20. AUGUST  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Od pol druhej popoludnia 13. augusta do deviatej rana 14. augusta sa v Hronci doposial nezisteny pachatel vlamal do rodinneho domu, odkial si odniesol farebny televizor a hi-fi vezu nezistenych znaciek. Majitelovi sposobil skodu za 13 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V priestoroch predajne Svadobka na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne 14. augusta o tretej popoludni pocas prevadzky "potiahol" neznamy pachatel z predajneho pultu mobilny telefon zn. Siemens C-34 striebornej farby v kozenom puzdre. Firme Elis Brezno kradezou vznikla skoda za 8000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na srotovom poli v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. 14. augusta po deviatej vecer nasli 26 delostreleckych nabojnic s nevybuchnutymi zapalkami, ktore zabezpecili proti neopravnenej manipulacii. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Niekedy medzi siedmou vecer 14. augusta a deviatou rano 15. augusta si zlodej z rekreacnej chaty v Krpacove odniesol bicykle pre dospelych zn. Gazelle a Maxell a jeden detsky bicykel zn. Maxell. Obcanom Holandska sposobil skodu za 32 100 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Ku kradezi osobneho vozidla Suzuki Samurai, ev. c. BBE 93-99 sedej metalizy doslo 15. augusta v skorych rannych hodinach pred rodinnym domom v Brezne. V aute sa nachadzalo osvedcenie o evidencii, veci na zememeracske prace - hlinikovy stativ zn. Sokkia a vytycka. Pachatel sposobil majitelovi odcudzenim vozidla skodu asi za 60 000 korun a kradezou veci za 9000 korun,. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Satelitny prijimac, styri flase alkoholu a kuchynsky noz uchmatol zlodej z rekreacnej chaty na Taloch "Za motelom". Kradezou vznikla majitelovi K. R. skoda za vyse 16 000 korun, na zariadeni nechal zlodej 2000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pod ruskom sedemnastej augustovej noci ktosi sarapatil v novostavbe v Michalovej. Chybaju odtial veci bezmala za 23 000 korun, okrem toho na zariadeni majitela G. P. vznikla skoda za 1000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Zo Skody 120 zaparkovanej v Sumiackej doline v katastri Sumiaca 17. augusta zmizlo autoradio so stredovym deliacim panelom, tlakomer na kolesa a 15 l benzinu. Majitel T. S. utrpel ujmu dovedna za 6200 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V piatok 16. augusta nieco po polnoci v rekreacnej oblasti Tale pri potoku Bystrianka asi sto metrov od Motela Tale napadol medved pocas spanku v stane 23-rocneho Vojtecha B. a 23-rocnu Petru P. z Prahy. Medved sa najskor vrhol na Vojtecha, zahryzol sa mu do nohy, no po chvili ho nechal a zacal hryzt Petru do hlavy a predlaktia a tahal ju k potoku. Pri neustalom volani o pomoc sa dvojici podarilo utiect. Medved ich prenasledoval az k budove Motela Tale, kde sa ukryli a medveda odplasili. Pracovnici motela privolali rychlu zdravotnicku pomoc, ktora obdivoch zranenych previezla na lekarske osetrenie. Vojtech utrpel zranenia, ktore si vyziadaju desatdnovu praceneschopnost. Dievca sa v breznianskej nemocnici podrobilo sesthodinovej operacii a vo vaznom, ale stabilizovanom stave je hospitalizovane v anesteziologicko-resuscitacnom oddeleni. Jej zotavovanie potrva minimalne dva mesiace. V sobotu patdesiat minut po polnoci asi 300 m od hotela Partizan na zaklade vynimky ministerstva zivotneho prostredia medveda podozriveho z opakovaneho napadnutia turistov zastrelili.

...

V noci z 12. na 13. augusta sa zlodej nezistenym sposobom vlamal do haly firmy Sadex v Brezne. Z malych plechovych skladov zmizli rozne pracovne nastroje a naradie za 193 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 26. jula do 2. augusta

 

Pocas tyzdna vystartovali k styrom dopravnym nehodam - na Certovici pomocou navijaka vytiahli na vozovku Skodu Octaviu, na Taloch vycistili cestu a riadili premavku po zrazke dvoch osobnych aut, na Chalupkovej ulici v Brezne po havarii Skody 105 a Daewoo Tiko nalozili do vozidla RZP zranenu osobu a privolali clenov NAMK a zaevidovali zrazku Audi 100 a Avie 30 na krizovatke v Lopeji. Jeden C prud pouzili na uhasenie horiaceho butlaveho stromu v Ciernom Balogu - Medvedove a Opela Cadet a Skody 105 v garazi na Kiepke. Poziar hospodarskej budovy v Bacuchu zlikvidovali v spolupraci s tamojsim dobrovolnym hasicskym zborom dvoma utocnymi prudmi. Po prietrzi mracien v prvy augustovy stvrtok na Mazornikove odstranili vodu z posty a neskor ich o pomoc poziadali aj z Mliekarenskej a Budovatelskej ulice, kde rozvodneny potok zaplavil zahradky. V tento den este pomohli dohasit poziar chaty v Krpacove.

155.jpg (4763 bytes) Silne burky, ktore v tychto dnoch sarapatili, nepriaznivo vplyvali aj na vodicov, o com svedcia i mnohe dopravne nehody. V stredu 31. jula popoludni vysetrili dve osoby, ktore sa zranili pri zrazke vozidiel a vo vecernych hodinach do breznianskej nemocnice previezli so zlomenou nohou holandskeho motorkara. Dovedna absolvovali 30 vyjazdov, a to po 10 k mozgovym prihodam a k inym pripadom, po 3 k nahlym prihodam srdca a obehu a k urazom, po raze k prihode dychacieho systemu a k brusnej prihode a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli styri vozidla, a to Peugeot s roztrhnutym rozvodovym remenom a Skodu 105 so zlomenou polosou do Banskej Bystrice, Audi po dopravnej nehode do Podbrezovej a Ladu 1200 so zadretym motorom do Hronca. O pomoc ich poziadali traja vodici - v Skode 100 precistili palivovu sustavu, vo Wartburgu nastavili zapalovanie a na Trangoske otvorili Skodu Fabiu.

hs.jpg (5636 bytes) Dazdive pocasie v uplynulom tyzdni neodradilo dovolenkarov a turistov, ktori si naplanovali vystup na Dumbier. Clenovia Horskej sluzby od 10. augusta auasistuju pri majstrovstvach Slovenska v zavesnom lietani. Nezaznamenali ziadne zranenie ani uraz.



Uzreli svetlo sveta image

 

Adrian Fazik z Brezna, Daniel Turon z Valaskej, Timotej Husenica z Brezna, Lubos Longauer z Brezna, Alija Fejzulovicova z Brezna, Adriana Ridzonova z Drabska, Maria Kamenska z Lomu nad Rimavicou.

Opustili nas_image 

 

Jan Kovacik (58) z Brezna, Mikulas Kozicka (44) zo Sumiaca, Matej Bubeliny (72) z Bacucha, Jozef Roncak (50) z Brezna, Antonia Subova (77) z Brezna, Jozef Donoval (63) z Cierneho Balogu, Marta Zdechovanova (92) zo Sihly, Elena Citterbergova (79) z Benusa, Branislav Pobozny (51) z Brezna, Zdeno Katrencik (46) z Brezna.

Blahozelanie_image

 

Dakujeme Panu Bohu za ten dar, ze sa nasej mamicke devatdesiat rokov dozit dal.

Dna 23. augusta sa doziva nasa milovana mamicka

Elena Muranska z Rohoznej

krasnych devatdesiat rokov. Mamicke blahozelaju dcery, synovia s rodinami, sedemnast vnucat a devatnast pravnucat.

 

Podakovanie

Dakujeme pribuznym, rodine, priatelom, byvalym spolupracovnikom, susedom a vsetkym, ktori dna 2. augusta odprevadili k nebeskemu otcovi nasho draheho manzela, otca, brata a svagra

Rudolfa Cellara,

ktory nas 27. jula nahle opustil vo veku sestdesiat jeden rokov.

Uprimna vdaka vsetkym za modlitby, kvetinove dary a prejavy sustrasti.

SPOMIENKY

Odisiel si tisko, bez rozlucky a niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.

Dna 6. augusta sme si pripomenuli smutne piate vyrocie umrtia nasho milovaneho syna a brata

Bohuslava Libica z Valaskej.

S laskou a uctou spomina mama, brat a sestry s rodinami

...

Dna 9. augusta sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Gustava Fararika z Filipova.

Spomina manzelka a dcera Ludmila s rodinou

...

Dna 14. augusta sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia mojho manzela

Jana Igrenyiho

Spomina manzelka, syn Peter s rodinou a vnucky Veronika a Miladka

Venujte mu s nami tichu spomienku.

...

Dna 14. augusta uplynulo patnast rokov, odvtedy co nas navzdy vo veku patdesiat tri rokov opustil

Jan Cenkner

Spomina manzelka s rodinou.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 18. augusta uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Ondrej Muco z Brezna.

Spomina manzelka s detmi a rodina Mucova.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 19. augusta uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, stary otec, brat

Albin Gasperan z Bravacova.

S uctou spominaju manzelka, synovia, dcera s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Len kyticku kvetov ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 29.augusta si pripomenieme uz siedme smutne vyrocie smrti mojej dcerky

Klariky Brebtovej rod. Igrenyiovej.

S laskou spomina matka, dcerky Veronika a Miladka, brat Peter s rodinou.

Venujte jej s nami tichu spomienku.

...

Uz desat rokov spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 28. augusta si pripomenieme desat rokov od umrtia co nas navzdy opustila stara mama, prastara mama a mama

Maria Kovacikova z Cierneho Balogu – Kramu.

Spominaju dcery, zat, vnucky a vnuci s rodinami a pravnucata.

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori dna 13.augusta odprevadili na poslednej ceste nasho manzela a otca

Jana Kovacika z Brezna.

Zaroven dakujeme za nadherne kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.  

Baran
Vnutorne napatie vo vas sa postupne zmiernuje. Ste otvorenejsi, zaujimate sa o problemy, radosti a starosti kolegov. Budete fit, ak date na radu partnera a vyberiete sa spolocne von.

Byk
Zvysene zivotne tempo vas vobec nevycerpava, naopak, zlepsuje vas celkovy rytmus. Osobitne pozitivne vplyva na vasu tvorivost.

Blizenci
Nikto nepochybuje o tom, ze mate bystru mysel a viete pohotovo reagovat v kazdej situacii. Nepriatelia vsak mozu najst vo vasich sposoboch chyby. Budte opatrny.

Rak
Toto obdobie bude pre vas pokojnejsie a mozete mysliet aj dopredu. Potrebovali by ste totiz oddych a zmenu prostredia. Samozrejme, nie sam, v kruhu najblizsich vam bude lepsie.

Lev
Vo svojej lubostno-ruzovej nalade hravo zdolate akekolvek prekazky. Tuto svoju naladu dokazete prenasat aj na svoje okolie, z ktoreho spatne ziskate cennu inspiraciu.

Panna
Patri vam vsetka cest, ked v dobe zatvy uspechov prejavujete pochopenie voci smoliarom. Budete rozmyslat o tom, cim to je, ze sa koleso toci. Nuz ale co robit? Budte rad, ze sa toci.

Vahy
Najstastnejsi prislusnici znamenia budu moct prave tento tyzden vychutnat sladky plod prvej alebo znovuobjavenej lasky. Ani pre ostatnych vsak laska nie je zakazanym ovocim.

Skorpion
Nedokazete s partnerom dlho zit pod jednou strechou, ak sa nedokazete prisposobit a brat ohlad aj na jeho slabosti. Co uz len mozete mat z toho, ak mu dokazete jeho labilnost?! Pomahajte mu.

Strelec
Nemali by ste vzdy nasilu uprednostnovat svoje racionalne argumenty, obcas sa spolahnite aj na intuiciu a fantaziu. Dostanete sa blizsie k cloveku, na ktorom vam velmi zalezi.

Kozorozec
V tychto dnoch u vas bude vo vsetkych iniciativach prevladat vzletnost. Najlepsie vysledky dosianete u lubostneho partnera, vdaka nevsednej pozornosti, po ktorej tak tuzi.

Vodnar
Aj ked mate v istych otazkach pravdu, nemozete chciet, aby vas kazdy hned pochopil a podporoval. Nerobte zbytocne prednasky o moralke, radsej budte prikladom.

Ryby
Zbavili ste sa pochybnosti, opat si doverujete. Mate dost sil na rozhodnutie v dolezitej udalosti. Tazkosti nikdy nie su vylucene, ale vopred sa ich nebojte.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT