Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 11

CISLO

03

21. JANUAR  2003 7,50-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Okres Brezno na medzinarodnom veltrhu cestovneho ruchu Slovakiatour

V dnoch 16. - 19. januara sa vo Vystavnom a kongresovom centre v Bratislave konal 9. rocnik medzinarodneho veltrhu cestovneho ruchu ITF Slovakiatour. Region Horehronie sa v niekolkych predchadzajucich rocnikoch prezentoval formou vlastneho vystavneho stanku. V tomto roku sa starostovia obci nedohodli na spolocnej ucasti, a tak mesto Brezno a mikroregiony Horehron a Muranska planina vyuzili ponuku Banskobystrickeho samospravneho kraja zucastnit sa na veltrhu v ramci spolocnej plosnej expozicie a zaradenim prospektov a inych propagacnych materialov do siete ponuky. Okrem toho okres Brezno na veltrhu reprezentovali aj dva samostatne vystavne stanky:
Stanok Tale a. s. priblizil spolocnost, ktora na slovenskom trhu v oblasti cestovneho ruchu prezentuje jedinecnu a komplexnu ponuku. Do suhrnu sluzieb patri osemnastjamkove golfove ihrisko, ski-centrum s piatimi lyziarskymi vlekmi, hotelovym komplexom a cestovnou leteckou agenturou.
Z iniciativy zastupcov Mikroregionu Cierny Hron, konkretne obcianskeho zdruzenia Vydra z Cierneho Balogu, Hucul klubu Lom nad Rimavicou spolu s Cykloklubom Polana Detva vznikol nevsedny produkt s nazvom Vrcharske putovanie, prave pod jeho hlavickou sa tieto zdruzenia, zaoberajuce sa vidieckym turizmom a regionalnym rozvojom, na veltrhu predstavili. Vrcharske putovanie je urcene ludom s pozitivnym vztahom k prirode, ktori vyhladavaju nevsedne putovatelske zazitky. Ponukaju sluzby v balikoch alebo zostavenie individualnych programov, ako je individualna turistika alebo turistika so sprievodcom, turisticke trasy a naucne chodniky; prirodne pozoruhodnosti, prvky ludovej architektury, kulturno-historicke pamiatky; inidivdualna cykloturistika a cykloturistika so sprievodcom, pozicovne a uschovne bicyklov; jazda na koni, kurzy jazdenia, viacdenne putovanie; volske a konske zaprahy, v zime jazda na saniach; rodinne farmy, salasnictvo, vyroba syra a domacich produktov; skalolezectvo; ukazky ludovych remesiel, suveniry; jazda Ciernohronskou zeleznickou; bezecke a zjazdove trate; splavovanie Hrona; ryzovanie zlata, vyhliadkove lety; stravovanie a ubytovanie.
Na veltrhu sa zucastnili aj odborni pracovnici a funkcionari z Brezna i okresu. Prostrednictvom expozicii a sprievodneho programu mali moznost konfrontovat ponuky slovenskych regionov s dopytom zahranicnych turistov po aktraktivitach nasho kraja.

h0303h.jpg (13273 bytes)

h0303i.jpg (12718 bytes)

h0303g.jpg (12334 bytes)

Primator Brezna Ing. Jaroslav Demian a veduca oddelenia spolocenskych veci a zahranicnych vztahov PhDr. Anna Stulrajterova v stanku Banskobystrickeho samospravneho kraja

Veltrh navstivil aj prezident republiky Rudolf Schuster s manzelkou.

Stanok Tale a. s.

 

Herec - asistent rezie - reziser

h0303f.jpg (11249 bytes)Siesteho januara sa vyznamneho zivotneho jubilea - sedemdesiat rokov - dozil JOZEF PREPLETANY, dlhorocny vyznamny cinovnik Matice slovenskej a Divadelneho suboru Jana Chalupku v Brezne.
Pocas svojej ochotnickej cinnosti, ktora pocita niekolko desatroci, vytvoril mnozstvo postaviciek a postav v divadelnych hrach breznianskeho divadla. Jedenast rokov posobil ako reziser a veduci Detskeho divadelneho studia pri Mestskom kulturnom stredisku v Brezne. V poslednom obdobi, okrem kreovania divadelnych postav, bol asistentom rezie znameho rezisera Matusa Olhu.
Aj ked ochotnici Divadelneho suboru Jana Chalupku budu Jozkovi Prepletanemu k jeho jubileu blahozelat na stretnuti jubilantov, uz teraz mu do dalsich rokov zivota praju pevne zdravie a este vela tvorivych uspechov na doskach, ktore znamenaju svet.

Ing. Anton Jursa


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT