30. SEPTEMBER 2003 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 30. septembra do 7. oktobra

Kino Mostar Brezno

3. piatok, 5. nedela - QUO VADIS (POL/USA, MP/15, 19.30) - Historicky velkofilm.

Kino Panorama Podbrezova

4. sobota - PAVUCINA SNOV (USA, MP/12, 19.00) - Thriller/horor. Premiera.

5. nedela - NEZVRATNY OSUD 2 (USA, MP15, 19.00) - Pre zaciatok ... je tu koniec!!! Thriller. Premiera.

Kino Fabova Hola Polomka

4. so - CHALANI TO TIEZ CHCU ... A STALE (NEM, MP/12, 20.00) - Prcickova komedia.

Kam za kulturou

Koncert skupiny IRON MAIDEN v utorok 21. oktobra od 19. h na zimnom stadione v Banskej Bystrici. Predpredaj vstupeniek:A. R. T., Nam. gen. M. R. Stefanika 21, Brezno.
POZOR! Cena vstupenky 790 Sk len pri zakupeni do 10. oktobra. Po tomto termine len v B. Bystrici alebo TICKET PORTALE, ale za cenu 990 Sk.

 

Ministerstvo skolstva SR, mesto Brezno a Okresny urad Brezno v dnoch 10. - 12. oktobra pozyvaju sutaziacich a siroku verejnost na XXXVI. rocnik celoslovenskej prehliadky zaujmovej umeleckej tvorivosti pedagogickych zamestnancov CHALUPKOVO BREZNO

10. piatok - o 17.15 na novom cintorine pietna spomienka pri hrobe hudobneho skladatela Vojtecha Wicka, o 19.00 v hotelovej akademii SLAVNOSTNE OTVORENIE CHALUPKOVHO BREZNA; program: slavnostne prihovory, spomienka na vysokoskolskeho pedagoga a literarneho vedca Ivana Plintovica, Igor Gallo: Dolu z piedestalu - autogramiada autora novej knihy a beseda so spisovatelmi Ladislavom Tazkym, Petrom Kovacikom a Jaroslavom Reznikom

11. sobota - o 9.00 SUTAZNE PREHLIADKY CHALUPKOVHO BREZNA - gymnazium: umelecky prednes poezie a prozy, umelecky prednes z tvorby pre deti, umelecko-dokumentarne videofilmy, literarna tvorba, synagoga - vytvarne sympozium, zakladna umelecka skola - spev, skladatelska tvorba, komorna hra, o 12.00 v mestskom parku polozenie kytice k pomniku Jana Chalupku, o 16.00 v Horehronskom muzeu na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 ZELENA KOLISKA - Zivot a dielo hudobneho skladatela Vojtecha Wicka - otvorenie vystavy, beseda so zahranicnymi ucitelmi, o 20.00 v mestskom dome kultury VECER VITAZOV - vyhlasenie vysledkov Chalupkovho Brezna, vystupenie laureatov, program z tvorby hudobneho skladatela Vojtecha Wicka

12. nedela - o 9.15 v rimskokatolickom kostole slavnostna svata omsa pri prilezitosti 140. vyrocia vzniku Matice slovenskej, venovana Stefanovi Moysesovi; ucinkuje chramovy miesany zbor Jubilate Deo

Sprievodne podujatie: synagoga - Bozena Hutanova-Suhajdova - laureatka Chalupkovho Brezna 2002, Miroslav Sklenarik - oceneny na Chalupkovom Brezne 2002 Cenou Martina Razusa, vystavy vytvarnych prac.

 Mesto Brezno a autorka Alena Adamikova-Stulrajterova pozyvaju na vystavu POHLAD v synagoge na Sturovej 9 v Brezne, ktora potrva do 8. oktobra.

 

Slovensky cykloklub Dumbier vas v oktobri pozyva na vylety
piatok 3. oktobra
Priprava a znacenie tras na Nizkotatransky cyklomaraton
Zraz o 13. h pri hostinci Jagerka v Brusne

 

sobota 4. oktobra
Nizkotatransky cyklomaraton
Zraz o 7. h pred Obecnym uradom v Brusne
Akcia: organizacne zabezpecenie cyklomaratonu

 

 Hudobna jesen Valaska 2003v oktobrovych dnoch
5. nedela o 15.00 - kinodivadelna sala kulturneho domu - koncert Dychovej hudby Valaska a Zmiesaneho spevackeho zboru pri miestnom odbore Matice slovenskej

11. sobota o 19.00 - hostinec Pod ubocou - diskoteka pre mladych

12. nedela o 16.00 - kinodivadelna sala kulturneho domu - koncert ziakov ZUS z Valaskej, vystupenie detskeho krestanskeho zboru Lastovicka

 

Mlady ambiciozny muzikant v Bravacove

V Helpe vyrastlo niekolko vynikajucich a vyznamnych interpretov hudby, tanca ci spevu. Velku zasluhu na vychove mladych talentov ma zakladna umelecka skola. Jednym z jej absolventov je aj mlady ambiciozny muzikant dvadsatrocny akordeonista Michal Cervienka, pre ktoreho je hudba filozofiou, ktoru treba precitit srdcom, potom celym telom a musi preniknut vsetkymi, aj tymi najmensimi vlasocnicami. Michal je drzitelom niekolkych predstiznych cien doma i v zahranici.
Vsetci ti, ktori ste ho nemali moznost doteraz vidiet, pripadne pocut, ale aj ti, ktori jeho hru poznate a mate radi, pridte v sobotu 4. oktobra o 19. h na jeho koncert do Domu kultury v Bravacove. Vstup je dobrovolny.

 

Kedze clenov v Dychovom orchestri mesta Brezna je stale malo, kto ma chut a elan pracovat v tomto kolektive, bude medzi nami vitany. Na veku nezalezi, rodicia, prihlaste aj vy svoje deti! Infomovat sa mozete na c. tel: 6113476 alebo 0907 603805 u dirigenta Ing. Ivana Sykorku.

 

 Mestske kulturne stredisko v Brezne pozyva na
konkurz do detskeho folklorneho suboru Stastne detstvo v stredu 1. oktobra o 15. hodine v budove Mestskeho kulturneho strediska na Nam. gen. M. R. Stefanika 2 v Brezne.

 

 Dakujeme...

Dakujeme Ludovitovi Luchalovi za sponzorsku a organizacnu pomoc pri prestavbe nebytovych priestorov na detsku ambulanciu na kolkarni v Podbrezovej.

MUDr. Sona Salingova

...

Moje podakovanie patri primarke Liecebne pre dlhodobo chorych v Brezne MUDr. Emilii Buckovej a celemu kolektivu za ich prikladny pristup a velku starostlivost o mojho manzela Jana Janostiaka z Hronca. Dakujem.

Manzelka Anna

...

Nase srdecne podakovanie patri zdravotnej pomoci a oddeleniu chirurgie Nemocnice s poliklinikou v Brezne - primarovi MUDr. Pavlovi Mrazovi, MUDr. Frantiskovi Kreutzovi a vseobecnym zdravotnym sestram za rychlu a vzornu starostlivost o mojho manzela Jana Turcana z Dolnej Lehoty.

Dakuje manzelka s detmi

 

Mesto Brezno, Mestske kulturne stredisko, Okresny urad, Miestny odbor Matice slovenskej v Brezne, Spevacky zbor mesta Brezna a Asociacia spevackych zborov Slovenska pod zastitou primatora mesta Brezna v dnoch 3. - 5. oktobra pozyvaju na VI. HOREHRONSKE SLAVNOSTI ZBOROVEHO SPEVU - festival spevackych zborov s medzinarodnou ucastou.
3. piatok - o 16.30 sprievod ucinkujucich mestom - pozvanka na festival, o 18.30 v evanjelickom a. v. kostole I. FESTIVALOVY CHRAMOVY KONCERT; ucinkuju: Chramovy zbor Apostola Pavla pri Evanjelickom a. v. cirkevnom zbore v Brezne, chramovy miesany spevacky zbor JUBILATE DEO pri Rimskokatolickom farskom urade v Brezne, komorny miesany spevacky zbor SINE DOMINE z Ciechanowa (Polsko), Spevacky zbor mesta Brezna, Spevacke zdruzenie litomerickych ucitelov z Litomeric (CR)

4. sobota - o 18.30 v mestskom dome kultury II. FESTIVALOVY KONCERT; ucinkuju: Spevacky zbor mesta Brezna, Muzsky spevokol Dr. Samuela Daxnera z Tisovca, chramovy miesany spevacky zbor CHORUS CREMNICIENSIS z Kremnice, komorny miesany spevacky zbor SINE DOMINE, Spevacke zdruzenie litomerickych ucitelov

5. nedela - ucinkovanie zborov na bohosluzbach v Brezne a okoli
Koncerty moderuju: PaedDr. Zuzana Giertlova, Mgr. Jaroslav Surina, scenar, dramaturgia a rezia: Daniel Rakyta, doc. PaedDr. Milan Pazurik, CSc.

Sprievodne podujatia: vystava Zelena koliska - zivot a dielo hudobneho skladatela Vojtecha Wicka v Horehronskom muzeu, vystava Stvrtstorocie Spevackeho zboru mesta Brezna v obchodnom dome COOP Jednota v Brezne, Brezno sa zabava - hudobne produkcie: 3. piatok o 18. h - Hostinec u Heska (Cernakova 3), o 19. h Vinaren u Piaristov (Razusova 1), o 19. h Koliba pri Cinskej restauracii (B. Nemcovej 6), 4. sobota o 20. h hudobny vecer - Bombura klub Brezno.

Podujatie, ktore je venovane 95. vyrociu narodenia hudobnych skladatelov Eugena Suchona a Vojtecha Wicka, sa uskutocni s financnym prispevkom Ministerstva kultury SR Programu Pro Slovakia.

Vstupne na koncerty je dobrovolne.

 

Obec Podbrezova v piatok 17. oktobra od 9. h pozyva na PIATY LOPEJSKY JARMOK.
Program: predaj rozlicnych druhov tovaru, ukazky ludovych remesiel a predaj vyrobkov. Registracia trhovnikov je do 15. oktobra v Obecnom urade v Podbrezovej, c. tel: 6171497, 6172816, 6171664 v pondelok az piatok od 7. do 15. h.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT