3. SEPTEMBER  2002 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolno-futbalova liga

Uz tradicne s otvorenim skolskeho roka zacina aj nova sipkarska a stolno-futbalova sezona. Ako prvi svoju sutaz odstartovali stredoskolaci, ktori sa budu kazdu nedelu o 14. hodine stretavat v stredoskolskej lige.
V prvom kole sa necakane presadil Michal Daxner, ktory vo finale porazil Pavla Brvenika a tretie miesto si v nedelu vybojoval Lukas Pancik. Organizatori pripominaju, ze od buduceho tyzdna startuje aj liga muzov, vzdy v piatok o 19. hodine. Zacina aj novy rocnik stolno-futbalovej ligy, ktory budu hravat v sobotu o 19. hodine a v nedelu o 14. hodine su na programe sutaze juniorov a stredoskolakov. Prvy Dart club bude spolupracovat aj s jednotlivymi federaciami, sipkarskou a stolno-futbalovou. Harmonogram jednotlivych celoslovenskych turnajov bude zverejneny v Horehroni.
S prazdninami vyvrcholili aj jednotlive sutaze prebiehajuce pocas dvoch letnych mesiacov. V piatkovej sipkarskej sutazi o Pohar prezidenta I. DC Brezno si pvenstvo vybojoval Palo Melicher, na druhom mieste skoncil Martin Skantar a treti v poradi bol Milan Majer. Na stolno-futbalovej sutazi o najlepsieho stolneho futbalistu leta sa zucastnilo rekordnych 104 hracov. Vitazstvo si az v poslednom kole zabezpecil Jozef Lalik, na druhom mieste skoncil Matus Hajduch a na tretom Martin Bajzik. V prazdninovej lige juniorov je poradie: 1. Palo Melicher, 2. Martin Skantar, 3. Miroslav Mucha. Vyhodnotenie jednotlivych sutazi je na programe 14. septembra, sipkari o 16. hodine, stolni futbalisti o 19. hodine.

Kam za futbalom

II. liga 8. kolo
14. septembra o 16.00

Nitra - Dubova, Podbrezova - Banska Bystrica

III. liga 6. kolo
7. septembra o 15.30

T. Teplice - Podbrezova B (Likavcova - Kubani, Horvath - Jasenak)

IV. liga sk. Juh 6. kolo
8. septembra o 15.30

Hrochot - Brezno (Kosarnik - Ihring, Mihalik - J. Hrcka)

V. liga sk. C 6. kolo
8. septembra o 15.30

C. Balog - Dubova B (Bajus - Balazs, Juhasz - Kanka)

I. trieda 6. kolo
8. septembra o 15.30

Bravacovo - Podkonice (Faber - Peter Sitarcik, Milan Mojzis - Weiss), Jakub - Hronec (Teliar - Kastiel, Veky - Krahulec), Salkova - P. C. Balog (Hikker - Direr, Igor Rostar - Kolenicka), Osrblie - Podlavice (Dian - Daxner, Kosec - M. Cunderlik), Myto - Benus (Melos - Jozef Ridzon, Jan Sitarcik - Mojzis)

II. trieda sk. A 6. kolo
8. septembra o 15.30

Lucatin - Nemecka (Kadlec - Maros Mojzis)

II. trieda sk. B 4. kolo
8. septembra o 15.30

Pohorela - D. Lehota (o 10.00, Peter Sitarcik - Milan Mojzis - Kotran), Sihla - Helpa (Malcek - Vrbovsky), Michalova - Zavadka (Jozef Sitarcik), H. Lehota - Sumiac (Miroslav Ridzon - Suchy), Jasenie - P. Polhora (Citara - Balaz - Kotran), Polomka - Telgart (Pribylina - Strelec)

III. LSD a LMD 6. kolo
8. septembra

Podbrezova - Istebne (7.9. o 10.00-12.30, ihrisko Valaska, Petrinec - Locsos, Suchy - Melichercik), Banova - Brezno (10.30-13.00, Madera - Migalova, ObFZA - Sevec), Dubova - Radvan B (10.00-12.30, Korencik - Korista, Vanik - Jan Hromadka)

V. liga dorast sk. C 6. kolo
8. septembra o 13.00

C. Balog - Krivan (Juhasz - Balazs - Kanka)

1. slovenska liga SaMZ Stred
3. septembra o 14.00 - 16.00

Podlavice - ZP Podbrezova (Samotny - Polacek, Horny)

8. septembra o 10.00 - 12.00
Podbrezova - Ruzomberok (Ronec - Polacek, Cunderlik)

II. LSZ a LMZ sk. Juh 6.kolo
7. septembra o 10.00-12.00

M. Kamen - Dubova (Kucharsky - Cudzis, ObFZ VK), Podbrezova B - Ziar B (Kadlec - Kralka, Citara), B. Bystrica B - C. Balog (ihrisko Jakub, Gajdos - M. Gonda, Veky)

III. LSZ a LMZ sk. Stred 4. kolo
7. septembra o 10.00 - 12.00

Helpa - Vrutky (8.9., Vrbovsky - Malcek), Brezno - Selce (Medved - Igor Rostar)

IV. liga ziaci sk. C 4. kolo
7. septembra o 10.00

Sasova - P. Polhora (V. Horny), Bravacovo - Hrochot (8.9., Daxner), Kremnicka - Zavadka (13.30, Svehlik)

I. trieda dorast 6. kolo
8. septembra o 13.00

Dukla C - Polomka (o 15.30, Uharcek - Bucko), Badin - Helpa (Pastorek - Polenkovic)

I. trieda ziaci 2. kolo
8. septembra o 10.00

Salkova - Polomka (Cajka)

Mladsi ziaci 2. kolo
7. septembra o 10.00

Savon B - Podbrezova D (8.9. o 9.30, Ihrisko Bakossova, Ostruszka), Dukla C - Podbrezova C (ihrisko Bakossova, Cajka)

Ziacky tenisovy turnaj

Z P Sport, a. s., Podbrezova v spolupraci s Lekarnou Podbrezova pozyvaju ziacky vo veku do strnast a ziakov do dvanast rokov z regionu Brezno na tenisovy turnaj.
Turnaj sa uskutocni v sobotu 7. a v nedelu 8. septembra na tenisovych dvorcoch ZP Sport Podbrezova. Prezentacia bude v sobotu, ziakov od 8.00 do 8.30 a ziacok od 10.00 do 10.30 hodiny. Blizsie informacie poskytne Ladislav Longauer na c. t. 6451236.

Prva a druha priecka pre podbrezovskych bezcov

Clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova Pavol Fasko a Miroslav Haninec sa v nedelu 1. septembra zucastnili na prvom rocniku cestneho behu Banska Stiavnica - Pocuvadlo. Spomedzi patdesiatich bezcov na desatkilometrovej trati P. Fasko skoncil na prvom a M. Haninec na druhom miesto.

Volejbalisti na pocest SNP

Obecny urad v Zavadke nad Hronom a miestna organizacia Matice slovenskej pri prilezitosti 58. vyrocia SNP usporiadali 6. rocnik volejbaloveho turnaja o Pohar starostu obce. Volejbalisti, ktori sa stretli v sobotu 31. augusta v telocvicni zakladnej skoly, zaznamenali poradie: 1. MIX Podbrezova, 2. Pohorela, 3. Zavadka 1, 4. Zavadka 2.

Veterani na stadione

V sobotu 31. augusta atleticky klub MSK Brezno na futbalovom stadione v Brezne usporiadal otvorene Majstrovstva Stredoslovenskeho atletickeho zvazu, na ktorych sa zucastnili veterani z celeho Slovenska, Madarska a z Polska.
Usporiadatel vyhodnotil a financnymi odmenami ocenil tri najhodnotnejsie muzske a zenske vykony: muzi: 1. Vladimir Vybostok z B. Bystrice, kategoria 55 - 59 rokov, beh na 100 m (koeficient tabuliek WAVA 958,8 boda), 2. Jan Grula zo Zvolena, kategoria 45 - 49 rokov, beh na 100 m (803), 3. Ladislav Petrovic z Nitry, kategoria 70 - 74 rokov, hod diskom (763), zeny (vsetky v kategorii 40 - 44 rokov): 1. Alena Karlikova z Brezna, skok do dialky (675,8), 2. Viktoria Fabokova z Brezna, beh na 100 m, 3. Jajina Dec z Polska, hod kladivom (622,2).

Volejbalisti v Madarsku

Uplynuly vikend sa volejbalisti SKP Petrochema Dubova VTJ stretli na medzinarodnom volejbalovom turnaji v madarskej Kazincbarcike za ucasti madarskej spicky, kde volejbalisti Petrochemy mali moznost porovnavat. V tomto obdobi vsetky kluby skusaju hracov do buducich sutazi. Sest zucastnenych druzstiev superilo medzi sebou systemom kazdy s kazdym na dva vitazne sety. Dubova sa umiestnila na tretom mieste, zvitazila nad majstrom Madarska Dunafferom 2:0, nad vicemajstrom Kazincbajcikom 2:1 a juniormi Madarska 2:0. Prehrala s Keckemethom 2:1 a Kaposvarom 2:1, v semifinale s Kaposvarom 0:3 a v boji o tretie miesto tentokrat podlahla domacej Kazincbarcike 0:3. Vitazom turnaja sa stal Keckemeth, ktory vyhral nad Kaposvarom 3:1.
V druzstve Petrochemy nastupili uz aj juniorski reprezentanti Janusek a Michalec, Brano Skladany a Kmet nestartovali pre zranenie. Turnaj bol velmi narocny a ukazal klady a nedostatky, ktore bude este treba odstranit do 5. oktobra, kedy zacina sutaz. Na doladenie formy treba este absolvovat dva az tri turnaje, aby bolo druzstvo dobre pripravene na majstrovske boje. Zostava: Duda, Vanik, J. Skladany, Ostrihon, Janusek, Michalec, Gal, Murgas, Luptak (libero: Harvanek).

Vladimir Urban

Pochod vdaky

V krasnom slnecnom pocasi v poslednu augustovu sobotu turisticky oddiel Tatran Cierny Balog usporiadal 29. rocnik turistickeho Pochodu vdaky po stopach SNP za ucasti viac ako dvesto milovnikov tohto druhu sportu. Podujatie kratkym prihovorom otvoril Julius Kliment.
O 8. hodine sa viac ako polovica ucastnikov pochodu dopravila autobusom Lesneho zavodu Cierny Balog na Tlsty Javor, odkial odstartovali 22-kilometrovu trasu. Na partizanskom cintorine na Skalici za Zvaz protifasistickych bojovnikov polozil kyticu kvetov Anton Pobis. Druha trasa viedla z Ciernej doliny, pricom obidve trasy prechadzali masivom Klenovskeho Vepra. Ciel turistickeho pochodu bol v Palenicnej doline, ktora v druhej svetovej vojne bola miestom protifasistickeho odboja. Na zaver akcie ucastnici besedovali pri gulasi do neskorych vecernych hodin. Organizatori su s priebehom podujatia spokojni a uz teraz pozyvaju na jeho jubilejny 30. rocnik.

Ivan Kucerak

Psickarske preteky

V prvu septembrovu nedelu na futbalovom stadione v Brezne klub sportovej kynologie pri ZO ZTSC R SR Brezno – mesto zorganizoval 1. rocnik Petra Zazrivca. Sutazilo sa v dvoch kategoriach podla skusky SVV 1 (narodny skusobny poriadok) a skusky IPO 3 (medzinarodny skusobny poriadok).
V kategorii SVV 1 sutazilo sest psov, z toho dva z Banskej Bystrice dva zo Ziliny a Ivan Kvackaj z miestneho klubu so suckami nemeckeho ovciaka Nixou a Amandou. V kategorii IPO 3 sutazilo sedem psov, z toho dva z Banskej Bystrice, jeden zo Ziliny a z domaceho klubu KSK - Brezno – mesto, Igor Hucko so suckou Adelou, Jan Chmelko so suckou Dikou, Ivan Kvackaj so psom Alis a Dusan Sajgalik so suckou Affa, ktora nastupovala ako najstarsia 11,5-rocna a zaroven ako vitazka predchadzajuceho nulteho rocnika Memorialu z roku 2001.
Sutaziaci predvadzali svoje vykony divakom za posudzovania rozhodcov Olearcina z Popradu a Tatarka z Banskej Bystrice v cvikoch poslusnosti a obrany. V poslusnosti museli dokazovat zohranost dvojice v ovladatelnosti, rychlosti a presnosti vykonania roznych cvikov, ako napr. zohrata chodza, rozne druhy odlozenia psa v sede, v lahu, v stoji, stekanie na rozkaz, aportovanie a prekonavanie roznych prekazok. V obrane prisni rozhodcovia hodnotili prieskum terenu, vyhladavanie ukryteho pachatela a jeho zneskodnenie pevnym zakusom. V tejto discipline predviedla 100-bodovu obranu (co je maximalny pocet bodov) Ivana Pelegrinova so suckou Belgickeho ovciaka Aten (ucastnicka majstrovstiev sveta).
Preteky sa ukoncili vyhlasenim vitazov v peknom pocasi o pol druhej. Podakovanie za to, ze psickari z roznych regionov mohli predviest svoje umenie vdacnym divakom, patri sponzorom, organizatorom a sympatizantom kynologie.
Umiestnenie pretekarov v jednotlivych disciplinach: SVV1: 1. Ivan Kvackaj so psom Amanda Canyon (179 bodov), 2. Peter Lazor so psom Fretka z Jas. Doliny (176), 3. Ivan Kvackaj so psom Nixa Ben – JV (173), IPO 3: 1. Branislav Orvan so psom Brix Danbara (180), 2. Ivan Kvackaj so psom Alis Primadog (178), 3. Dusan Sajgalik so psom Affa STS – BAB (177)

Gustav Telka

O Pohar starostky obce Jasenie

V dnoch 26. – 21. augusta sa v Jaseni uskutocnil I. rocnik tenisoveho a nohejbaloveho turnaja o pohar starostky obce. V kategorii do patnast rokov sa do finale prebojoval M. Kordik a M. Englis. Vo vyrovnanom zapase nakoniec zvitazil M. Englis. V kategorii nad patnast rokov sa vo finale stretli P. Hajek a M. Malcek, kde opat vo vyrovnanom zapase zvitazil M. Malcek. V nohejbalovom turnaji zvitazilo druzstvo v zlozeni: R. Bucko, N. Bucko, M. Mistrik.

Organizacny vybor starostke E. Kordikovej a sponzorom dakuje za vytvorenie podmienok na usporiadanie sportoveho podujatia pre mladych, divakom za ucst a podporu – sportovcov, cim sa vytvorila prijemna sutazna atmosfera a usporiadatelom za dobry a neruseny priebeh turnajov.

TAE BO

Prve stretnutie zaujemcov a kondicne cvicenie TAE BO sa uskutocni v nedelu 15. septembra o 19.30 hodine v Sokolovni v Brezne.

NABOR

Karate klub MP v Brezne organizuje nabor novych clenov – mladeze od 10 rokov, ktory bude vo stvrtok 12. septembra o 18.00 hodine v telocvicni Sokolovna v Brezne. Zaujemcovia nech si prinesu sportovy ubor a obuv.

Slovensky cykloklub Dumbier pozyva na doplnkovy vylet pod Fabovu Holu

nedela 8. septembra
Zraz o 9.00 na namesti pod zvonicou

Trasy A, B: Brezno – Rohozna – P. Polhora – Sedlo Zbojska – Kucelach – Sedlo Burda – Zavadka – Polomka – Bacuch (usek trasy Zavadka – Bacuch ide po cyklotrase “Zelena stuha Horehronia”) – Brezno


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT