certovska krnohova svadba" pod Certovou svadbou

h0214d.jpg (12848 bytes),,SKI Centrum Certovica a obcianske zdruzenie Jasienok vas v sobotu 6. aprila pozyvaju na Certovicu na Velku krnohovu sou - posledne krnohove preteky na svete v tejto zimnej sezone. Hraju Sukovci. Kto nepride, bude banovat!"
Plagaty tohto znenia pozyvali nielen pretekarov - krnoharov, ale aj divakov na nevsedny, ale uz pomerne rozsireny adrenalinovy sport. Certovica bola dejiskom krnohovych pretekov po prvykrat, ale skuseni organizatori pripravili skvelu, aj ked nebezpecnu trat veducu lyziarskymi zjazdovkami. V piatok pripravu trati sprevadzala vichrica, no v sobotu sa pocasie vydarilo a objavilo sa aj slniecko.
Smolu mala posadka bratov Halkovcov z Brezna. Akoby to vsetci certi z Certovice chceli, nebezpecny pad si odniesli odreniny a Dusanove styri zlomene rebra. Vdaka nahodnej pritomnosti a pohotovosti mladeho lekara chirurga nasledoval rychly prevoz pretekara Horskou sluzbou na parkovisklo, kde uz cakala sanitka RZP z breznianskej nemocnice. Za poskytnutie odbornej starostlivosti im patri podakovanie, v sucasnosti je D. Halka hospitalizovany v traumatologickom oddeleni.
Ostatnych tridsatdva posadok malo viac stastia a aj napriek nebezpecne vyzerajucim padom dorazili do ciela. Najlepsi cas dosiahla zvolenska dvojica Seles - Onderuf (0,45.95), v poradi za nou skoncili Selecky - Drab z Jakuba a Kucerak - Dekret z Brezna. Dalsie horehronske posadky dosiahli umiestnenia: 5. Krkoska - Fasko (Benus),6. Mak - Belan (Helpa), 11. J. Gonda - I. Gonda (Bujakovo), 12. Botos - Luptak (Bravacovo), 16. Caban - Baliak (Benus), 18. Kliman - J. Bartos (Z. Halny), 19. M. Kvietok - P. Kovacik (C. Balog), 20. Duhan - P. Bartos (Z. Halny), 21. Kupcok - Babela (Benus), 22. Bercik - Stulrajter (Brezno), 24. Divok - Luptak (Bravacovo), 26. Mihniak - Luptak (Helpa), 28. Stieranka - Michalko (Z. Halny), 29. Mak - Hroncek (Helpa). Dve zenske posadky zo Zvolena a z Jakuba skoncili na 15. a 17. mieste, vo vysledkovej listine sa objavila aj medzinarodna posadka Roucher (Francuzsko) - Luptak (Z. Halny).


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT