22. OKTOBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  O stvrt na dve v noci 14. oktobra na ceste medzi Bacuchom a Benusom do jazdnej drahy Skody 120 s breznianskym evidencnym cislom pri prechadzani pravotocivou zakrutou zlava vbehol chodec z Vrutok. Pri zrazke si zlomil prave predkolenie, ktore sa bude liecit asi tri mesiace. Na aute je 500-korunova skoda. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Strnasteho oktobra T. R. zo Zvolena oznamil, ze 20. septembra neznamy pachatel z otvoreneho skladu gulatiny v Michalovej ukradol motorovu pilu Husqvarna. Skodu sposobenu firme Badger zo Zvolena vycislili bezmala na 33 700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Keramicku dlazbu, zateplovaci polystyren, dvadsatlitrovu bandasku s motorovou naftou a spaci vak zo skladu na Zeleznicnej ulici v Brezne niekedy od 12. do 15. oktobra povynasal neznamy pachatel. Stavebnej firme Vento Plus, s. r. o., Banska Bystrica vznikla kradezou skoda za 28 600 korun a poskodenim zariadenia vo vyske 2000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 15. na 16. oktobra na Krculovej ulici v Brezne sa ktosi vlamal do Skody SuperB, z ktorej sa snazil vymontovat DVD prehravac Pioneer. Odniesol si dialkovy ovladac od DVD, mobilny telefon Nokia a kluce od VW Polo, cim B. M. z Brezna sposobil ujmu dovedna za 20 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Nevolany navstevnik niekedy od 3. do 19. oktobra ,,navstivil" rekreacnu chalupu na Pestovatelskej ulici v Brezne, kde poskodil dreveny obklad a ukradol rozne veci v hodnote 29 000 korun. Skodu sposobenu I. Ch. z Hronca dovedna s poskodenim zariadenia vycislili na 37 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Vecerny cas od tristvrte na devat do stvrt na dvanast 16. oktobra stacil zlodejovi, aby z rodinneho domu vo Valaskej odcudzil mikrovlnnu ruru, gravirovanu valasku, vybijanu palicu, sosku kona a 3000 korun. Majitelovi B. J. vznikla skoda za 26 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom sedemnastej oktobrovej noci mali nevolanu navstevu v rodinnom dome v Hronci. Zlodej vosiel dnu, v spalni otvoril zasuvku stola, odkial ukradol 20 000 korun. Okrem toho majitelovi M. K. zanechal tisickorunovu skodu na zariadeni. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V priebehu hodiny vecer 17. oktobra zo Skody Fabie odstavenej na parkovisku Zapace v Myte pod Dumbierom zmizlo autoradio Skoda. Neznamy pachatel poskodil aj pneumatiky, cim majitelke auta P. D. sposobil skodu dovedna asi za 34 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V presne nezistenom case od septembra do 19. oktobra neznamy pachatel bez pouzitia nasilia zo skladu udrzby pily v Ciernom Balogu - Dobroci v objekte rolnickeho druzstva ukradol dve motorove pily. Majitelovi pily J. R. sposobil skodu za 56 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Pohorelski policajti 16. oktobra vypatrali pachatelov kradeze hlinikoveho plechu z neohradeneho pozemku Za Horkou vo Valkovni, cast Zlatno. Plech za 12 000 korun majitelovi P. V. z Cervenej Skaly este 15. maja ukradol G. P. a jeho spolocnici.

...

V noci z 18. na 19. oktobra ktosi sarapatil v budove Zakladnej skoly na Partizanskej ulici v Jaseni. Zo skladu potravin ukradol maso bezmala za 6500 korun a na zariadeni nechal 6000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. oktobra

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Ako je zname, zima prichadza do hor skor a nie je tomu inak ani u nas. V nasich horach zacina pomaly snezit, a tak mozno aj vplyvom tohto pocasia turisticky ruch uticha. Najblizsi vikend clenov Horskej sluzby caka Beh do vrchu vo Vratnej doline, o com vas budeme este informovat.



Uzreli svetlo sveta image

 

Diana Sivkova z Brezna, Rastislav Kokavec z Bystrej, Adam Durica zo Zavadky nad Hronom, Erik Kvoriak zo Zavadky nad Hronom, Natalia Turisova z Podbrezovej, Dominika Markusova zo Zavadky nad Hronom, Ondrej Caban z Pohorelej, Jan Olah z Brezna, Natalia Harvanova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Zuzana Krejcirikova (79) z Brezna, Maria Sajgalikova (87) z Benusa, Ludovit Kasa (78) z Brezna, Maria Holusekova (87) z Brezna, Anna Michalkova (91) zo Zavadky nad Hronom, Margita Zajakova (78) z Pohronskej Polhory, Jan Strba (88) z Lopeja, Anna Vetrakova (63) z Lomu nad Rimavicou, Matej Bercik (84) z Brezna, Maria Kreutzova (75) z Brezna, Emilia Kubinova (82) z Hronca, Ludovit Hobbik (62) z Michalovej, Zofia Leitnerova (89) z Osrblia, Jolana Potancokova (73) z Lubietovej, Jozef Haviar (71) z Brezna.

 

Blahozelanie_image

 

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa nam tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Vdaka ti Boze, za pozehnanych osemdesiat rokov zivota, ktorych sa 19. oktobra dozila nasa draha mama

Anna Giertlova z Cierneho Balogu – Dobroce

Za vsetku lasku ti dakuju synovia, dcery, vnucata s rodinami a styri pravnucata, ktore ta za vsetkych bozkavaju. K blahozelaniu sa pripaja aj ostatna rodina.

Podakovanie

Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym, ktori 15. oktobra odprevadili na poslednej ceste nasu drahu mamu, staru a prastaru mamu

Mariu Sajgalikovu z Benusa

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti. Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.

So stalym zialom v srdci si dna 25. oktobra pripomenieme piate vyrocie tragickej smrti nasho syna a brata

Miroslava Oravskeho z Myta pod Dumbierom

S laskou spominaju rodicia, brat Tibor a ostatna rodina. Prosime, venujte mu s nami tichu spomienku.

SPOMIENKY

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 12. oktobra sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny nasho draheho brata

Vojtecha Stulrajtera

S laskou spominaju surodenci s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 18. oktobra sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca, ktory nas opustil vo veku sestdesiatosem rokov.

Ondreja Svantnera z Valaskej,

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku, za ktoru dakuju manzelka a deti s rodinami.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 19. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas nahle vo veku tridsatdevat rokov opustil syn, manzel, otec, vnuk a zat

Jan Majercik z Polomky

S laskou a bolestou spominaju mama, manzelka, deti Marcelko a Andrejka, stara mama, svokrovci a ostatna rodina.

...

Nespim svoj vecny sen, stal som sa vetrom, dazdom, snehovym trblietanim. Som slnecny jas, sumenie lesa, aj tiche hviezdne svetlo.

Vam, ktori ste si 21. oktobra pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Stefana Korena z Cierneho Balogu – Janosovky,

patri moje uprimne dakujem.

Manzelka s detmi a ostatna rodina

...

To, ze cas rany zahoji, je iba klamne zdanie, v srdci nam bolest zostane a tiche spominanie.

Sestdesiatich rokov by sa 4. oktobra dozil

Ladislav Duda z Predajnej,

ktory tragicky zahynul 22. oktobra 1997 spolu s 27-rocnym synom

Martinom Dudom.

Zomreli, ale ziju v srdciach nas vsetkych, ktori sme ich milovali

manzelka - matka, dcera - sestra s rodinou a ostatna rodina. Dakujeme vsetkym, ktori si na nich spomenu.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 24. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Vierka Konderova

S laskou spominaju syn Peter, Igor a dcera Erika s rodinami.

Baran

V priebehu tyzdna vam budu rozne malickosti nepriamo naznacovat, ake mate priaznive podmienky na tvorivu pracu. Ak by sa tieto malickosti neobjavili, znamena to, ze mate necinne cakat.

Byk

Pre bykov narodenych v poslednej dekade znamenia budu tieto dni mimoriadne priaznive. Budu ucinnejsie a uspesnejsie pracovat, co im prinesie ako moralne, tak aj financne ocenenie.

Blizenci

Telesne i dusevne ste dobre disponovani, citite v sebe prebytok tvorivej energie. V takejto situacii zabudate na to, ze laska si tiez vyzaduje kus fantazie a vynaliezavost, tak preco nevyuzijete svoje moznosti?

Rak

Necaka vas ziadne prekvapenie. Podmienky su priaznive na doriesenie istych rodinnych problemov, pripadne “vyzehlenie” nedorozumeni s lubostnym partnerom.

Lev

Zaujimave stretnutie vam sposobi vela starosti. Tentoraz by ste nemali pocuvat hlas srdca, ale konat podla zakonov logiky. V ziadnom pripade na seba neberte neprimerane riziko.

Panna

Citite sa vyborne, ale na tom ma podiel aj osobne stastie. Vyhli ste sa nestastiu alebo zdravotnym komplikaciam, v com vam pomohol necakany zasah Osudu. Teste sa, ze je vsetko v poriadku.

Vahy

Za sled nepriaznivych udalosti ste zodpovedni jedine vy sami. Teraz uz nezachranujte to, co je mrtve. Snazte sa vniest do zalezitosti trocha svetla, aby ste eliminovali negativne vplyvy.

Skorpion

Vyskytnu sa iste priznaky unavy, no niet sa co cudovat. Zvysene pracovne tempo si vyziada vela energie. Par dni by ste si mali vyhradit na odpocinok a usporiadanie citov.

Strelec

Ak chcete kracat s dobou, investujte cas i peniaze do spolocenskej aktivity. Keby ste sa mali uzavriet do ulity, casom by ste stratili vsetkych priatelov.

Kozorozec

Vsetko prebieha tak, ako ste povodne predpokladali. Upokojuje vas vedomie, ze nie ste hrackou v rukach osudu. Budte vsak opatrni, aby ste sa nestali obetou euforie.

Vodnar

Bohyna stastia mava vrtosivu naladu. Nie je vylucene, ze vam v jednej oblasti sposobi dobru naladu. Mozete vyhrat v nejakej hre, alebo prehrate v laske. Moze to vsak byt aj naopak.

Ryby

Aj keby sa v tychto dnoch u vas vyskytli iste problemy financneho charakteru, vsetko lahko prekonate. Vedomie uspesnosti vam poskytne dostatok dusevnej vyrovnanosti.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT