21. OKTOBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Desiateho oktobra predpoludnim medzi 9.10 a 14.30 hodinou v objekte stareho zavodu Zeleziarni Podbrezova a. s. neznamy pachatel bez zjavnych znamok nasilia vosiel do kabiny nakladneho motoroveho vozidla Iveco a ukradol kozenu penazenku, v ktorej bolo 500 eur, 4000 ceskych korun a 2000 slovenskych korun. Firma z Cachtic touto kradezou utrpela skodu za 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V noci z 13. na 14. oktobra neznamy pachatel z mastale na oplotenom dvore rodinneho domu v Nemeckej ukradol pat moriek, ktorych ziva vaha predstavovala priblizne 80 kg. Majitelovi vznikla skoda asi za 6500 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Oranzova motorova pila Husqvarna 365 H special zmizla z prirucneho skladu nachadzajuceho sa v objekte SSE v Brezne. Kradez so skodou bezmala 20 000 korun pre SSE, a. s., Zilina so sidlom v Brezne sa stala niekedy od popoludnia 10. oktobra do nasledujuceho rana. Vysetruje OO PZ Brezno.

Polhodinu po polnoci 14. oktobra sa na Certovici stala dopravna nehoda. Nakladne motorove vozidlo Liaz, ktore viedol vodic z Rakova v smere do Myta pod Dumbierom, z nezistenych pricin zislo mimo vozovky v smere jazdy a prevratilo sa. Zranenie vodica si vyziadalo liecenie do siedmich dni. Na aute vznikla skoda asi za 70 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ v Brezne.

Pravdepodobne pod ruskom patnastej oktobrovej noci sa ktosi vlamal do skladu stavebnin na Zeleznicnej ulici v Brezne. Kradezou cementu a roznych stavebnych obkladov sposobil skodu bezmala za 5000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V noci z 15. na 16. oktobra na Hradbach v Brezne vycinali autickari. Zmizli odtial dve Skody Octavie dovedna za 1 100 000 korun, jedna cierna s evidencnym cislom BR-517 AN, druha oranzova s evidencnym cislom BR-518AN. Po autach a po pachateloch kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Sedemnasteho oktobra zaznamenali dve dopravne nehody. Rano o stvrt na pat na ceste prvej triedy za Jarabou do jazdnej drahy motoroveho vozidla Kia Sephia, ktore smerovalo na Certovicu, z bezprostrednej blizkosti z lavej strany vbehla jelenica. Vodic v snahe zabranit zrazke strhol riadenie doprava a skoncil v priekope s malym zranenim. Zviera uslo, ale na aute ostala skoda asi za 10 000 korun. Druha nehoda sa stala v noci desat minut pred jedenastou. Na ceste z Telgartu do Cervenej Skaly v tomto case ,,piratil" vodic neosvetleneho traktora Super 35, ktory nevlastni vodicsky preukaz a nebol triezvy (0,81 mg/l alkoholu). Presiel do protismeru, kde sa celne zrazil s Citroënom Jumper. Zrazku si odniesli vozidla, osobne so skodou za 300 000 korun a traktor asi za 500 korun.

O jedenastej predpoludnim 17. oktobra zamestnanec Zeleziarni Podbrezova a. s. na srotovom poli v objekte zavodu nasiel dva 50-centimetrove delostrelecke granaty. Nalez ulozili v tlakovej nadobe a na jeho zneskodnenie privolali pyrotechnika. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

Dvadsat minut po osmej vecer 18. oktobra vodic Skody 120 L na ceste prvej triedy pred Podbrezovou neprisposobil rychlost jazdy situacii v cestnej premavke a narazil do pred nim stojaceho Porche Carerra. Nepozornost mu priniesla zadrzanie vodicskeho preukazu a na aute 5000-korunovu skodu, na Porche je skoda asi za 100 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. oktobra

Vo vecernych hodinach v piatok pomohli lekarom poskytnut prvu pomoc trom chodkyniam, z toho jedno dieta, ktore pri kasarnach v Brezne zrazilo auto. V utorok v Jarabej, smerom na Certovicu sa prevratil do priekopy kamion. Hasici zrezali dva stromy, hydraulickym naradim rozstrihali kabinu, odpojili akumulatory a vytiahli vodica, ktory nastastie neutrpel ziadne vaznejsie zranenie. Po dopravnych nehodach v Polomke, Telgarte a v Jarabej pozametali cestu, prevratili na kolesa havarovane vozidla, na zasypanie olejovych skvrn pouzili absorpcnu latku Vapex. V Nemeckej 1C prudom zlikvidovali poziar pastierskej koliby. Zaevidovali aj dva falosne poplachy - v prvom pripade im oznamili, ze nejaka osoba skocila z Baldovskeho mosta do Hrona a v druhom islo o havariu, ktora sa stala v zasahovom obvode v Revucej.

155.jpg (4763 bytes)

Zachranari v druhy oktobrovy piatok o siedmej vecer previezli do nemocnice v Brezne dve zrazene chodkyne - jednu s tazsimi zraneniami, ktorym zena neskor podlahla, a druhu s mensimi zraneniami. Dovedna je zapisanych 20 vyjazdov, z toho 2 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, 3 k urazom, 9 k inym pripadom a raz k brusnej prihode.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby upozornuju vodicov na zvysenu opatrnost na cestach hlavne na horskych priechodoch, kde v skorych rannych hodinach je poladovica. Odtiahli po dopravnych nehodach tri osobne vozidla, najdlhsiu trasu absolvovali z Jarabej do Zvolena, postarali sa o Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, Renault s poruchou prevodovky, Opel s poskodenou spojkovou lamelou a na Certovici vyprostili kamion a riadili premavku.

Horska zachranna sluzba

6195326

Pekne pocasie, ktore prevladalo na horach na zaciatku tyzdna, vystriedalo snezenie vo vysokych polohach. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa opat zucastnili na metodickom skoleni v Jaskyni mrtvych netopierov. Skonstatovali, ze turistov je pomenej, takze ziadny uraz ani zranenie nezaznamenali.


Uzreli svetlo sveta image

 

Hugo Lukacovic z Brezna, Sona Petkova z Predajnej, Barbora Hiadlovska z Brezna, Tomas Michalko z Predajnej, Matus Kovacik z Jasenia, Filip Kvietok z Brezna, Julius Harvan z Helpy, Veronika Kindlovska z Brezna, Lenka Medvedova z Valaskej.

Opustili nas_image l

 

Anna Kazarova (81) zo Zavadky nad Hronom, Juraz Koza (64) z Brezna, Jan Medved (43) z Cierneho Balogu – Kramu, Cecilia Bartosova (74) z Brezna, Anna Filova (72) zo Sumiaca, Miroslav Puska (17) z Podbrezovej, Maria Mertova (63) z Brezna, Magda Horvathova (91) z Predajnej, Maria Nortova (63) z Brezna, Anna Cibova (71) z Brezna, Vladimir Kasa (75) z Valaskej, Maria Sagatova (78) z Brezna, Angela Bubelinyova (75) z Bacucha..

SPOMIENKY

Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, zostanes a budes stale s nami.

Dna 18. oktobra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

Ondrej Svantner z Valaskej.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

S bolestou a uctou spomina manzelka a deti s rodinami.

...

Len ten, kto ta mal nadovsetko rad, pocitil, co je to bolest a zial.

Dna 21. oktobra sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia

Stefana Korena z Cierneho Balogu – Janosovky.

Spomina manzelka, deti, mama, svokra.

Dakujeme za tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli nas, spomieky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 21. oktobra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, syn, otec, svagor a brat

Milan Svidran z Polomky.

S laskou spomina manzelka s detmi.

...

Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla tvoja dusa, ze si nestihol povedat: “Zbohom mama moja.”

Dna 21. oktobra uplynulo sest rokov odvtedy, co nas tragicky opustil nas syn

Tomas Bartos z Cierneho Balogu – Pusteho.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju rodicia, bratia, sestry a svagrine.

...

S bolestou v srdci spominame na najnestastnejsi den v zivote -22. oktober 1997, kedy tragicky zahynuli nasi drahi, manzel, otec a stary otec

Ladislav Duda

a syn, brat, vnuk a svagor

Martin Duda z Predajnej.

Kto v srdci zije, nezomiera.

S laskou a uctou spominaju manzelka – matka, dcera – sestra so svojou rodinou a ostatna rodina.

Dakujeme vsetkym, ktori si na nich spomenu.

Baran
Dokazete uspiet tam, kde ini zlyhavaju a rychle sa rozhodovat. Podari sa vam to aj tento tyzden. Nesmiete vsak zvelicovat a nadmerne kritizovat, lebo z maleho plamienka vznikne silny ohen. Financie budu v poriadku, v laske hrozi problem.

Byk
Ked niekto nechce vidiet, nepomoze mu svetlo, ani okuliare. Pouvazujte nad tym, ci sa v urcitych zalezitostiach rozhodujete spravne. Financna oblast ohrozena nie je, no nadmernu psychicku zataz nemusi uniest zdravie. Neriskujte tam, kde je to nerealne.

Blizenci
Pribrzdite vydavky, preverte si dohody a zmluvy. Nelakajte sa komplikovanych situacii. Su na to, aby ste ich prekonavali, a tak napredovali. Budte sami sebou. Tato cesta je neraz posiata kamenim a trnim, zlozita a tazka, ale vyplati sa vam to.

Rak
Laska nesmie byt nezodpovedna. Keby sa vas vztah vyvijal tymto smerom, najlepsim riesenim bude rozlucka. Mozete si polepsit financne. Aj tu vsak plati, ze iba v rozpravkach padaju bez namahy a prace pecene holuby z neba!

Lev
Tento tyzden sa obrnte vnutornym pokojom. Na mnohych miestach totiz natrafite na ludi, ktori budu argumentovat, preco nemozu pre vas urobit to ci ono. A pritom im v mnozstve argumentov bude chybat ten najdolezitejsi. Aby konali dobro!

Panna
Niekto sa pysi tym, co sikovne urobil. Iny zasa tym, co sikovne uchmatol. Ked nechcete prist o peniazky, doklady a dalsie cenne predmety, davajte si tento tyzden pozor na bezcharakternych zlodejov. V laske kracate v ustrety stastnym dnom.

Vahy
Na pracovisku sa mnohe zalezitosti skoncia priaznivo, ale aj tak sa vystrihajte odskakovat v pracovnom case na pivo. V sukromi vas moze zaskocit nieco, s cim ste neratali. Opatrne vydavajte peniaze a neprezradzajte zverene tajomstva. Aj keby vas jazyk akokolvek palil!

Skorpion
Vyberajte si medzi tymi, co sa o vas uchadzali. V pracovnej oblasti budete potrebovat maximum odvahy a viery vo vlastne sily. Zacnu si vas vazit aj ti ludia, ktori vas neznasali. Pozor na peniaze! Neberte do ruk karty!

Strelec
Prechodne financne straty sa obratia na zisky. Zoznamite sa so zaujimavymi ludmi, cakaju vas rokovania a cesty. Nevahajte vsak prerusit vsetky kontakty s tymi, ktori sa vam obratili chrbtom vtedy, ked ste ich potrebovali. Co sa tyka lasky, ta sa nezmeni.

Kozorozec
Ziskate si sympatie, no potrapit vas mozu zalezitosti v rodine. Nepreprinajte svoje fyzicke ani dusevne sily. Je velkou chybou uvazovat o zdravi az vtedy, ked ho stratime! V laske pri luceni nesmutte, lebo coskoro budete oslavovat stretnutie.

Vodnar
V tom prostredi, kde sa ocitnete, nemusite byt spociatku privelmi spokojny. Netrapte sa takymi zalezitostami, ktore sa uz nedaju ovplyvnit. Financne neprerobite, ked uplatnite logiku. Zvazujte slova. Nepriatelov si mozno narobit aj bez kriku!

Ryby
Tento tyzden budete musiet prejst na pracovisku bodlacim aj trnim. Napriek tomu sa vasa buducnost utvara priaznivo. Za predpokladu, ze nadalej ostanete ohladuplny a skromny. Na lasku plati, ze hoci je krehka ako sklo, nesmiete ju odlozit do vitriny!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT