4. JUN  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Z nezamknutej kancelarie hotela Hydrostav v Krpacove ktosi ukradol 55 000 korun v roznych bankovkach. Stalo sa to 29. maja popoludni medzi stvrtou a pol osmou. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Konzervy, vino, cigarety, sekera, dve ramove pily a dve flanelove kosele dovedna asi za 1250 korun sa nachadzali v lupe, ktory si odniesol zlodej z neobyvaneho rodinneho domu na Uhliarke v katastri Lomu nad Rimavicou. Majitel z Brezna, ktory tam nebol od konca marca, hlasil kradez 30. maja. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Trestneho cinu porusovania domovej slobody sa dopustil M. K. z Hronca, ktory sa bez suhlasu majitela z Prievidze vecer 31. maja ulozil v jeho rekreacnej chalupe v Hronci. Nezelany navstevnik sa tu zdrzal do popoludnia 1. juna, pricom nic neukradol. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Desat minut po siestej podvecer 1. juna v doline Trstena pri kamenolome v Cervenej Skale zabijal elektricky prud. Devatnastrocny M. M. z Cervenej Skaly z neznamych pricin pocas varenia gulasu vysiel na kovovy stoziar vysokeho napatia, kde ho zasiahol elektricky prud a z vysky osmich metrov spadol na zem. Privolanemu lekarovi sa mladeho muza nepodarilo ozivit. Zavinenie inou osobou nezistili.

...

Prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu dodatocne objasnili trestne ciny kradeze a porusovania domovej slobody, zo spachania ktorych je dovodne podozrivy 24-rocny B. M. z Ciech. Na svedomi ma kradeze vlamanim do rekreacnych chat na Korenovej v katastri Cierneho Balogu, ktorych sa dopustil v marci tohto roka. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Poskodil vchodove dvere, stenu, vylomil okenicu a kradol. Takto si pravdepodobne pod ruskom tmy 27. maja pocinal zlodej na Zadnom kratkom v katastri Pohronskej Polhory. Z chaty chyba CD veza, modra 12-voltova bateria Varta, tenisky, styri tricka, desat CD diskov, osem 1,5-voltovych baterii, tri audiokazety s ludovou hudbou, tri gravirovane polovnicke noze, zahradnicke klieste, suvenir kobra vo flasi, panska pracovna kombineza, cerveny vak, kovova antikorova termoska, potraviny, akoholicke napoje a cigarety. Skodu vycislili bezmala na 33 700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Kradez vlamanim do budovy s vahou pri zeleznicnej stanici na Ulici SNP v Polomke oznamili 27. maja popoludni. Do objektu, ktory je majetkom Zbernych surovin, a. s., Zilina, vosiel zlodej, ukradol vsetky pohyblive kovove casti vahy, poskodil pec na pevne palivo a z prilahleho plechoveho skladu uchmatol elektroinstalaciu. Banskobystrickemu zavodu Zbernych surovin vznikla kradezou skoda za 29 000 korun a poskodenim zariadenia 4200-korunova ujma. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Cigarety, potraviny, alkoholicke napoje a cukrovinky povynasal neznamy pachatel od predpoludnia 26. maja do nasledujuceho rana z predajne potravin Mix v Gasparove. Kradezou vznikla HSD Brezno skoda asi za 26 840 korun a na zariadeni nechal zlodej skodu za 4500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Styri kolesa znacky Matador zmizli v noci z 27. na 28. maja zo Seatu Inca, ktory bol zaparkovany pred chatou v rekreacnej oblasti Krpacovo. Slovensku obchodnu inspekciu Bratislava touto kradezou kmin pripravil o 15 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Breznianski policajti 29. maja usvedcili 18-rocnu G. I. z Brezna z kradeze mobilneho telefonu. Stacila jej na to polhodina vecer 8. maja v pohostinstve Zapad v Brezne. Mobil mal jeho majitel volne polozeny na stole. Zlodejka sa priznala a lup za 6700 korun musela vratit. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 24. do 31. maja

 

Prvykrat v poslednom majovom tyzdni na Cipkovom nabrezi v Brezne vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky. V nedelu pomahali pri osetrovani troch zranenych osob po dopravnej nehode v Jaseni. Na druhy den v Jarabej odpojili akumulator z Avie, ktora vybehla mimo vozovku. Vo vecernych hodinach v Predajnej nalozili na auto odtahovej sluzby havarovanu Skodu Octaviu a v Ciernom Balogu, kde vodic Skody 120 zrazil dvoch cyklistov, riadili premavku a pomocou navijaka vytiahli z priekopy vozidlo. Asi 30 000-korunova skoda vznikla po zrazke Skody Favorit s Volkswagenom Golf na namesti v Brezne v stredu 29. maja. V Nemeckej a v Lome nad Rimavicou odstranili z vozovky spadnute stromy.

155.jpg (4763 bytes)

Zachranari zaznamenali dovedna 22 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k mozgovym prihodam, 3 k urazom, 9 k inym pripadom a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice. V pondelok 27. maja osetrili vodica po dopravnej nehode v Predajnej a vecer o pol osmej do breznianskej nemocnice previezli dvoch zrazenych cyklistov.

0903 545988

Mnozstvo dopravnych nehod, ktore pocas tychto dni zaevidovali nielen zamestnanci NAMK, malo by byt vystrahou pre vodicov a zaroven upozornenim na zvysenu pozornost na cestach. Odtiahli styri osobne vozidla po havarii a jedno so zlomenou zadnou polosou. Do Dolnej Lehoty doviezli benzin, ktory sa minul vo Felicii, v servisnom stredisku opravili starter a zapalovanie v skodovkach a startovanie v Lade 1300.

hs.jpg (5636 bytes)

Prehanky a burky, sprevadzane silnym vetrom nepriniesli clenom Horskej sluzby vela radosti. Nasledne museli prekontrolovat schodnost turistickych chodnikov, pretoze ich zatarasili zvalane stromy. Citelne sa ochladilo a v piatok rano pod Dumbierom namerali teplotu 0°C. Navstevnost hor v medzisezonnom obdobi je slaba, len nizsie na lukach okolitych hotelov a chat pocut vyskot rekreujucich sa deti v skolach v prirode.


Uzreli svetlo sveta image
Tomas Harvan z Brezna, Matej Matuska z Podbrezovej, Andrej Kovac z Valaskej, Sabina Bobokova z Hronca, Mario Vraniak z Bystrej, Radovan Vlcek z Pohronskej Polhory.

Opustili nas_image 

Albina Makovicova (76) z Predajnej, Jozef Belus (47) z Nemeckej, Pavol Beky (50) z Michalovej, Anna Nemcokova (79) z Bravacova, Oliver Medved (81) z Brezna, Anna Koisova (82) z Brezna, Vladimir Fazik (63) z Brezna, Anna Stulajterova (88) z Brezna, Rudolf Batko (58) z Helpy, Jan Palus (72) z Helpy.

 

Podakovania

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 15. maja navzdy odprevadili na poslednej ceste nasho

Petra Lattu z Piehne v okrese Snina, dlhorocneho pracovnika Zlievarne Hronec.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme pribuznym, priatelom, susedom a znamym, spolupracovnikom a vsetkym, ktori dna 25. maja prisli odprevadit na poslednej ceste nasu drahu mamicku

Annu Koisovu z Brezna.

Dakujeme za prejavenu sustrast a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz vas neprebudi slnko ani krasny den, na valastianskom cintorine spite svoj vecny sen.

Dna 27. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jana Kovacika

a dna 20. maja uplynul rok od smrti nasej mamy

Lucie Kovacikovej z Valaskej.

Spominaju dcera Danka a synovia Janko, Dusan s rodinami a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 14. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Ondreja Fizera.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Manzelka s rodinou

...

Zhasli oci, ktore nam boli take drahe, dotlklo srdce, ktore sme mali tak radi, stuhli ruky, ktore tak pilne pracovali.

Dna 28. maja uplynul rok od smrti nasej drahej matky

Anny Prepletanej z Cierneho Balogu - Dobroce.

S uctou spominaju dcery, zatovia, vnucata a pravnucata.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 28. maja sme si pripomenli sest rokov od umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Frantiska Lacha.

S laskou a uctou spominaju manzelka, nevesta a vnucata.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas. Dna 3. juna uplynulo desat rokov od smrti nasho otca, manzela a stareho otca

Jozefa Vrbovskeho z Brezna – Zadnych Halan.

S laskou spominaju manzelka, synovia s rodinami a blizka rodina.

...

Dna 4. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej matky, manzelky

Pavly Schönovej z Brezna.

Spominaju manzel, deti a vnucata.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Drahy syn zbohom.”

Dna 8. juna uplynu dva roky odvtedy, co nas nahle opustil syn

Miroslav Janostiak z Pohronskej Polhory.

S laskou spomina cela smutiaca rodina.

 BARAN
Vo vasom zivote sa do popredia dostanu zalezitosti srdca, rodiny a citovy zivot. Za tychto podmienok pristupite na kompromis v otazkach, ktorych riesenie je aktualne.

BYK
Vase predstavy a ciny ziju vedla seba v symbioze. Vztahuje sa to na oblast prace, improvizacii ako aj citoveho zivota, kde vam najvacsiu radost sposobia uspechy vas oboch.

BLIZENCI
Mozete veru dakovat svojej dobre fungujucej pamati. Budete ju potrebovat, aby sa vam podarilo vyhnut jednej trapnej situacii. Tuto svoju danost by ste mali vyuzivat lepsie.

RAK
Vasa vyrovnanost a vnutorna harmonia je takmer dokonala. Napriek tomu kvoli vasej rozmarnosti nie je iste, ze sa takto idylicky obdobie aj skonci. V laske sa harmonia urcite vyplati.

LEV
Aby tento tyzden mohol byt pre vas prijemny a bez akychkolvek komplikacii, musite sa o to pricinit. Svoju pracu robte precizne a sustredene a teste sa z radosti, ktore pridu.

PANNA
Tyzden budete prezivat v znameni lasky. Vas partner je ochotny urobit vsetko, aby ste boli naplneni stastim. Jedna uspesna akcia vam prinesie moralny aj financny efekt.

VAHY
Dlho cakate na stretnutie s milovanou osobou. Za vytrvalost bude osud voci vam velkorysy. Ak z nedomyslenej marnivosti neurobite hlupost, stravite spolu krasne vecerne chvile.

SKORPION
Ked uz v blizkej buducnosti nemate vyhliadky na slubne udalosti, aspon sa vynasnazte o prijemne zazitky. Chodte na stretnutie s priatelmi a zaspominajte si.

STRELEC
Za pracovne vykony sa vam dostane zasluzeneho uznania. Nieco podobne ste tusili, ale mile prekvapenie vam dobre padne. Pozvite lasku na veceru a prijemne posedenie.

KOZOROZEC
Niekto velmi tuzi po tom, aby vas aspon videl, tak malo staci k naplneniu jeho stastia. Dotycny vsak nema dost odvahy, chce sa opierat o nahodu alebo o vasu iniciativu. Coho ma vsak vela, to su peniaze.

VODNAR
Nadalej konajte predvidavo a budte velmi opatrni. Pokial ide o materialne problemy, ktore vas trapia, nahoda ich moze premostit. Nie je vylucena vyhra na stieracom zrebe.

RYBY
Ak sa chcete vyhnut jednotvarnosti dni, oblecte si modne saty so zivymi farbami leta. Na pracovisku uputate pozornost kolegov a nevyhnete sa niekolkym pikantnym vtipom.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT