22. JUL 2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Mladsi, starsi ziaci a dorastenci SK Partizan Cierny Balog v sezone 2002/2003

Mladsi ziaci hrajuci II. ligu skupiny Juh sa po jarnej casti umiestnili na 11. priecke. Sutazny rocnik 2002/2003 zacali s uplne novym druzstvom chlapcov, ktori prisli z pripravky a museli si zvykat na nove podmienky v hre na celom ihrisku. Podla trenera Lubomira Lehockeho to zvladli dostatocne, ale po niektorych vyhranych zapasoch nastalo sebauspokojenie, co viedlo aj k nedostatocnemu pristupu k treningom a hlavne k majstrovskym zapasom: ,,Striedali sme dobre vykony so slabsimi, co bolo odzrkadlenim nestaleho herneho prejavu hlavne niektorych jednotlicov a plnenia si povinnosti voci treningovemu procesu."
V jarnej casti odohrali menej zapasov na domacom ihrisku s kvalitnymi supermi, s ktorymi nedokazali uspiet (B. Bystrica, Podbrezova, V. Krtis, Dubova, Ziar B).
Zostava: T. Stulrajter, L. Stulrajter, J. Krasko, A. Podstavek, M. Belko ml., J. Stulrajter, M. Pliestik, M. Belko st., J. Pancik, M. Muransky, M. Stulrajterova, M. Auxt, V. Vransky, R. Smola, J. Kvietok, T. Durlak, P. Kupec, J. Zajak, P. Pancik.

...

Jarna cast sezony starsich ziakov bola narocna a velmi dramaticka az do posledneho kola. Poradie v tabulke, hlavne na jej cele, sa kazdym kolom menilo a favoriti urputne bojovali o kazdy bod. ,,Som rad, ze mozem s potesenim konstatovat, ze jednym z klubov, ktore patrili k spicke, bol aj SK Partizan Cierny Balog. Chlapci aj napriek tomu, ze hrali pod tlakom, podavali velmi dobre vykony a hlavne ich zasluhou sme v konecnej tabulke obsadili druhe miesto s dvojbodovou stratou na Velky Krtis, ktory sme vo vzajomnej konfrontacii porazili. Nasu spokojnost s konecnym umiestnenim a vykonmi hracov dva tyzdne po sutazi umocnila sprava o historickom uspechu mladeznickeho futbalu, postup z druheho miesta do I. ziackej ligy. Ako druhi v poradi sme ziskali zo vsetkych skupin najviac bodov",, hovori trener Jan Hros.
Jar: 27:10, 28 bodov, jesen: 25:9, rocnik 2002/2003: 52:19, 59 bodov. Zostava: P. Giertl, P. Mullner, M. Muransky, J. Danove, P. Kovacik, A. Podstavek, M. Pancik, J. Auxt, M. Kysel. A. Hros, D. Pobozny, L. Betka. L. Stulrajter, J. Mraz, Z. Medved, D. Sitarcik, P. Kvietok.

...

Dorastenecke druzstvo si v sutaznom rocniku pod vedenim trenera Vladislava Kostiala a veduceho druzstva Lubomira Lehockeho vybojovalo ako novacik sutaze postup z V. ligy. Hrali dobry kombinacny futbal a az na zapasy s najvacsimi supermi B. Stiavnicou (doma, von) a Sl. Lupcou (von) boli v kazdom zapase lepsi. V konecnom uctovani sa k nim priaznivo naklonila stastena, ked najvacsi superi v zavere stratili s papierovo slabsimi body, a tak po prehre s B. Stiavnicou mali seriu zapasov (doma, von) bez prehry. Zaverecny finis presvedcil o dobrom stave trenovanosti a vysokych moralnych schopnostiach kolektivu. Pre ukoncenie vekovej hranice kader opusta len Stefan Koren, ostavaju hraci: A. Lysina, L. Lehocky, J. Karlik, S. Svantner, Michal Sitarcik, Martin Sitarcik, M. Turna, T. Svantner, M. Kovacik, T. Lysina, L. Niznik, M. Svantner, M. Auxt, M. Luptak, M. Rusnak, P. Piliar.
Uspech, ktory dosiahlo druzstvo dorastu, je vysledkom dlhorocnej prace s mladezou, ktorej sa venuju uz niekolko rokov treneri Peter Kovalcik, Frantisek Budovec, Miroslav Rosik (pripravka), Jan Hros (starsi ziaci), Lubomir Lehocky (mladsi ziaci), a hlavne prezidenta SK Partizan Lubomira Auxta.

(lt)


Sportoviny

- Zajtra by sme mali vyhrat, - hovori futbalovy fanusik.
- A to si myslis, ze super bude hrat aste horsie ako my?

...

- Bozena sa velmi cudovala, ako vyborne hram tenis.
- A kde ta videla hrat?
- Nikde. Rozpraval som jej to.

...

- Zo vsetkych sportovcov su mi najsympatickejsi bicyklisti.
- Preco?
- Lebo sa neustale staraju o svoje duse.

...

Ked maju domaci nulovy vykon, rozhodcovi neuznaju stopercentny.

...

Ak mate vykricane hlasivky, chodte povzbudzovat hracov tenisu, kde rozhodcovia zakazuju kricat ...

...

- Prihlasil sa ti niekto na ten inzerat, ze hladas zenu s neskazenou dusou?
- Ano, jedna cyklistka.

...

Zhovaraju sa dvaja:
- Pri futbale su okrem noh dolezite aj ruky.
- A to uz preco?
- Prosim ta, videl si uz nejakeho futbalistu brat peniaze nohami?

...

- Preco chodia dievcata na tenisove partie?
- Aby urobili dobru partiu.

...

 

- Pan straznik, niekto mi ukradol bicykel!
- Mate velke stastie, prave teraz vam ide autobus.

...

Kazdy zaciatok je tazky, najma ak je muzstvo na chvoste tabulky!

...

Tuzba mnohych:
Chcel by mat plat ten isty, za co hraju - tenisti.

...

Z cyklistov mozu pouzivat plne kolesa len ti, ktori podavaju plnohodnotne vykony.

...

- Ako je mozne, ze ty, ktory si futbal neznasal, si sa odrazu rozhodol, ze budes robit rozhodcu?
- A co mam podla teba robit, ked som nasiel uplne novu rozhodcovsku pistalku aj s kartami?

...

- Slecna, mozem vas pozvat na tenis?
- Dakujem, ale ja drzim dietu.
- Ale tenis nie je jedlo.
- Dakujem, pit mozem vsetko.

...

U cestnych cyklistov je najdolezitejsie, aby nezisli zo spravnej cesty.

...

Priatelske derby dokonale znepriatelilo obidva tabory fanusikov.


Zozbieral: Jozef Pupis


Futbalisti polhorskeho Slovana vitazne

V tretiu julovu nedelu Obecny urad v Pohronskej Polhore v spolupraci s TJ Slovan Pohronska Polhora usporiadal tradicny futbalovy turnaj o Pohar obecneho uradu. V peknom slnecnom pocasi pred pocetnou divackou kulisou zucastnene muzstva odohrali bojovne zapasy. Vitazom turnaja sa stali futbalisti domacej telovychovnej jednoty, ktori v dramatickom finale vyhrali nad muzstvom susednej TJ Michalova 3:2, v druhom polcase zvratili nepriaznivy stav vo svoj prospech peknym golom Medveda. V zapase vynikol z kolektivu domacich Muransky. Ozivenim bola velmi pekna hra dorastencov Partizana Cierny Balog.
Vysledky: P. Polhora - R. Pila 2:0, Michalova dorast - P. C. Balog 3:1, o 3. miesto R. Pila dorast - P. C. Balog 1:1 (1:3 na pokutove kopy), celkove umiestnenie: 1. P. Polhora, 2. Michalova, 3. P. C. Balog dorast, 4. R. Pila.

Lubomir Singer

Cyklisti v Roznave

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova sa v dnoch 18. – 20. jula zucastnili na majstrovstvach Slovenska v casovke a na pretekoch jednotlivcov v Roznave. Stodvadsat cyklistov sutazilo v piatok za dazdiveho a v nedelu za tepleho a slnecneho pocasia.
Vysledky: casovka: propag: 7. A. Trnka, dorast: 19. J. Butora, 22. L. Ziakova, kadeti: 3. M. Mlynar, 7. P. Siman, 10. D. Janduch, 14. M. Canecky, 15. F. Pacera, juniori: 4. L. Hricak, 6. M. Prachar, nedela: dorast: 20. L. Ziakova, Butora nedokoncil, kadeti: 1. M. Mlynar – MS, 7. D. Janduch, 13. P. Siman, 17. M. Canecky, 40. F. Pacera. juniori: 14. L. Hricak, 20. M. Prachar.

M. Strmen

Podbrezovski Bezci uspesne

V sobotu 19. jula sa clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova zucastnili na cestnom behu v Sklabinej. Spomedzi 110 startujucich na 11-kilometrovej trati v kategorii muzov nad 40 rokov obsadil Pavol Fasko 1. miesto, celkove 3. miesto a Miroslav Haninec dobehol druhy, celkove piaty.

(pf)

Preteky malotraktorov LOM 2003

h0329a.jpg (10243 bytes)V Lome nad Rimavicou sa v sobotu 19. jula uskutocnil 1. rocnik pretekov malotraktorov PMT LOM 2003, ktore boli zaroven Majstrovstvami Slovenskej republiky v tejto discipline. Sutazilo sa vo dvoch kategoriach na trati dlhej 1200 m, ktoru museli pretekari absolvovat styrikrat. Na pretekoch sa za pekneho pocasia a bohatej navstevnosti asi 1500 divakov zucastnilo sestnast pretekarov. Na start sa v sportovom areali zakladnej skoly v kategorii B 1 (benzinove motory) do 1500 ccm postavilo devat pretekarov, z ktorych sa dvaja po poruche motora vzdali. V kategorii D 1 (naftove motory) do 2000 ccm sutazilo sedem pretekarov.
Vysledky: kategoria B 1: 1. Slavoj Hruska (Ozdany), 12:34, 2. Martin Kubaliak, 13:46, 3. Maros Marek (obaja Lom nad Rimavicou), 14:03, 4. Jan Daxner (Brezno), 14:54, 5. Martin Pancik (Cierny Balog), 16:44, 6. Milan Podstavek (Sihla), 18:52, kategoria D 1: 1. Milan Olsiak (Hronec), 12:18, 2. Anton Valovcan (Sihla), 12:24, 3. Jan Kokavec (Pohronska Polhora), 15:19, 4. Marian Kubaliak (Lom nad Rimavicou), 17:08, 5. Jozef Kovac (Sihla), 17:28, 6. Tomas Vetrak (Hrinova), 18:01.
h0329t.jpg (18047 bytes)Absolutnym vitazom sa stal Milan Olsiak pred Antonom Valovcanom (na snimke) a Janom Kokavcom. Vitazom odovzdali strieborne pohare a taniere a vecne ceny pre motoristov od roznych sponzorov. Ocenenie obdrzal aj najstarsi ucastnik pretekov Jan Svitek (56 rokov) z Lomu nad Rimavicou.
K dobrej atmosfere tohto prveho podujatia “na vrchoch”, ktoreho hlavnym organizatorom bol tamojsi obecny urad, prispela aj ludova hudba Juliusa Bartosa – Suka z Cierneho Balogu a Hucul klub Lom nad Rimavicou.
Absolutny vitaz pretekov 28-rocny sukromny podnikatel z Hronca Milan Olsiak, clen MOTO LIVE CLUBU BREZNO na margo tychto pretekov povedal: “Na prvykrat to bolo “super”, a preto sa niekolko chybiciek da ospravedlnit. Dolezite je aj to, ze nedoslo k ziadnemu urazu. Trat bola zaujimava, no dala by sa este spestrit, napr. nejakymi zabranami alebo doplnenim urcitej ulohy, ktoru by musel pretekar pocas jazdy vykonat. Tesim sa na dalsi rocnik.”
V Lome nad Rimavicou, ktory patri medzi najvyssie polozene obce na Slovensku, si povedali, ze niekde sutazia konske, inde volske zaprahy, u nich si budu merat sily pretekari na malotraktoroch a rovno na prvych majstrovstvach Slovenska. A tie sa naozaj i z hladiska prekvapujuco velkej navstevnosti divakov vydaril.

Daniel Rakyta
Snimky: Peter Bercik


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT