3. SEPTEMBER  2002 Strana 4

wpe1.jpg (1347 bytes)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Citatelska sutaz k 10. narodeninam Horehronia

11.

Bravacovo, podobne ako okolite obce Horehronia, sa moze pochvalit prekrasnou prirodou. Dedinu obklopuju krasne, prevazne ihlicnate lesy. Ten, komu priroda ucarovala a vie v nej najst kusok pokoja a neopisatelneho cara, isto neolutuje, ak zdola najvyssi vrch chotara Benusku, ludovo volanu Kecka.
Kecka lezi v nadmorskej vyske 1544 m a po vyznacenom turistickom chodniku ju zdatnejsi turisti zdolaju za viac ako dve hodiny. Pri peknom pocasi je z Kecky prekrasny pohlad na Vysoke Tatry. Dovolenkova sezona sice konci, ale aj jesenna priroda ponuka dostatok moznosti na spoznavanie nasho krasneho Horehronia. O tom, ze nasa priroda je krasna, vas isto presvedci aj bravacovska Kecka.

Ciernohronsky zeleznicny patboj po novom

Prvenstvo obhajil Vladimir Kmet

Uz po siedmykrat sa vo stvrtok 29. augusta v areali Ciernohronskej zeleznicky v Ciernom Balogu stretli silni muzi, aby si zmerali svoje sily v Memoriali Julka Kovalcika - Krasnika, ktory je znamy pod nazvom Ciernohronsky zeleznicny patboj. Organizatori v tomto roku po prvykrat spojili discipliny (prenasanie bremena cez prekazkovu drahu, tahanie vagona so zatazou, jazda na rucne pohananej drezine, pritahovanie vagona so zatazou, pribijanie tratovackeho klinca) do jedneho sutazneho okruhu. Zvitazil ten ucastnik, ktory v najkratsom case absolvoval vsetky discipliny.
Zial, v tomto roku zaznamenali mensi zaujem silakov, zo zien nenabrala odvahu ani jedna. Pretoze nebol splneny minimalny pocet sutaziacich v jednotlivych kategoriach (do 90 a nad 90 kilogramov), museli ich zlucit. Vlanajsie prvenstvo nakoniec obhajil Vladimir Kmet z Cierneho Balogu - Vydrova. V poradi na dalsich miestach skoncili: Juraj Furdik z Banskej Bystrice, Jan Kovacik z Dobroce, Dusan Kelo z Bratislavy a Jaroslav Turosik z Vydrova. Okrem hlavnej sutaze prebiehalo aj doplnkove zapolenie dvojic, kde sutaz pozostavala z behu asi na 100 metrov a z jazdy na rucnej drezine. Najlepsie sa darilo dvojici Srolova - Furdik pred dvojicami Kmet - Kmetova, Tazka - Bilek, Plaskurova - Kutny, Kalmanova - Kalman.
Na regularny priebeh sutaze dohliadal a vysledky vyhlasil riaditel sutaze Ing. Ivan Zemko-Basket.
V tejto den sa v areali zeleznicky stretli aj ti, ktori predchadzajucich dvadsat rokov letne prazdniny prezivali vo Vydrovskej doline. Vydra - vidiecka rozvojova aktivita totiz zorganizovala Den dobrovolnikov, ktori po cely den spominali na dni venovane zachrane lesnej uzkorozchodnej zeleznicky (na dolnej snimke).

h0235c.jpg (13382 bytes)

h0235e.jpg (15271 bytes)

h0235c.jpg (13382 bytes)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT