11. JUN  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Trestneho cinu porusovania domovej slobody sa dopustil M. K. z Hronca, ktory sa bez suhlasu majitela z Prievidze vecer 31. maja ulozil v jeho rekreacnej chalupe v Hronci. Nezelany navstevnik sa tu zdrzal do popoludnia 1. juna, pricom nic neukradol. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Desat minut po siestej podvecer 1. juna v doline Trstena pri kamenolome v Cervenej Skale zabijal elektricky prud. Devatnastrocny M. M. z Cervenej Skaly z neznamych pricin pocas varenia gulasu vysiel na kovovy stoziar vysokeho napatia, kde ho zasiahol elektricky prud a z vysky osmich metrov spadol na zem. Privolanemu lekarovi sa mladeho muza nepodarilo ozivit. Zavinenie inou osobou nezistili.

...

Cervena Skoda 105 ev. c. BB 32-39 zmizla z Nalepkovej ulice v Brezne. Kradez, ktorou majitel S. J. utrpel skodu asi za 16 000 korun, sa stala od pol desiatej vecer 2. juna do nasledujuceho rana. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Autoradio s CD prehravacom, CD platne, vrtacka, reproduktory, zosilnovac, pneumaticky autozdvihak a styri elektronove disky z uzkoprofilovymi letnymi pneumatikami Michelin zmizli pod ruskom tretej junovej noci z Volkswagenu Polo. Auto majitelky K. K. z Brezna bolo zaparkovane pri rekreacnej chate na Taloch. Skodu vycislili asi na 58 700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Po rozbiti skla na pravych prednych dverach Audi A3, ktore bolo zaparkovane v Podbrezovej, zlodej v noci zo 6. na 7. juna ukradol autoradio s CD prehravacom Pioneer. Majitelovi z Podbrezovej sposobil kradezou skodu za 44 000 korun a poskodenim auta za dve tisicky. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Tretieho juna medzi tristvrte na jednou v noci a stvt na tri popoludni mali nezelanu navstevu v pohostinstve Krcma u pltnika vo Valaskej. Zlodej si odial odniesol alkoholicke napoje, cigarety, zuvacky, chrumky a financnu hotovost. Vylomil aj hraci automat, z ktoreho ukradol mince. Majitelovi S. S. sposobil skodu dovedna asi za 12 250 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova

...

Tridsat hlinikovych zavlazovacich rur, osem posuvnych zavlazovacov a dva litre benzinu ukradol ktosi zo Skolkarskeho strediska Makovo v katastri Benusa. Kradezou, ktora sa stala pravdepodobne v noci z 3. na 4. juna, vznikla Lesom SR, s. p., OZ Benus skoda bezmala za 44 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V noci zo 4. na 5. juna sarapatil zlodej v predajni Mix na Ceste osloboditelov vo Valaskej. Ukradol cigarety v hodnote 20 000 korun a na zariadeni nechal skodu za dve tisicky. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Nemile prekvapenie cakalo na majitela chaty v rekreacnej oblasti Krpacovo, ked sem prisiel rano 6. juna. Ktosi ho totiz obral o 175-litrovu miesacku s elektrickym kablom, o motorovu pilu Husqvarna 266, o dve stavebne kladky, o lanove lano a o rozne elektricke suciastky, cim utrpel ujmu dovedna asi za 38 300 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Desat minut pred jedenastou predpoludnim 6. juna sa v Zeleziarnach Podbrezova a. s. stal smrtelny pracovny uraz. Pracovnik zaradeny ako tahac na tahacej stolici uviedol stolicu a vozik do pohybu bez toho, aby sa nalezite presvedcil, ci su uz ukoncene prace na vymene celusti. Vozik zachytil pracovnika zamestnaneho ako zoradovac a tlacil ho pred sebou v priestore tahacej stolice. Muz utrpel smrtelne zranenie s devastaciou celeho tela. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 31. maja do 7. juna

 

Aj v tomto tyzdni hasici absolvovali mnozstvo vyjazdov k dopravnym nehodam. Predlekarsku pomoc poskytli ziakovi zakladnej skoly, ktoreho na Skolskej ulici v Brezne zachytilo zadnou napravou nakladne vozidlo, zrazenemu cyklistovi v Michalovej a trom lahsie zranenym osobam, ktore v Bacuchu so Skodou Favorit narazili do stlpa elektrickeho osvetlenia. Na auto odtahovej sluzby nalozili v Jarabej Skodu 100 so zlomenou zadnou polosou a po havarii v Polomke Opel Corza. Asi 60 000-korunova skoda vznikla po zrazke Mazdy 323 s BMW v Podbrezovej. V Polomke Vapexom vycistili vozovku od ropnych produktov, ktore vytiekli z prederavenej nadrze Liazu s navesom. V stredu 5. juna ich privolali z Materskej skoly na Ulici 9. maja na Mazornikove, kde na streche budovy "sidlili" vyrojene vcely.

 

155.jpg (4763 bytes) Piatok tridsiateho nebol stastnym dnom pre 14-rocneho skolaka, ktoreho v Brezne zrazilo nakladne auto. Lekari ho s viacerymi zlomeninami hospitalizovali v breznianskej nemocnici a neskor v Banskej Bystrici. Po dopravnej nehode v Nemeckej v stredu 5. juna priviezli na vysetrenie 50-rocneho muza s narazenym hrudnikom. Dovedna zaznamenali 23 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k mozgovym prihodam, po 6 k urazom a k inym pripadom, po raze k plucnej prihode a k umrtiu este pred prichodom sanitky a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Dazdive pocasie v prvych junovych dnoch nepriaznivo vplyvalo aj na vodicov. Clenovia NAMK odtiahli sest vozidiel, Opel a Favorit po dopravnych nehodach v Polomke a v Brezne, skodovky so zlomenou zadnou napravou a polosou, Octaviu s poskodenym riadenim a v Nemeckej poskytli pomoc po havarii Avie a Mercedesu. Na Taloch otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, v servisnom stredisku vymenili kardanove krize v Avii a v Podbrezovej opravili zapalovanie v Skode 105.

 

hs.jpg (5636 bytes) Uprsany tyzden neprinesol velke zmeny v oblasti turistickeho ruchu aj nadalej pretrvava riziko zatarasenych chodnikov a spadnutych stromov. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziadny uraz a dosledky burok nasledne odstranuju.


Uzreli svetlo sveta image
Laura Roszahegyiova z Hornej Lehoty, Martin Bartos z Cierneho Balogu, Diana Bukovska z Brezna, Viktoria Krakovska z Podbrezovej, Jan Harvan z Telgartu, Frederik Giertl z Cierneho Balogu, Dominik Bobak z Brezna, Monika Stiakova z Dolnej Lehoty, Livia Duricova z Valaskej, Kristina Molcanova z Valaskej, Karin Zubakova zo Zavadky nad Hronom, Matus Pokos z Telgartu, Andrej Kuvik z Brezna, Alena Kubusova z Hronca, Lea Kohutova z Brezna, Diana Grisnikova z Hornej Lehoty Ladislav Adamek z Podbrezovej, Tomas Golesenyi z Niznej Boce, Monika Rusnakova z Helpy.

 

Opustili nas_image Ondrej Badinka (70) z Brezna, Maria Rudnayova (55) z Podbrezovej, Stefan Prelet (71) z Hornej Lehoty, Michal Matejko (19) z Cervenej Skaly, Anna Racakova (90) z Lomu nad Rimavicou, Ladislav Buksa (69) z Brezna, Frantisek Trembecky (43) z Brezna, Frantisek Medved (74) z Polomky, Rudolf Dzurik (71) z Brezna, Ludmila Holla (73) z Brezna, Julia Rovnanikova (81) z Dubovej, Stefan Kindernay (54) z Brezna.

Podakovania

Dakujeme rodine, susedom, znamym a vsetkym, ktori dna 27. maja odprevadili na poslednej ceste nasu mamu, staru, prastaru mamu a svokru

Annu Stulajterovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Blahozelanie_image

 

Chceme ti sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude ti milsou. Na stole sestdesiat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.

Dna 12. juna sa doziva sestdesiatich rokov

Pavel Mihal z Brezna.

Vsetko najlepsie mu zela manzelka a syn Roman s manzelkou, syn Ivan, syn Pavel so Zdenkou a vnucata Romanka a Kristinka, ktora mu posiela velku pusu.

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.

Dna 18. maja uplynul smutny rok odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Jan Liptak zo Zavadky nad Hronom.

...

Hoci si odisla nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci vas v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.

Dna 20. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama, stara mama, svokra, sestra, svagrina

Maria Pancikova z Cierneho Balogu - Medvedova,

S uctou a laskou spominaju synovia s rodinami, nevesta Dasa, vnucata, pravnucata, surodenci s rodinami, svagrina Olinka s rodinou a ostatna rodina.

...

Dna 26. maja sme si pripomenuli nedozite tridsiate narodeniny

nasho draheho syna a brata

Miroslava Kovacika z Brezna.

S laskou spomina mama, surodenci a ostatna rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 2. juna pri prilezitosti nedozitych tridsiatych narodenin spominame na nasho draheho syna a brata

Rastika Vraniaka z Pohronskej Polhory.

...

Zil skromny vo svojom zivote, velky vo svojej laske a dobrote.

Dna 3. juna uplynuli dva roky od smrti mojho draheho manzela

Kamila Pobisa rodaka z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou spomina manzelka Anka. Dakujem vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov ti z lasky na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 9. juna sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Mareka Pancika z Hronca.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Nezomrel ten, kto ostava v ludskych srdciach.

Dna 9. juna sme si uctili pamiatku

Milana Dandula z Brezna,

ktory nas pred dvoma rokmi navzdy opustil.

Spomina manzelka Vlasta a synovia Milan a Ivo s rodinami. Dakujeme priatelom a znamym, ktori sa na spomienke zucastnili.

...

Dna 13. juna si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia nasho draheho

Stefana Cabana z Brezna.

S laskou spomina manzelka, synovia Dusan a Dano s manzelkou a vnuckou.

...

Dna 16. juna uplynie rok od umrtia

Emila Stancika z Brezna.

Kto ste ho poznali venujte mu tichu spomienku. S Laskou a uctou spomina druzka Elena a priatelia.

 

BARAN

Napriek negativnym vplyvom, ktore ohrozuju vase iniciativy a podnikatelske ciny, by ste nemali stracat svoj optimizmus. Prekonavanim prekazok sa dokonca zvysi vasa tvorivost a elan.

BYK

V nelahkom obdobi mozete zatuzit po dovolenke. Uvedomte si vsak, ze mate vela povinnosti. Toto vedomie vas vzpruzi a vrati vam chut do prace.

BLIZENCI

K tomu, aby ste sa v zivote osvedcili, sa musite naucit hovorit “nie” aspon v istych situaciach. Nedokazete nic odmietnut, vsetko slubite a potom slub nedodrzite, lahko stracate doveru.

RAK

Ludia v okoli si nevedia vysvetlit priciny vasej mimoriadne dobrej nalady. Vasa privetivost je pre nich cosi vynimocne. Praca vam pojde od ruky.

LEV

Citite sa dobre prave tam, kde sa prave nachadzate. Ak zatuzite po inom prostredi, znamena to tuzbu po dovolenke.

PANNA

Vdaka vasim skusenostiam dostanu problemy hladky priebeh a vsetko dobre dopadne. Dodatocne zistite, ze detaily vas vycerpavaju, ale partner vas dokaze inspirovat.

VAHY

Dostanete sa do osemetnej situacie bez toho, aby ste sa pricinili o jej vznik. Ak sa budete bezhlavo branit, moze sa vsetko zhorsit.

SKORPION

Riziko spociva v tom, ze chcete vsetko riesit logicky. Ak sa budete spoliehat na intuiciu, budete uspesnejsi. Okrem toho dostanete moznost na korekciu.

STRELEC

Intimne posedenie vo vas zanecha prijemne dojmy. Presvedcite sa o tom, ze vase vzajomne vztahy su pevne, spolahlive a perspektivne.

KOZOROZEC

Mate tolko partnerskych ponuk, ze ich ani nestihnete sledovat. Nikomu nepovedzte “nie” a vyckavajte. Len ten, kto ma cas, ma nadej na vitazstvo.

VODNAR

Nemate ziadne napady a nudite sa? Zajdite do prirody, odreagujte sa a inspiracia caka za rohom.

RYBY

Ti, skor narodeni, maju moznost ovplyvnit situaciu a riadit sa porekadlom: Kazdy si je strojcom vlastneho stastia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT