7. MAJ  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V posledny aprilovy den sarapatili na cestach nepozorni chodci. Rano o pol siedmej 80-rocna B. A. prechadzala vo Valaskej cez cestu mimo priechodu pre chodcov a pravdepodobne sa nepresvedcila, ci ide auto. V bezprostrednej blizkosti vosla do jazdnej drahy Skody Felicie s breznianskym evidencnym cislom. Auto starenku zachytilo, ale nastastie utrpela len lahke zranenia, z ktorych sa bude liecit asi tyzden. Na vozidle vznikla skoda za 10 000 korun. Do jazdnej drahy VW Golfu popoludni na Svermovej ulici v Brezne z lavej strany cesty vbehol 7-rocny M. F. Aj on zrazku ,,zvladol" len s lahkym zranenim. Na aute je skoda asi za dve tisicky. Obidva pripady eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom tmy v tretiu majovu noc z parkoviska pred cinziakom na Stiavnicke zmizla modra Skoda 125 L evidencneho cisla BR-246 AF s dymovohnedym stresnym oknom, s preliaceninou na lavych zadnych dverach v oblasti klucky, so styrmi reproduktormi k autoradiu a beznou vybavou. Kradezou auta vznikla majitelke skoda za 70 000 korun. Na druhy den podvecer podbrezovski policajti skodovku nasli na Richtarove v katastri Hornej Lehoty. Vozidlo bolo poskodene, scasti rozkradnute, bez evidencnych cisel. Vrak vratili majitelke.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo na H. P. z Jasenia o pol osmej rano 3. maja. Z letnej kuchynky mu totiz zmizla modra motokrosova motorka TM talianskej vyroby. Zlodej do dvora rodinneho domu nenapadne vnikol niekedy od predpoludnia predchadzajuceho dna a za sebou nechal skodu dovedna za 85 200 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Policia ziada obcanov, ktori by vedeli poskytnut akekolvek informacie o uvedenych pripadoch, aby tak urobili v ktoromkolvek utvare Policajneho zboru alebo na zname t. c. 158.

V noci z 2. na 3. maja v lokalite Pod Bukovinkou v katastri Valaskej vycinal vykradac chat. Majitelku z Brezna obral o radioprijimac TEC a z miestnosti v spodnej casti chaty, ktoru si otvoril najdenym zvazkom klucov, ukradol zemiaky, vanilkovy cukor, ryzu a par botasiek, vsetko dovedna za 3500 korun. Okrem toho na zariadeni nechal skodu za 4800 korun. Z vedlajsej chaty majitela z Valaskej uchmatol dva uteraky, dioptricke okuliare a rozne potraviny. Skodu sposobenu kradezou vycislili asi na 750 korun a poskodenim zariadenia na 4700 korun. Kmin sa vsak zo svojho lupu dlho netesil. Pachatela, 52-rocneho R. J. z Brezna, totiz onedlho vypatrali podbrezovski policajti a ukradnute veci musel vratit.

...

Volkswagen Golf kombi vinovocervenej metalizy evidencneho cisla SO 77278 ukradli pravdepodobne v noci z 3. na 4. maja z Razusovej ulice v Brezne, kde bol zaparkovany. Majitel zo Svajciarska utrpel ujmu asi za 160 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Nezelanych navstevnikov - vandalov i zlodejov - mali v objekte byvaleho detskeho domova v Helpe. Vo vnutri poskodili stvoro dveri, zo steny vytrhali a ukradli telefonne droty, listy, elektricke kable, vypinace, rozne zahradnicke pomocky, motorovu pilu Stihl a motorovy vyzinac. Stalo sa to niekedy medzi 24. aprilom a 4. majom. Majitelka z Bratislavy poskodenim zariadenia utrpela skodu za 5500 korun a kradezou asi za 22 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Niekedy od prvomajoveho vecera do nasledujuceho rana ktosi vnikol na oploteny pozemok rodinneho domu v Pohronskej Polhore. Z novostavby garaze s nezabezpecenymi dverami povynasal elektricke medene kable rozneho priemeru a dlzky, radiomagnetofon FUGI SON, uhlovu brusku FERM, dve golasady, dvoje kombinovanych kliesti, sadu vidlicovych klucov, retaz na bicykel a rozne elektricke istice, cim majitelovi vznikla skoda za 20 150 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 26. aprila do 3. maja

 

Hasici upozornuju obcanov, ze pomoc pri otvarani bytu poskytuju len v pripade ohrozenia zivota, zdravia alebo poskodenia majetku. V poslednu aprilovu sobotu v Bacuchu vytiahli z priekopy Skodu Feliciu, ktora narazila do stlpa telefonneho vedenia, predbezna skoda je asi 200 000 korun. Zlikvidovali aj tri poziare - v Polomke horela pastva, v Brezne - Banisku po prichode na miesto zistili, ze ide o dymenie z ohniska, ktore odstranili lasetovym prudom a v Hronci v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi pouzili jednoduche hasiace prostriedky a 1C prud. V tomto tyzdni este otvorili dva byty, a to na uliciach CSA a Svermovej v Brezne.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari absolvovali dovedna 29 vyjazdov. Az 11-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu, po 7-krat neurologickym prihodam a k inym pripadom, po raze k umrtiu este pred prichodom sanitky a k urazu a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice. V tychto teplych dnoch maju problemy so zdravim hlavne ludia s vysokym tlakom a "srdciari", preto by sa mali vyhybat priamemu pobytu na slnku.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK zhodnotili tento tyzden ako pokojny, k comu zrejme prispelo aj pekne pocasie. Odtiahli Skodu 120 so zlomenou polosou z Valaskej do Jasenia, Skodu Feliciu s poskodenou spojkou z Brezna do Dubovej a dve osobne vozidla po dopravnych nehodach. V Predajnej otvorili Citroën, v ktorom si majitel zabuchol kluce, v Podbrezovej opravili karburator v Skode 120 a v servisnom stredisku kardanove krize v Avii.

 

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden clenovia Horskej sluzby odstranovali znacenia na zjazdovkach a zacali s udrzbarskymi pracami. Vikendovou rozluckou so snehom, spojenou s karnevalom urobili definitivnu bodku na zimnou sezonou. Posledne zvysky snehu na Chopku a Dumbieri lakaju skialpinistov, turistov zase teple slnecne luce majoveho slniecka.


Uzreli svetlo sveta image
Janka Harvanova z Pohorelej, Alex Harvan z Telgartu, Kristian Stuka z Telgartu, Lukas Lehoczky z Brezna, Nikola Kosiciarova z Brezna, Miroslava Medvedova z Helpy, Martina Malcekova z Valaskej, Anna Lassakova z Brezna, Eva Zverikova z Podbrezovej, Tomas Kovacik z Jasenia, Natalia Trnavska z Pohronskej Polhory.

 

Opustili nas_image  Marian Heczko (56) z Brezna, Amalia Dekretova (95) z Cierneho Balogu.

 
Blahozelanie_image

 

Ked jarnu pesnicku spieva si Hron, nad Valaskou hlaholi slavnostny zvon, nam slzy tisnu sa do oci, radost do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho medzi nami, kym ta mame, nie sme sami a mame ta radi.

Dna 3. maja oslavil svoje sestdesiate piate narodeniny

Jan Haviar z Valaskej.

K blahozelaniu sa pripaja manzelka Alzbeta, dcera Alena, synovia Jan, Peter, Juraj, zat Jozef, nevesta Adriana a vnucky Martinka, Marcelka a Andrejka.

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom a vsetkym, ktori dna 25. aprila zmiernili nas smutok a prisli odprevadit na poslednej ceste nasho brata

Milana Giertliho.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dna 5. maja uplynul rok od umrtia nasej manzelky, matky

Marty Smrekovej z Brezna.

Spominaju manzel s dcerami.

...

Ako ticho zila, tak tisko odisla. Skromna v zivote, velka v laske a dobrote.

Dna 6. maja uplynulo desat rokov od umrtia

Anny Srnkovej, rod. Lickovej z Bravacova.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdiecko nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kytice a povieme zbohom.

Dna 6. maja uplynulo patnast smutnych rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, ocko a starky

Ivan Trnavsky z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery Alena, Erika a syn Ivan s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 7. maja si pripominame prve vyrocie umrtia

Ludovita Kmeta.

Spomina manzelka a dcery Marienka, Katka a Danka s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Neda sa vyslovit ziadnym slovom, kolko lasky lezi v hrobe pod menom

Misko Sotak

Dna 9. maja si pripomenieme pri svatej omsi o 18. hodine v rimskokatolickom kostole v Brezne nedozitych Miskovych osemnast rokov.Spominaju rodicia, bratia Vladko s rodinou, Jozko a stari rodicia.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz vas neprebudi slnko ani krasny den, na jarabskom cintorine spite svoj vecny sen.

Dna 10. maja uplynul rok od umrtia nasej mamy

Julie Mackovej z Jarabej

a 21. augusta si pripomenieme osme vyrocie umrtia nasho otca

Ferdinanda Macka z Jarabej.

Spominaju dcery Vierka, Olinka, Danka s rodinami a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 11. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Jozef Turna z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou a uctou spomina manzelka a dcery s rodinami.Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

 BARAN

Prichadzajuce majove dni budu opakom toho, co ste od nich ocakavali. Tuto skusenost mozete vyuzit, myslite na opak zelani a vsetko sa vam splni – pozitivne.

BYK

Vsetko porovnavate s vysnivanym idealom. Konate tak, aby sa vam splnili vase tuzby. Mali by ste si dat zalezat na kvalite, snazte sa co najlepsie koncentrovat.

BLIZENCI

Aj ked podliehate vykyvom naladovosti, nesmiete podlahnut spodnym krivkam sinusoidy. Vo chvilach depresie nevenujte sustredenu pozornost pritomnosti, myslite na slubnu buducnost.

RAK

Vsetky vase rozbehnute zalezitosti pokracuju v spravnom kurze, i tempo zodpoveda predstavam. Musite si vsak uvedomit, ze tu nejde len o vasu sikovnost, ale aj o pomoc zhora.

LEV

Pre vas priznacnou, pre ostatnych az s nepochopitelnou bystrostou vyriesite vazny problem. Aj ked podla znamenia ste rodu kralovskeo, netrvajte na noseni koruny.

PANNA

Tyzden bude plny zvratov a prekvapeni, napriek tomu vam prinesie stastie. Bolo by hriechom nevyuzit vsetko, co slubuje a ponuka. A mozno ide len o tajuplnu predohru.

VAHY

Nemate naladu na vtipkovanie, ale ani vazne a seriozne rozhovory. Ak patrate po pricinach tohto stavu, skuste sa zamysliet nad svojim partnerskym zivotom. Budete mat stastie v loterii.

SKORPION

Zbytocne si budete davat pozor, aby ste sa nestali obetou rafinovanych zartikov. Ani hnevat sa nemozete, ak vas niekto dobehne. No, ak nemate naladu na ludi, nic vam nebrani v tom, aby ste vikend stravili niekde v ustrani.

STRELEC

Caka vas vesely, az blaznivy den. Kedze mate zmysel pre humor, ani vy neostanete bokom pri vymyslani kanadskych zartikov. S usmevom budete reagovat, ked si budu strielat z vas, a tak to ma byt.

KOZOROZEC

Uz ste zas vo svojej kozi, ale nemyslite si, ze kladivo najlepsie sedi vo vasej ruke. Sklamanie v laske vam nehrozi, aj ked chvilkovemu podozreniu sa asi nevyhnete.

VODNAR

Nie je vylucene, ze v dosledku pracovno-pravneho rozhodnutia vo vasom zivote nastane vyznamna zmena. Aj ked z nej nebudete nadseni, onedlho zistite, ze ste nic nestratili, skor naopak.

RYBY

Nemozete mysliet na nic ine, iba na milovanie. V maji – mesiaci lasky je to celkom prirodzene. V pripade vasho znamenia je to v norme vlastne po cely rok.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT