9. APRIL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Pod plastikom druhej aprilovej noci v Krpacove ktosi z odstavenej Skody Fabie Junior odmontoval a ukradol styri kolesa s pneumatikami Matador MP 55. Majitel z Podbrezovej touto kradezou utrpel ujmu za 10 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Niekedy medzi 31. marcom a 2. aprilom sa neznamy pachatel vlamal do vystrojneho skladu futbaloveho stadiona v Dubovej. Povytahoval odtial osem zimnych bund Adidas, cim SK Petrochema Dubova sposobil skodu za 8000 korun a poskodenim zariadenia za 800 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Poskodil palubnu dosku v oblasti volantu, spinaciu skrinku a potom ukradol mobilny telefon s kartou a kozenym obalom. Takto si v noci zo 4. na 5. aprila pocinal zlodej v Krpacove vo VW Golf kombi patriacom obcianke Nemecka, ktorej kradezou sposobil skodu bezmala za 6000 korun a poskodenim auta za 40 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Ked 2. aprila o pol piatej popoludni neznamy vodic osobneho auta v Dolnej Lehote predchadzal vozidlo, z cesty vytlacil oproti nemu iducu 15-rocnu cyklistku. Dievca po pade do priekopy mimo cesty utrpelo mensie zranenia, z ktorych sa bude liecit asi tyzden. Nepozorny vodic nezastal a pokojne pokracoval v jazde. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

V noci z 2. na 3. aprila na Malinovskeho ulici v Brezne vycinal autickar. Ukradol odtial sedy Fiat Regata evidencneho cisla BR 604AE, cim jeho majitelke sposobil skodu za 60 000 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Nic netusiacemu majitelovi cierneho Nisanu Patrol desat minut po polnoci 4. aprila jeden z hosti v breznianskom Biliardklube zobral zo stola kluc od auta. Nasadol, nastartoval, ale daleko sa nedostal. Na Razusovej ulici narazil do kontajnera na smeti a nasledne do smerovej tabule, ostala po nom len skoda za 150 000 korun. Pripad vysetruje OUV PZ Brezno ako trestny cin kradeze.

...

V katastri Jasenia na mieste zvanom Baukova 2. aprila o pol osmej rano nasli zastreleneho asi dvojrocneho jelena. Uhynutim zvierata vznikla Odstepnemu lesnemu zavodu Slovenska Lupca so sidlom v Predajnej skoda asi za 8000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Trestneho cinu poskodzovania cudzej veci sa popoludni 4. aprila dopustili 64-rocny M. P. z B. Bystrice, 36-rocny P. M. z Brezna a 24-rocny B. M. z Cierneho Balogu. Prislusnici ciernobalockej policajnej stanice ich prichytili v Pustom, kde rozobrali asi dvadsat metrov z 30-metroveho kamenneho oporneho mura sluziaceho ako ochrana proti zosuvu pody. Nalozit do pristaveneho nakladneho auta vsak kamene, ktore chceli pouzit na stavebne prace, nestihli. Skodu sposobenu Obecnemu uradu v C. Balogu poskodenim mura vycislili na 10 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Asi o tristvrte na sedem rano 7. aprila neznamy pachatel na namesti v Brezne nezistenym sposobom a predmetom rozbil sklenenu vypln vykladu na predajni Orange. Spolocnosti ISU, s. r. o., vznikla skoda za 15 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vodic Opla Astra z Dolneho Kubina 6. aprila podvecer na Taloch smeroval z hotela Partizan k hotelu Stupka, pricom z neznamych pricin vysiel z vozovky po pravej strane jazdy. Po prevrateni na strechu nastastie utrpel len lahke zranenia s praceneschopnostou do 42 dni, na aute vznikla skoda za 100 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 28. marca do 5. aprila

 

Sviatky jari hasici velmi nepocitovali, pretoze v tychto dnoch mali vela prace s likvidovanim poziarov, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov. Absolvovali nespocetne mnozstvo vyjazdov, a to do Polomky, Hornej Lehoty, Michalovej, Valkovne, Valaskej, Chamarovej, Pohorelej a do mnohych horehronskych obci, kde im pomoc pri haseni poskytli aj dobrovolnici. V poslednu marcovu nedelu vystartovali do Bacucha, kde vodicovi Skody Fabie necakane skrizil cestu jelen, cim mu sposobil poskodenie vozidla. V utorok druheho opat dohasali tlejuce casti sennika, ktory horel 24. marca.

155.jpg (4763 bytes) Na Velkonocnu nedelu v skorych rannych hodinach zachranarom nahlasili, ze v potoku v Osrbli nasli 50-rocneho muza. Po prichode na miesto uz len s polutovanim skonstatovali smrt. Den po "oblievacke" asi pred osmou rano v breznianskej nemocnici hospitalizovali 45-rocneho muza z Piesku, ktory spadol z mosta v Zamosti. Utrpel velmi tazke zranenia, ktorym neskor podlahol. Dovedna zaznamenali 35 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k prihodam dychacieho systemu a ku gynekologickym prihodam, 2 k brusnym prihodam, po 4 k urazom a k prihodam nervoveho systemu, 6 k inym pripadom, jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice a raz stanovili psychiatricku diagnozu.

0903 545988

Zamestnancov NAMK poziadali o technicku pomoc styria vodici. Na Taloch otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, v Podbrezovej opravili chladiaci system v Skode 120, v servisnom stredisku vymenili spojkovu lamelu v Pickupe a v Predajnej opravili elektriku vo "favoritke". Odtiahli poskodenu Skodu Fabiu z Bacucha do Banskej Bystrice, Mercedes po dopravnej nehode z Podkorenovej do Brezna, Wartburg so zadretym motorom z Valaskej do Podbrezovej a skodovku s pokazenou prednou napravou z Krpacova do Lopeja.

hs.jpg (5636 bytes) Luce slnka a modra obloha cez velkonocne sviatky vylakali vela ludi so svojich pribytkov. Niektorych potesila jarna lyzovacka, ini sa radi poprechadzali vo volnej prirode. Clenovia Horskej sluzby osetrili len bezne urazy a vyklbenia noh. V tazko pristupnych miestach Janskej doliny zacinaju padat zakladove laviny.


Uzreli svetlo sveta image
Bibiana Buckova z Nemeckej, Vanesa Mirgova z Pohorelej, Lukas Pustaj z Brezna, Silvia Harvanova z Helpy, Sarah Majchutova z Podbrezovej, Terezia Borcinova z Brezna, Vladimira Pollakova zo Sumiaca, Ivan Pokos z Podbrezovej, Alexandra Ridzonova z Cierneho Balogu, Martina Bartosova z Brezna, Rene Svec z Podbrezovej, Natalia Dunajska z Brezna, Martin Patin z Podbrezovej, Laura Matiova z Brezna.

Opustili nas_image Rudolf Svantner (74) z Brezna, Frantisek Bukovec (50) z Cierneho Balogu, Anna Horka (77) zo Zamostia, Jan Tazky (50) zo Seliec, Lubica Luptakova (56) z Brezna, Rudolf Svantner (74) z Brezna, Marta Babelova (56) z Helpy.

PODAKOVANIA

Dakujeme blizkej a vzdialenej rodine, vsetkym znamym a priatelom, ktori sa prisli dna 30. marca rozlucit s nasim milovanym manzelom, otcom a starym otcom

Rudolfom Svantnerom z Brezna - Mazornikova.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

Blahozelanie_image Vdaka ti Boze za pozehnanych osemdesiatpat rokov zivota, ktorych sa dna 14. aprila doziva nasa draha mama a stara mama

Amalia Dekretova z Brezna.

Za lasku a vychovu jej zo srdca dakuju a do dalsich rokov zivota hojne zdravie, Bozie pozehnanie a ochranu Panny Marie vyprosuju dcery, synovia a vnucata s rodinami.

SPOMIENKY

Len kyticku kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na vas spominat.

Dna 24. februara sme si pripomenuli patnast rokov od umrtia nasej drahej mamicky, starkej a prastarkej

Pauliny Hroncekovej, rod. Marcinekovej z Brezna – Zadnych Halan

a dna 9. aprila si pripominame prve vyrocie umrtia nasho otecka, starkeho a deduska

Pavla Hronceka z Hronca.

Spominaju dcera Emilia a ostatni surodenci.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme zbohom.

Dna 22. marca uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil

Jaroslav Kovacik z Cierneho Balogu.

Spominaju manzelka s delmi a ostatna rodina.

...

Aj ked nie si s nami ocko, v nasich srdciach zostavas dalej zit.

Dna 27. marca uplynul smutny rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas dobry ocko, starky a prastarky

Julius Goceliak z Valaskej.

Spominaju manzelka, dcera Eva s rodinou, synovia, vnucata a pravnucata.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 31. marca uplynuli dva roky od umrtia nasho manzela, otca, zata, svagra

Jana Sagata z Jasenia.

Spominaju manzelka, dcery, svagrovia a svokra.

...

Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci stale mame, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 2. aprila uplynul rok odvtedy, co dotlklo srdce statocneho a pracoviteho cloveka, nasho milovaneho manzela a otca

Ondreja Dvorskeho z Brezna.

Smutok a zial dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy otec v nom. S laskou a uctou spominaju manzelka a dcery.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 10. aprila si pripomenieme desiate vyrocie umrtia

Jana Briesku z Brezna - Mazornikova.

Spominaju sestra s rodinou a brat s rodinou.
Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

BARAN

Davajte si pozor na skandaly a neprijemne lubostne afery, nedrazdite svojich nadriadenych, nepodpisujte dolezite zmluvy a listiny.

BYK

Tyzden ako vysity na prekvapenia a zmeny. Situacia vas bude nutit urychlovat veci a zalezitosti, pripadne ich riesit az drastickym sposobom.

BLIZENCI

V tomto tyzdni neodmietajte a nezanedbajte spolocenske kontakty, pozvania do spolocnosti. Upevnite si tam vlastne postavenie.

RAK

Jarne pocasie vo vas vyvolava unavu, lenivost, zlost a vasne. Medzi milencami, manzelmi a priatelmi mozu nastat rozpory.

LEV

Nastalo priaznive obdobie pre rozhodovanie sa o vaznych veciach, preliecenie a zotavenie organizmu. Ovela viac pocitite tuzbu zit s kazdym v mieri, harmonii.

PANNA

Pripravte sa na skody, sklamania, rozbroje. Vylucene nie je ani zhorsenie zdravotneho stavu, prejavy nechutenstva, bolesti zaludka ci ine tazkosti v zazivacom trakte.

VAHY

Ratajte s tym, ze vase uspechy aj osobny vplyv budu nepatrne. Dokonca sa moze otriast dovera vasich priatelov.

SKORPION

Tento tyzden je nepriaznivy pre vsetko, co je spojene s pracou, obchodovanim, podnikanim. Zachovajte si opatrnost pri spekulaciach.

STRELEC

Nadalej sa budete usilovat o nove kontakty a znamosti. Dajte si dokladne do poriadku listy, zmluvy, korespondenciu!

KOZOROZEC

Zbytocne neriskujte, lebo zazijete neprijemnosti v podobe hadok, afer, skandalov. Vase nervy nie su v poriadku. Nerozhodujte o vaznych veciach.

VODNAR

Pozornost venujte administrative, uctom, vykazom, prehladom o majetku a podobne. Nic neodkladajte, snazte sa vybavit co najviac veci.

RYBY

Dokazete vsetko zvladnut rozumom. So spolocnikmi aj s obchodnymi partnermi si budete vychadzat v ustrety.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT