30 . SEPTEMBER 2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Kam za futbalom

II. liga 11. kolo

4. oktobra o 15.00

Nitra - Podbrezova

III. liga 10. kolo

4. oktobra o 14.30

L. Mikulas - Podbrezova B (Vojtek - Tilesch, Spila - Holacik)

 

IV. liga sk. Juh 10. kolo

5. oktobra o 14.30

Ziar B - Dubova (Chudy - Zdechovan, Laucek - Balajthy)

 

V. liga sk. C 10. kolo

5. oktobra o 14.30

Brezno - Lutila (Bulla - Perasin, Palusak - Forgon)

 

I. trieda 10. kolo

5. oktobra o 14.30

Badin - Benus (Melcer - Ostruszka - Weiss), T. C. Balog - Jasenie (Vanik - Jozef Sitarcik - Krahulec), Osrblie - Bravacovo (M. Ridzon - Jan Sitarcik - Turna), Riecka - Myto (Faber - Marcek - Cunderlik), Harmanec - Hronec (Piar - Mecele. Majer - Kolenicka), Sl. Lupca - P. C. Balog (Direr - Milan Mojzis, Debnar - Mojzis)

 

II. trieda sk. B 8. kolo

5. oktobra o 14.30

Sihla - H. Lehota (Svantner), Michalova - Zavadka (Malcek), Polomka - Sumiac (Citara - Vrbovsky), Nemecka - Pohorela (10.00, Pribylina - J. Ridzon), P. Polhora - Helpa (Miklos - Strelec

 

III. LSD a LMD 10. kolo

5. oktobra o 10.00 - 12.30

Brezno - D. Kubin (Palusak - Perasin, Jan Sitarcik - Forgon), K. N. Mesto - Dubova (9.00-11.30, Gloncak - Havko, ObFZ CA - Kutel)

 

IV. liga dorast sk. Juh 10. kolo

4. oktobra o 14.15

C. Balog - Tornala (Braucok - Peter Turna, M. Krahulec)

 

II. LSZJ a LMZJ 10. kolo

4. oktobra o 10.00 - 12.00

Podbrezova B - Tempus RS (J. Cunderlik - Rostar), Dubova - Hrinova (Majer - Adamec)

 

III. LSZ a LMZ sk. C 10. kolo

4. oktobra o 10.00 - 12.00

Brezno - Pliesovce (Medved - Sitarcik), Helpa - Selce (5.10., Vrbovsky - Citara)

 

II. LSDV a LMDV 10. kolo

4. oktobra o 11.00 - 13.30

Podbrezova - Stropkov (Urda - T. Kucera, Guzi - Truban)

 

I. LSZS a LMZS 8. kolo

4. oktobra o 10.00 - 12.00

C. Balog - Martin (Pavol Turna - M. Krahulec, Braucok), Revuca - Podbrezova (I. Krahulec - Parobek, J. Krahulec)

 

I. trieda dorast 8. kolo

5. oktobra o 12.00

Malachov - Michalova (Marhefka - Bucko), Benus - Rakytovce (Strelec - Miklos), Priechod A - Polomka (11.00, Zeman - Cajka), Podbrezova B - Brusno (10.30, Jan Sitarcik - M. Ridzon)

 

I. trieda ziaci sk. B 7. kolo

5. oktobra o 10.00

Bravacovo - Polomka (Strelec), Zavadka - P. Polhora (Vrbovsky)

 

Mladsi ziaci 6. kolo

4. oktobra o 10.00

Brusno - Jasenie (Medved), Podbrezova C - Priechod (10.30, J. Ridzon)

 

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov: SK Modranka - ZP Sport Podbrezova A 3350:3376 (rozdiel 26 zvalenych kolov), J. Calic 612, I. Cech 595, R. Foltin 585, O. Kyselica 547, M. Terebessy 535, G. Knap 502.
Trojnasobny majster mal na male, ked pred poslednou dvojicou Calic - Foltin prehraval o 86 kolov. Tato dvojica dokazala svoje vysoke kvality a zvratila vysledok.
Spoje Bratislava - ZP Sport Podbrezova B 3356:3137 (219 kolov), M. Srsen 495, T. Dilsky 513, P. Paulecko 576, J. Zabka 519, P. Jakubec 547, J. Kutik 497.
Na drahach domacich spojov rezerva Podbrezovej ako novacik sutaze neuspela.
I. liga zien: ZP Sport Podbrezova - KK Tatran Benelux Sucany 3171:3182 (11 kolov), E. Babelova 496, K. Valigurova 567, I. Vankova 496, D. Kyselicova 506, J. Turcanova 545, G. Kucharova 561.
Suboj vicemajstra s majstrom opat dopadol nepriaznivo pre domace muzstvo ZP Sport Podbrezova. Rozhodli niektore slabsie vykony na jednotlivych drahach.

Jan Daucik

 Pozvanka na Hubertovu jazdu

Equus sport Nemecka v sobotu 4. oktobra pozyva na Hubertovu jazdu v Nemeckej. Stretnutie ucastnikov je o 9.00, slavnostny nastup a Hubertov slub o 10.00, Hubertova jazda zacne o 10.30, hon na lisku o 12.00 a preteky vo westernovych a parkurovych disciplinach odstartuju o 13.00. O obcerstvenie a hudbu je postarane.

 Sipkarska a stolno – futbalova liga

V piatok v Dart clube pokracovala sipkarska liga muzov a zien uz svojim stvrtym kolom, ktore trosku zamiesalo celkovym poradim. Na stupne vitazov sa tentokrat dostal Martin Skantar, ktory zaknihoval svoje druhe vitazstvo v rade, a dostal sa tak na celkove druhe miesto v tabulke tesne za Pavlom Melicherom, ktory v piatok obsadil druhe miesto. Zo starsich hracov sa do prvej trojky zmestil len Andrej Turna, ktory prijemne prekvapil nielen seba, ale aj superov. Nasledujuce kolo sa uskutocni v piatok o 19. hodine, to by mala byt aj previerka na druhy Master v tomto rocniku, v sobotu 4. oktobra o 11. hodine v Galaxii bare vo Zvolene, co je asi najvacsia zmena v porovnani s minulym rocnikom, ze Master sa nebude konat len v Brezne. Program je podobny ako v Dart clube na prvom turnaji tejto kategorie. Master je rozdeleny na tri casti, a to turnaj muzov, zien a juniorov, co je hlavna cast. Po ukonceni sutazi je na programe turnaj dvojic, odchod je v sobotu o 9. hodine spred Dart clubu.
Stolni futbalisti takisto pokracovali sutazami. V piatok prebehlo dalsie kolo sutaze jednotlivcov, kde naplno zabodoval Ivan Zemko, s ktorym dokazal ako tak drzat krok iba Boris Hudec, ale aj ten napokon podlahol dobre hrajucemu Ivanovi. Boris skoncil druhy a tretie miesto si vybojoval Peter Fasko. Dalsie kolo bude uz tento piatok o 19. hodine.
V sobotu sa v darte konal turnaj dvojic v stolnom futbale, kde sa presadili Jano Milan s Tomasom Cizom, ktori vo finale zdolali Ivana Zemka s Petrom Faskom, tretie miesto si odniesli Peter Marcek s Petrom Daxnerom.
V nedelu je Dart club dejiskom turnajov mladsich vekovych kategorii, a to sutazi juniorov a stredoskolakov. Prvym kolom sa rozbehla liga juniorov, co velmi tesi a za spoluprace so zakladnymi skolami Valaska, Karola Raposa a s Centrom volneho casu v Brezne treba dufat, ze pocet juniorov bude z turnaja na turnaj stupat a objavia sa dalsie nove talenty v tomto sporte.
Prve kolo juniorskej sutaze vyhral Pavol Brvenik z Brezna, ktory je aj najvacsim favoritom na celkove prvenstvo, prijemne prekvapila Janka Mikloskova, ktora obsadila druhe miesto a tretie si vybojoval Martin Chudic (obaja z Valaskej). Druhe kolo juniorskej sutaze sa uskutocni v nedelu o 14. hodine v Dart clube.
V stredoskolskej lige uz dlhsi cas dominuje Martin Skantar a ani tuto nedelu tomu nebolo inak. Vo finale zdolal Pala Melichera a na tretom mieste sa umiestnil Michal Daxner. Stredoskolska liga pokracuje v nedelu o 14. hodine dalsim kolom.

(pp)

Z. Lunterova zavrsila uspesnu sezonu

V sobotu a v nedelu 27. – 28. septembra sa v Dubnici nad Vahom konali Majstrovstva Slovenska vo viacbojoch, kde sa opat uspesne umiestnila Zuzana Lunterova zo ZP Sport Podbrezova. Vo fyzicky narocnych pretekoch zavrsila svoju tohtorocnu uspesnu sezonu 1. miestom.

Zelezniciari na Kralovej holi

Pri prilezitosti Dna zelezniciarov a 100. vyrocia otvorenia prevadzky na zeleznicnej trati Brezno – Cervena Skala v sobotu rano 27. septembra vystupilo na zeleznicnej stanici v Cervenej Skale z vlaku asi pol stovky zelezniciarov a priaznivcov zeleznice. Po kratkej porade sa vydali po ceste smerom do Sumiaca k navyssiemu vrcholu vychodnej casti Nizkych Tatier, k 1948 metrov vysokej Kralovej holi. Najzdatnejsi ucastnici vystupu, rusnovodici z Rusnoveho depa z Brezna, vzdialenost z Cervenej Skaly na Kralovu holu presli za necele dve hodiny. Ale aj ti, ktori dorazili neskorsie, sa mohli tesit zo slnecneho pocasia a z krasneho pohladu na Vysoke Tatry, Horehronske podolie, Slovenske rudohorie a oblast Slovenskeho raja.
Po zostupe ich v Cervenej Skale ocakaval “sefkuchar” Lubo Vasil so svojimi pomocnikmi, ktori pre kazdeho ucastnika akcie pripravili misku horuceho gulasu. Unaveni, ale spokojni nastupovali do rychlika “Horehronec” s predsavzatim, ze sa do Cervenej Skaly opat vratia historickym parnym vlakom 11. oktobra.

(jd)

Mala liga pokracuje

V sobotu 4. oktobra na starom ihrisku pokracuje miestna liga maleho futbalu zapasmi 3. a 4. kola: o 14. hodine ZSR – Coop (rozhodcovia Stulajter – Kupec), o 15. hodine Fernet – West, o 16. hodine West – Coop (v oboch Kupec - Stulajter), o 17. hodine ZSR – Fernet (Belko – Kupec). Sprava STK: tabulku strelcov vedie 1. Sevcik (6 golov, ZSR), 2. Telka (5, West), 3. Vais (4, Coop). Sprava MK: veduci druzstiev v sobotu 4. oktobra musia uzatvorit supisky, aby sa mohli urobit RP. Sprava KR: veduci a hraci si musia prestudovat pravidla maleho futbalu (velke nedostatky).
Pridte na stare ihrisko povzbudit svojich favoritov.

Stefan Kupec

6th Budapest Open

International Karate Championship 2003

V dnoch 20. – 21. septembra sa konal medzinarodny turnaj v karate, 6. rocnik Budapest Open. Priamo v metropole Madarskej republiky sa do turnaja zapojilo niekolko statov, ako napr. Polsko, Juhoslavia, Iran, Ukrajina, Rakusko, Srbsko, Madarsko a Slovensko. Z tychto statov bolo vyslanych 42 klubov pri viac ako 500 ucastnikoch – pretekaroch.

Aj napriek nemalym financnym problemom Karate klub Milana Piliara Brezno pri MSK reprezentoval aspon jeden pretekar. Lukas Kucerak v konkurencii 48 pretekarov vo vekovej kategorii do 12 rokov bojoval s 5-timi supermi, Lukasove skore v tychto zapasoch skoncilo 14:0. Uz toto skore hovori o jeho kvalite. Svoj piaty zapas vyhral 3:0 nad reprezentantom Iranu a zasluzene sa prebojoval do finale, kde nastupil proti pretekarovi z Rakuska. Vo finale po troch tazkych predchadzajucich zapasoch, medzi ktorymi dopriali rozhodcovia Lukasovi iba 1-minutove prestavky, podlahol rakuskemu pretekarovi nezasluzene 1:0, vzhladom na jeho predchadzajuce skore 14:0.
Reprezentant KK MP Brezno uz predchadzajuce roky dokazal, ze patri medzi slovensku karatisticku spicku a pomaly ziskava skusenosti aj z europskych turnajov. Tento rok, ak sa pridaju sponzori, ukazu sa aj na svetovej scene, kde chcu absolvovat aspon 1. kolo Svetoveho pohara.
Karate klub v stredu 1. oktobra o 18. hodine uskutocnuje nabor novych clenov v telocvicni Sokolovna za gymnaziom vo vsetkych vekovych kategoriach. Zaujemcovia o tento krasny sport sa mozu prist prihlasit v tento den alebo aj v dnoch treningu, pondelok – 17.40 – 18.50, utorok – 17.10 – 18.50, streda – 18.00 – 19.30, stvrtok – 17.10 – 18.50.

(pi)

Hokejova sezona zacina

V dnoch 24. a 25. septembra sa uskutocnil nabor do Hokejoveho klubu Brezno. Vysledok tohto snazenia nebol celkom podla predstav organizatorov, no napriek tomu rady hokejistov sa predsa len rozrastu o novych clenov klubu. Stretli sa s otazkou, od kolkych rokov mozu prist deti do hokejovej pripravky. Privitaju vsetkych, ktori chcu skusit prve kroky na lade. Predskolsky vek je idealny cas zaciatku prvych krokov na ladovej ploche. Pozyvaju medzi seba taktiez dievcata, ktore by mali chut a odvahu pridat sa do hokejoveho kolektivu. Dnes to uz nie je nic nezvycajne stretnut dievca v kanadach na hokejovom treningu. Vlani absolvovali dve dievcata celu pripravu na lade a nestralili sa v chlapcenskom kolektive.
Treningy zacinaju v pripravke a predpripravke v utorok 30. septembra o 16. hodine na zimnom stadione v Brezne, kde sa zoznamia s trenermi a dozvedia, ako budu prebiehat treningy v oktobri. V stredu 1. oktobra o 16.30 hodine znovu na zimnom stadione sa stretnu mladsi a starsi ziaci, aby sa rozdelili do treningovych skupin a zacali pripravu v skupinach. Privitaju aj tych, ktori nestihli, alebo nemohli prist na nabor v spominanych terminoch. Pridte to skusit do Hokejoveho klubu v Brezne!
Prehlad zapasov A muzstva seniorov ll. ligy skupiny Vychod: 8. novembra Brezno – Michalovce, 15. novembra Humenne – Brezno, 29. novembra Brezno – Bardejov, 6. decembra D. Kubin – Brezno, 20. decembra Brezno – Sabinov, 3. januara Gelnica – Brezno, 10. januara Michalovce – Brezno, 17. januara Brezno – Humenne, 31. januara Bardejov – Brezno, 7. februara Brezno – D. Kubin, 14. februara Sabinov – Brezno, 21. februara Brezno – Gelnica.
Tento rocnik ll. ligy prinasa postup do l. ligy pre vitazov oboch skupin Zapad aj Vychod.

(pl)

Bezecky klub aj v Pohronskej Polhore

Telovychova a sport v Pohronskej Polhore ziskavaju coraz vacsiu popularitu. Ved je v zaujme kazdeho z nas upevnovat si svoje zdravie rekreacnym zapajanim sa do pestovania roznych druhov sportu a telovychovy. Jednym z nich je rekreacny beh, ktory sa v P. Polhore priaznivo rozvija. Svedci o tom i cestny bez Z okresu do okresu vo vsetkych vekovych kategoriach vdaka obecnemu uradu, ktory ho usporaduva uz osemnast rokov.
S pomocou sucasnej starostky Mgr. Hyacinty Tyciakovej uz v tomto roku bude zalozeny bezecky klub pri obecnom urade. Polhorski bezci a bezkyne sa uz po niekolko rokov zucastnuju na rekreacnych behoch v ramci Slovenskej republiky, ba i v zahranici. Prikladom je 69-rocny veteran Vojtech Ridzon a Jarmila Slobodova, ktora v tomto roku dosiahla vynikajuce vysledky v kategorii od 35 rokov a za devat mesiacov absolvovala jedenast pretekov. Ziskala titul majsterky Slovenska v lesnom behu a titul majsterky Slovenska v cestnom behu na 10-kilometrovej trati. V dalsich behoch na tratiach 3 – 16 km obsadila styri prve miesta, tri druhe, jedno tretie a jedno stvrte miesto.
Rekreacny beh v Pohronskej Polhore sa teda udomacnuje. Bude na clenoch bezeckeho klubu, aby podchytili vsetkych zaujemcov, zvlast z radov mladeze, o tento druh sportu, ktory je na prospech ich otuzilosti, zdravia i reprezentacie obce v bezeckych podujatiach na Slovensku.

(vr)

Pavol Fasko na vybornu

V piatok 26. septembra reprezentanti bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova v Koprivnici absolvovali Beh rodnym krajom Emila Zatopka. S 22-kilometrovou tratou spomedzi sto startujucich si v kategorii nad 40 rokov najlepsie poradil Pavol Fasko (celkove 5. miesto). Miroslav Haninec v hlavnej kategorii skoncil na 8. mieste (celkove 10. miesto). V sobotu na Horskom behu v Spanej Doline za ucasti 47 startujucich v kategorii nad 40 rokov Pavol Fasko opat zvitazil (celkove 2. miesto), Miroslav Haninec dobehol za nim (celkove 3. miesto). V kategorii nad 50 rokov Stefan Ziak skoncil stvrty, Dezider Smitka siesty a Stanislav Bobak v kategorii nad 60 rokov obsadil 3. miesto.

(pf)

h0339a.jpg (18004 bytes)Furmansky dvor v Polomke

absolvovalo strnast sutaziacich a dvadsatstyri koni

Strnast sutaziacich s dvadsiatimi styrmi konmi, silna zostava z Hrinovej, ucast bezmala tisic divakov, prijemne pocasie, dobra nalada, obcerstvenie - aj takto by sme mohli charakterizovat IV. rocnik sutaze taznych koni, ktory pod nazvom Furmansky dvor v ramci Dni obce v poslednu septembrovu sobotu v Polomke usporiadali obec a Asociacia furmanov Slovenska. Pretekari absolvovali vsetkych pat disciplin zaradenych do sutaze, pricom najdramatickejsie bolo tahanie 1,5 m3 dreva, kde o vitazovi rozhodol rozbroj az na tretikrat.

Vysledky: silova disciplina s postupnou zatazou - sane: 1. Zahorec (kon Gastan), Filipovo, 2. Skladany (Buro), Helpa, 3. Malcek (Pejo), Detva, na presnost: 1. Pompura (Sano), Pohorela, 2. Lapin (Bandy), Sumiac, 3. Chobor (Manca), Pavlovce, slalom: 1. Malcek (Elo, Pejo), Detva, 2. Lapin (Bandy, Gastan), Sumiac, 3. Chobor (Bandi, Manca), Pavlovce, metrovica: 1. Chobor (Bandi, Manca) Pavlovce, 2. Malcek (Elo, Pejo), Detva, 3. Rolko, Strigac (Cila, Michal), Polomka, silova: 1. Strigac (Miso), Hrinova, 2. Malcek (Elo), Detva, 3. Skladany (Buro), Helpa, 4. Durco (Laco), Polomka, celkove vysledky: 1. Malcek (Elo, Pejo), Detva, 2. J. Skladany (Buro, Muro), Helpa, 3. Zahorec (Gastan, Berco), Filipovo, 4. Chobor (Bandi, Manca), Pavlovce, 5. Lapin (Bandy, Gastan), Sumiac, 6. Pompura (Pejo, Sano), Pohorela, 7. Durciak (Gastan, Fukso), Tale, 8. Strigac (Michal), Hrinova, 9. Bratko (Drina, Ota), Hanusovce, 10. Durco (Laco, Frico), Polomka, 11. Baliak (Simel, Pubo), Pohorela, 12. Rolko (Cila), Polomka.

(dc) 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT