1. OKTOBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  O stvrt na dvanast predpoludnim 20. septembra nic netusiaca chodkyna S. E. v Ciernom Balogu - Medvedove zazila neprijemne stretnutie s motorovym vozidlom. Neznamy vodic bielej Skody Rapid alebo Garde totiz zachytil jej nakupnu tasku, ked kracala po lavom okraji cesty v smere jeho jazdy. Vodic pokracoval dalej bez zastavenia. Chodkyna vyviazla bez zranenia. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne 27. septembra zacal trestne stihanie a vzniesol obvinenie voci 53-rocnemu B. J. z Brezna z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a jednotlivcovi. Vecer 26. septembra sa B. J. pokusal dostat do bytu, kde spolocne byval s exmanzelkou. Ked B. B. pri otvarani dveri uvidela v rukach muza noz, usla z bytu. Po kratkom case sa vratila, ale opat sa jej vyhrazal zabitim. Rano 27. septembra pod vplyvom alkoholu svoje vyhrazky opakoval a krical, ze ju zabije a hodi do Hrona. Po vzneseni obvinenia bol podany navrh na vzatie B. J. do vazby.

...

Rezervne koleso Schmitz s pneumatikou Dunlop a startovacie kable zmizli z navesu Schmitz SO 1 v case od pol desiatej vecer 21. septembra do stvrt na desat predpoludnim 23. septembra. Zlodej na Stanicnej ulici v Brezne nezistenym sposobom a predmetom uvolnil upinacie lana, ktore drzali rezervne koleso na kovovej konstrukcii za zadnou napravou navesu a ukradol koleso. Na plastovom kufriku, ktory bol upevneny vedla miesta pre rezervne koleso, prestrihol visiaci zamok a odcudzil startovacie kable. Kradezou kablov vznikla D. J. z Helpy skoda za 2000 korun a kradezou kolesa lizingovej spolocnosti Tatra Leasing Bratislava bezmala za 26 700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vecer 25. septembra zamestnanec straznej bezpecnostnej sluzby Zeleziarni Podbrezova a. s. oznamil, ze v priestoroch srotoveho pola nasli desat kusov municie, pravdepodobne delostrelecke

granaty z druhej svetovej vojny. Nalez zaistili proti neopravnenej manipulacii a privolali pyrotechnika z Krajskeho expertizneho ustavu Banska Bystrica. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Bez zjavnych znamok nasilia 26. septembra vecer medzi piatou a pol deviatou ktosi vnikol do izieb v hoteli Partizan na Taloch a kradol. F. V. z Presova obral o mobilny telefon Nokia 5110 za 9000 korun a o 1200 korun. V dalsej izbe D. J. z Nitry ukoristil kozenu penazenku za 500 korun s hotovostou 500 korun a z tretej izby kratku gulovu zbran Colt 357 Magnum, ktoru mal v legalnej drzbe K. M. z Novych Zamkov, okrem toho zbrojny preukaz, sportove puzdro na zbran, ruksak Adidas, mobilny telefon Siemens s nabijackou, penazenku s 16 000 korunami, fotoaparat Canon a osobne doklady, vsetko dovedna za 109 500 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

O stvrt na pat popoludni 26. septembra na ceste pred Predajnou C. K. z Podbrezovej za volantom Skody Favorit neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a narazil do zadnej casti nakladneho auta Skoda 706 MT, ktore bolo pre poruchu odstavene na krajnici. Vodic Favorita utrpel zranenie, z ktoreho sa bude liecit asi tyzden. Podrobil sa orientacnej dychovej skuske na zistenie alkoholu v krvi, ktora namerala hodnotu 1,77 promile. Vodicsky preukaz mu zadrzat nemohli, pretoze ho nemal. Na osobnom aute vznikla skoda za 70 000 korun a na nakladnom za 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Priklepovu vrtacku Narex, rucnu elektricku strunovu kosacku a ocelove a gumove kotuce do vrtacky si po vypaceni dveri na pivnici rodinneho domu v Raztoke odniesol neznamy pachatel. Kradez vlamanim so skodou za 6000 korun pre H. J. z Banskej Bystrice sa odohrala pravdepodobne v noci z 20. na 21. septembra. Preveruje OO PZ Podbrezova.

(od)

Baran
Prace v byte, okolo domu ci v zahrade je neurekom a veru by sa velmi zisli aj nejake ruky navyse. Chyba dobry a odusevneny organizator. Ujmite sa tejto funkcie, budete mat radost z prace aj z uspechu.

Byk
Je to uplny paradox: rozmyslate o nahodnom zbohatnuti, pricom suchy rozok zapijate nesladenou kavou z melty. Z toho vyplyva, ze nestaci len snivat, ale aj konat.

Blizenci
Ak budete rozmyslat o programe na tento tyzden, rozhodne berte do uvahy skusenosti z minulosti. Mate pred sebou rodinny konflikt, ktory nesposobi nic vazne, ak ho budete riesit s chladnou hlavou.

Rak
Budete plny prijemnych zazitkov, dostanete sa do euforickej nalady. Tieto chvile rodinnej pohody a vzajomneho porozumenia vam vytvoria vhodnu podu pre dni plne vasni.

Lev
V kruhu dobrych priatelov a znamych si budete v duchu vycitat, preco ste sa im vyhybali. Toto stretnutie vyuzite na zorganizovanie pravidelnych priatelskych posedeni.

Panna
Rodinna pohoda a teplo intimity vas privedu ku konstatovaniu, ze rodinna spolupatricnost je pre vas zdrojom tvorivej sily a inspiracie. Vazte si tuto vzacnost.

Vahy
Relaxacia inspiruje vasu fantaziu. Tieto dni by ste mali vyuzit na tvorive prejavy, ci uz literarne formy, alebo esteticke upravy v pracovni.

Skorpion
Ste ako sa vravi na roztrhanie, a prave preto by ste mali konat rozvazne. Venujte sa rodine a potom aby ani vlk nezostal hladny, stravte prijemne chvile s milovanou osobou.

Strelec
K detom mate velmi osobity vztah. Naskytne sa vam prilezitost urobit pre ne nieco vynimocne. Napriklad zorganizovat zaujimavy vylet spojeny so sportom.

Kozorozec
V dosledku malej nepozornosti sa mozete dostat do osemetnej situacie. Mali by ste totiz ratat s tym, ze neprajnici vyuziju kazdu vasu slabost ci omyl. Nikdy nepodcenujte nepriatela.

Vodnar
Caka vas vela prijemnych chvil a peknych zazitkov. Ste ovela vnimavejsi a citlivejsi, nez inokedy. Pricinou tohto stavu je uprimna a hlboka laska.

Ryby
Nervozitu a nedockavost nedavajete agresivne najavo ani doma, ani na pracovisku. Volte radsej formu priatelskej aktivity. Navrhnite sutaz, v ktorej sa lahko presadite.

 

V treti septembrovy piatok v Bacuchu a v Brezne - Bujakove vytiahli z priekopy dve osobne vozidla, v pondelok v Jarabej nalozili na auto odtahovej sluzby havarovanu Skodu Pickup, v Myte pod Dumbierom na hlavnej ceste sorpcnou latkou zasypali uniknutu ropnu latku a vo stvrtok v Predajnej po zrazke Skody Favorit so Skodu 706 poskytli pomoc pri nalozeni zranenej osoby do sanitky RZP. Dalej zaevidovali poziar kontajnera na odpadky na namesti v Brezne, ktory uhasili vysokym tlakom, otvorenie bytov na uliciach CSA a Malinovskeho pomocou specialneho naradia a prostrednictvom plosiny cez balkonove dvere a raz vystartovali do Lomu nad Rimavicou, kde rozpilili spadnuty strom, ktory prekazal v jazde vozidlam.

 

 155.jpg (4763 bytes)

 

Zachranari absolvovali dovedna 23 vyjazdov, z toho 6 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k mozgovym prihodam, 2 k urazom, po raze k brusnej prihode, k umrtiu este pred prichodom sanitky a k dychacej prihode, 8 k inym pripadom a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice. Dvadsiateho siesteho septembra po stvrtej popoludni po dopravnej nehode v Predajnej previezli na osetrenie do breznianskej nemocnice 36-rocneho muza, ktory nastastie utrpel len vonkajsie povrchove zranenia. Smutnejsi pripad zaznamenali v piatok dvadsiateho v Brezne, kedy vecer pred jedenastou uz len skonstatovali smrt 15-rocneho dievcata obesenim.

 

0903 545988

Tento septembrovy tyzden clenovia NAMK oznacili ako ,,nehodovy", odtiahli az sedem vozidiel po dopravnych nehodach. Vodicom poskytli styrikrat technicku pomoc. V Brezne otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, v Lopeji opravili kardan v Avii a v Zavadke nad Hronom chladiacu hadicu vo Felicii. Opatrnosti nie je nikdy dost, preto jazde treba venovat zvysenu pozornost.

 

hs.jpg (5636 bytes)

Uplynuly tyzden prevladalo na horach zle pocasie. Na hrebeni Nizkych Tatier, v nadmorskej vyske 1600 m napadol sneh, co sa nepriaznivo odzrkadlilo aj na navstevnosti. Clenovia Horskej sluzby zacinaju s pripravami na zimu, kontroluju zdravotny material a opravuju zimne zvozne prostriedky. 



Uzreli svetlo sveta image

 

Natalia Spisiakova z Brezna, Ema Krsackova z Brezna, Lucia Svantnerova z Cierneho Balogu, Adrian Dejeso z Cierneho Balogu, Dasa Lisackova z Brezna, Sara Tomcikova zo Zavadky nad Hronom, Jozef Baksa z Pohorelej.

 

Opustili nas_image 

 

Vaclav Skultety (69) zo Slovenskej Lupce, Ladislav Turosik (75) z Bacucha, Zuzana Simanova (15) z Brezna, Albina Jergova (82) z Valaskej, Miroslav Chabada (56) z Brezna, Bernardina Vrabova (75) z Raztoky, Julius Dobrik (79) z Dubovej, Frantisek Bucek (75) z Brezna, Helena Lackova (90) z Dubovej, Ondrej Jarjabka (83) z Podbrezovej - Lopeja, Maria Sucha (81) z Podbrezovej, Olga Batrosova (66) z Valaskej, Maria Turnova (82) z Cierneho Balogu.

Spomienky

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou a uctou na teba spominame.

Dna 28. septembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Julius Medved z Brezna

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera s rodinou a synovia s rodinami.

Spomienky

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom, dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, nestihol si ani povedat: “Zbohom, rodina moja, odchadzam od vas”.

Dna 17. septembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec zat a stary otec

Helmut Gross z Brezna

S laskou spominaju manzelka, synovia, vnucata, svokra a ostatna rodina. Venujte mu spolu s nami tichu spomienku.

...

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, dame ti kyticku a povieme: Ocko zbohom!

Dna 19. septembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec a svokor

Jan Sperka z Nemeckej

Smutiaca rodina

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 19. septembra uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Vlckova z Michalovej

Spominaju matka, sestra a dcery s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 20. septembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy, prastarej mamy

Angely Zelencikovej z Valaskej

Spominaju syn Henrich s rodinou a dcera Bozena s rodinou.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na bacusskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 23. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana

Irenka Kuttnerova z Bacucha

S uctou a laskou spomina sestra Marka, Anka, brat Jan a neter Kvetka s rodinou.

...

Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial. Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 27. septembra uplynulo jedenast rokov od toho smutneho dna, kedy nas navzdy opustila nasa draha mama a stara mama

Eleonora Tokarova z Michalovej

S laskou a uctou spomina dcera Vierka a vnucky Tatiana a Ingrid.

...

Uz ma mamka nepohladi, uz nepocujem jej mily hlas, uz neuvidim jej pohlad zlaty, len ten to pochopi, kto mamku stratil.

Dna 6. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa mama

Maria Zivcakova

S laskou spominaju dcery, zat a vnucata.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT