12 . AUGUST 2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Po stopach Martina Razusa

V sobotu 16. augusta sa uskutocni Cyklomaraton po stopach Martina Razusa s hromadnym startom o 8.45 hodine na trati Kralova hola - vrch kopca Certovica. Pat minut po jedenastej sa cykloturisti a maticari stretnu pri tabuli Martina Razusa na namesti v Brezne, aby si pripomenuli jeho pamiatku. Pred dvanastou sa ucastnici cyklomaratonu opat vydaju na sutaznu drahu a asi o pol druhej mozu netrpezlivo cakat na vyhlasenie vysledkov v Banskej Bystrici.  

V druhu augustovu sobotu sa breznianski turisti vybrali na prechod roklinou Slovenskeho raja Velky sokol - Rothova roklina. Priaznivcom a obdivovatelom prirody pri turistike prialo aj krasne slnecne pocasie. Ak im tajne zavidite, mozete sa pridat kedykolvek k nim.

(tj)

Vystup na Kralovu holu

Turisticky oddiel Svist z Gasparova v sobotu 9. augusta organizoval uz 4. rocnik vystupu a pretekov na bicykloch na Kralovu holu. Za krasneho pocasia a dobrej nalady sa stretlo 66 ucastnikov, ktori si na zaver na ihrisku TJ Slovan Benus pochutili na vybornom gulasi, osviezili sa kupelom v bazene a zabavili pri dobrej muzike.

(ks) 

Cyklisticky vikend

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova sa v dnoch 9. a 10. augusta zucastnili na cyklistickych pretekoch zaradenych do Slovenskeho pohara a kriternej ligy v Suranoch. Stodesat sutaziacich zo Slovenska, Ciech, Saudskej Arabie a Madarska pretekalo v peknom a slnecnom pocasi.

Vysledky: sobota: propag: 10. A. Trnka, dorast: 6. J. Butora, kadeti: 3. D. Janduch, 7. P. Siman, 9. M. Canecky, 11., M. Mlynar, Pacera odvolany, juniori: 12. L. Hricak, 13. P. Ciz, muzi: 2. L. Sidlo, 3. R. Glovniak, 4. P. Medved, 7. L. Glovniak, nedela: cesta: propag: 6. A. Trnka, dorast: 9. J. Butora, kadeti: 2. P. Siman, 5. D. Janduch, 6. M. Canecky, 15. F. Pacera, Mlynar nedokocil, juniori: 12. P. Ciz, 18. L. Hricak, muzi: 3. L. Sidlo, 8. P. Medved, 10. R. Glovniak, 12. L. Glovniak.

Dalsia cast muzov sa v sobotu zucastnila na ceskej kriternej lige v meste Pribram a v nedelu na Svetovom pohari kategorie 1,5 na ceste za ucasti 100 cyklistov z 206 statov. Vysledky: kriterium: 3. P. Husar, 5. M. Riska, na ceste 185 km: 1. M. Riska, 7. R. Bronis, 5. R. Husar, 8. O. Slobodnik , 15. M. Cerepan.

M. Strmen 

Priaznivci maleho futbalu pozor!

Vo stvrtok 14. augusta o 18. hodine sa v Kralovej taverne v Brezne uskutocni stretnutie starych a novych priaznivcov maleho futbalu. Sportovci nezabudnite prist, futbal coskoro zacina. Blizsie informacie poskytne S. Kupec na c. tel: 0907 836118, alebo Vladimir Daxner na c. tel. 0903 508992.

(sk) 

Stolni tenisti informuju

V piatok 29. augusta o 8. h sa v telocvicni Sokolovna v Brezne pri prilezitosti 59. vyrocia SNP uskutocni stolnotenisovy turnaj jednotlivcov a dvojclennych druzstiev. Zaujemcovia su povinni do 27. augusta poslat startovne 150 korun na adresu: Dusan Berky, MPCL 12, 977 03 Brezno. Blizsie informacie na c. tel. 0907 341672, 6122483.

...

Od septembra pokracuje uz teraz velkej oblube sa tesiaca mestska liga, ktorej zakladatelom pred troma rokmi bol prezident stolnotenisoveho klubu pri MSK Brezno Dusan Berky. Do tejto cisto amaterskej sutaze sa mozu dvojclenne druzstva prihlasit do 3. septembra na c. tel: 0907 341672, 6122483 alebo osobne u Dusana Berkyho, ktory vaznym zaujemcom poskytne dalsie podmienky a informacie. Na ucast sa tesi S. T. O. MSK Brezno.

Tradicny tenisovy turnaj

V poslednu julovu sobotu Tenisovy oddiel ZP Sport, a. s., Podbrezova uz po dvanastykrat usporiadal Memorial MUDr. Bukovskeho za ucasti hracov nielen z Brezna a okolia, ale i z Bratislavy. Na vzorne upravenych tenisovych dvorcoch v Podbrezovej sa milovnici bieleho sportu stretli na turnaji, aby zviedli boje o prvenstvo. Pocasie prialo, no teplo riadne otestovalo vydrz hracov. Divaci, medzi ktorymi nechybal aj prezident tenisoveho oddielu, nakoniec zatlieskali tymto vitazom: v kategorii muzov do 40 rokov Marianovi Zimovi ml., v kategorii muzov nad 40 rokov Jozefovi Kocurovi a v kategorii zien Zuzke Podkonickej. Sutaz utechy prekvapujuco vyhral najmladsi ucastnik, este ziak Patrik Budac. Memorial ako spolocensko-sportova udalost splnil svoj ucel, pripomenul si dobreho cloveka, oddaneho tenistu.

Vladimir Gottlieb

Kam za futbalom

II. liga 5. kolo

16. augusta o 17.00

Humenne - Podbrezova

III. liga 3. kolo

17. augusta o 16.00

Podbrezova B - Revuca (Petrinec - Fajcik, Pocklan - Perasin)

 

IV. liga sk. Juh

3. kolo 17. augusta

Hlinik - Dubova (Korencik - Halfar, Mikula - Balajthy)

 

V. liga sk. C 3. kolo

17. augusta o 16.00

Brezno - Priechod (Laciak - Verkin, Brtka - Fazekas)

 

I. trieda 3. kolo

17. augusta o 16.00

Harmanec - Osrblie (ihrisko Salkova, Pastorek - Piar, Tokar - Kolenicka, Jakub - T. C. Balog (Kadlec - Kosec - Kotran), Sl. Lupca - Benus (Faber - Majer - Weis), P. C. Balog - Jasenie (Daxner - M. Ridzon - Pecnik), Podlavice - Bravacovo (Direr - Vanik, Dian - Prochadzka)

 

II. trieda sk. B 1. kolo

17. augusta o 16.00

Polomka - Michalova (Miklos - Svantner), Nemecka - H. Lehota (Suchy - Strelec), P. Polhora - Zavadka(J. Ridzon - Pribylina), Helpa - D. Lehota (J. Sitarcik - Balaz), Pohorela - Sumiac (Citara - Malcek - Melos)

 

III. LSD a LMD 3. kolo

17. augusta o 10.00 - 12.30

Banova - Brezno (Vojtek - Drozd, ObFZ ZA - Hubka), L. Mikulas - Dubova (Reguly - Hurik, Cerchlan - Vazan)

 

III. LSD a LMD sk . D 14. kolo

20. augusta o 13.30 - 16.00

K. N. Mesto - Brezno (Vorel - Korencik, Majsniar - Kondek), Banova - Dubova (Fizel - Mihalka, Rohon - Hurik)

 

IV. liga dorast sk. Juh 3. kolo

17. augusta o 13.30

D. Hamre - C. Balog (Balazs - Sliva - Sihelsky)

 

Dorast I. trieda 1. kolo

17. augusta o 13.30

Podbrezova B - Benus (o 10.30, Svantner - Strelec), Medzibrod - Michalova (sobota o 13.30, Bulla - Bucko), Jakub - Polomka (Kosec - Kadlec)

 

II. LSZJ a LMZJ 3. kolo

16. augusta o 10.00 - 12.00

Podbrezova B - Sliac (ihrisko Hronec, J. Cunderlik - Citara), Dubova - Hlinik (Braucok - Sitarcik, ObFZ BB)

 

III. LSZ a LMZ sk. C 3. kolo

17. augusta o 10.00 - 12.00

Helpa - Brezno (Balaz - Jan Sitarcik)

 

Sipkarska a stolno-futbalova liga

Aj napriek horucemu letu sipkarske a stolno – futbalove sutaze v Dart clube pokracovali dalsimi kolami. V piatok boli na programe turnaje jednotlivcov v sipkach aj v stolnom futbale. Medzi sipkarmi si prvenstvo vybojoval Pavol Brvenik, ktory vo finale zdolal Pala Melichera a na tretom mieste sa umiestnil Zdenko Pampurik ml.

Medzi stolnymi futbalistami dominoval Ondrej Hajduch, na druhom mieste skoncil Peter Marcek a na tretom Peter Fasko.

V sobotu sa v Bravacove uskutocnil turnaj v elektronickych sipkach o Letny pohar v tvrdej konkurencii horehronskych sipkarov. Najviac sa darilo Petrovi Svantnerovi, ktory s jedinym zavahanim vyhral cely turnaj, druhy skoncil Peter Sperka a treti Marian Pobis.

Stolni futbalisti mali v sobotu na programe 6. kolo turnaja dvojic o Letny pohar, kde sa ziadne prekvapenie nekonalo. Turnaj s prehladom vyhrali Ivan Zemko s Petrom Daxnerom, ktori vo finalovom suboji zdolali Martina Kolostu s Janom Milanom na tretom mieste sa umiestnila dvojica Ivan Havas – Matej Banik.

V nedelu sa v Dart clube konalo dalsie kolo prazdninovej ligy, kde vyborne vykony podava Pavol Brvenik. Tentokrat to na vitazstvo nestacilo a musel sa uspokojit aj s druhym miesto, pretoze nestacil vo finale na Martina Skantara. Prijemnym prekvapenim bolo tretie miesto Karola Geregaya, ktory si podlhsej prestavke opat nasiel cas na sipky.

Najblizsie turnaje sa hraju v Dart clube podla harmonogramu: v piatok o 19. hodine sipky a futbal jednotlivci, v sobotu o 19. hodine futbal dvojic, nedela o 14. hodine prazdninova liga.

(pp)

Lahodka pre volejbalovych priaznivcov

Priaznivci volejbalu si pridu na svoje, kedze sa mozu zucastnit na 31. rocniku medzinarodneho volejbaloveho turnaja O pohar Petrochemy, ktory je zaroven aj 7. rocnikom medzinarodnych majstrovstiev Slovenska na antuke. Turnaj sa uskutocni tradicne na antukovych dvorcoch v Dubovej v piatok 15. augusta so zaciatkom o 14. hodine a cez vikend 16. a 17. augusta o 8. hodine. O kvalitny volejbal sa postaraju nasledovne druzstva: Ostrava, Zlin, C. Budejovice, Opava (vsetci Cesko), Jastrebzie, Stremerom so slovenskym trenerom Igorom Prieloznym, Bialsko-Biala (Polsko), majster Madarska Kazins Barcika so slovenskym trenerom Danielom Moravcom, Sokol Vieden s dalsim slovenskym trenerom Mirom Palbutom. Slovensko budu zastupovat VKP Bratislava, Chemlon Humenne, novacik extraligy STU Bratislava a domaca Petrochema Dubova. Verime, ze si nenechate ujst jedinecnu prilezitost vidiet v Dubovej kvalitny volejbal.

Vladimir Urban

Vyber do futbalovej pripravky

V stredu 13. augusta o 16. hodine sa na betonovom ihrisku pri Zakladnej skole na sidlisku Mazornikovo uskutocni vyber chlapcov do futbalovej pripravky FO ZP Sport Podbrezova, ktory je urceny pre chlapcov 1. – 3. rocnika zakladnej skoly.


(rk)

Tenisti v Pohorelej

Miestny odbor Matice slovenskej v Pohorelej usporiadal v prvu augustovu sobotu na antukovych dvorcoch v Zavadke nad Hronom prve Majstrovstva Pohorelej v tenise. Hralo sa systemom K.O. na jeden set, finale na dva vitazne sety.

Vysledky: 1. Ing. Jan Oravkin (RIVERK Bratislava), 2. Jozef Halak (Mladost Pohorela), 3. Lukas Janoska (Polany Pohorela).


(lj)

Fasko treti

V sobotu 9. augusta sa uskutocnil bezecky maraton v Rajci, na ktorom startovalo 300 pretekarov zo 6 statov na 42 km trati. Pavol Fasko v kategorii muzi nad 40 r. ziskal 3. miesto, tento maraton bol zaroven aj majstrovstvami Slovenska, v ktorych obsadil takisto 3. miesto.

 

Parkurove jazdenie v Polomke

Tento vikend 16. a 17. augusta sa uskutocni v Polomke 3. rocnik pretekov v parkurovom jazdeni o Cenu obce, ktore su majstrovstvami Slovenska ziakov s medzinarodnou ucastou. V sobotu zacina program o 10. hodine drezurujucimi disciplinami a v nedelu od 12. hodiny skokovymi disciplinami.

 

Polmaraton SNP

V poslednu augustovu sobotu sa o 15.30 hod na zrekonstruovanom Nam. M. R. Stefanika v Brezne postavia na start vytrvalci uz 10. jubilejneho Polmaratonu SNP, ktoreho organizatormi je mesto Brezno v spolupraci s AK MSK a Vojenskym utvarom Brezno.

Trat pretekov v dlzke 21,1 km vedie komunikaciami mesta s cielom na Mestskom stadione. Preteka sa podla pravidiel atletiky a ustanoveni rozpisu podujatia. Prvi traja pretekari v kazdej vekovej kategorii ziskaju financne odmeny a osmi najuspesnejsi muzi a pat zien tiez financne odmeny od sponzorov. Odmeny cakaju i vytrvalcov, ktori prekonau tratovy rekord. Kazdy ucastnik pretekov obdrzi ucastnici list a tricko s emblemom tohto podujatia. Tratovy rekord drzi R. Stevko (1:03,51) a v kategorii zien A. Baloghova (1:16,10).

Polmaraton Slovenskeho narodneho povstania ako mestsky klasicky okruh sa organizatori podujali usporiadat v roku 1994 na pocest tejto vyznamnej udalosti slovenskeho naroda. Vlanajsieho rocnika, ktory bol zaroven majstrovstvami Slovenska v tejto discipline sa zucastnilo 63 pretekarov zo Slovenska, Ceskej republiky a Ukrajiny.

D. Rakyta

h0332a.jpg (22345 bytes)Tato fotografia je akousi spomienkou na organizovanie patnastich rocnikov Maratonu SNP v Brezne, ktore predchadzali terajsiemu Polmaratonu SNP. Zucastnilo sa ich viac ako styritisic pretekarov z 12-ich statov Europy. V 10. rocniku, pre rekordnej ucasi 682 pretekarov bol dosiahnuty doterajsi najlepsi cas na maratonskej trati – 2:12:34,0, ktory dosiahol Stanislav Tomanek (RH Praha). Tento vykon maratonca za idealnych poveternostnych podmienok a pri silnej medzinarodnej konkurencii bol po case “prazskou generalitou” spochybneny, no vo svetovych tabulkach sa vedie ako najlepsi casovy vykon v maratonskom behu.

Snimka: archiv autora

 

Pozvanka na Helpu

Fit Barbar Klub pri SK Helpa v spolupraci s FIRE Gym Banska Bystrica a desiatkami sponzorov z celeho regionu usporiadaju v sobotu 16. augusta, so zaciatkom o 18. hodine na futbalovom stadione v Helpe Vecer netradicnych sportov. Najvacsim tahakom vecera budu profi zapasy slovenskej reprezentacie v thajskom boxe, kde sa predstavi aj rodak z Helpy, viacnasobny medzinarodny majster Rudolf Durica. V atraktivnom programe nebudu chybat sutaze v pretlacani rukou, rezanie dreva bruchackou, pretahovanie lanom druzstiev, exhibicia historickeho sermu a zaujimave sutaze a vystupenia. Objavit ba sa mala aj tohtorocna majsterka Europy S. Malachovska vo fitnes a majster Slovenska v kulturistike do 65 kg a stvrty z majstrovstiev Europy P. Kovacik.
Po skonceni sportovej casti sa uskutocni disko zabava. Organizatori pozyvaju vsetkych na zaujimavy program.

Mgr. Jozef Pupis

V sobotu 16. augusta sa na stadione v Brezne uskutocni predajny trh.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT