6. MAJ 2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Kam za FUTBALOM

II. liga 25. kolo

10. maja o 16.30

Dubova - Podbrezova

III. liga 22. kolo

11. maja o 16.30

Tomasovce - Podbrezova B (I. Krahulec - Urda, Petrinec - Kolibac)

 

Dohravka 8. maja o 16.30

Podbrezova B - Zilina B (P. Chovanec - Fazekas, I. Szabo - Milka)

 

IV. liga sk. Juh 20. kolo

11. maja o 16.30

D. Strehova - Brezno (Fazekas - Bariak, Grencik - Hrmo)

 

Dohravka 8. maja o 16.30

Brezno - B. Bystrica (Parobek - Locsos, Kosik - Mastis)

 

V. liga sk. C 20. kolo

11. maja o 16.30

C. Balog - Detva (Sibal - Verkin, Hroncova - Jan Hromadka), D. Hamre - Dubova B (Toth - Bencur, Bulla - Macak)

 

Dohravka 8. maja o 16.30

Kremnica - Dubova B (Dobron - Ligas, Zeleznik - Marko)

 

I. trieda 20. kolo

11. maja o 16.30

Riecka - Benus (Direr - Adamec - Cunderlik), Myto - Sasova (Peter Sitarcik - Suchy, Jan Sitarcik - Krahulec), Osrblie - P. C. Balog (Kosec - Malcek, Strelec - Prochazka), Salkova - Hronec (Melcer - Hutnik, Gajdos - Turna), Bravacovo - Selce B (J. Ridzon - Balaz, Daxner - Mojzis)

 

Dohravky 8. maja o 16.30

Hronec - P. C. Balog (Zeman - J. Ridzon, Daxner - Kolenicka), Myto - Salkova (Hikker - Malcek, M. Ridzon - Weiss), Badin - Osrblie (Kostial - Dian, Direr - Hrcka)

 

II. trieda sk. A 20. kolo

11. maja o 16.30

Dubravica - Nemecka (Bulla - Danko)

 

II. trieda sk. B 16. kolo

11. maja o 16.30

Pohorela - Telgart (o 10.00, Milan Mojzis - Jozef Sitarcik), Polomka - P. Polhora (Pribylina - Krupa), Jasenie - Sumiac (Zeman - Piar), H. Lehota - Zavadka (o 10.00, Suchy - Pribylina), Michalova - Helpa (Jozef Sitarcik - Milan Mojzis - Kotran), Sihla - D. Lehota (Miklos - M. Ridzon)

 

III. LSD a LMD 22. kolo

11. maja o 10.00 - 12.30

Dubova - Brezno (Ronec - Segul, Piar - Kysel), Podbrezova - N. Bana (10.5., Repa - Laucek, Suchy - Pavlak)

 

Dohravka 7. maja o 14.00 - 16.00

Podbrezova - Zilina B (Repa - Laucek - Jasenak)

 

V. liga dorast sk. C 20. kolo

11. maja o 14.00

C. Balog - B. Stiavnica ((Hroncova - Verkin - Jan Hromadka)

 

Dohravka 8. maja o 14.00

Harmanec - P. C. Balog (Debnar - Mecele)

 

II. LSZJ a LMZJ 20. kolo

10. maja o 10.00 - 12.00

Sliac - C. Balog (Kadlec - Jodas, ObFZ ZV), Podbrezova B - Zvolen B (8.5., Peter Turna - Igor Rostar, Suchy), R. Sobota B - Dubova (Wolinger - Bajus, ObFZ RS)

 

III. LSZ a LMZ sk. Stred 16. kolo

10. maja o 10.00 - 12.00

Brezno - D. Hamre (Medved - Igor Rostar), Helpa - Savon BB (11.5., J. Ridzon - Miklos)

 

IV. liga ziaci sk. C 14. kolo

10. maja o 10.00

Sasova - Zavadka (Bucko), Bravacovo - P. Polhora (11.5., Daxner)

 

I. LSZS a LMZS 24. kolo

11. maja o 10.00 - 12.00

Zvolen - Podbrezova (Dado - Grencik, Oruzinsky)

 

I. trieda dorast 20. kolo

10. maja o 14.00

Benus - Medzibrod (Balaz - Daxner)

 

Dohravka 8. maja o 14.00

Riecka - Helpa (ihrisko Tajov, Veky - Bulla)

 

Mladsi ziaci 4. kolo

10. maja o 10.00

Podbrezova D - Malachov (o 11.30, Strelec), Podbrezova C - Savon B (Strelec)

(vu)

 

Co sa deje medzi sezonou

Hokejisti ”senion” sa na zaciatku letnej pripravy vo stvrtok 1. maja stretli na priatelskom zapase na zelenej trave futbaloveho stadionu s ”A” muzstvom futbaloveho klubu. Vysledok tohto stretnutia bol nelichotivy pre vitaza vychodnej skupiny ll. hokejovej ligy a potesivy pre domaci tim z futbaloveho oddielu. Touto akciou hokejovy vybor chcel pomoct k blizsiemu spoznaniu clenov obidvoch kolektivov. Prvy pokus vsak celkom nenaplnil predstavy, no napriek tomu trenerovi futbaloveho muzstva navrhli dalsie stretnutie obidvoch muzstiev na betonovej ploche zimneho stadiona v hokejbale v letnych mesiacoch.

Po uspesnej sezone 2002/2003 a kratkej prestavke znovu zacinaju pripravovat novu sezonu. V ramci dohodnutych akcii na zimnom stadione, v ktorych sa zaviazali pomoct vedeniu MSK, zacali v pripravach na zabezpecenie hygienickych naterov v satniach a zabezpeceni okien bezpecnostnymi mrezami. V spolupraci so sponzormi pripravuju vymenu vydrev na mantineloch celeho obvodu ihriska. Velmi ich mrzi, ze po niekolkorocnych dohodach a sluboch o vrateni satni do sluzieb hokejoveho klubu a verejnosti, ktora uziva ladovu plochu pocas zimnej prevadzky, zodpovedni funkcionari stale mlcia. Podla nich navrhovane riesenia nezodpovedaju ich predstavam.

V kratkej prestavke pripravili plan treningovej cinnosti na maj - jun pre vsetky kategorie:

- seniori, dorastenci - juniori: pondelok - streda - piatok - sobota od 17.30 do 20.00 (zodpovedny veduci Juraj Fabry),

- starsi a maldsi ziaci: pondelok - streda od 16.15 do 17.30 (zodpovedny veduci Zdeno Betka),

- hokejova pripravka: utorok - stvrtok od 17.15 do 18.30 (zodpovedny veduci Marian Bauer).

Na treningy sa mozu prihlasit aj neclenovia hokejoveho klubu, ktorych radi privitaju do svojich radov. Vybor HK dakuje vsetkym, ktori v tomto obdobi venuju zvysene usilie pri pripravnych pracach na zacatie vystavby zimneho stadiona, najma primatorovi mesta Brezna Ing. Jaroslavovi Demianovi a poslancom, ktori vyjadrili jednotnu podporu tejto investicnej akcii. Zelaju im vela dalsich odvaznych rozhodnuti, ktore prinesu mestu nielen spolocensky uzitok, ale i moznost dobrej reprezentacie mesta.

(rr) 

Country Cross
Polomka 2003

Domaci Belko stvrty

V ramci serialu Medzinarodnych majstrovstiev Slovenska sa v Polomke v dnoch 3. a 4. maja uskutocnili preteky Country Crossu, na ktorych startovalo 216 jazdcov. Organizatorom (Belko Moto Team a Obecnemu uradu v Polomke) stastie prialo, ked po zlych meteorologickych podmienkach si nakoniec pocasie urobilo po svojom a na Polomku sa usmialo. Jazdcom pripravili narocnu trat, ktora mnohym dala poriadne zabrat.

V silnej konkurencii obstal domaci Peter Belko, ktory sa umiestnil na 4. mieste. V kategorii dorastu prekvapil prvykrat startujuci Michal Ziak, ktory bol prve dve kola na 1. mieste, nakoniec obsadil velmi pekne 5. miesto.

Vysledky: trieda I. VT 125: 1. Zdenek Gottwald, 2. Martin Gottwald, 3. Robert Kapajcik, juniori: 11. Marek Giertl (C. Balog), trieda I. VT 250: 1. Radek Matoska, 2. Ivan Jakes, 3. Jan Hrehor, 4. Peter Belko (Polomka), trieda I. VT 4T: 1. Jaroslav Katrinak, 2. Milan Baros, 3. Stefan Svitko (obaja juniori).

(lh)

Cyklisti v Dudinciach, v Krupine, v B. Bystrici a v Jevicku

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova sa cez vikend (26. - 27. aprila) zucastnili na pretekoch Slovenskeho pohara v Dudinciach a v Krupine na pretekoch jednotlivcov na ceste. Stotridsatpat cyklistov zo Slovenska a Madarska v sobotu sutazilo za pekneho slnecneho pocasia a v nedelu v dazdi.

Vysledky: kriterium - sobota: propag: 8. A. Trnka, dorast: 17. J. Butora, kadeti: 7. D. Janduch, 17. M. Canecky, 30. P. Siman, juniori: 6. M. Prachar, 12. L. Hricak, 27. P. Ciz, muzi: 1. M. Keliar, 3. M. Riska, 5. L. Sidlo, 7. O. Slobodnik, 8. M. Hecl, 9. R. Husar, 10. L. Glovniak, 12. R. Glovniak, 14. M. Cerepan, 16. S. Gajdosik, 20. P. Medved. 24. R. Bronis, 23. R. Glajza. Cesta - nedela: propag: 7. A. Trnka, dorast: 15. J. Butora, kadeti: 9. P. Siman, 12. M. Canecky, Janduch nedokoncil, juniori: 1. M. Prachar, Hricak a Ciz nedokoncili, muzi: 1. M. Riska, 2. M. Keliar, 5. R. Glovniak, 6. M. Cerepan, 7. O. Slobodnik, 9. R. Hasar, 11. M. Hecl, 13. L. Sidlo, 14. R. Glajza, 16. R. Bronis, P. Medved, L Glovniak nedokoncili....

Vo stvrtok 1. maja pretekali na 45. rocniku vecerneho cyklistickeho kriteria v Banskej Bystrici, ktore je zaradene do Slovenskej kriternej ligy. Na 1,5-kilometrovom okruhu na Namesti SNP a prilahlych uliciach v konkurencii 150 cyklistov z celeho Slovenska zaznamenali vysledky:

Kategoria propag: 8. A. Trnka, dorast: 16. J. Butora, 22. L. Ziakova, kadeti: 4. D. Janduch, 7. M. Canecky, 9. P. Siman, juniori: 1. L. Hricak, muzi: 1. M. Cerepan, 2. R. Bronis, 3. R. Husar, 4. R. Glovniak, 5. M. Keliar, 6. M. Hecl, 7. L. Sidlo, 8. S. Gajdosik, 9. O. Slobodnik, 12. P. Medved, 13. M. Riska.

...

Druheho az stvrteho maja 130 cyklistov z Ciech, Slovenska, Madarska, Slovinska a z Nemecka sutazilo na Grand Prix Matousek - Zavod miru najmladsich v ceskom Jevicku. Po styroch etapach (dva preteky na ceste, kriterium a casovka jednotlivcov) D. Janduch skoncil na 25., P. Siman na 60. a M. Canecky na 70. mieste.

M. Strmen, J. Morozuk

Sipkarska liga

Snad najdolezitejsou akciou uplynuleho vikendu bol sobotnajsi Master stredne Slovensko, ktory bol zaroven aj poslednym v tejto sezone. Sipkari, ktori su este v hre o popredne umiestnenie v celoslovenskych rebrickoch, mali poslednu sancu zabodovat. Tentokrat sa Breznanom nedarilo tak, ako sme na to zvyknuti. Presadil sa len Martin Skantar, ktory obsadil piate miesto, co bola dost mala naplast na neuspech hracov. Na rovnakom mieste skoncil aj novacik v tomto rocniku Milan Szaraz z Banskej Bystrice, stvrty z Brezna odchadzal Jozef Petrik zo Zvolena.

Na stupne vitazov a konkretne na tretie miesto si siahol Imrich Varga z Lucenca, ktory pri troche stastia mohol byt aj vo finale. Radost mu vsak pokazil mladucky Filip Skrtel, ktory sa uz pravidelne v muzskom turnaji objavuje v prvej trojke. Spolocne s nim sa do finale prebojoval snad najvacsi favorit Peter Holdos z Martina. Ukazal svoje skusenosti nie len z repre, ale aj z inych vacsich turnajov a finalovy zapas bezpecne vyhral. Na druhom mieste skoncil Filip Skrtel z Handlovej, ktory sa za svoje vystupenie v muzskom turnaji nemusel hanbit.

Medzi zenami hrali prim Lucencanky, ktore obsadili prve tri miesta. Vitazkou sa stala Beata Kocisova, na druhom mieste skoncila Martina Bokorova a na tretom Katarina Bradovkova.

Co nevyslo Filipovi Skrtelovi medzi muzmi, to si dokonale vynahradil v juniorskom turnaji, kde hral jednoznacne prim. Na druhom mieste skoncil dost prekvapujuco Jan Pokos z Brezna a az treti najvacsi favorit Brezna Pavol Brvenik. Tymto Mastrom sipkari tohtorocnu seriu turnajov vycerpali a vrcholom by mala byt 16. a 17. maja TOP - ka, ktora sa uskutocni v horskom hoteli Polana, kde budu aj boje o majstra Slovenska v sutazi druzstiev. Do play-off zapasov postupilo z celeho Slovenska osem druzstiev, zo stredneho je to Magic Darts Brezno, Barbot Team, Slavia Bojnice a Mamutik Handlova. Treba dufat, ze sa zastupcom Brezna bude darit a siahnu si aj na stupne vitazov.

Nie len sipkari, ale aj stolni futbalisti sa snazia dohnat zameskane body do konecneho poradia, a tak to v piatok a v sobotu v Dart clube vrelo. Do konca sutaze zostava uz len sedem kol a o poprednych miestach nie je este zdaleka rozhodnute. V turnaji jednotlivcov sa presadil Jozef Lalik, ktory citi, ze v hlavnej sutazi dvojic uz nesiahne na titul tak chce byt prvy aspon v tejto kategorii. Na druhom mieste skoncil Boris Hudec a na tretom Tomas Ciz.

V sobotu bolo na programe dalsie kolo turnaja dvojic, kde si prvenstvo odniesli Ivan Havas s Ivanom Zemkom, na druhom mieste skoncili po peknom vykone Tomas Kyzek s Marekom Kolajom. Prijemnym prekvapenim bolo hlavne tretie miesto Petra Marceka s Martinom Domovcom. Da sa povedat, idealne zlozenie dvojice, a to minulorocny vitaz sutaze Jano Milan s momentalne najlepsie postavenym breznianskym hracom v Slovenskom pohari Jozefom Lalikom neuspeli v tvrdej konkurencii ostatnych startujucich a skoncili na nepopularnom stvrtom mieste. Nasledujuci turnaj sa uskutocni uz tuto sobotu o 19. hodine v Dart clube.

(pp)

  

Z kolkareskej drahy

Extraliga muzov: ZP Sport Podbrezova - KK Slovakofarma Hlohovec 5945:5475 (rozdiel 470 zvalenych kolov), O. Kyselica 976, I. Cech 1050, M. Terebessy 946, R. Foltin 972, G. Knapp 980, J. Calic 1021.

Okrem Calica a Cecha stacili na supera z Hlohovca aj priemerne vykony ostatnych clenov druzstva. Hraci ZP Sport kracaju neohrozene k stvrtemu titulu.

I. liga zien: Slavoj V. Saris - ZP Sport Podbrezova 2977:3014 (rozdiel 37 zvalenych kolov), K. Valigurova 543, K. Micanova 476, J. Turcanova 503, E. Babelova 479, I. Vankova 512, E. Hiadlovska 501.

Dolezite vitazstvo zeleziarok v boji o druhe miesto.

I. liga muzov: ZP Sport Podbrezova B - KK R. Sobota 5610:5214 (rozdiel 396 zvalenych kolov), M. Milan 971, M. Srsen 936, P. Paulecko 953, J. Zabka 914, P. Jakubec 976, J. Kutik 860.

Uz len krocik deli Podbrezovu od postupu do extraligy. Potvrdila to jasnym vitazstvom nad R. Sobotou.

Jan Daucik


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT