20. AUGUST  2002 Strana 2

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

chyrnik.jpg (7237 bytes) Stretnutie rodu Kovacik

Vybor samospravy rodu Kovacik pozyva vsetkych nositelov priezviska Kovacik na stretnutie, ktore sa uskutocni v sobotu 28. septembra v Ciernom Balogu. Zraz ucastnikov je o 13. h v amfiteatri stanice Ciernohronskej zeleznicky. Jazda historickym vlacikom do Hronca a spat je pre zaujemcov o tuto kulturno-historicku pamiatku naplanovana na 13.30 a pre tych, ktori uz jazdu vlacikom zazili a nebudu mat zaujem o dalsiu, je pripravena navsteva Dobrocskeho pralesa autobusom (10 km). Po veceri o 16.30 v restauracii Horehronskeho spotrebneho druzstva Jednota v Ciernom Balogu sa o 17. h v programe Co noveho v rodine Kovacikovcov predstavia ucastnici podujatia, perspektivy dalsich stretnuti. Pocas spolocenskeho posedenia pri ludovej hudbe, ktore zacne od 19. h, budu podavane speciality balockej kuchyne a ucastnici dostanu na pamiatku spomienkovy suvenir. Vstupenky na stretnutie za 350 korun si mozno objednat na adrese: Rudolf Kovacik, Dobroc 952, 976 52 Cierny Balog, pripadne telefonicky na c. tel.: 6191803 ihned, naneskor vsak do 15. septembra.

Pomozte!

Kazdorocne povodne zneprijemnuju zivot tisickam ludi. Mozno uz zajtra voda zaplavi aj vase domovy. Myslite na tych, ktori su prave v nudzi. Prispejte na pomoc ludom postihnutym povodnami. Obcianske zdruzenie Clovek v ohrozeni zriadilo na tento ucel konto v Tatrabanke Bratislava: 2663520081/1100.

Hudobny vikend

V ramci Breznianskeho kulturneho leta mestske kulturne stredisko pripravilo v treti augustovy vikend dve hudobne podujatia. Prvym v piatkovy vecer vo dvore bolo vystupenie hudobnika a spevaka Milana Kvietka, ktore urcite hlboko nacrelo do srdc pritomnych divakov. Nedelne popoludnie patrilo Dychovemu orchestru mesta Brezna, ktory na namesti vytvoril skvelu a jedinecnu atmosferu sviatocneho dna. Ti, ktori si chcu tento orchester vypocut este raz, su vitani na jeho koncerte pri otvoreni zrekonstruovaneho namestia v piatok 23. augusta v podvecernych hodinach.

Polmaraton SNP

Mesto Brezno v spolupraci s AK Mostaren MSK Brezno a vojenskym utvarom v sobotu 24. augusta so zaciatkom o 15.30 hodine usporiadaju Polmaraton SNP ako majstrovstva Slovenskej republiky v polmaratone. Na start 21,1-kilometrovej trate nastupia pretekari v kategoriach: muzi M1 (18 - 39 rokov), M2 (40 - 49), M3 (50 - 59), M4 (60 rokov a starsi), zeny Z1 (18 - 34), Z2 (35 - 44), Z3 (nad 45 rokov). Start pretekov bude na namesti, trat povedie ulicami mesta s cielom na mestskom stadione.
Prihlasky treba poslat na adresu: Mestsky urad Brezno, Brano Braucok, 977 01 Brezno, tel. 048/6111458, fax 048/6306229 od 10. do 14. hodiny, resp. dorucit kancelarii pretekov (spolocenska miestnost mestskeho stadiona) do 14.30 hodiny, kedy je ukoncenie prezentacie.

Policia1.jpg (9101 bytes) Rano v Podkorenovej, vecer na Jarmocisku

Dvadsiateho osmeho jula o pol jedenastej rano im z krcmy v Podkorenovej telefonicky oznamili, ze sa tam nachadza neznamy muz, ktory prevracia smetne kose a strhava plagaty. Agresivneho vytrznika na mieste zadrzali a pouzili proti nemu donucovacie prostriedky. Po predvedeni na obvodne oddelenie Policajneho zboru zistili, ze islo o J. S. z Cierneho Balogu, ktory bol v zlom psychickom stave. V tento isty den asi o jedenastej vecer im ohlasili rusenie nocneho kludu v Prednych Halnoch - Jarmocisku. Priestupku sa dopustil J. F., ktoreho blokova pokuta neminula.

...

Usiel cez balkon

Vecer o pol desiatej 30. jula vystartovali do Stvrte L. Novomeskeho, kde na chodbe v cinziaku sa nachadzala M. O. so zranenim na hlave. Uviedla, ze ju fyzicky napadol jej druh Z. M. z Brezna, nasledne vyhodil z bytu, do ktoreho sa potom zamkol s jej detmi. Vzhladom na to, ze Z. M. hliadke neotvoril dvere ani po vyzve, na miesto privolala rodicov M. O., ktori nahradnym klucom byt otvorili. Z. M. sa uz v byte nenachadzal - usiel cez balkonove dvere, detom sa nic nestalo. Napadnutej M. O. odporucili ist na osetrenie a vec oznamit Policajnemu zboru.

...

Dlhoprsti opat na scene

Pri kradezi tovaru personal v potravinach Vecierka - zapad "vyrusil" 31. jula pred pol desiatou rano A. S. z Brezna, ktoreho sa neskor za ucelom vysetrovania ujal Policajny zbor. Jedno balenie kuracich stehien za 79,40 sa nepodarilo prepasovat D. F. z Brezna 2. augusta nieco po jedenastej. O jednej popoludni tri cokolady za 39 korun si chcela odniest zo Satelu na Mazornikove M. K. z Brezna. Na ziletky za 327,30 koruny si robil ,,zalusk" L. G. z Brezna v obchodnom dome Jednota. Vsetkych dlhoprstych ,,umlcali" blokovou pokutou.

....

Vypila si a...

Z restauracie v Slovenskej kurii 3. augusta dve minuty pred dvanastou ohlasili, ze sa tam nachadza zena v podnapitom stave a jej pes skace do hosti. Po prichode na miesto ju vyzvali, aby opustila priestory, pri com si museli vypocut slovne urazky. Za ucelom totoznosti neznamu predviedli na mestsku policiu, kde zistili, ze ide o P. K. z Brezna a ,,obdarili" ju blokovou pokutou.

...

Bitky sa im zachcelo...

Dve obcianky N. P. a G. G. z Brezna, ktore sa bili na Chalupkovej ulici, spozorovala hliadka 6. augusta o dvanastej poobede. Po takomto priestupku sa uz len mohli ,,tesit" na blokovu pokutu. Bitka sa odohrala aj 8. augusta o pol jedenastej vecer v byte J. S. v Stvrti L. Novomeskeho, kde dorazila hliadka Policajneho zboru, ktora cely pripad prevzala do svojich ruk.

...

Ziskuchtivi obchodnici

Pri nezakonnom podomovom predaji na Nalepkovej ulici 13. augusta pred pol tretou popoludni hliadka spozorovala dvoch muzov R. D. a V. B. z Filakova. Ziskuchtivi obchodnici odisli z Brezna aj s blokovou pokutou. 

O situacii na cestach

Od 5. do 11. augusta sa v okrese Brezno stalo sestnast dopravnych nehod, co je v porovnani s vlanajskom o devat viac, kedy zaznamenali sedem dopravnych nehod. O situacii na cestach v tychto dnoch nas informovala hovorkyna Okresneho riaditelstva Policajneho zboru v Brezne npor. Mgr. Dana Kmetova:
- V tomto obdobi doslo k narastu tazko zranenych osob ( zaevidovane su styri a v roku 2001 ani jedna) ako aj lahko zranenych osob (z jednej osoby na styri). Sposobene skody predstavuju sumu 3 282 000 korun, co vzrastlo o 3 180 500 korun. V patnastich pripadoch nehodu sposobili vodici a jedno zavinenie zistene nebolo. Najrizikovejsie dni boli pondelok a utorok, a to v case od 13. do 15. hodiny. Medzi hlavne priciny dopravnych nehod sa zaradili sposob jazdy, porusenie zakladnych povinnosti vodica a neprisposobenie rychlosti.
V stredu 13. augusta po jedenastej hodine dopoludnia doslo z doposial nezistenych pricin na ceste I/66 na Ulici CSA v Brezne k dopravnej nehode. Dvadsatdevatrocna vodicka z Pohorelej na Skode 120 L riadila vozidlo v smere Podbrezova - Brezno a mimo priechodu pre chodcov prednou castou vozidla zrazila 77-rocnu chodkynu S. A. z Brezna, ktora utrpela tazke zranenia a i napriek rychlej zdravotnickej pomoci v breznianskej nemocnici v popoludnajsich hodinach zraneniam podlahla. Na vozidle vznikla skoda za 5000 korun, u vodicky alkohol nezistili. Dopravna nehoda je v stadiu vysetrovania.
Opatrnosti nie je nikdy dost, a preto by vodici nemali zabudat na zvysenu pozornost na cestach.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT