4. JUN  2002 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Kam za futbalom

II. liga 30. kolo
8. juna o 17.30

ZP Sport Podbrezova - Calex Zlate Moravce

III. liga 27. kolo
9. juna o 17.00

K. Lieskovec - Dubova (Tilesch - Vojtek, Hnilica - Macak)

IV. liga sk. Juh 24. kolo
9. juna o 17.00

Brezno - Zvolen (Mihalka - Farsky, Gregorec - Perasin), Podbrezova B - Ziar B (Koncek - Bariak, Dado - Sihelsky)

V. liga sk. C 24. kolo
9. juna o 17.00

Detva - Myto (Kosik - Kosarnik, Locsos - Virag), C. Balog - Dubova B (V. Horny - Polacek, Kadlec - Gombar)

I. trieda 24. kolo
9. juna o 17.00

Selce B - Osrblie (sobota, UHC, Pastorek - Trso, Teliar - Kolenicka), Jasenie - P. C. Balog (Dian - Piar - Turna), Sl. Lupca - Hronec (Kadlec - Debnar - Cunderlik)

II. trieda sk. A 24. kolo
9. juna o 17.00

Lubietova - Nemecka (Drazdik - Daubner)

II. trieda sk. B 20. kolo
9. juna o 17.00

Pohorela - P. Polhora (Citara - Melos), Zavadka - Telgart (o 10.00, Melos - Malcek), Sihla - H. Lehota (Daxner), Helpa - D. Lehota (Peter Sitarcik - Jan Sitarcik), Polomka - Sumiac (Ridzon - Malcek), Michalova - Benus (Teliar - Trso)

III. LSD a LMD 27. kolo
9. juna

Dubova - Radvan B (10.00-12.00, Polacek - Kadlec, Piar - Perasin), Podbrezova - N. Bana (8.6. o 10.30-13.00, Ambroz - Fazekas, Suchy - Kikta), L. Mikulas - Brezno (10.00-12.30, Nather - Panko, ObFZ LM - Gombar)

II. LSZ a LMZ sk. Juh 24. kolo
8. juna o 10.00 - 12.00

Ziar B - Dubova (4.6. o 15.00-16.00, Ihring - T. Kralik, ObFZ ZH), V. Krtis - Podbrezova B (Dobos - Balga, ObFZ VK), B. Bystrica B - P. C. Balog (Kadlec - Kralka, Hutnik), Zavadka - R. Sobota B (Peter Turna - Igor Rostar, Ridzon)

III. LSZ a LMZ sk. Stred 20. kolo
8. juna o 10.00 - 12.00

Kremnicka - Helpa (Segul - V. Horny)

IV. liga ziaci sk. C 22. kolo
8. juna o 10.00

Harmanec - Bravacovo (Ronec), P. Polhora - Sasova (Daxner)

I. trieda dorast 24. kolo
8. juna o 17.00

Polomka - Tajov (Malcek - Ridzon), P. C. Balog - Dukla B. B. C (Jan Sitarcik - Peter Sitarcik)

Mladsi ziaci 18. kolo
8. juna o 10.00

Malachov - Podbrezova D (nedela 15.15, Kostial), Podbrezova C - Polomka (Citara)

R. Durica odletel do Bangkoku

Slovensky reprezentant v thajskom boxe Rudolf Durica, rodak z Helpy, ktory startuje za banskobystricky Fire Gym, odletel 1. juna z Viedne do thajskeho Bangkoku. Zucastni sa tu na trojmesacnom pobyte v kempe, kde chce zbierat nove skusenosti, zdokonalit sa a vyskusat aj profesionalny ring.
Stvrteho maja vo francuzskom meste Epinal startoval za druzstvo Ceska s kolegom zo Slovenska, pretoze nemali obsadenu vahovu kategoriu. Vyhratym zapasom si polepsil bilanciu, z 26 odohratych zapasov zaznamenal 22 vyhier, z toho 5 KO a jedno technicke KO.
R. Durica slubil, ze bezprostredne po navarte sa s nasimi citatelmi podeli o nove poznatky a zazitky z krajiny, kde je thajsky box narodnym sportom.

Stredoslovensky pohar 2001 skoncil 3. kolom

Turnaj karate ku Dnu deti

Karate klub Univerzity Mateja Bela zorganizoval v sportovej hale FHV UMB v Banskej Bystrici karate turnaj ku Dnu deti, ktory bol zaroven aj 3. kolom Stredoslovenskeho pohara mladeze 2002.
Strnast pretekarov z Karate klubu MP v Brezne tak oslavilo svoj den sutazne - niektori z nich premierovo. Do sutaze kata boli prihlaseni traja novacikovia, deti do 10 rokov - Lubos Husenica, Milan Simkovic a Patrik Kucerak. V kumite bojovali dvanasti, z ktorych mladsi ziak Lukas Kucerak (-30 kg) vitazstvom v 3. kole potvrdil celkove prvenstvo v Stredoslovenskom pohari 2002. Na stupen vitazov vystupili aj dalsi, 3. miesto v kategorii mladsich ziakov obsadil Jakub Kukol (+40 kg), v kategorii mladsich ziacok Katka Brozmanova (-40 kg), ktora v celkovom hodnoteni pohara skoncila na 2. mieste a v kategorii mladsich dorasteniek Lucia Kovacikova (-55 kg). Stvrty skoncil v kumite deti Patrik Kucerak, piata bola starsia ziacka Zuzana Zibrinova, siesty skoncil mladsi ziak Martzin Betka (-35 kg), na 8. priecke sa umiestnil mladsi ziak Oto Brozman (-35 kg) a stiarsia ziacka Patricia Kantorova (-40 kg). Mladsia ziacka Simona Cupkova (-35 kg) a zo ziakov tejto kategorie Frantisek Kovac (-35 kg) a Gabo Urban (-40 kg) vo svojej kumite premiere narazili hned v uvodnych zapasoch na superov, ktorym boli viac ako rovnocennymi partnermi. Treneri oddielu P. Sitarcik a L. Husenica vyjadrili pri hodnoteni podujatia, ktore mimochodom bolo pri ,,sladkej pochutke", spokojnost s vykonmi svojich zverencov a s prvym startom novacikov.

O. Gondas v Taliansku

Clen bezeckeho klubu ZP Sport, a.s., Podbrezova Ondrej Gondas sa v dnoch od 11. do 15. maja zucastnil na 12. rocniku patetapoveho behu okolo Elby. Po absolvovani 63-kilometrovej trati za ucasti 780 pretekarov sa v kategorii veteranov umiestnil na 2. mieste.

Vojtech Ridzon

Z kolkarskej drahy

V sobotu 1. juna sa v kolkarni Podbrezova uskutocnilo 4. kolo europskej ligy kolkov. V skupine spolu s domacimi ZP Sport, a. s., Podbrezova sutazili druzstva z Macedonska, Chorvatska a zo Slovinska.
V domacom prostredi po nie prilis presvedcivych vykonoch v prvych troch kolach hraci ZP Sport konecne zabrali naplno. Poradie sobotnajsieho turnaja: 1. KK Triglav Iskra Emeco Kranj 6 169, 2. ZP Sport, a.s., Podbrezova 6049, 3. KK Kandit Premier Osjek 5838, 4. KK Makpetrol Skopje. Najlepsie vykony: Branislav Bogdanovic, Osjek (1059), jeho vykonu sa priblizil Ivan Cech (1058).

Jan Daucik

Funny blizsie k titulu

V lige maleho futbalu odohrali v piatok dalsie kolo, v ktorom mohlo SKP este skomplikovat Funny cestu za titulom. SKP tak neurobilo, lebo na zapas nenastupilo a prehralo kontumacne. Vykonom sklamala aj Dukla, ktora podlahla Taverne dvojciferne.
Vysledky: West Extra - Iskra 11:6, goly: Krupcik 4, Muransky 4, Keller 2, Krajci - Hauer 4, Stefancik, Kan. ZK: Krupcik - Kan, CK: Belko - D.Kucerak st., rozh. Daxner - Kupec. V tomto stretnuti bolo West lepsie a zasluzene vyhralo. Iskra vykonom sklamala. Kralova Taverna - Dukla 14:4, goly: P. Klesken 6, Lassak 4, Necpal 3, J.Sarvas - Kukucka 3, Budovec, CK: 0 - Haviar, rozh. Kupec - Daxner. Oslabena Dukla nepodala ocakavany vykon a odisla s vysokou prehrou.Torpedo - Devils 8:8, goly: Nepsinsky 5, I. Zeleny, Kovacik, Turna - Harvanka 5, Telka 3, ZK: Nepsinsky - 0, rozh. Daxner - Kupec. Hral sa hlavne utocny futbal, v ktorom si muzstva vypracovali obrovske mnozstvo sanci (hlavne Torpedo), ktore nevyuzili. Torpedo malo viac z hry, ale remizu zachranovalo v poslednych sekundach. SKP - Funny Allianz 0:5 kont., rozh. Daxner - Kupec. Policajti sa pre pracovne povinnosti nezisli kompletne.
Program 15. kola 7. juna: o 16. h Zst ZSR - SKP, o 17.h Funny Allianz - Torpedo, o 18. h Devils - Kralova Taverna, o 19. h Dukla - West Extra, Iskra ma volno.

V. Daxner

Sipkarska liga

Po majstrovstvach Slovenska v elektronickych sipkach sa sipkarsky sport vobec nezastavil, jednotlive sutaze pokracovali dalsimi kolami. V piatok sa v Dart clube uskutocnilo dalsie kolo ligy muzov, kde sa rozhoduje o prvej sestici muzov v tomto rocniku. Milo prekvapil Miroslav Dolinsky, ktory zbiera body na poslednu chvilu, pretoze mu patri siedme miesto. Vitazom sa stal Miroslav Mucha, druhy skoncil Miroslav Dolinsky a tretie miesto si vybojoval Ivan Svantner.
V sobotu sa v darte uskutocnil uz posledny Master v tejto sezone a islo naozaj o vela, rozhodovalo sa o nominacii na majstrovstva Europy, ktore budu od 8. juna v rakuskom Salzburgu. V reprezentacii nebudu chybat ani Breznania a v 13-clennom kadri ich budu zastupovat styria hraci. Master s ocakavanim vyhral Peter Martin zo Zvolena, ktoremu sa v momentalnej forme nevyrovnal nikto zo superov. Na druhom mieste skoncil Milan Dudas z Martina, tretie miesto obsadil mladucky Miroslav Mucha z Brezna a hned za nim sa umiestnil jeho timovy kolega Palo Melicher z Brezna.
Medzi zenami potvrdila ulohu favoritky Eva Sitarcikova, ktora vo finale zdolala Anezku Motyciakovu z Lucenca a tretie miesto si odniesla dalsia Lucencanka Katarina Bradovkova. Juniorsky turnaj bol tentokrat v rezii breznianskych chlapcov, ktori si rozdelili vsetky tri prve miesta v poradi Matej Putnok, Michal Sykora a Karol Geregay.
Vsetkych clenov a ostatnych fanusikov sipkarskeho a stolno-futbaloveho sportu Dart club Brezno pozyva na piatu clensku schodzu, ktora sa uskutocni v stredu 5. juna o 18. hodine v darte.

Deti sutazili

Klub sportu pre vsetkych usporiadal cez vikend pri prilezitosti MDD sportove sutaze. Pocas dvoch dni deti mesta Brezna si porovnali svoje schopnosti. V sobotu na kolieskovych korculiach, bicykloch a kolobezkach na trati Baldovsky most – velka stanica a v nedelu v casovke jednotlivcov v cyklistike na Luckach. Sutazili vo osmich vekovych kategoriach, vitazi dostali vecne ceny a diplom, a tak viac ako stovka deti odisla domov unavena, ale stastna.

Vladimir Libic

Zvitazil Jakub

Celkovym vitazom sachoveho turnaja, ktory uz tradicne organizuje CVC pri prilezitosti MDD, sa v sobotu 1. juna stal Jakub Ambros z 8-rocneho gymnazia. Vitazi jednotlivych kategorii: ziaci: 1. – 7. rocnik: Jakub Ambros (gymnazium), 8. – 9. rocnik: Peter Kolesar (Pionierska 4), stredoskolaci: Zdenko Mirilovic (SPS).
Prvi traja v kategoriach obdrzali diplomy a knizne ceny venovane Mestskym uradom v Brezne.

MDD CUP Bratislava

V nedelu 2. juna Asociacia karate Bratislava v spolupraci so Slovenskym zvazom karate usporiadala pri prilezitosti MDD 4. rocnik MDD CUP Bratislava za ucasti 300 pretekarov zo Slovenskej, Ceskej a z Madarskej republiky. Na tomto podujati Klub karate Horehronie zastupovali najmladsi pretekari, ziaci Zakladnej skoly Podbrezova, ktori v subornych cviceniach kata ziskali: Matej Babnic 22. miesto a Marek Dubasak 6. miesto.

Uspesny rozbeh okrsku

V nedelu 2. juna sa v Sihle uskutocnila okrskova hasicska sutaz. V chladnom pocasi si svoje sily merali dobrovolni hasici z Lomu nad Rimavicou, Sihly, Cierneho Balogu – Medvedova a z Dobroce. Vavrin vitazstva si odnieslo hasicske druzstvo zien z Lomu nad Rimavicou. Meranie sil predznamenalo pripravu hasicov na okresne kolo pripravenosti, ktore v nasom okrsku bude 23. juna v Jaseni. Dobrovolni hasici tymto nultym rocnikom o Pohar starostu obce Sihla uspesne vykrocili do dalsieho vycvikoveho roka.

Ing. Milan Giertl

Slovensky cykloklub Dumbier vas v juni pozyva na vylety

nedela 9. juna Trasou Nizkotatranskeho cyklomaratonu
Zraz o 9. hodine na Chvatimechu pri Italy bare
Trasa A: Podbrezova – Predajna – Raztoka – Raztocke lazy – pomnik nad Bukovcom – Diel – Brusno kupele – Nemecka – Predajna – Podbrezova (obtiaznost tazka az velmi tazka, 50/650)

nedela 16. juna 2. rocnik Detskeho cyklomaratonu
Zraz o 7. hodine vo Valaskej na namesti
Zraz clenov SCK Dumbier, ktori technicky zabezpecuju cyklomaraton.
nedela 23. juna Popri Slovenskom raji
Zraz o 7. hodine v Brezne na zeleznicnej stanici (preprava vlakom s odchodom o 7.27 do Cervenej Skaly)
Trasa A: Cervena Skala – Telgart – Dobsinska ladova jaskyna – Podlesok – Hranovnica – Vernar – Potoky – Zadna dolina – Zbojnicka – Telgart – Sumiac – Svabolka – Nova Masa
Navrat vlakom s odchodom o 16.26 z Cervenej Skaly.
Dakujeme vsetkym priaznivcom, ktori nam venovali 1 % zo svojich dani. Peniaze budu pouzite na 2. rocnik detskeho cyklo-maratonu (DCM) v Osrbli, na ktory vas srdecne pozyvame 16. juna.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT