21. JANUAR  2003 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Hromnice - koniec sanice

V Polomke v sobotu 1. februara usporiadaju 3. rocnik sutaze taznych koni Hromnice - koniec sanice. Do arealu Ski centra Bucnik zaujemcov pozyvaju obec Polomka, starosta a Asociacia furmanov Slovenska. Dospeli zaplatia vstupne 50 korun, deti do patnast rokov 20 korun a deti mladsie ako sest rokov maju vstup zadarmo.

Krnohy Benus 2003

V sobotu 1. februara sa v Benusi na Pobisove uskutocnia preteky Krnohy Benus 2003. Od 8. do 9.30 bude zapis pretekarov, ktorych do pol jedenastej dopravia na start. Preteky su na programe od 11.00 do 14.00, po nich vyzrebuju tombolu a vyhlasia vysledky. Zabavu na snehu zabezpeci ludova hudba Juliusa Bartosa - Suka z Cierneho Balogu.

Ski centrum Polomka - Bucnik informuje

V nedelu 12. januara sa v Ski centre Bucnik konali preteky motoriek a lyziarov upevnenych na lane k motorke, u nas uz znamy motoskjoring. Vitazom v poradi uz 3. rocnika spomedzi 21 pretekarov sa stal Peter Belko z Polomky s lyziarom Jurajom Vrbovskym. Po tychto pretekoch nasledovala sutaz v motocrose, ktoru vyhral majster sveta v endure a ucastnik raley Pariz - Dakar Jaroslav Katrinak. Dalsie preteky pripravuju organizatori 8. februara.
Na ceny listkov na lyziarsky vlek je pocas pracovnych dni do konca januara mimoriadna akcia. Listok od 14. do 16. hodiny stoji len 60 korun pre deti a 100 korun pre dospelych. Lyziarsky svah je upravovany sneznym pasovym vozidlom Kassbohrer PB 240, ktory stredisko kupilo 10. januara. Svah zasnezuju piatimi sneznymi delami Latemar, ponuka velmi dobre podmienky na lyzovanie. Vyska snehu je 70 cm. Informacie o snehovych podmienkach su aktualizovane na www.holidavinfo.sk, na teletexte STV, Markize a mozete ich ziskat aj na c. t. 0905 406622.
Cennik listkov na sezonu 2002-2003 najdete v buducom cisle.

Ing. Stanislav Priboj

Turnaj v mariasi

V sobotu 18. januara sa v restauracii Zapad v Brezne zisli priaznivci hry v mariasi. Na 3. rocniku turnaja, ktory usporiadal klub HZDS c. 2, sa stretlo 33 priaznivcov tejto hry z Brezna i okolia. Najviac sa darilo Petrovi Drbulovi pred Jozefom Svantnerom a Rudolfom Kubarom.

(mm)

Turisticky pochod na lyziach

Zakladna organizacia Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov v spolupraci s Obecnym uradom a Klubom slovenskych turistov v Ciernom Balogu pri prilezitosti 58. vyrocia oslobodenia obce v nedelu 26. januara usporiada turisticky pochod na lyziach. Zraz ucastnikov pochodu je o 10. hodine pred budovou Obecneho uradu v Ciernom Balogu.

(jk)

HK Brezno informuje

V piatok pred nedelnajsim zapasom dozrela myslienka pripojit k autobusu pre hracov este jeden autobus pre divakov. Vdaka tomuto napadu malo stretnutie muzov v Liptovskom Mikulasi pre Brezno vari este domackejsie divacke prostredie, ako na breznianskom stadione. Napriek minimalnej publicite pricestovalo na Liptov vyse sestdesiat brezninskych fanusikov, ktori na plne hlasivky povzbudzovali svojich priaznivcov. Ti sa im v suboji s huzevnatym superom zavdacili predvedenim vzrusujuceho sportoveho zazitku.
II. hokejova liga muzov – skupina Vychod
HC 32 Liptovsky Mikulas B – HK MSK VTJ Brezno 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), goly Brezna: Fabry, Belusiak. Po raketovom starte a vari prvej ucelenejsej akcii nastalo pre brankou domacich rusno a puk z hokejky Fabryho po prihravke Krupcika sa dostal za chrbat liptovskeho brankara. Aj dalsi priebeh tretiny poskytoval rychly sled utocnych akcii, ale golmani na oboch stranach dobre chranili priestor za svojou brankovou ciarou. Hostia nevyuzili ani jednu z troch presiloviek v tejto tretine. Zmena skore nenastla ani v druhej tretine, kedy zase od 27. po 32. minutu boli v nepretrzitom oslabeni hostia, dokonca dva razy po polminutke na troch proti piatim. Jednogolovy naskok na zaciatku tretej tretiny pri neutichajucej ofenzive domacich bol pre hosti nepostacujuci, a tak obojstranna utocna hra poskytovala vsetkym zainteresovanym vzrusujuce chvile. Ich prvym vyvrcholenim bol druhy gol v sieti domaceho muzstva, ktory tam po spolupraci s Fabrym dopravil Belusiak. Druhu a zaverecnu fazu predstavoval zaver stretnutia, poznamenany narastajucou nervozitou domacich hracov, ktora prerastala do viacerych hrubych zakrokov a naslednych vyluceni. Minutu pred koncom zapasu sa paradoxne ocitli na lade len traja hokejisti Brezna a piatich domacich hracov doplnil siesty utocnik za stiahnuteho brankara. Ako roj divych odrazal strely brankar Hadzega. Az ked si po zaverecnej sirene zlozil masku, uveril, ze tento nalet prezil bez zihadla na svojom konte.
Brezno tak nadalej vedie skupinu Vychod s 20 bodmi, druhy je Bardejov so 17 bodmi. Humenne ma 11 bodov, Mikulas 8 a Gelnica je stale bez bodu. Objektivnejsi obraz o poradi poskytne nasledujuce 15. kolo, ktore uzavrie tretiu stvrtinu sutaze. Brezno ma v tomto kole volno.
II. liga dorastencov
HK MSK VTJ Brezno – HC ORMET Relax Rimavska Sobota 5:1 (1:0, 2:0, 2:1), goly Brezna: Dubecky 2, Pastva, Vetrak, Richter. Po domacom vitazstve nad Zilinou a nerozhodnom vysledku v Partizanskom ocakaval dorastencov Brezna dalsi tabulkovo silnejsi super – Rimavska Sobota. Hracom sa vsak ani pred tymto superom neroztriasli nohy ako kecupovym spevackam. Pozornou hrou postupne ovladali ladovu plochu. Disciplinovany vykon priniesol klud hlavne v obrannej tretine Brezna, a tak sa coraz castejsie dostavali pred branu supera. Dubeckeho druhy gol ozivil hru celeho kolektivu, stupla tuzba po vitazstve, ktore by vratilo superovi jedinu doterajsiu prehru Breznanov v prvom zapase s R. Sobotou. Kvalita jeho najlepsich hracov vsak nutila aj domacich hokejistov a trenera Majerika hladat sposob hry, ktory by bol v tomto zapase uspesny. Prave hladanie a nachadzanie takehoto herneho prejavu prispelo k tomu, ze zapas mal, najma pocas prvych dvoch tretin, znaky vlastne vekovo a vykonnostne vyssim sutaziam. V tretej tretine uz hostia rezignovali a aj ked dosiahli cestny uspech v podobe jedineho golu, ich hra posobila v zavere odovzdanym dojmom.

1. Zilina B
2. Brezno
3. R. Sobota
4. T. Teplice
5. Partizanske
6. Ziar n/Hr.
7. Lucenec
8. Ruzomberok
8 7 0 1 72:12 14
8 6 1 1 44:27 13
8 6 0 2 40:21 12
7 4 0 3 27:24 8
8 3 2 3 42:31 8
8 2 1 5 27:66 5
8 1 0 7 26:58 2
7 0 0 7 17:67 0

V piatok 24. januara hraju dorastenci v Ziari nad Hronom. Doma ich uvidime az v zapase s Lucencom 14. februara.
II. liga starsich ziakov
HK Medokys Turcianske Teplice – HK MSK VTJ Brezno 9:3 (2:0, 3:3, 4:0), goly Brezna: Pollak, Fazik, Frgolec. V tomto zapase sa brankarovi uz nedarilo tak, ako v piatok, v zapase dorastencov. Aj ked v druhej tretine sa podarilo hostom udrzat tempo s domacimi, ukazalo sa, ze pre tohto supera to nestaci. Tri goly v rozsahu troch minut v tretej tretine dali Turcanom dostatocny naskok.
II. liga mladsich ziakov
HK Medokys Turcianske Teplice – HK MSK VTJ Brezno 7:7 (3:0, 2:4, 2:3), goly Brezna: Brozman 4, Giertl 2, Harvan
Zopakovat domaci scenar, podla ktoreho oba ziacke muzstva dotiahli vyvoj zapasu s tymto superom na nerozhodny, sa v odvete podarilo len mladsim ziakom. Zasadny vyznam na tomto vysledku mal Michal Brozman, ktory svojou stvorgolovou seriou pripominal v tomto zapase mladeho hokejoveho virtuoza.
Mladsi ziaci maju tento tyzden volno, starsi hraju v Revucej. Oba celky privitaju doma 2. februara starsich a mladsich ziakov z Roznavy.
V nedelu 26. januara sa dockaju domaceho turnaja aj mladsi kandidati na hokejovu slavu. Spolu s domacimi hracmi sa na turnaji Hviezdiciek zucastnia aj hokejisti Ruzomberka, Rimavskej Soboty a Liptovskeho Mikulasa. Vsetci sa tesia aj na vasu divacku navstevu.

(jk)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Po mensej prestavke prinasame servis zo sipkarskej a futbalovej ligy. V priebehu vikendu sa v Piestanoch konal turnaj v elektronickych sipkach zo serie TOP s nazvom Top Slovakia Dart cup. V piatok bol na programe Warm up v crickete, kde sa vyraznejsie Breznania nepresadili. V sobotu to bolo uz lepsie a v 2. lige muzov v konkurencii osemdesiatich hracov putoval do Brezna pohar za tretie miesto vdaka Michalovi Daxnerovi. Prijemne prekvapil aj Pavol Melicher, ktory obsadil siedmu priecku. Medzi juniormi tesne za stupnami vitazov zaostal Pavol Brvenik a skoncil stvrty.
Niel len sipkari, ale aj vyprava stolnych futbalistov reprezentovala 1. DC Brezno na Slovenskom pohari, tentokrat vo Zvolene. Z Brezna sa zucastnili styri dvojice, vyraznejsie sa presadili len Jozef Lalik s Marekom Kolajom a Pavol Bodi s Martinom Bajzikom, ktori skoncili zhodne na 5. – 6. mieste. Organizatori dufaju, ze to bude pre hracov Brezna vyzva a v dalsom kole Slovenskeho pohara, doma uz siahnu aj na najvyssie stupienky.
Pokracovali aj regionalne sutaze v sipkach. V piatok bolo na programe dalsie kolo ligy muzov a svoju formu pred spominanou topkou v sobotu doladoval Michal Daxner, ktory turnaj vyhral. Na druhom mieste skoncil Milan Majer a tretie miesto si vybojoval Ivan Svantner. V sobotu sa v pohostinstve Pohoda vo Filipove stretli akteri amaterskej ligy, kde sa najviac darilo Martinovi Medvedovi z Brezna. Druhy skoncil Rado Pacesa z Bravacova a tretie miesto opat putovalo do Brezna vdaka Petrovi Vestegovi. Nasledujuce kolo sa uskutocni v sobotu v Gasparove.
V sobotu sa v darte konalo dalsie kolo breznianskej ligy v stolnom futbale. Vitazmi sa stali Ondrej Hajduch s Janom Kollarom, na druhom mieste skoncili Ivan Zemko, ktory zatial vedie stolno-futbalovy “peloton”, a Peter Fasko. Body za tretie miesto si do tabulky pripisu Jano Milan s Tomasom Kyzekom. Dalsie kolo stolno-futbalovej sutaze bude v sobotu 25. januara o 19. hodine v Dart clube.
Nedela uz tradicne patri mladym sipkarskym nadejam. Medzi juniormi si suverenne pocina Pavol Brvenik, ktory jednoznacne vedie juniorsky rebricek. V stredoskolskej lige momentalne “muziku tvrdi” Michal Daxner a aj v tomto kole bodoval naplno. Finale z piatka si pripomenul Milan Majer, ktory proti Misovi opat neuspel. Na tretom mieste skoncil Miroslav Mucha. Nasledujucu nedelu o 14. hodine su stredoskolaci ako aj juniori opat vitani v darte, aby si “zmerali sily” v sipkach.

(pp)

Zo stolneho tenisu

12. kolo: Slovensky Orol Medzibrod – STK Predajna 4:14 (body: Zazrivec 2,5, Cuper 1,5 – Belko 4,5, Kordulic 4, Spalek 3,5, J. Baliak 2).
13. kolo: SK Obec Slece A – STK Predajna 11:7 (body: V. Ocenas 3,5, Skalos 3,5, Hudec 2,5, Weiss 1,5 – Belko 3, Spalek 3, Chromek 1).
Po nevyrovnanych vykonoch jednotlivych hracov muzstvo STK Predajna v poslednych dvoch kolach najprv vyhralo v Medzibrode a vzapati utrzilo v sutazi pomerom bodov najvyssiu prehru.

HK Brezno informuje

V 12. kole II. hokejovej ligy muzov dosiahli breznianski hraci nad muzstvom Gelnice rovnaky vysledok ako dva dni pred nim v Bardejove domaci hokejisti nad Breznanmi. Zhusteny program v skupine Vychod totiz obsahuje aj stvrtkove stretnutia a superom Brezna je v oboch Bardejov. Uplynule dve sezony sa Breznu v Bardejove nedarilo. Aj v tejto tam stratili body v oboch zapasoch. Nastastie horehonske prostredie Sarisanom v minulosti ubralo z ich domaceho svihu, ale na statistiky sa spoliehat neda, a tak Breznania budu musiet dokazat, kto je lepsi pred domacim obecenstvom. Mimochodom, aj v razantnosti bardejovskych divakov maju v Brezne co dobiehat. Ale do februara je este par dni.
II. hokejova liga muzov
HC Bardejov – HK MSK VTJ Brezno 5:2 (0:1, 3:1, 2:0), goly Brezna: Bendik, Paucik. Zapas mal od zaciatku vysoke tempo, obe muzstva si uvedomovali kvalitu supera, a tak pozorna obrana na oboch stranach spociatku stacila na udrzanie cisteho konta brankarov. Nakoniec to bola strela Bendika po spolupraci so Sasikom, ktora otvorila skore zapasu. Rychly sled striedajucich sa utokov na oboch stranach priniesol v presilovke uspech aj domacim hracom. Skore i pomer sil na lade bol vyrovnany do polovice zapasu. Potom domaci v priebehu minuty dva razy uspesne zakoncili svoje utocne akcie. Po samostatnej akcii este znizil Paucik na 3:2, co do poslednej tretiny davalo sancu. Aktivni boli aj rozhodcovia, ale ani takmer dvojminutove oslabenie hosti na tri proti piatim domacim nevyuzili bardejovski hraci na definitivny krok. Hostia utocili na branu supera, ale stastnejsi boli nakoniec domaci hraci. Pat minut pred koncom dali gol a zaverecny pokus o zvrat po odvolani brankara hosti znamenal len piaty puk v prazdnej branke Brezna.
HK Slovan Gelnica – HK MSK VTJ Brezno 5:2 (1:0, 2:0, 2:2), goly Brezna: Sasik 3, Bendik, Paucik. Kazdy zapas je iny a ani s poslednym celkom v tabulke vitazstvo nepride samo. V prvej tretine mali sance na goly domaci hraci v ovela vacsej miere nez v skutocnosti vyuzili. Hraci Gelnice predvadzali vyrazne obrannu hru a tento pristup im priniesol aj v poslednych zapasoch tesnejsiu prehru, nez aku museli strpiet na zaciatku sutaze. V prvej tretine tak bol uspesny len Sasik po nahravke Golana. V druhej tretine zacal s golmi Bendik, ale dlho ho nik nenasledoval. Az dve minuty pred jej koncom si spolu s divakmi vychutnal vlastnorucne pripravenu akciu golovou strelou pod hornu zrd branky Paucik. V tretej tretine prisli svetle chvile pre hosti, ked golmi v 43. a 47. minute zmiernili golovu prevahu domacich. Strelecky apetit vsak nestratil Sasik a pocas necelej polminuty dorovnal skore na konecnych 5:2.
Vo stvrtok nad Gelnicou vyhralo Humenne len tesne 5:4 (2:1, 2:1, 1:2), v sobotu Humenne hostilo L. Mikulas a vyhralo 5:3.
V nedelu 19. januara Brezno hra v L. Mikulasi, potom ma volno a 1. februara doma hra s Humennym.

1. Brezno
2. Bardejov
3. Humenne
4. L. Mikulas B
5. Gelnica
11 9 0 2 68:39 18
10 7 1 2 53:29 15
11 5 1 5 53:47 11
10 4 0 6 45:54 8
11 0 0 10 25:76 0

II. liga dorastencov
HK TJ Iskra Partizanske – HK MSK VTJ Brezno 5:5 (2:1, 2:2, 1:2), goly Brezna: Dubecky 3, Richter, Sajgalik.
V znameni vsetkych podob zimy, ktore sa prejavili pocas vikendu, prebiehal zapas dorastencov Brezna so supermi v Partizanskom. Domaci dobre branili a z prveho vaznejsieho ohrozenia branky hosti vstrelili gol. Lepsie sa prisposobili dosledkom husteho snezenia a po niekolkych chybach v obrannej cinnosti opat skorovali. Hosita v presilovke znizili. Ale napor partizanskych dorastencov sa im nedarilo zastavit. Do polovice druhej tretiny uz viedli 4:1. Potom sa stastie obratilo k hostom a tri minuty pred koncom uz viedli 4:5. Az zaverecna strela z dialky po chybe brankara rozhodla o zasluzenej remize. Ani v siestom zapase po sebe tak dorastenci Brezna neprehrali.
V piatok 17. januara od 18. hodiny hraju doma s Rimavskou Sobotou.
II. liga starsich ziakov
SK HC ZSNP Ziar nad Hronom – HK MSK VTJ Brezno 14:1 (4:0, 5:1, 5:0), gol Brezna: Zazrivec. Prvy zapas 17. novembra so Ziarom doma viedlo Brezno po druhej tretine 3:1, nakoniec ziskalo iba bod za remizu 4:4. Teraz bol priebeh od zaciatku jednoznacny, jedna strela padla do siete domacich, ked uz Brezno inkasovalo devat golov. Analyza pricin a prijate opatrenia by mali podobnym debaklom zabranit.
II. liga mladsich ziakov
SK HC ZSNP Ziar nad Hronom – HK MSK VTJ Brezno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), gol Brezna: Sajgal. Mladsi ziaci domaci zapas uzavreli dohodou o platnosti nerozhodnuteho vysledku po dvoch tretinach, ked teplotne extremy neumoznili zapas dokoncit. Teraz bolo pocasie v poriadku. Ani sedem najazdov na branku domacich v priebehu zapasu nestacilo mladsim ziakom Brezna na vyrovnanejsi pomer golov. Tu je najlepsim receptom vytrvalost, zdokonalovanie pozitivnych schopnosti a odstranovanie nedostatkov.
Oba ziacke kolektivy hraju v nedelu 19. januara v Turcianskych Tepliciach. Doma ich uvidime 2. februara s Roznavou.
Pripravka
HK MSK VTJ Brezno – HC ORMET Relax R. Sobota 6:5 (2:1, 2:3, 2:1), goly domacich: Marcel Lehocky, Peter Sabaka, Peter Kovacik, Adam Ocel, Lukas Pampurik, Filip Kubala. Dalsim priatelskym zapasom, ktore sa konaju k radosti vsetkych zainteresovanych coraz castejsie, pokracovali mladi hokejisti s rovesnikmi z R. Soboty a tentokrat radost z hry ozdobili aj jednogolovym vitazstvom.

(jk)

Zo stolneho tenisu

V sobotu v II. lige hraci Podbrezovej pokracovalli vo vitaznom tazeni. Vyhrali nad Krupinou 10:8, ked po vyrovnanom boji a dobrom vykone Fodora slavili uspech (body: Fodor 3, Lamper 2, Plecho 2, Spac 2, stvorhra Lamper – Fodor).
Poobede deklasovali Doprostav Zvolen 15:3 (body: Plecho 4, Lamper 4, Fodor 4, Spac 1, stvorhry: Plecho – Spac 1, Lamper – Fodor 1). Po polovicke su hraci ZP Sport Podbrezova s jednou prehrou na druhom mieste za Riallom Banska Bystrica, ktory je bez prehry.

(ll)

Futbalovy turnaj ziakov O putovny pohar Juraja Lakotu

V nedelu 12. januara sa futbalove druzstvo starsich ziakov ZP Sport Podbrezova zucastnilo na 3. rocniku futbaloveho turnaja ziakov O putovny pohar Juraja Lakotu, dlhorocneho uspesneho trenera Futbalovych druzstiev Dukla Banska Bystrica a FC Radvan. Na turnaji v sportovej hale na Stiavnickach v Banskej Bystrici sa medzi sebou v dvoch skupinach stretlo osem ziackych druzstiev z prvej a druhej ziackej ligy. Zapasy v skupinach rozhodli o tom, ze vo finale bojovali muzstva Podbrezovej a Lucenca. Po vitazstve 2:1 sa nakoniec z prveho miesta tesili chlapci z Podbrezovej, tretie skoncilo druzstvo Dukly Banska Bystrica.

Radoslav Kupec


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT