3. SEPTEMBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci na 27. augusta sa ktosi vlamal do objektu unimobunky a plechoveho skladu na namesti v Brezne. Kradezou rozneho pracovneho naradia vznikla firmam z Roznavy a z Povazskej Bystrice skoda bezmala za 330 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

V presne nezistenom case od novembra do 26. augusta sa neznamy pachatel vlamal do neobyvaneho rodinneho domu v katastri Lomu nad Rimavicou. Lup, ktory si odtial odniesol, predstavuje sumu 40 500 korun. Okrem toho poskodenim zariadenia sposobil majitelke domu 5000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Predpoludnim 27. augusta od stvrt na jedenast do jednej hodiny sarapatil ktosi v rodinnom dome v Dolnej Lehote. Chyba odtial 28 000 korun, elektricka vrtacka za 6000 korun a elektricka rozbrusovacka s kotucmi za 5000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Hodina vecer 27. augusta stacila zlodejovi na to, aby na centralnom parkovisku na Ulici Hradby v Brezne vykradol Volkswagen Passat. Majitela vozidla obral o autoradio Pioneer, cim mu sposobil skodu asi za 36 000 korun. V noci z 28. na 29. augusta sarapatil vykradac aj na SLN v Brezne, kde z Renaultu Thalia ukoristil CD prehravac Pioneer, styri CD nosice a servisnu knizku od vozidla, vsetko dovedna za 16 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Spod pristresku na neoplotenom pozemku pri rekreacnej chalupe v Zlatne zmizlo 3,5 metra kubickeho dosak zo smrekovca opadaveho. Kradezou, ktora sa stala niekedy od 27. jula do 24. augusta, vznikla majitelovi skoda vo vyske asi 25 740 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Na prave poludnie 26. augusta clen straznej bezpecnostnej sluzby v Zeleziarnach Podbrezova a. s. na srotovom poli nasiel delostrelecky granat s priemerom 150 mm . Dalsiu municiu z obdobia druhej svetovej vojny, tentokrat pat minometnych granatov, objavil 29. augusta J. K. z Hronca pri zbierani hub na Gruni. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Televizor, radiomagnetofon, elektricky holiaci strojcek, dvojkolesova kara, potraviny. vlnene deky a spacie vaky obsahoval lup za 30 300 korun. Z chaty O. K. z Bratislavy, ktora sa nachadza na Tajchu v Hornej Lehote, si ho 27. augusta odniesol neznamy pachatel. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od vecera 29. augusta do desiatej predpoludnim 30. augusta spred hotelu Hydrostav v Krpacove zmizol Volkswagen Passat strieborno-zelenej metalizy s evidencnym cislom W-WW 257 (rok vyroby 2001). Kradezou auta vznikla nemeckej firme skoda za dva miliony korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. augusta

  V stvrty septembrovy piatok nevestilo pocasie nic dobre a prietrz mracien opat narobila vela ,,sarapaty" na uliciach Polna, Mliekarenska a na Ceste osloboditelov v Brezne, kde o pol piatej popoludni vystartovali hasici a pomahali pri odstranovani nasledkov po povodni. Poziar na Chvatimechu, ktory vznikol pri vypalovani travnatych porastov, odstranili lopatami. Vodu po  silnom dazdi odcerpavali aj z priestorov restauracie vo Valaskej, a to v pondelok 26. augusta. K dopravnym nehodam absolvovali dva vyjazdy - v Nemeckej po zrazke Citroėnu s Liazom vycistili vozovku a riadili premavku a v Bacuchu po havarii Skody Fabie poskytli pomoc zranenej osobe a na auto odtahovej sluzby nalozili havarovane vozidlo. V tomto tyzdni este na Fucikovej ulici otvorili byt a uhasili horiacu izolaciu na kabloch v rozvadzaci elektriky.

155.jpg (4763 bytes)

Utorok 27. augusta sa stal osudnym pre 27-rocneho muza z Brezna, ktoreho v breznianskej nemocnici prijali s bodnymi ranami v hrudniku. Napriek operacnym zakrokom sa zivot mladeho cloveka uz lekarom nepodarilo zachranit. V stredu 28. augusta o siestej vecer zaznamenali vyjazd do Bravacova, kde po zasiahnuti elektrickym prudom uspesne resuscitovali 26-rocneho muza. Dovedna vystartovali 29-krat, z toho 10-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k brusnym prihodam, 7-krat k prihodam nervoveho systemu a po 5-krat k urazom a k inym pripadom.

0903 545988

Hmliste rana casto negativne vplyvaju na vodicov, a preto na vhlkej vozovke by mali jazdit opatrnejsie a hlavne pomalsie. Clenovia NAMK zaevidovali pat odtahov osobnych vozidiel, z toho jedno po dopravnej nehode. Na Krpacove otvorili Mazdu 626, v ktorej si majitel zabuchol kluce, v Lopeji vymenili brzdovy kotuc v Renaulte, platnicky vo Volkswagene Pollo a vo Valaskej opravili startovanie vo Forde Escort. V sobotu poskytli technicku pomoc pri organizovani deviateho rocnika Polmaratonu SNP. . 

Uzreli svetlo sveta image

 

Patrik Spravac z Pomomky, Andrea Baranova z Cierneho Balogu, Adam Baric zo Zavadky nad Hronom, Veronika Cabanova z Brezna, Milan Muransky z Pohronskej Polhory, Terezia Szabova z Banskej Bystrice, Vanesa Kulifajova z Pohorelej, Jozef Ruzicka z Nemeckej, Matus Hrabovsky zo Sumiaca, Nikola Cerna z Brezna, Daniela Kovacsova z Brezna.

 

Opustili nas_image

 

Elena Bartosova (55) z Brezna, Imrich Nagy (70) z Valaskej, Stefan Slivko (80) z Brezna, Miroslav Krasko z Brezna (38), Helena Lunterova z Telgartu (80), Paulina Belakova (66) z Helpy, Jolana Matejcekova (81) z Hronca, Miroslav Tschampa (26) z Brezna, Igor Skultety (54) z Dolnej Lehoty, Maria Skriniarova, rod. Kubaliakova (70) z Ladomerskej Viesky.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Posledny augustovy tyzden prevladalo na horach v rannych a dopoludnajsich hodinach slnecne pocasie, popoludni sa vyskytli aj prehanky a silnejsie dazde. Teploty sa pohybovali od 13°C do 19°C. Turisticky ruch uticha, turistov ubuda a zacinaju pripravy na jesennu a zimnu sezonu. Celnovia Horskej sluzby zacali s tycovanim centralnej casti zimnej turistickej trasy Chopok - Dumbier


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT