30. SEPTEMBER 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci 23. septembra v case od 02.00 do 02.51 hodiny doslo k poziaru rodinneho domu v Myte pod Dumbierom. Zo zatial nezistenych pricin zacalo horiet na poschodi, kde poziar znicil drevene casti zariadenia, zhorela strecha domu, povala a okna. Majitelke vznikla skoda vo vyske asi 2 380 000 korun. Poziar o 5.53 hodine lokalizovali hasici Hasicskeho a zachranneho zboru Okresneho riaditelstva v Brezne. Pricina poziaru, pri ktorom nebol nikto zraneny, bude spresnena. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

...

Podbrezovski policajti v spolupraci s pracovnikmi kriminalnej policie zistili pachatelov trestneho cinu podielnictva. Tridsatstyrirocny Peter Ch. a o rok mladsi Pavel T. z Jasenia totiz ukryli formovaciu kotucovu pilu s prieloznikom za 80 000 korun, ktora pochadza z trestnej cinnosti. Pilu ukradol vlani v oktobri nezisteny pachatel z dvora rodinneho domu v Jaseni. Kotucovu pilu vratili majitelovi a obidvaja pachatelia sa k cinu priznali. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

O piatej popoludni 26. septembra Obvodnemu oddeleniu PZ v Podbrezovej oznamili, ze pred stvrthodinou na srotovom poli na Stiavnicke nasli jedenast nevybuchnutych minometnych granatov. Nalez zabezpecili proti manipulacii na mieste na to urcenom. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O stvrt na osem vecer 23. septemra na srotovom poli v a. s. Zeleziarne Podbrezova nasli cvicny delostrelecky granat. Nalez zabezpecili proti dalsej manipulacii a poslali ziadost o vyslanie pyrotechnika. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

Na parkovisku na Ulici CSA v Brezne 22. septembra pat minut pred pol desiatou predpoludnim vodic Seatu Ibiza z Brezna zadnou castou vozidla nacuval do Peugeotu 406, na ktorom sposobil skodu asi za 15 000 korun. Za svoju nepozornost musel zaplatit blokovu pokutu 1500 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ v Brezne.

...

Dvadsat minut pred jedenastou predpoludnim 25. septembra v Brezne na chodniku veducom z Ulice CSA k nemocnici nasli lezat mrtveho M. J. z Brezna. Privolana lekarka konstatovala smrt bez zavinenia cudzou osobou. Za najpravdepodobnejsiu pricinu smrti uviedla akutny infarkt srdcoveho svalu a nariadila zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu justicnej policie Policajneho zboru v Brezne 26. septembra vzniesol obvinenie z trestneho cinu vydierania voci doteraz trikrat sudne trestanemu K. M. Tento rozvedeny nezamestnany muz 26. septembra o jedenastej predpoludnim na namesti v Brezne nedaleko autobusovej zastavky zavolal R. R., aby nastupil do auta a odviezli sa do Baniska. Ked pri regulacnej stanici z vozidla vystupili, K. M. pod hrozbou zabitia kratkou zbranou, ktoru drzal v ruke, ziadal, aby mu R. R. o sestnastej hodine pred pohostinstvo v Brezne priniesol 8000 korun, pastou ho udrel do tvare a viackrat do neho kopol. Pachatela o sestnastej hodine na zaklade oznamenia R. R. pred pohostinstvom zadrzali policajti a zaistili zbran Brouwling kalibru 9 mm spolu so 44 nabojmi., ktoru zaslali na expertizne skumanie. Vydieraca este v ten den umiestnili v cele policajneho zadrzania a 27. septembra bl podany navrh na jeho vzatie do vysetrovacej vazby, ktory sudca akceptoval. Vysetruje OUJP PZ v Brezne.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. septembra

150

V tychto septembrovych dnoch hasici zaznamenali mnozstvo poziarov, v mnohych pripadoch im pri haseni pomahali miestni obcania a dobrovolnici. V Jarabej horeli dve chaty, v Hornej Lehote stary Trabant, v Ciernom Balogu - Komove, v Lopeji, v Brezne - na Skalke travnaty a lesny porast, v Myte rodinny dom a vo Valaskej provizorna budova. V sobotu vystartovali do Krpacova, kde doslo k zrazke Favorita s Fordom, jednu spolujazdkynu v soku odviezli do nemocnice a havarovane vozidla nalozili na auto odtahovej sluzby. Pomocou lana v Sumiaci vytiahli na cestu Skodu Octaviu, ktora bola mimo vozovky. V utorok ich policia poziadala o pomoc pri otvoreni bytu na Nalepkovej ulici v Brezne.

155

Zachranari nezaevidovali ziadne vazne zranenie, aj ked v tomto tyzdni absolvovali dovedna 22 vyjazdov. Trikrat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu, 6-krat k mozgovym prihodam, po 2-krat k urazom a ku gynekologickym prihodam, 9-krat k inym pripadom

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli pat vozidiel, dve po dopravnej nehode, Skodu 120 s poskodenou prednou napravou, Daewoo s roztrhnutym rozvodovym remenom a najdlhsiu trasu absolvovali z Brezna do Ruzomberka pri prevoze nepojazdneho Volkswagena. V Podbrezovej opravili plynove lanko v Skode 125, v Brezne spinaciu skrinku vo Felicii a otvorili skodovku, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

HORSKA ZACHRANNA SLUZBA
6195326

V piatok o pol osmej vecer turista na Kosodrevine zapocul rucanie medveda a v soku sa po rebriku vysplhal na stoziar lanovky. Nastastie mal pri sebe mobil, cez ktory zatelefonoval svojej rodine, a ta privolala clenov Horskej zachrannej sluzby. Po prichode muzovi poskytli pomoc a po zachranarskych pracach - zlanenie, zaistenie, vytiahnutie, ho zlozili, cela akcia skoncila o pol desiatej. V sobotu nad hotelom Stupka turistke osetrili a zafixovali zranenu nohu. Vo vysokohorskom prostredi prevladalo slnecne, ale chladne pocasie.

Uzreli svetlo sveta image

 

Sarah Pruzinova z Brezna, Adrian Lunter zo Zavadky nad Hronom, Janka Sitarcikova z Brezna. Karolina Sütterova z Brezna, Laura Fonferova z Nemeckej, Ema Tomkova z Brusna, Eva Jankova z Polomky, Ondrej Porteleky z Pohronskej Polhory, Michaela Petrzilkova z Brezna, Michal Leitner z Osrblia, Daniela Bartosova zo Sumiaca, Kristina Kolarovicova zo Zavadky nad Hronom, Berenika Lopusna z Benusa, Miroslav Palacka z Brezna, Radka Rafajova z Valaskej.

Opustili nas_image

 

Vojtech Porubsky (76) z Lopeja, Matilda Lustikova (81) z Podbrezovej, Amalia Tazka (70) z Cierneho Balogu, Anton Demuth (75) z Brezna, vdp. Miroslav Kucar (70) z Cervenej Skaly, Amalia Daxnerova (82) z Cierneho Balogu, Maria Ridzonova (46) z Valaskej, Maria Medvedova (64) z Lopeja, Silvia Harvanova (24) z Cierneho Balogu, Jozef Medved (73) z Brezna.

Blahozelame

Chceme vam sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude vam milsou. Na stole kytica cervenych ruzi, nech vam to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.

Dna 2. oktobra sa dozije nasa zlata mama, starka a prastarka

Anna Daxnerova z Brezna

krasnych devatdesiat rokov.

Do dalsich rokov stravenych medzi nami vam prajeme hlavne pevne zdravie a vela humoru, ktory vas drzi pri sile.

Za vsetkych vas bozkavaju vnucky Lucka a Natalka.

Podakovanie

Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, sesedom, znamym a vsetkym tym, ktori prisli dna 17. septembra odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, stareho, prastareho otca a brata

Jana Janostiaka z Hronca.

Zaroven dakujeme za slova utechy a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 17. septembra sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate piate narodeniny nasej manzelky, matky a starej matky

Marie Poliakovej z Brezna.

S laskou spomina manzel, syn a dcery s rodinami.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu nazdy v nas.

Dna 30. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama

Helena Kutliakova, rodena Habalova z Podbrezovej.

S laskou spomina manzel, syn a dcera s rodinami.

...

Mal som vas rad a tak velmi som chcel zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 30. septebra uplynulo tridsat rokov od tragickej smrti

Vladimira Muranskeho z Rohoznej.

S uctou a laskou spominaju mama, sestry, bratia s rodinami a ostatna rodina.

...

Prestali pre neho hviezdy svietit, prestalo i slnko hriat, ale ti co ho mali radi, neprestanu na neho spominat.

Dna 1. okobra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec a brat

Frantisek Vengrin z Pohronskej Polhory.

Zostavame s nim v spomienkach prosiac, aby ho pan Boh prijal do svojho kalovstva.

Spomina manzelka, syn a dcera s rodinami, sestry a ostatna rodina.

...

Osud nevrati co vzal, ostarli len spomienky a zial.

Dna 2. oktobra uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Ondrej Daxner z Brezna.

S laskou a uctou spomina cela rodina.

...

Odisiel si tisko a niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.

Rok plny bolesti a zarmutku uplynie 3. oktobra, kedy nas nahle po tazkej chorobe vo veku tridsatdevat rokov opustil moj syn

Peter Merta z Brezna.

S laskou spomina mama s rodinou.

...

Zhasli oci, stichol hlas, bez rozlucky si nechal nas. Uz nikdy ta neprebudi slnko ani krasny den, na lomovskom cintorine spis svoj vecny sen. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, preto ti kladieme kyticku na hrob a povieme zbohom.

Dna 5. okobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas nahle opustil bez slova rozlucky, tragicky vo veku dvadsatdva rokov nas syn, brat, svagor, ujo, priatel a kamarat

Jozef Vetrak z Lomu nad Rimavicou.

Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju a o modlitby prosia mama, brat s rodinou a sest sestier s rodinami.

 

 

Baran
Mnohych dobrosrdecnych Baranov sklame partner necitlivym pristupom, dalsich zase inym sposobom. Nejeden Baran doplati na rychle rozhodnutie!

Byk
Mozete ziskat vela, cez vikend sa vyhnite konfliktom. Vyuzite najma stred tyzdna. Zlepsite si postavenie v zamestnani a vztahy s partnerom.

Blizenci
Caka vas tyzden spolocenskeho aj osobneho rastu. Chodievajte do spolocnosti, cakaju vas sokujuce znamosti. Cez vikendy sportujte.

Rak
Dokazete predat svoje kontakty a originalitu. Nemali by ste obmedzit podnikatelske aktivity, hoci cele obdobie je nevhodne na investicie.

Lev
Ocakavajte spolocensky vzostup a dobre obchody. Sarmom si pritiahnete obdivovatelov a ziskate neprajnikov.

Panna
S nebezpecenstvom musia ratat iba narodeni v strede znamenia. S nehou, vasnou a porozumenim privelmi neratajte. Venujte sa radsej kariere.

Vahy
Pri vsetkych cinnostiach sa uplatnite, ale aj tak zle skoncite. Niektori ozivia stare vztahy. Ziskate, ak sklbite svoje napady s tuzbou presadit sa.

Skorpion
Pocas vikendov budte pozorny a vyhnete sa problemom. Pred ruchom spolocnosti dajte prednost partnerovi, neobanujete.

Strelec
Ak nezvladnete raznost, cakaju vas konflikty. Narodeni v strede znamenia by mali brat viac ohlad na druhych.

Kozorozec
Presadia sa najma nenapadne typy. Mozete byt vztahovacny a ziarlivy, alebo sa vam tatymi budu javit partneri. Zisky vas vobec necakaju.

Vodnar
Stastie bude priat najma v noci. Ziskate lepsie postavenie, ini nove zamestnanie, viaceri aj nove lasky. Vo financnej oblasti neriskujte.

Ryby
Dajte si pozor na nepremyslene rozhodnutia a rychle usudky! Marcove Ryby sa zalubia. Narodeni v strede znamenia si musia viac verit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT